Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, farkash7 כתב:

אני אומר שזה לא נכון. להזיז 50 חתיכות במחיר של 220k זו משימה קלה מאוד לדעתי.

אבל למה לו כל ההתעסקות על 50 רכבים?

הוא יכול להפנות את המשאבים האלו למקומות אחרים.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דלק מכרו בשנות היבוא 12-14 רכבים בשנה לא בגלל חוסר ביקוש,אלא בגלל חוסר עניין ורצון להתעסק ברכב שבטח מרוויחים עליו דומה או מעט יותר מלהיטים כמו cx-30/5/מאזדה 2

כשהיה אפשר לקנות דרכם תמיד דיברו איתך על 3 משלוחים קדימה (9 חודשים)
אין הרבה מיאטות לא בגלל ביקוש,ביקוש תמיד ץ היה מטורף ועכשיו הוא בכלל עוד יותר בגלל שאין שיווק,אלא רק בגלל היבואן. 

מחיר של 220 לא ריאלי מהסיבה שב260 לפני תוספות אגרות וכו הם לא התלהבו למכור יותר מ3-4 רכבים במשלוח,אז 220 זה מחיר בגדר חלום בהקיץ 
יש שטוענים שבכלל הכמות הקטנה שהייתה מגיעה היא בגלל היצרן אבל זה נשמע לי מוזר,אבל כן יש סיפורים על רכבים שהגיעו לארץ עם מפרט שונה ממה שהוזמנו,צבע ריפודים אחר וכו,מה שמראה במיאטות היצרן כן די שם על ישראל פס.. 
למה להאמין? לא יודע אבל בוודאות דלק יכלו לייבא יותר רכבים אם היו מתאמצים אבל זה פשוט לא מעניין אותם,הם מכרו כל כמות שהביאו במחיר שביקשו עם 0 הנחות או הטבות 

שורה תחתונה,המיאטה והברז חוץ מזה שהם על אותו משבצת של הנעה אחורית ודיפ מוגבל,הם רכבים מאוד שונים שמתאימים ללקוח שונה מבחינת מה זה רכב בשבילו.

שני הרכבים מעולים (יש לי גם הרבה זמן הגה עם שני דורות הbrz)ומי שיקנה את הברז החדשה אני בטוח שיהנה,כמו מי שישים יד על אנדי2 או אנדי 3 ביבוא מקביל 
(עשור עם מיאטות,בשנתיים האחרונות nd2 2024)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, falou כתב:

אוקיי ולמה סמלת מתעסקת במספרים כאלה פחות או יותר בכל מני דגמי נישה כמו ברז ואבארת׳ ואחרים?

כנראה אסטרטגיה עסקית שונה של היבואן אבל זה לא אומר שלא נכונה רק שהמיאטה לצערנו נפלה כנראה על יבואן עם אסטרטגיה עסקית שלא תואמת את הרכב.

בסוף כשהוא רוצה להיות תחרותי הוא יודע לתמחר מאזדה 3 טורבו (רכב יקר יותר מהגרסה של המיאטה שהם ייבאו לארץ) ב 210 אלף שקל - הכי זול בקטגוריה למרות שהרכב ממש לא זול, בחו״ל יקרה יותר גם מהאלנטרה N שכולם שיבחו (בצדק) על המחיר הטוב שלה בארץ. 

ברור לי שיבואן אחר היה יכול להצליח יותר עם הרכב הזה. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, zvit כתב:

50 יחידות מעניינות את הביצה השמאלית של יצרן, ואפילו זה בספק רב.

לדעתי היצרן מרוויח ממכירה של הדגם במקומות אחרים הרבה יותר שהוא יכול להרוויח פה - ולכן היבואן המקומי לא יכול לקבל מחירים שיהפכו את הייבוא לרווחי ומשתלם עבורו.

קצת מוזר, כי המציאות כנראה מרמזת על מצב אחר. המציאות היא שהביקוש לרכב בעולם ירד, מגבלת השיווק של דגם ה2.0 באירופה בוודאות הורידה את הביקוש.
כלומר, אם היצרן מוכר פחות מהדגם הזה בכל העולם ומצד שני יש לו עדיין נפח ייצור כדי לייצר עוד אז זה אומר שפוטנציאלית הוא יכול למכור עוד רכבים, פשוט אין להם שוק. אם תראה לי שהכמות שהוא מוכר בארה״ב ויפן למשל עלתה בשנה האחרונה, אז אפשר לומר שמישהו אחר לוקח את נפח הייצור הזה, מודה לא בדקתי, אבל אני מהמר שזה לא המצב.
לא מדבר בכלל על העובדה שהדגם כבר יחסית וותיק, ההייפ הוא לא כמו בהתחלה.
זה די דומה למצב של הברז. היבואן בזמנו רצה להביא עוד משלוח של ברז, היצרן לא הסכים. עכשיו מה השתנה? 

