Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

יש לי חבר שלאבא שלו היו ה 901, שתמיד היו מבחינתי פלא הנדסי

ה901 קלאסיקה. את הקיוב כבר בכלל לא אהבתי.

לפני 3 שעות, yuvk כתב:

Active motion feedback

מעניין לאללה, לא שמעתי על זה! למה זה לא תפס? 

עריכה: שאלתי את ג'מיני אם העניין פתיר, להפתעתי הוא נתן כמה פתרונות שנשמעים הגיוני:

לא מעתיק את הפרטים של כל פיתרון כי זה ארוך, אבל בראשי פרקים:

Option 1: The "Dummy Load" Trick (Easiest External Bypass)

The amplifier's feedback circuit is looking for a specific electrical impedance/voltage return from that secondary coil. You can trick the amp into thinking the original speaker is still there by completing the feedback loop with a resistor

Option 2: Internal Jumper Modification (The Cleanest Fix)

If your friend is comfortable opening up the unit and tracking down a schematic, the most elegant fix is to disable the feedback loop right at the power amplifier IC or operational amplifier stage inside the chassis

פיתרון שלישי לא רלבנטי כי מצריך שיהיה לך את הרמקולים המקוריים (גם אם לא תקינים, אבל עדיין לא רלבנטי)

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם (נערך)

כמובן שכבר ניסיתי. המגבר עובד גם ללא חוג המשוב ועם נגד לחוג המשוב. ללא המשוב הבאס חלש, ועם נגד, חזק מעט יותר.

האמת שהתשובה הנכונה צריכה להיות לדעתי שהמשוב המזוייף צריך לעבור מסנן rc כדי להשאיר רק את התדרים הנמוכים, שכן המשוב האמיתי מגיע מהוופר.

למה לא תפס? כן היה בשימוש בכמה דגמים של סוני. זה פיצ'ר שאפילו לא פורסם והבנתי אותו מה service manual של המערכת. כנראה התועלת שלו לא הצדיקה את העלות הנוספת במגבר ובוופר. למרות שאני זוכר כילד את המערכת בעלת עוצמה ואיכות צליל מרשימים ביחס לגודל הרמקולים.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם
לפני 17 שעות, flytomars כתב:

אני אישית לא סובל את הצליל של בוז, עוד מתחילת שנות ה90 כשאחותי הביאה מאמריקה, אבל על הנייר אתה דווקא אמור לאהוב אותם-

לא הייתה שום יכולת ממשית של Room Correction כשהם יצאו עם מערכות הסטליטים שלהם, ואין שום מצב שוופר כ"כ קטן יכסה את הטווח בין הסאב אליו. הם פשוט מכרו סיפור ונשמעו "טוב" להדיוטות, כי פתאום הצליל הגיע מכל הכיוונים, וזה היה מרשים. זה גם נוח בבית, אז הצליחו למכור סיפור. טוב זה לא נשמע. 

לפני 17 שעות, flytomars כתב:

בוז זה דווקא דוגמה קלאסית לרמקול שעל הנייר נשמע פצצה, עקום הענות שטוח וכולי, אבל בפועל (לאוזניי) נשמעים תחת, לאור כל ההודעות שלך על זה שאפשר לתקן כל רמקול על ידי dsp חכם- הייתי מצפה שתאהב אותם, בתור הראשונים שעשו את זה...

אי אפשר לתקן כל רמקול ואני לא כתבתי את זה. רסוננסים אי אפשר לתקן. גם בעיות בפיזור הסאונד באותו תדר אי אפשר תמיד לתקן. אפשר לתקן אם תדר מסויים, יש לו פיזור אחיד אבל העוצמה שלו גבוהה. אז ניתן לעשות EQ. 

עשו הרבה דברים פעם, אבל לא עשו אותם נכון וטוב. מכרו הרבה ז'רגון, אבל את שהתעשייה לא עברה לעבוד אמפירית, דברים לא זזו ממש.

אני גם לא יודע מאיפה הבאת את זה שבוז "נשמע שטוח". לי הם נשמעו Boom & Tizz, עודף בבאס ובגבוהים ובלי מיד.

עקומת הענות שטוחה זה לא מה שאתה רוצה. אתה רוצה עקומת הענות בירידה ופיזור תדרים אחיד ככל הניתן, מה שעוזר להחזרים אחידים. 

כבר קישרתי פעם את ההרצאה של Toole בעניין. הוא מסביר את זה יפה והוא גם מגובה בבדיקות סובייקטיביות. היום התעשייה שם, ומי שרוצה סאונד טוב יכול לקנות בכמה אלפים קטנים שני רמקולים מוגברים שיישמעו מצויין ושאפשר לתפור אותם לטעמו של המאזין, כי הם נקודת התחלה טובה. 

לפני 11 שעות, yuvk כתב:

לא זוכר מה העכבה אבל יש לי רמקולים במגוון עכבות. זה לא מה שימנע ממני לשדך רמקולים למערכת. 

לרמקולים אין עכבה קבועה. יש עכבה לאורך ספקטרום התדרים. 

העכבה הממוצעת מספרת מעט מאוד ובלי יכולת מדידה בפועל, אין מה לעשות עם הנתון הזה. 

הבעיה היחידה היא שכשמגבר לא מסוגל לספק את הזרם, זה יכול להזיק לרמקול. החלק הטוב הוא שזה כ"כ שמיע שישר יודעים שיש בעיה...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

הבעיה היחידה היא שכשמגבר לא מסוגל לספק את הזרם, זה יכול להזיק לרמקול

להזיק איך?

