Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתם רחוק מדי.

המיאטה היא לא צעצוע, היא רכב יותר פאן ופחות פרקטי.

ברבעון השני של 2024 לא היתה שום אפשרות להשיג אחת בישראל - וחיפשתי.

הנתונים מארה"ב מראים שהברז וה 86 מכרו פי 2 במשך תקופה של שנתיים וחצי. לאורך חיי דור אחד של הרכש המיאטה מכרה יותר.

טוב. נראה לי שמיצינו.

לפני 21 שעות, ortes כתב:

בסוף המוצר דיי דומה,  2 הרכבים לא מתאימים עם ילדים ( כל הכבוד למי שמצליח לקשור ילד בכסא בטיחות, עינוי ל 2 הצדדים )

רכב לנהג נטו.

בפועל זה לא המצב. אני מכיר הרבה רוכשי BRZ שכן שמים ילד בכיסא מאחורה וזה הדיילי שלהם. במיאטה זה לא אפשרי

• אהבתי 1
פורסם

בחיים לא ראיתי ילד במושב קדמי במיאטה. זה בכלל חוקי? למיטב ידיעתי עד גיל מסויים ילדים בכלל לא מורשים להיות במושב הקדמי ברכב אז לא ברור למה יש שם איזופיקס. 

בנוגע לזה שלא היה ניתן להשיג מיאטה ברבעון השני של 24. נו ברור זה השלב שכבר הרגו את המנוע 2 ליטר באירופה וכמובן שהיבואן קפץ על המציאה והודיע חד משמעית שהרכב לא יחזור עוד. המשלוח של ה ND3 שהגיע לקראת יוני היה האחרון ולא ניתן היה לבצע הזמנות נוספות. 

פורסם
לפני 4 דקות, Doron_Z כתב:

המשלוח של ה ND3 שהגיע לקראת יוני היה האחרון ולא ניתן היה לבצע הזמנות נוספות.

בזמנו נאמר לי שיש מעט מאוד יחדות והן כבר מכורות מראש. לא יודע אם זה נכון או לא, אבל זה שלח אותי ישר להזמין בסמל"ת ממה שנשאר :) .

בקיצור, לא אלטרנטיבה אמיתית.

פורסם
לפני 7 דקות, Doron_Z כתב:

בחיים לא ראיתי ילד במושב קדמי במיאטה. זה בכלל חוקי? למיטב ידיעתי עד גיל מסויים ילדים בכלל לא מורשים להיות במושב הקדמי ברכב אז לא ברור למה יש שם איזופיקס.

- יצא לי לראות, גם בארץ.

- חוקי.

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, GTאי כתב:

בזמנו נאמר לי שיש מעט מאוד יחדות והן כבר מכורות מראש. לא יודע אם זה נכון או לא, אבל זה שלח אותי ישר להזמין בסמל"ת ממה שנשאר :) .

בקיצור, לא אלטרנטיבה אמיתית.

ב 24 הרכב אכן הגיע לסוף דרכו והעסק היה גמור למי שלא הזמין מראש לפני שהמלאי האירופאי חוסל (ואני כאמור כן הזמנתי ב 24 ורכב שוריין עבורי אבל כנראה שעשיתי את זה בזמן ולאחר מכן הכל היה סגור). ב 23 אפשר היה להזמין, גם ב 22, גם ב 21, גם ב 20 כל הדרך עד ל 2016 אז לא ברור מה זה לא היתה אלטרנטיבה. 

תמיד הוא היה אלטרנטיבה יקרה יותר ופחות פרקטית לברז בין אם ברז 1 או ברז 2. 

הקטע הזה של לצייר את הברז כמונופול בארץ לא ממש ברור לי. עכשיו הוא ״מונופול״ אבל עד שלב מסויים ב 24 המיאטה היתה רלוונטית למי שרצה. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

שוב, תג המחיר שנתנו לו הוציא אותו מהמשוואה של ראש בראש מול הBRZ ולכן לקרוא אלטרנטיבה זה לא נכון, ובהתאם לא מפתיע שBRZ מכר הרבה יותר. בטח אם נזכור שכבר ראינו מחיר של 200,000.

בקיצור, המיאטה היתה רלוונטית אך לא תחרותית בעליל ולכן בישראל מכרה הרבה פחות. תקרא לזה איך שאתה רוצה - את הפער הזה אי אפשר להסביר רק במוצר.

