Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 3.6.2026 בשעה 10:21, zvit כתב:

גם היין היפני וגם הדולר השילו 25% מערכם מאז שווקה פה לאחרונה ה-BRZ הייתי מצטרף לברכות אם היתה הורדה של 10-20 אלף ש"ח במחיר לצרכן.

גם הביקוש בעולם הוא כבר לא מה שהיה פעם והשוק האירופאי חסום. לא יודע איזה מנוף זה נותן מול היצרן, אבל עובדה שעכשיו מביאים ולפני היצרן לא שיתף פעולה עם עוד משלוח (ממה שהבנתי), אז כנראה שיש יותר מנוף גם מהבחינה הזו.
בכל מקרה טוב שחזרה, אני הבנתי שאני מאוד מתגעגע אליה, אבל לא מוכן לשלם את המחיר ביום יום ומצד שני לא מוכן להחנות 200K+ בחניה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 16 שעות, ניקו פ. כתב:

אני דווקא התלהבתי מהצמיגים, שזה כמו בברז הראשונה, שהייתה פחות מכונית מסלול ויותר מכונית לעשות כיף בכיכר ליד הבית. 

ברגע שאתה מגדיל אחיזה אתה יוצר מכונית מסלול יותר טובה, אבל מכונית שיותר קשה ליהנות איתה בדרך הביתה. טוב שחזרו לצמיג פושר ומי שירצה מכונית יותר מותאמת מסלול יקנה את הגרסה הבכירה, או יחליף צמיגים בהשקעה של עוד כמה אלפים. 

מאוד מאוד קל להוציא זנב עם הצמיגי 18 מישלן בדור 2. לא פחות מדור 1 ואולי אפילו יותר עקב העליה בכוח. 

כל בעל דור 1 סביר העיף את הפריימסי בהזדמנות הראשונה שיכל, עזוב מסלול (שכן גם רוב בעלי הברז בסוף לא חיים שם) - אפילו גיחה לנס/טיול הצמיגים האלה לא מחזיקים וגורמים לרכב להרגיש לא בטוח. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 16 שעות, ניקו פ. כתב:

אני דווקא התלהבתי מהצמיגים, שזה כמו בברז הראשונה, שהייתה פחות מכונית מסלול ויותר מכונית לעשות כיף בכיכר ליד הבית. 

ברגע שאתה מגדיל אחיזה אתה יוצר מכונית מסלול יותר טובה, אבל מכונית שיותר קשה ליהנות איתה בדרך הביתה. טוב שחזרו לצמיג פושר ומי שירצה מכונית יותר מותאמת מסלול יקנה את הגרסה הבכירה, או יחליף צמיגים בהשקעה של עוד כמה אלפים. 

גם בדור 1 וגם בדור 2 על צמיגי סמי סליקס קרים (והם לא יתחממו מנהיגה יומיומית רגילה) מאד קל להוציא את התחת, כל אימת שבא לך. אין שום קסם בצמיגי פח האלה. גם PS4 בקושי הולמים את האוטו.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 47 דקות, Doron_Z כתב:

מאוד מאוד קל להוציא זנב עם הצמיגי 18 מישלן בדור 2. לא פחות מדור 1 ואולי אפילו יותר עקב העליה בכוח. 

כל בעל דור 1 סביר העיף את הפריימסי בהזדמנות הראשונה שיכל, עזוב מסלול (שכן גם רוב בעלי הברז בסוף לא חיים שם) - אפילו גיחה לנס/טיול הצמיגים האלה לא מחזיקים וגורמים לרכב להרגיש לא בטוח. 

כן אבל אם אתה משווה רכב לעצמו, יותר קל להוציא זנב עם צמיג פחות אוחז, זה הגיע ככה כפיצ׳ר לא כבאג. 

אני תומך בגישה. וכמו שכתבת, מי שלא אהב, החליף

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אפשר למרוח גם שמן על הצמיגים.
פירמסי צמיג ירוק. אין שום סיבה שרכב כזה יגיע עם צמיג כזה בדור הראשון ועל אחת כמה וכמה בדור השני שיש לו מספיק כוח כדי להוציא זנב גם עם צמיגים סופר דביקים.
מהמר שאם תבדוק כמה אנשים החליפו את הפירמסי שהתבלה בפירמסי חדש המספר יהיה שואף לאפס.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לקנות כזה רכב עם גיר אוטומטי פשוט נשמע לי מוזר, כמו מיאטה אוטומטית. 

נהגתי בידניות קשה לי לדמיין איך זה אותו רכב רק אוטומטי. 

אני יודע ששתי הרכבים מצויינים אבל קשה לי לראות את עצמי מעדיף את הסוברו על המיאטה. 

