Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, yuvk כתב:

(פיאט 600).

זה כבר שייך לתת-שרשור הרכבים שמתקשים להאיץ. אפס למאה בקרוב לדקה. 

היה הרכב הראשון של אבי (כשהייתי כבן 6-7) - מתאים לשרשור נוסטלגי נוסף. רק לספר שכשהיה מגיע ל-80 קמ״ש - בדרך כלל בירידה - אבא שלי היה מקבל מחיאות כפיים מהספסל האחורי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שלי היתה אפס למאה בקרוב לאינסוף (מהירות סופית כ-100 קמ"ש בלחץ) אבל למרות ה-30 כ"ס שלו, ידע להחליק את התחת בהיגוי יתר יפה מאוד, ואל תשאלו איך אני יודע.

(אבל בואו לא נדבר פה על מכוניות :-) בכל זאת קארספורום).
ובכ"ז - ברעננה היתה שכונה שנקראה שיכון פיאט 600 כי מי שקנה שם בית קיבל פיאט.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

שלמדתי מתח גבוה, אחד מהסטודנטים שאל את המרצה איך מודדים מתחים כאלו?

המרצה ענה - עם הלשון (אמיתי לגמרי)

ויחידת המדידה היא קילו וולט / בלטה

ילדים אל תנסו את זה בבית!

ניחא crt. אח"כ התעסקתי במשרדי rf... זה מתח גבוה אמיתי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 דקות, yuvk כתב:

מי שקנה שם בית קיבל פיאט.

היה משהו דומה גם בקריות, נדמה לי בביאליק. כנראה מקום כל כך שכוח אל שאי אפשר היה להסתדר בלי רכב.

ומילא להחליק תחת. אבא שלי הצליח לגלגל את ה-600 שני גלגולים מלאים כשהיתה בת שבוע. עמדה במוסך אינסוף עד שתוקנה, אחרי זה נסעה עוד 100,000 ק״מ כשהתקלות היחידות היו קריעת רצועת מניפת הרדיאטור בעליות לצפת ולירושלים. כשהלכה לבדיקה למכירה הבוחן לקח את אבא שלי הצידה ואמר לו: רואים שהמכונית עברה תאונה - ואתה אידיוט שאתה מוכר אותה, היא מצויינת. רטרוספקטיבית צדק.

Just now, סולל הדרך כתב:

שלמדתי מתח גבוה, אחד מהסטודנטים שאל את המרצה איך מודדים מתחים כאלו?

המרצה ענה - עם הלשון (אמיתי לגמרי)

ויחידת המדידה היא קילו וולט / בלטה

ילדים אל תנסו את זה בבית!

ניחא crt. אח"כ התעסקתי במשרדי rf... זה מתח גבוה אמיתי

הזכרתי את המשדר ממלחמת העולם - המתח שם היה אי אילו מאות וולטים עם תפוקה של עשרות ואטים (אבל, כאמור, לא הגעתי להפעיל אותו). חובבי רדיו השתמשו במשדרים של קילוואט, שם מתחי האנודה הסתובבו, אאל״ט, סביב 2-3 קילוולט. אם התעסקת ב-broadcast או סתם משדרים גדולים בהחלט המתחים גבוהים מאוד.

אגב לשון - לא צריך הרבה כדי לתת לה גרוי. סוללת 4.5 וולט שטוחה (3R12) שהיתה נפוצה בשנות ה-60 עשתה את העבודה. והבהלנו אנשין שנתנו להם לאחוז את הרגליים של קבלים אלקטרוליטיים של כמה מיקרופאראד שנטענו ל-12 וולט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

גם אני כמוך הלכתי לצוד ברעננה לאורך התעלה שהייתה מקרן היסוד עד איזור התעשייה טלוויזיות שחור לבן שאנשים זרקו

היינו יושבים ימים ומפרקים את הלוח רכיב, רכיב. כי אז לא היה אלי אקספרס.

עד היום יש לי סטוק מטורף של טרנזיסטורים וציפים שכבר בני 50 או יותר... 

