Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מחליף רכבים עבורי ועבור אישתי לרכבים חדשים (דגמי 2016, דרך החברה שלי).

יש לנו 3 ילדים (בת 6, בן 8 ובת חודש וחצי) והזרוע עוד נטויה...

אני מעוניין ברכב 7 מקומות עבור כל המשפחה, כדי שתהיה לי אופציה להרחבת המשפחה ורכב קטן עבור אישתי.

עבור הרכב של 7 מקומות, ההתלבטות היא בין מיצובישי אאוטלנדר אינסטייל חדשה לבין רנו גרנד סניק.

אשמח לשמוע את דעתכם על 2 הדגמים, כאשר המחיר שאני מקבל הוא כמעט זהה. נטיית הלב שלי היא האאוטלנדר, בגלל שהוא רכב גבוה יותר, יפני ועושה עלי אישית רושם יותר טוב. מאידך, הגרנד סניק חסכונית יותר בדלק והאבזור / מבנה הפנים של הרכב עושה רושם שמתאים יותר למשפחה (מגשים מאחור, ווילונות לילדים ועוד).

לגבי הרכב הקטן, הוא מיועד לנסיעות מרחובות לבאר שבע כ-3 פעמים בשבוע בערך, עבור אישתי.

ההתלבטות היא בין הניסאן מיקרה אוטומטית לבין הספארק החדשה (דגם LT+).

מחיר הרכישה שאני מקבל עבור ה-2 זהה אבל שווי המס של המיקרה גבוה בכ-20,000 ש"ח מהספארק והשאלה היא אם משתלם לשלם את המס עבור ה"שדרוג" מהספארק למיקרה?

נסעתי בספארק ואהבתי את נוחות הנסיעה, החוזק שלה והאבזור המפנק. עוד לא נהגתי במיקרה, אז אין לי דעה בנושא.

אם בא לכם לזרוק מילה על השוואה בין ניסאן אלמרה לבין שברולט קרוז (שאנו מתלבטים אם לקחת לעובדים האחרים) היא תתקבל בברכה. שוב המחיר שאני מקבל על שניהם זהה.

תודה!

אסף

פורסם

לגבי ה-7 מקומות האאוטלנדר עדיף על הרנו. מגשים מאחור זה לא קריטי (אני לא הייתי מרשה לילדים שלי להכניס לאוטו אוכל ברמה שצריך מגש) והווילונות גם לא משנה כי יש באאוטלנדר חלונות אחוריים כהים שלדעתי יותר טוב מווילון.

לגבי רכב מיני- הספארק הרבה יותר שווה מהמייקרה הוותיקה והמיושנת.

פורסם

אלמרה מול קרוז אין שאלה, רק קרוז. הקרוז נותנת הרבה יותר בכל תחום.

מיקרה מול ספארק המיקרה גדולה יותר מהספארק, תא מטען גדול יותר והיא יותר חסכונית. הספארק יותר מאובזרת ויותר זריזה.

אלא אם כן יש צורך להסיע אנשים ומטען על בסיס קבוע ,הייתי בוחר בספארק.

הסניק קרוב להתחלף ואילו האאוטלנדר קיבל מתיחת פנים שנה שעברה.

פורסם (נערך)

בטח שעדיף הסניק על פני האוטלנדר . מגשים בגב המושב זה נהדר למי שיש ילדים. הם מציירים ועושים שיעורי בית ואם יש דייל בטיסה אז גם אוכלים. שולחים לניקוי בסוף השבוע. אוטו עם ילדים זה לא מעבדה סטרילית בכל מקרה.

היתרון הנוסף של הסניק הוא בצריכת הדלק. היא מצויידת במנוע דיזל 1.5 טורבו שעדיף על פני האוטלנדר (שמרגיש קצת חלש במנוע - כנראה בגלל הגיר).

אבל תמשיך לחפש פה בפורום תמצא עוד הבדלים שהחשוב שבהם הוא השורה השנייה . בסניק יש 3 כסאות נפרדים(וניתקים) לכל ילד (שורה 2). יש מרחב.

renault-grand-scenic-2012-interior.jpg?w=960

באוטלנדר יש שני כסאות ובינהם כסא צנום שהוא יותר משענת/כסא (כמו שיש בהרבה פרטיות).למעשה זה יותר 2.5 כסאות:

2012-Mitsubishi-Outlander-Interior.jpg

ברור לך איפה יהיה יותר מקום ? במיוחד אם בת 8 עדיין משתמשת בבוסטר .

עכשיו הקיץ מתקרב ובאוטלנדר אין פתחי מזגן לשורה 2 (ברנו סניק יש). זו גם נקודה שצריך לחשוב עליה. ילדים מבושלים גורמים להורים לרתוח. מניסיון.

נושא הוילונות הוא אישי: בשורה 2 , בחלונות מושחרים קשה לילדים לראות בלילה (הקטנה מפחדת מחושך גם ככה) .בנוסף : ילד עם מחלת ים: אם הוא לא רואה את האופק ביום ובלילה : מקיא בנסיעה. חבל... שוב פעם לניקוי. מה שנפתר בקלות ע"י וילון כפי שקיים ברנו גראנד סניק.

היתרון המובהק של האוטלנדר הינו לוק קרבי ומערכת מולטימדיה שמאפשרת גם waze.

2012-Mitsubishi-Outlander-Interior.jpg

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

באאוטלנדר יש לך איבזור עשיר מאוד (גם בגירסת האינסטייל) ופוזה של ג'יפ עם עיצוב מרהיב.

תנוחת הנהיגה גבוהה וזה מאוד נוח, גם להיכנס ולצאת מהרכב וגם לנהוג ביומיום.