לפני 28 דקות, falou כתב:

אני יכול לומר את אותו הדבר על סמל״ת, 150 יחידות מעניינות ליבואן/יצרן את אה... ההבדל שסמל״ת רוצים למכור מכוניות גם אם זה דורש מעט מאמץ והם מתייחסים לעוד תמורות מעבר לגרוש.
המשלוח הקודם של סמלת לא היה פיקניק. באמצע פרצה מלחמה, חלק מהרכבים הגיעו ליורודרייב ונמכרו כאפס ק״מ. אני לא חושב שהיבואן עשה שם כזה הון שזה שווה את הסיכון, ועדיין, הוא בוחר להביא עוד משלוח.
כנראה שהוא מסתכל על התמונה הגדולה, זה שמישהו נכנס לסוכנות כדי להסתכל על הbrz כבר מעלה את הסיכוי שהוא יקנה סובארו כלשהי מאפס למשהו.
זה יבואן שתמיד שיווק רכבים מחוץ לקופסה, לעיתים נחל כשלונות, לעיתים הצלחות. DNA בדיוק ההפך מדלק מוטורס.
לטעמי גם, לשווק 50 מיאטות לא דורש הרבה התעסקות אם בכלל. הרכב מוכר את עצמו ויש לו ביקוש.

לפני 16 דקות, OranRoer כתב:

אז 220 זה מחיר בגדר חלום בהקיץ

הדולר מאז ירד ב25%. זה מחיר ריאלי גם ריאלי.
ולא הזכרתי בכלל גרסאות פחות מאובזרות, רמת אבזור ״ספורט״ בארהב נמכרת בקצת מעל 30k דולר.
יש סיכוי שגם בייבוא מקביל תצליח להגיע קרוב ל220k לגרסה הזו עם שער הדולר הנוכחי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

קצת מוזר, כי המציאות כנראה מרמזת על מצב אחר. המציאות היא שהביקוש לרכב בעולם ירד, מגבלת השיווק של דגם ה2.0 באירופה בוודאות הורידה את הביקוש.
כלומר, אם היצרן מוכר פחות מהדגם הזה בכל העולם ומצד שני יש לו עדיין נפח ייצור כדי לייצר עוד אז זה אומר שפוטנציאלית הוא יכול למכור עוד רכבים, פשוט אין להם שוק. אם תראה לי שהכמות שהוא מוכר בארה״ב ויפן למשל עלתה בשנה האחרונה, אז אפשר לומר שמישהו אחר לוקח את נפח הייצור הזה, מודה לא בדקתי, אבל אני מהמר שזה לא המצב.
לא מדבר בכלל על העובדה שהדגם כבר יחסית וותיק, ההייפ הוא לא כמו בהתחלה.
זה די דומה למצב של הברז. היבואן בזמנו רצה להביא עוד משלוח של ברז, היצרן לא הסכים. עכשיו מה השתנה? 

גם אתה וגם זביט כתבתם את זה. אני יכול לומר את אותו הדבר על סמל״ת, 150 יחידות מעניינות ליבואן את אה... ההבדל שסמל״ת רוצים למכור מכוניות גם אם זה דורש מעט מאמץ והם מתייחסים לעוד תמורות מעבר לגרוש.
זה שמישהו נכנס לסוכנות כדי להסתכל על הbrz כבר מעלה את הסיכוי שהוא יקנה סובארו כלשהי מאפס למשהו.
לטעמי גם, לשווק 50 מיאטות לא דורש הרבה התעסקות אם בכלל. הרכב מוכר את עצמו ויש לו ביקוש.

הדולר מאז ירד ב25%. זה מחיר ריאלי גם ריאלי.

באוטופיה מושלמת המחירים של דברים מיובאים לארץ ירדו ב25 אחוז 

חוץ ממה שאתה מייבא לעצמך מאמזון וכו,שום דבר לא ירד במחיר.. 