אגב המאזדה מיובאת לארץ או לא?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Stangg כתב:

לא, מאז שדגם ה-2 ליטר הופסק להיות משווק בתקינה אירופאית (סוף 2023)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 5 שעות, Stangg כתב:

לקנות כזה רכב עם גיר אוטומטי פשוט נשמע לי מוזר, כמו מיאטה אוטומטית. 

נהגתי בידניות קשה לי לדמיין איך זה אותו רכב רק אוטומטי. 

אני יודע ששתי הרכבים מצויינים אבל קשה לי לראות את עצמי מעדיף את הסוברו על המיאטה. 

בסוף רוב הקונים שמעדיפים את הסובארו על המיאטה עושים את זה כי מדובר פשוט ברכב לעומת צעצוע כמו המיאטה, זה מסתכם בזה בגדול (גם התמחור המוגזם של היבואן בזמנו הוא פקטור אבל הפרקטיות זה פקטור גדול יותר לסיבה למה מכרו יחידות בודדות של מיאטה לעומת מאות רכבים של הברז)

בכל אופן את המיאטה ניתן למצוא היום ביבוא מקביל במחיר שערורייתי במיוחד של מעל 300 אלף שקל כי היבואן כצפוי לא טרח כדי להעביר את היבוא לתקינה אמריקאית כמו שמסמלת עשו עם הברז וכמו שהוא עצמו עשה עם המאזדה 3/CX5  (גם הברז אגב אחרי שנגמר הסטוק ועד שהוא חודש - נמכרה במקביל ב 300 אלף שקל, בספק אם קנו יחידה אחת אפילו, אני לא מכיר)

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

בסוף רוב הקונים שמעדיפים את הסובארו על המיאטה עושים את זה כי מדובר פשוט ברכב לעומת צעצוע כמו המיאטה

לדעתי הסיבה שהרוב המוחלט קונים סובארו לעומת מיאטה היא פשוט העדר יבוא מסודר של האחרון.

בתכלס, מי שלא מחפש פרקטיות אלא פאן - המיאטה חבילה יותר טובה עבורו, והיא גם נמכרת טוב יותר בעולם היכן שיש יותר אפשרויות בחירה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה לא נכון כי היה יבוא מסודר וגם איתו הם מכרו 13 רכבים בשנה בלחץ בניגוד לברז שמוכרת פי כמה יותר. 

גם בעולם אם תחבר את הברז וה 86 (אותו רכב) - הם מוכרים פי 2 מהמיאטה במקרה הטוב ובחו״ל פי כמה וכמה יותר קל להחזיק ולהצדיק מיאטה כנטו צעצוע כיף בלי שום יומרות מעבר. בארץ אתה צריך להיות עשיר או מאוד מאוד מבוסס כדי שתרשה לעצמך מיאטה חדשה שיושבת עטופה בחניה ומחכה לנסיעה אקראית פה ושם.

וברור שהמיאטה כיפית יותר אבל בסוף בגלל הפרקטיות היא מוכרת פחות.  

• רעיון טוב! 1
פורסם

לאפיזודה שהיתה ליבואן כאן אי אפשר לקרוא יבוא מסודר, ובכלל הכמות בהקצאה הביאה למחיר שלא היה תחרותי בעליל.

לא הייתי מתבסס על ה-13 שנמכרו כמגמה.

השוק האמריקאי טוב?

מיאטה מול BRZ נמכרה יותר ובפער בשנים שהם שווקו לבד, כשנכנסה טויוטה לתמונה במשך שנתיים זה השתנה, אבל אם תיקח את התקופה שאחרי ההיפ של ההשקה, ברבעונים האחרונים המסירות דומות מאוד. 

https://carfigures.com/compare-vehicles/us_mazda_mx-5-miata-vs-us_subaru_brz-vs-us_toyota_gr86?utm_source=chatgpt.com

לפני 8 שעות, Doron_Z כתב:

בסוף רוב הקונים שמעדיפים את הסובארו על המיאטה עושים את זה כי מדובר פשוט ברכב לעומת צעצוע כמו המיאטה

ואם נחזור למשפט הזה, הרוב קונים את זה פשוט כי זה מה שיש כאן בשוק

פורסם
לפני 7 שעות, Doron_Z כתב:

בארץ אתה צריך להיות עשיר או מאוד מאוד מבוסס כדי שתרשה לעצמך מיאטה חדשה שיושבת עטופה בחניה ומחכה לנסיעה אקראית פה ושם.

זה^ אי אפשר להשוות שוק שעלות רכב חדש ובעלות עליו היא x סכום ממשכורת, לשוק הישראלי שם זה 2x 3x, מה שמשפיע על הצרכן וסט שיקוליו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

לאפיזודה שהיתה ליבואן כאן אי אפשר לקרוא יבוא מסודר, ובכלל הכמות בהקצאה הביאה למחיר שלא היה תחרותי בעליל.