פורסם
לפני 48 דקות, Doron_Z כתב:

בנוגע לזה שלא היה ניתן להשיג מיאטה ברבעון השני של 24. נו ברור זה השלב שכבר הרגו את המנוע 2 ליטר באירופה וכמובן שהיבואן קפץ על המציאה והודיע חד משמעית שהרכב לא יחזור עוד. המשלוח של ה ND3 שהגיע לקראת יוני היה האחרון ולא ניתן היה לבצע הזמנות נוספות. 

ב Nc שהייתה לי, היית רואה ילד בן 5 על כסא בטיחות ומידי פעם בבקרים ילדה בת שנתיים שיושבת על הכסא עם הבן 5 ונוזלת מהכסא.

אחרי כמה פעמים הרכב נמכר...

רכשתי N20 

בדקתי את האופציה ל brz לא יודע איך קושרים ילדים שם... צריך גמישות של נדיה קומנצי ועצבי ברזל. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, GTאי כתב:

שוב, תג המחיר שנתנו לו הוציא אותו מהמשוואה של ראש בראש מול הBRZ ולכן לקרוא אלטרנטיבה זה לא נכון, ובהתאם לא מפתיע שBRZ מכר הרבה יותר. בטח אם נזכור שכבר ראינו מחיר של 200,000.

בקיצור, המיאטה היתה רלוונטית אך לא תחרותית בעליל ולכן בישראל מכרה הרבה פחות. תקרא לזה איך שאתה רוצה - את הפער הזה אי אפשר להסביר רק במוצר.

אני מסכים ואמרתי המון פעמים שתג המחיר היה חזירי ושיקף מאמץ נמוך מצד היבואן למכור כמויות של הרכב, מסכים עם זה לגמרי.

הטענה שלי זה שגם אם היתה מתומחרת בצורה סבירה כמו הברז אז היא לא היתה קופצת ל 200 פלוס רכבים פתאום, כן היתה מציגה מספרים ראויים יותר מ 14 רכבים בשנה זה ברור אבל לא 200 וגם לא 50 כנראה כי תקרת הזכוכית של השימושיות היתה קשה מדי כדי להגיע למספרים האלה. 

אז כן המחיר היה גורם מגביל אבל השימושיות עוד יותר, זאת דעתי וכמובן שאין דרך לבדוק את זה בארץ, רק להצטער שלא יבואן אחר עם מוטיבציה גבוהה יותר להיות תחרותי ולהגיע למספרים יפים (והוא יודע לעשות את זה כשהוא רוצה למכור מאזדה 3 טורבו שעולה יותר ממיאטה ברמת גימור GT בארה״ב ב 210 אלף ש״ח) לא קיבל את הזכות לייבא את הרכב. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
פורסם

2 המכוניות מוכוונות לחובבי נהיגה ספורטיבית שההנאה שלהם היא מתמהיל מאוד מסויים וזהה.

המיאטה מיוחדת יותר ופחות פרקטית (גג,  2 מושבים) ולכן מתחרה על פחות לקוחות. היא גם יותר שיקית.

בשוק מאוד קטן ועם העדר תחרות אחרת, זה הגיוני שעקומת הביקוש וההיצע נפגשים במחיר גבוה יותר. 

ההגדרה של "מיועדת לעשירים יותר" אולי נכונה בהיבט היבש שלה. אבל קצת מצחיקה. הכביש מוצף במכוניות יקרות יותר שאין צידוק לשלם על "היתרונות" שלהן בשטח או בכלל. לחפש הגיון דווקא פה, מותר, אבל זה לא מקרה פרטי.

• אהבתי 1
פורסם

ובל נשכח שלהבדיל מהברז או המיאטה- רכבי יוקרה בסגמנטים משפחתיים, מאבדים מערכם מהר יותר.

• אהבתי 2
פורסם

אני גם חושב שהפרקטיות לא נמצאת בראש הרשימה של הפיצ׳רים של הברז.
החיתוך הראשוני של קונים הוא בכלל ברמת האיכות של שני הרכבים כדיילי. כל מאזדה 3/6 תרגיש איכותית מהן פי כמה.
כל הוט האצ׳ מבית וואג כנ״ל.
לא, הן ממש לא שוברות עצמות, לפרקים אפילו די נוחות, אבל אני יכול לומר מנסיון שמאזדה 6 2016 מול ברז, המאזדה מרגישה טוב בהרבה כדיילי.
כדי שהרכב הזה ישמש אותך כרכב עיקרי אתה קודם כל צריך להתפשר מאוד עוד לפני שמדברים על שימושיות.
זה מוציא את העוקץ מהרכישה לחלק גדול מהרוכשים שבאים מרכבים טובים מאוד כנראה כדיילי.