איזה כיף היה להיות ילד פעם

אני גם רענני! על איזה תקופה מדובר? אני לא זוכר כזו תעלה (למרות שאני זוכר ב92 אא"לט ששיכון אשר הפך להיות אטלנטיס לאיזה חודש, ועוזי כוהן הגאון הציע להביא גונדולות)

פורסם

אני רענני מהר סיני, שיכון אשר זה העשירים :)
ההורים שלי קנו בית ברעננה בשנות ה-70 כי לא היה להם כסף לקנות בית בפתח תקווה!
התקופה המדוברת היא אמצע שנות השמונים.
רחוב החייל התחיל בחפץ חיים
גולומב היה פרדס
וממגרש הכדורגל בקרן היסוד כבר לא היה כלון מלבד עזובה ותעלת ניקוז פתוחה ענקית שהמשיכה עד לוייצמן (שהיה רחוב קטן דו נתיבי) ולאיזור התעשיה הישן שהיה כלום וחצי
אנשים היו זורקים פסולת לאורך התעלה ואנחנו היינו מחפשים אותה לטובת פירוק. זה העסיק אותנו ימים! יכולנו לפרק לוח של טלווזיה ביומיים-שלושה, מיינו את הרכיבים ואח"כ השתמשנו בהם לבניה ותיקונים.

לפני שעתיים, sperial כתב:

היה משהו דומה גם בקריות, נדמה לי בביאליק. כנראה מקום כל כך שכוח אל שאי אפשר היה להסתדר בלי רכב.

ומילא להחליק תחת. אבא שלי הצליח לגלגל את ה-600 שני גלגולים מלאים כשהיתה בת שבוע. עמדה במוסך אינסוף עד שתוקנה, אחרי זה נסעה עוד 100,000 ק״מ כשהתקלות היחידות היו קריעת רצועת מניפת הרדיאטור בעליות לצפת ולירושלים. כשהלכה לבדיקה למכירה הבוחן לקח את אבא שלי הצידה ואמר לו: רואים שהמכונית עברה תאונה - ואתה אידיוט שאתה מוכר אותה, היא מצויינת. רטרוספקטיבית צדק.

הזכרתי את המשדר ממלחמת העולם - המתח שם היה אי אילו מאות וולטים עם תפוקה של עשרות ואטים (אבל, כאמור, לא הגעתי להפעיל אותו). חובבי רדיו השתמשו במשדרים של קילוואט, שם מתחי האנודה הסתובבו, אאל״ט, סביב 2-3 קילוולט. אם התעסקת ב-broadcast או סתם משדרים גדולים בהחלט המתחים גבוהים מאוד.

אגב לשון - לא צריך הרבה כדי לתת לה גרוי. סוללת 4.5 וולט שטוחה (3R12) שהיתה נפוצה בשנות ה-60 עשתה את העבודה. והבהלנו אנשין שנתנו להם לאחוז את הרגליים של קבלים אלקטרוליטיים של כמה מיקרופאראד שנטענו ל-12 וולט.

אני מדבר על משדרים בתחום X-band פחות או יותר ובהספקים שהתחילו ב 60 DB... קצת מעל לחובב רדיו

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

מבשלי ביצים. 

כבר בתור ילד על אוניות סוחר למדתי שהדבר הזה מסוכן, גם במרחק כמה מטרים. וזה לא לטווחים של הצבאק וה-db שהזכרת הוא מעל בסיס גבוה.

אתה מזכיר לי שפעם, לפני נסיעה להולנד, התקשרתי לכפר הנופש לברר איזה ציוד מחכה לי. נתן רשימה ארוכה ובסוף ציין sorry, no magnetron. לקח לי חצי דקה לקלוט את המסר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעתיים, flytomars כתב:

אני גם רענני! על איזה תקופה מדובר? אני לא זוכר כזו תעלה

אני חושב שבהדרגה התעלה הפכה תת קרקעית בשנות השמונים. הנקודה הכי נמוכה שלה היא בקרן היסוד פינת אחוזה, שם יש חניון תת קרקעי לסופר, שמתמלא במיים פעם בחורף.

בילדותי בשנות השבעים ברחוב השרון וקרן היסוד היתה תעלה פתוחה בצד הכביש.

• מעניין 1
:turn-l:
  • תוכן חדש...