לא הייתי מתבסס על ה-13 שנמכרו כמגמה.

השוק האמריקאי טוב?

מיאטה מול BRZ נמכרה יותר ובפער בשנים שהם שווקו לבד, כשנכנסה טויוטה לתמונה במשך שנתיים זה השתנה, אבל אם תיקח את התקופה שאחרי ההיפ של ההשקה, ברבעונים האחרונים המסירות דומות מאוד. 

https://carfigures.com/compare-vehicles/us_mazda_mx-5-miata-vs-us_subaru_brz-vs-us_toyota_gr86?utm_source=chatgpt.com

ואם נחזור למשפט הזה, הרוב קונים את זה פשוט כי זה מה שיש כאן בשוק

חחחח מה זה אפיזודה? הרכב שווק בארץ מרגע שיצא עד להפסקת שיווק מנוע ה 2 ליטר באירופה בשנת 2024 ללא הפסקה. כל מי שרצה אחת קנה בלי בעיה.

אין ספק שליבואן לא היתה מוטיבציה להעיף הרבה רכבים - יתכן עקב הבנה שגם במחיר תחרותי והוגן הוא לא ימכור מספיק (אז במקום 13 לשנה זה יקפוץ בנדיבות מאוד עם מחיר אטרקטיבי ל 30 רכבים וזה עדיין לא טוב מספיק) או שסתם הרכב הזה הוא יותר כאב ראש שהיצרן הכריח אותו לשווק ולכן הוא סימן וי במינימום מאמץ ומכר עם מתח רווחים גבוה מעט יחידות אבל בשורה התחתונה - אם נושא הפרקטיות/דייליות של הרכב הוא לא פקטור ובהנחה שאתה מסכים שזה סוג של ברז מהנה ומיוחדת יותר (בכל זאת מעל 200 קילו פחות עם גג נפתח)  - ההפרש במחיר מ 230-240 ל 260-270 (מחירים על הכביש) זה לא סוף העולם אם הגענו כבר למחירים כאלה לרכב פאן בשביל לקבל חוויה עדיפה יותר.

אז כן אני עדיין עומד על זה שלמרות מחיר חזירי יחסית (רכב שיכל בלי בעיה להימכר במחיר זהה לברז כמו שאכן קורה בארה״ב) - הפקטור המגביל יותר זה עניין הפרקטיות.

מבחינת נתונים בארה״ב - לא מבין כל כך את העניין בגרף שכולל נתונים מ 2005 ומאיפה המקור הזה אבל בנושא אחר פה הביאו נתונים מאוד מדויקים ושם בבירור הברז וה 86 מוכרות פי 2 בארה״ב שהיא שוב כמו שנאמר - שוק שפי כמה יותר קל בו לתחזק מיאטה כצעצוע מאשר פה אבל גם שם הפרקטיות ורכב סביר לדיילי מדברים אחרת כמעט כולם כמו שהסכמנו מבחינת פאן - היו הולכים על המיאטה ואולי כמה בודדים שמתחברים יותר לעיצוב או משהו היו קונים את התאומות ולא היה מצב שהתאומות מוכרות בכל זאת יותר.

לפני שעתיים, GTאי כתב:

אם נחזור למשפט הזה, הרוב קונים את זה פשוט כי זה מה שיש כאן בשוק

ואם נחזור לציטוט הזה, בתור מי שב 2024 היתה לו מיאטה ND3 וברז דור 2 משוריינות בפיקדון ובסוף עקב אילוצים משפחתיים לטווח ארוך הלך על הברז - זה לא נכון. היתה אפשרות תמיד לקנות מיאטה ובכל זאת העיפו פה ב 23-24 מעל 200 ברזים ואולי 14 מיאטות, אז זה לא שאם היה עכשיו יבוא רשמי היה למיאטה סיכוי בסיבוב הנוסף פה מול היבוא המחודש של הברז. הסיפור היה חוזר על עצמו בדיוק כמו שקרה בסיבוב א׳ ושוב - בגלל שצריך להיות עשיר/מאוד מבוסס להחזיק רכב כצעצוע כמו מיאטה בישראל ולכן המספרים שלה פה נראים ככה בניגוד לארה״ב שם ביחס לחוסר הפרקטיות (בלי קשר שהתאומות עדיין מוכרות יותר) - הרכב הצלחה אדירה ומוכר מעולה בשביל צעצוע שכזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מחזק את דורון, בארה"ב הברז/GR86 משמשות בפועל כרכב יחיד לרווק או זוג נשוי ללא ילדים. מיאטה היא מכונית פאן טהור אשר לא מסוגלת לשמש כרכב יחיד. לרוב היא משמשת כרכב שני/שלישי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...