במיוחד יבואני רכב ובמיוחד על רכב עם ביקוש.. תתן לי דגם אחד שהמחיר שלו ירד ב25 אחוז בשנה האחרונה 

לכן אמרתי שזה לא ריאלי 

הלוואי שכך זה היה עובד בארץ,הרווח תמיד תמיד תמיד ישאר אצלהם ואצל המדינה.

עריכה אחרונה על ידי OranRoer
פורסם (נערך)

ברור, זה ההבדל בין תאוריה למציאות.
עכשיו אני יכול להבין יבואן שלא חותך את כל המחירים שלו ב25%, קודם כל, מי ידע מה שער הדולר מחר? כזו תנודתיות זה לא בריא למחירון ולערך של המוצר שלו, ואי אפשר לנהל ככה עסק.
דבר שני כנראה שהלקוח שאתמול קנה ממנו רכב יכעס מאוד...

אבל זה לא אותו מקרה. המיאטה לא מיובאת בצורה רציפה. אם היבואן יבצע עכשיו משלוח מיוחד של X חתיכות במחיר ארקטיבי אז קודם כל מה יהיה שער הדולר בעוד חצי שנה לא מעניין אותו, כי הוא כנראה לא יעשה עוד משלוח, ולגבי הלקוחות שקנו כבר, אולי הוא יאכזב את ה-6 אנשים שקנו את הרכב לפני שנתיים.
מכאן שאני חושב שמדובר במקרה מיוחד.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

המציאות מתוארת קצת אחרת בכתבה הזאת

חוץ מזה אo היבואן מעוניין להתחרות בזירת המחיר - היה יכול להביא מיאטה עם מנוע 1.5 או אם היה רוצה להרחיב את השוק היה מביא גיר אוטומטי.

הם פשוט לא מעוניינים, ו/או מקבלים מחיר לא אטרקטיבי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

רוב דגמי הספורט שכן הגיעו לאורך השנים נמכרו בעשרות\מאות בודדות לכל היותר
והיו יבואנים שטרחו להביא אותן והיו מולם יצרנים שהסכימו להקצות אותן. 

למשל, לקראת סוף חיי הדגם ה 208GTI נמכרה במחירים אטרקטיביים והמכירות עדיין לא היו בשמיים. 

לגבי המיאטה: אם המפעל ב100% ייצור והרווח על כל מכונית גבוהה יותר לא בישראל אז לא משתלם להם לקצות,
אבל אם הוא לא, וכן ניתן למכור אותן בישראל ברווח שולי חיובי, למה שהוא יהיה נגד הקצאה של 50 מכוניות?

יותר סביר שהיבואן לא בעניין 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

הרווח בישראל בטוח לא רע בכלל אם משווים מחיר שביקשו פה לעומת MSRP וכשרואים כמה ביקשו על רכבים אחרים עם MSRP דומה או אפילו יקר יותר.

בקיצור, מתח רווחים מצויין אבל כנראה ליבואן זה לא היווה מספיק מוטיבציה לנסות להגדיל כמויות על חשבון פגיעה פוטנציאלית ברווח פר יחידה.

סתם אנקדוטה קטנה כמי שהיה לו מיאטה וברז 2 משוריינות, כשהגעתי למאזדה ואמרתי למנהל הסניף המקומי (שהוא חובב של הרכב) איך אתה מסביר שסמלת נותנת לי רכב במחיר דומה למיאטה בעשרות אלפי שקלים פחות ממה שאתה יכול לתת?

אז הוא ענה - כשיהיו לי פה 200 מיאטות שאני חייב להעיף ברור שאני גם אמכור ב 235 אלף על הכביש אבל אנחנו עובדים בווליום מספרים אחר. אז אמרתי אוקיי ולמה אז לא להביא כמות של מיאטות שצריך להעיף? - ענה כצפוי שאלה כבר דברים שמעליו, אין לו תשובה וזה לא משהו שבשליטתו.

פשוט אחד מהראשים של דלק החליט שהרכב לא שווה את הטרחה מעבר לזה וזאת נטו החלטה אסטרטגית שהראשים בחברה לקחו על הדגם הזה. לא מעניין אותם להגדיל מספרים זה לא שווה את הטרחה. זאת האמת לדעתי אבל כמובן שאף אחד לא באמת יודע חוץ מדלק עצמה.

לפני 4 דקות, מיץ פטל כתב:

נחזור ל BRZ.

עדיין לא באתר היבואן.

מוסכם שמכונית נהיגה מעולה, מחיר סביר, אין תחרות אמיתית.

