Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, falou כתב:

בסופו של דבר המדיה לא אמורה לשנות את הצליל שבישל טכנאי הסאונד באולפן.

נראה לי שזה הבסיס של המחלוקת ביננו, אני מעדיף להנות (גם מהעיוותים), אני לא בתכנית דוקו.

מוזיקה מבחינתי זה בראש ובראשונה להנאה ולא למחקר היסטורי או מדעי.

פורסם

מה זה קשור.

מה זה אומר ״להנות מעיוותים״?!

אתה רוצה להנות מעיוותים, שחק עם אקולייזר עד לתוצאה מועדפת. למה להיות תקוע עם אותו עיוות לכל ההקלטות ולכל סוגי המוסיקה?

זה כמו להוסיף קטשופ, אבל לא רק לצ׳יפס, אלא לה-כל...

אין בזה היגיון.

אם אותו עיוות נשמע טוב ללא תלות בשומדבר אחר... אז אתה חולמת.

נ.ב. כמו שאני תמיד אומר לכל אלו ״ששומעים הבדל״, שים כרית מאחורי הראש כשאתה מאזין (באוזניות, תחליף את האטמים בחומר שונה) ותשמע וואחד הבדל. אחרי זה תתחיל לשחק עם כריות בעוביים וחומרים שונים, עד שתגיע לסאונד טוב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

מה זה קשור.

מה זה אומר ״להנות מעיוותים״?!

אתה רוצה להנות מעיוותים, שחק עם אקולייזר עד לתוצאה מועדפת. למה להיות תקוע עם אותו עיוות לכל ההקלטות ולכל סוגי המוסיקה?

רשמתי "גם מהעיוותים" ולא רק מהעיוותים.

אין שום אקולייזר שמדמה דינמיקה של תקליט, צליל זה לא רק היענות תדרים זה גם דינמיקה וקומפרסיה ועוד אלף פרמטרים.

פורסם

דינמיקה זה עוצמה וזה מדיד. כנ״ל קומפרסיה. אין ״אלף פרמטרים״. יש עוצמה לתדר והענות כתלות במרחב (במקרה של רמקול).

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, falou כתב:

בסופו של דבר המדיה לא אמורה לשנות את הצליל שבישל טכנאי הסאונד באולפן.

אפשר להתווכח על זה. בכל מקרה גם אם לא תרצה, עקומת התדר של המגבר ושל הרמקולים, והאקוסטיקה של החדר משנים את הצליל, אם תרצה או לא תרצה. אז אפשר "לתקן" את הצליל שיהיה הכי קרוב למקור, או לעוות אותו שיהיה הכי נעים לאוזן, תלוי לאיזו דת אתה משתייך.

אתמול חיברתי את הסטרימר לרסיבר פעמיים, פעם אחת דיגיטלית SPDIF ופעם שנייה אנאלוגית דרך איקוולייזר. השנייה הרבה יותר לטעמי (ואני לא בטוח לאיזו דת אני משתייך פה. אין לי מיקרופון לכיול).  

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם
לפני 2 דקות, yuvk כתב:

אז אפשר "לתקן" את הצליל שיהיה הכי קרוב למקור, או לעוות אותו שיהיה הכי נעים לאוזן, תלוי לאיזו דת אתה משתייך

אם אתה רוצה ״לתקן״ אז למה באופן רנדומלי ע״י שינוי מדיה/מכשיר, באופן גורף לכל הקלטה?

תתפור את הסאונד שאתה רוצה עם אקולייזר.

נגיד שאתה אוהב צליל בהיר ואתה שומע הקלטה בהירה, שבה דווקא היית מעדיף להוריד בהירות, ו...נתקעת עם עודף בהירות.

זה מה שקורה שמעדיפים עיוות מובנה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

למה שארצה לשמוע מוזיקה על פורמט מיושן ולא נוח, עם ציוד שהורס את המדיה, וסביר להניח שנשמע לא יותר טוב מרמקול אצלי בטלפון?

רוצה לשמוע "צליל חם" ושאר השטויות של אודיופילים, לפחות תשקיע בפטיפון פרופר וציוד הגברה איכותי, לא מכשיר "הכל באחד".

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

למה שארצה לשמוע מוזיקה על פורמט מיושן ולא נוח, עם ציוד שהורס את המדיה, וסביר להניח שנשמע לא יותר טוב מרמקול אצלי בטלפון?

רוצה לשמוע "צליל חם" ושאר השטויות של אודיופילים, לפחות תשקיע בפטיפון פרופר וציוד הגברה איכותי, לא מכשיר "הכל באחד".

ואדים המכשיר הזה מן הסתם לא פונה למי שבונה עליו בתור הפטיפון הראשון / מרכזי שלו, אבל תקרא ביקורות- הוא לא הורס תקליטים (טראקינג פורס גבוה אבל עדיין לא מתקרב למחט ceramic) והוא נשמע טוב כמו פטיפון אחר בדרגת מחיר שלו (נניח lp60 שמומלץ להתחלה) והוא נייד. למי זה טוב? מי שרוצה לשמוע תקליטים בעבודה לפני שהוא מגיע איתם הביתה, או ביריד תקליטים לפני קניה, וכ"ו וכ"ו. בטח לא כפטיפון ראשון. או אפילו שני או שלישי 😉

פורסם

אין שום סיבה הגיונית לקנות את הפטיפון הזה, או כל פטיפון אחר.

אני אישית חושב שעדיף לקנות פטיפון איכותי יד שנייה משנות ה -70/80/90 של המאה הקודמת. אני משתמש ב CEC ו DUAL.

אבל למי שמלא נוסטלגיה, אבל לא רוצה להשקיע , רטרו יכול לשמח את ליבו. גם נגן התקליטים של איקאה יכול להתאים:

פורסם
בתאריך 19.12.2022 בשעה 14:17, yuvk כתב:

אני משנה את האיקיו לעיתים קרובות (מדי). מה שמגביל אותי הוא רק העצלנות שלי והעדר שלט רחוק לאיקיו... 

הפיתרון לזה הוא Sansui SE-88

לא זול אבל שווה כל שקל
קניתי לי אחד כזה למערכת הוינטאג שלי (עם מגבר סנסוי G5700)

• מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נחמד!! לא ידעתי שיש איקיו עם שלטים. קנית בארץ?

יש לי כרגע במערכת אחד מעל השני, ימאהה אנאלוגי ( EQ-70), קנווד דיגיטלי (GE-7030) ו ROTEL אנאלוגי (RE-830) (ועוד כמה בארון מחוסר מקום). יש לי הרגשה שאיקיו אנאלוגי נשמע טוב יותר (דיגיטליים נוספים יש לי סוני SEQ-A70 ושרווד EQ3050C, ואנאלוגיים נוספים, TEAC ושרווד שאני לא זוכר את הדגמים. פעם ראשונה שאני מכין רשימה כזו והרגע שמתי לב למחלה... 😮)

• תוכן חדש...