צריכת הדלק היא חסכונית יחסית לקטגוריה, אין מגשים לכסאות מאחור אבל לדעתי זה הדבר הכי מיותר שיש.

אני קיבלתי לפני שבועיים את האאוטלנדר ואני מבסוט מכל רגע.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים ועל תמונות ההמחשה.

לגבי הרכב הקטן, עלתה גם אופציה של רנו קליאו. מה אתם חושבים עליה מול הספארק והמיקרה? היא קצת יותר יקרה אבל לפי הבנתי התמורה גבוהה ביחס למחיר.

פורסם

אני בדיוק במצב שלך - והפתרון: לזוגתי קנינו הונדה ג'אז חדשה, ולי היתה התלבטות דומה לשלך (סניק-פיקאסו-אאוטלנדר), אבל האאוטלנדר נפסל: הוא פחות מרווח בספסל האחורי, ואין לו יציאות מזגן לשורה השניה, מה שאומר שהילדים נצלים. הוילונות של הסניק ובפיקאסו הם המצאת המאה, פטנט קטן ופשוט אבל נוח בטירוף (גם היום יש לי סניק עם אותו הפטנט), ובנוסף הן בסניק והן בפיקאסו יש גם מראת ילדים, שזה עוד אחד מהדברים של "איך לא חשבו עליהם קודם". מעבר לזה, שתיהן מרגישות (לפחות לי) טיפה יותר "פרימיום" מהאאוטלנדר, שמרגיש קצת פראקטי מדי. כפי שהזכירו קודם לסניק יש מנוע דיזל, חסכוני מאוד, ולכן סיכוי סביר שזו תהיה הבחירה שלי, בעיקר אם ברנו יסכימו להתגמש קצת במחיר... :-)

היתרון של האאוטלנדר הוא הפוזה (שעלי אישית ממש לא עושה רושם, אני שונא את פוזת ה"כאילו שטח" - כשאני ארצה שטח אני אקנה ג'ימני), והעובדה שהוא כנראה יגיע בטיולי שבילים קצת יותר רחוק משני האחרים - שוב זה מאוד אינדיבידואלי, אבל עבורי זה פחות משנה.

פורסם

איזו רמת גימור?

יתרונות - שילוב גיר מנוע אמין ויחסית זריז (לא כמו TSI+DSG) , מאובזרת וחסכונית , תא מטען גדול יותר ומאובזרת ביחס לקטגוריה.

חסרונות :נוחות נסיעה בינונית , גימור פלסטיק מעצבן על ההגה, מרווח רגלים צפוף לנוסעים מאחורה.

יצא להיות באולם תצוגה של רנו לפני חודשיים , הייתה אז אפשרות להאריך ל5 שנות אחריות בתשלום , שווה לבדוק.

פורסם

לגבי הקליאו - דגם 1.2 אקספריון. מחיר מחירון לשווי מס 104 אלף לעומת 80 של הספארק...

בספארק אהבתי את היכולת לחבר Android car. איך הmedia nav? נראה לי נחות ביחס למערכת מולטימדיה של הספארק.

כמה באמת הקליאו יותר גדולה מהספארק? ברמה שאפשר לקחת בה 3 ילדים?

נראה לכם שווה את הכמה מאות שקלים בחודש?

פורסם

ילדים בגיל שלך אמורים להיכנס דיי בנוחות למושב האחורי של הרנו,

מדוע אתה רואה את המחיר לשווי מס? הרכב זה רכב חברה?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כן. רכישת הרכבים מהחברה כפי שציינתי. מכיוון שהמחיר שלהם דומה, מה שעולה לי כסף הוא השווי מס הגבוה משמעותית בקליאו / מיקרה לעומת הספארק...

פורסם

במקרה של רכב 7 מושבים הייתי בוחר בסניק. אמנם חסר פוזה של ג'יפ, אבל האבזור רב יותר ונחות הנסיעה גבוהה יותר.

לגבי הרכב הקטן, שווה לשקול גם את 208 שמוצעת בסביבות אותו מחיר ומציעה מנוע זריז וחסכוני יותר ורמת נוחות ועידון גבוהה יותר.

פורסם
לגבי ה-7 מקומות האאוטלנדר עדיף על הרנו. מגשים מאחור זה לא קריטי (אני לא הייתי מרשה לילדים שלי להכניס לאוטו אוכל ברמה שצריך מגש) והווילונות גם לא משנה כי יש באאוטלנדר חלונות אחוריים כהים שלדעתי יותר טוב מווילון.

לגבי רכב מיני- הספארק הרבה יותר שווה מהמייקרה הוותיקה והמיושנת.

אם כבר מדברים על מיני, הכי טובה לדעתי זאת הפיקנטו וגם יש לה שוק יד שניה הכי טוב.

פורסם

כדאי לשים לב לעובדה שלגרנד סניק ולמיקרה יש שווי שימוש מנופח.

על הגרנד סניק יש כל פעם מבצע בו אפשר להוציא את הרכב -ב-140-145 אלף שקלים, אבל המחירון שלו לשווי מס הוא 172 אלף שקלים.

אותו דבר לגבי המיקרה, בליסינג 0 קילומטר אפשר להוציא אותה אפילו בפחות מ-75 אלף (לדגם אוטומטי) ובסוכנות למיטה ידיעתי אפשר להוציא אותה בהנחות לעומת המחירון, אבל המחירון לשווי מס הוא 100 אלף שקלים.

מי ששוקל את שני הרכבים האלה דרך העבודה, יהיה כדאי לו לבדוק אופציה גם של רכישה פרטית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...