אחרי זה עוברים לשימושיות, וכן הברז יותר שימושית מהמיאטה, אבל עדיין להמון קונים פוטנציאליים היא לא שימושית בעליל. אני הסעתי בה שני ילדים, בן שנתיים ובן 4.5. להכניס ולהוציא אותם, לקשור ולשחרר, בהחלט לא נוח ובהחלט לא פרקטי.
אחרי זה כן אפשר לנסוע איתם בכיף, כולל עגלה וציוד במטען, לא אשקר, אבל אני חושב על אבא שצריך להעמיס שני ילדים כל בוקר כדי להסיע אותם לגן/חוג, לא כיף בכלל.
לילדים גדולים יותר יהיה כבר מאוד צפוף, מה שכן, צריך לאמר את האמת, ילד כנראה יעדיף לנסוע בצפיפות בברז מאשר בנוחות במאזדה.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

2 המכוניות מוכוונות לחובבי נהיגה ספורטיבית שההנאה שלהם היא מתמהיל מאוד מסויים וזהה.

המיאטה מיוחדת יותר ופחות פרקטית (גג,  2 מושבים) ולכן מתחרה על פחות לקוחות. היא גם יותר שיקית.

בשוק מאוד קטן ועם העדר תחרות אחרת, זה הגיוני שעקומת הביקוש וההיצע נפגשים במחיר גבוה יותר. 

ההגדרה של "מיועדת לעשירים יותר" אולי נכונה בהיבט היבש שלה. אבל קצת מצחיקה. הכביש מוצף במכוניות יקרות יותר שאין צידוק לשלם על "היתרונות" שלהן בשטח או בכלל. לחפש הגיון דווקא פה, מותר, אבל זה לא מקרה פרטי.

אני אגיד לך מה ההבדל, זה נכון שיש רכבים יקרים יותר או במחירים דומים שנמכרים באחלה כמויות ושם אף אחד לא אומר שצריך להיות עשיר או מאוד מבוסס כדי להחזיק אותן. 

ההבדל זה שראב 4 חדשה שעולה 280 אלף ושמישהו מחזיק במימון היא הרכב הראשי והפרקטי של הבית, להבדיל מהמיאטה שעולה 260 בשביל רכב סופשים וטיולים. 

לכן אני עושה את ההבחנה בין רכבים עממיים ״פרימיום״ שעולים דומה או יקר יותר אבל הם משתמשים כדיילי ולמשפחה לעומת רכב שיוצר על תקן צעצוע שאתה קונה כאקסטרה ב 260,000. 

בוא נאמר ככה אם הייתי קונה מיאטה היא היתה חייבת להיות הדיילי שלי, בגשם בקיץ, בנסיעות עם האישה, כל הזמן. אין לי את הפריבילגיה לקנות רכב נוסף איתה כדיילי, אני לא מספיק טחון בשביל מיאטה חדשה כרכב שעשוע שיושב בצד. בשביל לא מעט אנשים זאת הקרבה גדולה מדי. 

פורסם

אתה כנראה מתקשה להבין שפורמט החיים שלך, או השלב בחיים שלך הוא לא היחיד.

אני מכיר בעלי מיאטות שזה הדיילי שלהם. נכון שיש רכב נוסף בבית. אבל 2 רכבים בבית זו תופעה מאוד מאוד נפוצה ולא איזה מודל של יחידי סגולה.

כבר העלתי פה מחקר על הגיל הממוצע של בעלי מיאטות בארה"ב. מסתבר שצעיר ברוחך, או אולי רומנטיקן, זה משהו שמסתדר להרבה בני 60+-.  אולי זה קשה להבין שכשצעירים יותר, אבל הרוב מגיע לזה.

מי שלא גר רחוק מהעבודה וזה מתאים לו, יכול להנות כל יום. יש עם זה בעיה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני הרגשתי שאני מוכן לברז כשהילדים שלי יכלו לטפס אחורה ולחגור לבד. שניים יושבים בכיף, אחד אחרי השני.
3 זה כבר קשה, הקטנה ממש לא אהבה לשבת מאוחרי: אני 179 ס"מ והייתי צריך לקחת את המושב שלי קדימה בתנוחה לא מאוד נוחה עבורי כדי לעשות את זה. 

לגבי המיאטה: הקהל שלה במדינות כמו בארצות הברית שיכול להרשות לעצמו מכונית שהיא פאן טהור לדעתי לרוב גם יכול להרשות לעצמו דיילי נורמלית.

כמה עולה למשל מאזדה 3 \ הונדה סיוויק משומשת במצב טוב בארצות הברית? 

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...