תוך כמה זמן המלאי יעלם?

יש יום מסלול בחמישי הקרוב לבעלי הרכב, לדעתי ינצלו את זה שיווקית להשקה של המשלוח החדש. סמלת לא לחוצה כמו דלק בדברים האלה, את הברז הראשונה קניתי כשהיא בבונדד ישבה כבר כמה חודשים במחיר טוב מאוד לדעתי, את הברז 2 - כנ״ל ישבה לפחות חצי שנה אצלם. עד סוף השנה הם יעיפו את הרוב, בהתחלה עם מחירים קשיחים יותר ומאוחר יותר לקראת שנה הבאה אם ישארו רכבים יהיו הנחות יפות. בסוף זה יגמר ולא יגיע ל 0 קילומטר זה בטוח, בחיים הם לא הגיעו עם הרכב הזה לערוץ כזה.

פורסם (נערך)

לרגע שלא ישתמע שאני בעד מחיר גבוה, אבל בקטע של דיבייטור:

מיאטה היא השקעה לא טובה ליבואן. יש כנראה יותר מוסכים מורשים (מסובארו לדוגמא) שצריך להכשיר ולתחזק, על רכב שנמכר בכמויות מאוד קטנות וההכנסה מתחזוקה שלו מאוד נמוכה.

בנוסף, קליינטורה של רכבים כאלו קצת יותר מורכבת לסיפוק.

שוב, 50 יחידות לא מצדיקות את הכאב ראש הזה.

יותר מעניין לתחזק יחסים עם חברות ליסינג ולארגן עסקה של חשמליות/היברדיות/וכיוב. שנבלעת בהעברה כספית אחת.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם (נערך)

לעניין המוסכים. לא כל מוסכי סובארו הם מה שנקרא ״מוסמכים מאושרים לברז״, רק חלקם. זו לא באמת בעיה. לא צריך להכשיר את כולם.
לגבי הקליאנטורה, אני בדעה הפוכה ממך, מה יש לספק? מתעניין במיאטה כנראה יודע טוב מאוד מה הוא רוצה ומה הוא קונה. אין פה הפתעות, ובדיון מקביל גם ציינת שחלק לא קטן מהם הם מבוגרים שמחזיקים את האוטו המון זמן, אנשים שיודעים מה הם רוצים.
50 יחידות לא מצדיקות כאב ראש, אבל גם 150 לא מצדיקות. העניין פה הוא יותר DNA של יבואן מאשר כסף. סמל״ת הוא יבואן עם DNA אחר, כנראה שזה מה שקורה שלאורך השנים ההיצע שלך הוא רק רכבים מבית איטלקי. אתה חי ומאמץ דברים לא שגרתיים, פעם זה כי לא הייתה ברירה, היית צריך לשווק לנצ׳יה, היום זה כי זה כבר חלק ממך. דלק מוטורס הוא בדיוק ההפך, יבואן שרגיל להעביר כמויות לליסינג.
על זה הכל קם ונופל, DNA. יש דוגמא יותר טובה שממחישה את זה מול הברז, יבואן טויוטה והgr86...

• אהבתי 1

פורסם

אני חוזה ירידת מחירים בטווח הקרוב עם ״הצפת״ השוק. בשביל רכב יחסית נישתי הגיעו כמויות גדולות בזמן קצר. 

אני כן חושב שהמחיר יתייצב עם ירידת ערך מזערית לטווח הארוך, אבל כן כרגע כשיש סטוק גדול זה לא זמן אידיאלי למכור זה בטוח. 

פורסם
לפני 5 שעות, הרקוליטו כתב:

אותי מעניין לראות איך יתנהג שוק המשומשות.

אני משער שזה תלוי בכמה מהמוכרים הם כאלו שהזמינו ברז חדשה. ככל שיותר, כך יהיו יותר ברז יד 2 בלוחות וסביר שהמחירים ירדו. 

כמובן שכל אחד ינסה למקסם רווחים ולמכור ביוקר, מי שלא יצליח, לקראת קבלת הרכב החדש יוריד במחיר ובסוף ימכור במחיר היותר נמוך אבל לדעתי עדיין יפה. 

ומאידך? אני חושב שאם הרבה מהרוכשים יהיו חדשים אין סיבה ששוק יד 2 ישתנה מהותית, אולי מעט (כי מי יקנה ברז בת שנתיים) ב200 אלף כשעוד 30-50 אלף מביאים לו חדשה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...