Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לבדק בית

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני עו"ד.

בפרויקט יש 5-6 עורכי דין שמייצגים קבוצות שונות בגין איחור במסירה (תביעה נפרדת). אף אחד מהם לא מתאמץ במיוחד בכלום {חוץ מהשיווק בהתחלה}, ואני לא רוצה לחכות לעו"ד בשביל זה (בנוסף אני לפני תום שנת בדק וזה הזמן להכין דוח). 

מעדיף למצוא את בעל המקצוע בעצמי.

פורסם

מה הבעיה לשאול את עורך הדין בפגישה הראשונה איתו?

בכלל, אתה לקראת סיום שנת הבדק. האם יש לך מושג מה לוחות הזמנים להגשת דרישות ותביעות? כי לי אין, ובמקרה כשלך הייתי נועץ בעו״ד בהקדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לענ״ד תתחיל מבחירת עו״ד, עם רקורד של תביעות כאלו.

תקבל הערכה ריאלית של כדאיות תביעה והמלצה על בודק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תודה. בסך הכל ביקשתי המלצה על בדק בית לצורך ספציפי. אם יש לכם אשמח לקבל.

אני בתוך השיט הזה כבר שלוש שנים, פגשתי מספיק עורכי דין והבנתי בדיוק מה מגיע לי על פי חוק, על מה אני צריך לתבוע ומה הסיכוי לקבל את זה (בשביל 50 אלף ש"ח לא הייתי מתחיל את זה, מדובר על תביעת ליקויים שתהיה על 700-800 אלף ש"ח)

עורכי דין כבודם במקומם מונח, אבל המטרה שלהם היא להחתים אותי ולגבות שכ"ט וכמה אקבל פחות משנה בתביעה מהסוג הזה (זה לא אחוז מפיצוי אלא סכום קבוע - זה לא איחור במסירה) ורובם הרבה פחות טובים מכפי שאתם מנסים לצייר אותם ולכן אני מחפש לבד.

בקיצור, אשמח להמלצות על בעל מקצוע למי שיש, פחות צריך הממלצות על ההתנהלות.

פורסם
לפני 23 שעות, GTאי כתב:

אתה צודק ב200% אלא שזה נכס יחודי ואין לו ממש תחליף.

מרבית הדברים הם כאלו שצריך לעשות (פגמים קוסמטיים בריצוף למשל) ואנחנו פשוט נחיה איתם עד שנמכור את הדירה אז אני מניח שתהיה ירידת ערך כלשהיא. כנ"ל אלומיניום זוג ז' וכו' זה לא מונע להמשיך לגור בנכס, פשוט לא מתאים למפרט ומאוד מאוד מבאס.

עד כאן ניסיתי לענות באופן גנרי אבל כולנו יודעים טוב מאוד שההבדל בין תיאור המצב למציאות עצמה - לעיתים - יכול להיות תהומי, ולכן אני לא יודע להעריך מבלי לראות בעיניים מה זה פגמים קוסמטיים בריצוף ומה זה אלומיניום סוג ז'.

לפחות מהתיאור שלך קשה לי להאמין שתצליח להוציא פיצוי של 800 אלף שח, אבל אם תצליח - אשרייך.

אגב, אין לי מושג מי זה הקבלן שלכם, האם הוא יעמוד בכל התביעות של כל הפרוייקט ומה יקרה אם הוא יכריז על פשיטת רגל במהלך כל התביעות הללו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם הפעם אתה צודק.

היזם עם כיסים עמוקים מאוד, רשם הרבה פרויקטים על חברת האם (כולל שלנו). לא ברור למה הוא עשה את זה, אבל יש לו איתנו פיננסית. 

בית המשפט איפלו לא הטיל עליו עיקול זמני במסגרת תביעה נוכחית על איחור במסירה (במצטבר כ 20 מיליון ש"ח).

אני הולך לתבוע על החלפה של ריצוף, אלומיניום, הנמכה בכל הדירה, שלא טובה שיפועים במרפסות שצריך לעשות מחדש, קירות שצריך לבנות מחדש. באמת שלא חסר. תוסיף על זה שאין חומר ספייר אז כמעט כל מה שנוגעים צריך לרצף הכל מחדש, כולל חדרים רטובים. 

זו דירה גדולה הרבה מעבר לממוצע, המספרים עולים עם המטרז בהתאם. (החלפת ריצוף של 100*100 ל200 מ"ר כולל פירוק, הכנה, התקנה וחומר זה קרוב ל150,000 של רצף סביר). 

אני גם מכיר במציאות - לא אקבל כל מה שמגיע לי. לכן אני מחפש מישהו טוב בשביל לבנות איתו נכון את התביעה.

פורסם

הבעיה כשתובעים את הקבלן היא שבית המשפט נוטה לכיוון החוקתי ואומר בעברית פשוטה "צריך לתת לו את האפשרות להגיב ולתקן את הליקויים"...

וביננו ?

מי שלא עשה לנו עבודה טובה פעם ראשונה, ניתן לו לתקן לנו פעם שניה ? (לא).

וכאן בעצם מתחילה הבעיה.

אצלי בדירה היו 2 חדרי אמבטיה שנדרשו לפירוק מלא לאחר 4-5 שנים והקבלן היה מוכן לבצע את העבודה.

הוא התעלם מהבקשה שלי לעבוד לפי התקן (כולל העובדה ששלחתי לו מפרטי עבודה של כל החברות המובילות) + גם עורכת הדין שלי אמרה לי שאני "חייב" לתת לו לתקן גם אם הוא עושה שימוש בחומרים שלטענתי לא מתאימים (לצלם אותם ואז לתבוע).

במקרה שלי (שהוא בערך 1 למיליון או אפילו יותר), אמרתי לו תודה רבה ושיפצתי אותם לבד ועל חשבוני. 

להגיע לבית משפט מראש עם טענה ש"אני רוצה פיצוי כספי" זה משהו שהוא לא מקובל בארץ, ועד שלא תיתן לקבלן לחרבן לך פעם שניה על הבית (ואז שוב תביא בודק, ותשלם על דו"ח חדש, ושוב תתבע) - רק אז יכירו לך פיצוי כספי ישירות לכיס.

אתה תחליט אם זה שווה לך או לא.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברור שלא, אני שולח לו את כל הדו"ח, ברור לי שהוא לא יעשה כלום (כמו שהוא לא עשה עד היום עם הדוח הראשוני, עברו כבר 8 חודשים). בתום השנה תוגש תביעה.

אגב, קבלן שיראה את זה יעדיף ללכת למשפט - אף אחד לא ינסה לתקן בית שלם.

פורסם

נראה לי שאתה צריך לשנות את השאלה ל"תנו לי בבקשה שמות של מהנדסי בדק מומלצים". משם, כמו כל מזמין עבודה, אתה אומר לו "אני צריך דו"ח בצורת XYZ, אתה מוכן לבצע? לא? אתה מכיר מישהו שעושה דו"ח בצורה הזו"? אתה מבקש עבודה כמו כל עבודה פרטית שאדם מבקש. לא רואה מדוע מהנדס יסרב לעבודה כזו.

• תוכן חדש...