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, yuvk כתב:

כמובן שכבר ניסיתי. המגבר עובד גם ללא חוג המשוב ועם נגד לחוג המשוב. ללא המשוב הבאס חלש, ועם נגד, חזק מעט יותר.

כן, בפירוט ג'מיני כתב שבפיתרון הזה תצטרך לפצות עם האקולייזר שבמכשיר, משער שזה לא מספיק?

אז אולי שווה לבדוק את הפיתרון השני למרות שמצב שעדיין תקבל את אותו הצליל...

לפני שעתיים, falou כתב:

אני גם לא יודע מאיפה הבאת את זה שבוז "נשמע שטוח". לי הם נשמעו Boom & Tizz, עודף בבאס ובגבוהים ובלי מיד.

כתבתי על הנייר, כי הנחתי שזה מה שהם ניסו להשיג עם האקולייז הפנימי שלהם.

תיארת מעולה את איך שהם נשמעים גם לי.

לפני שעתיים, falou כתב:

ומי שרוצה סאונד טוב יכול לקנות בכמה אלפים קטנים שני רמקולים מוגברים שיישמעו מצויין ושאפשר לתפור אותם לטעמו של המאזין, כי הם נקודת התחלה טובה. 

זהו, זה מה שכתבת שקצת סותר את מה שכתבת לפני זה- אוקיי, אז רום קורקשן (ואקולייז?) זה כל מה שצריך כדי לגרום לרמקול 4 אינץ' מוגבר להישמע כמו 12 אינץ' עם הגברה רצינית? מן הסתם לא... בגלל זה לא הבנתי את כוונתך, אני קצת אולד סקול- הגישה הזו הזכירה לי את הנסיונות של בוז...

פורסם
לפני שעה, flytomars כתב:

זהו, זה מה שכתבת שקצת סותר את מה שכתבת לפני זה- אוקיי, אז רום קורקשן (ואקולייז?) זה כל מה שצריך כדי לגרום לרמקול 4 אינץ' מוגבר להישמע כמו 12 אינץ' עם הגברה רצינית? מן הסתם לא... בגלל זה לא הבנתי את כוונתך, אני קצת אולד סקול- הגישה הזו הזכירה לי את הנסיונות של בוז...

לא סותר. אתה מנסה להכליל לפי טרמינולוגיה, אבל מה שקובע זו המתודה, והיא השתנתה מאוד עם השנים והיכולות.

רמקול 4" לא יכול להשמע כמו 12". כלומר, תיאורטית מהלך מפצה על קוטר, אבל יש עוד כ"כ הרבה פקטורים... שזה לא רציני. אפשר גם שלושה וופרים של 4" במקום אחד של 12"...

יש גם כל מיני רמקולים עם 12".

ובהמלצה בכלל לא התייחסתי ל-DSP. זה כבר דורש ציוד ומומחיות. אבל רמקול שפותח לפי העקרונות הבאים, ישמע יותר אחיד במגוון של חללים. מה זה אחיד... תראה למטה, כשעונים על איך רמקול צריך להשמע.

וזה לא אומר שכל הרמקולים נשמעים אותו הדבר בדיוק. יש עוד מספיק משתנים שבאים בחשבון.

אם זה מעניין אותך ההסבר כאן:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רוצים עוד חידת אודיו?

(קלה) למה כדאי לסגור את מכסה הפטיפון בזמן שמנגנים תקליט ולא רק כשלא בשימוש?

פורסם

אם התשובה אחרי עשר בלילה... אותי איבדת

אני לא עושה עוד לילה לבן לחידות שלך 😂

• מצחיק 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 25 דקות, yuvk כתב:

רוצים עוד חידת אודיו?

(קלה) למה כדאי לסגור את מכסה הפטיפון בזמן שמנגנים תקליט ולא רק כשלא בשימוש?

כי המחט/זרוע מספיק רגישים כדי להיות מושפעים מתזוזת האוויר בסביבה. מוסיקה מזיזה אוויר, במיוחד בווליום גבוה. 

אגב, כתלות במכסה, גם הוא מכניס וויברציות לפעמים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בטוח שיענו הרבה לפני - אבל אם לא - תשובה עד 21:30  😃

עריכה: הנה האנס ענה. 
המחט שרוטטת מהזיזים בתקליט, עלולה לרעוד גם מהצלילים היוצאים מהרמקול, במיוחד מהבאסים. ולזה (גם) קוראים חוג משוב. רעידה ברמקול שגורמת להרעדת המחט שגורמת לרעידה ברמקול וחוזר חלילה. בדומה למשוב (פידבק) המוכר שעלול להתקבל ממיקרופון בסביבת רמקולים.

הנה עוד חידה אחת (אחרונה).

לפני כמה חודשים, הבן שלי מצא והביא לי CREATIVE ZEN מהראשונים (סביב 2004). מדובר בנגן MP3 שהיה בזמנו איכותי למדי.
להפתעתי המכשיר אפילו נדלק ואחרי הטענה קלה, טענתי לתוכו (היה ריק) פסקול אייטיז חביב, tears for fears.

שלפתי מהמגירה אזניות JBL IN-EAR שהיו לי מהימים שלטלפון עוד היה שקע לאזניות.

והפעלתי. 
להפתעתי, הסאונד היה מעוות נורא, שמעו בעיקר את הבאסים והטרבלים, כשהאמצע כאילו נמחק. נשמע כמו מין מוד "קריוקי" שבו באמצעות DSP מוחקים את הווקאלים. 
חיפשתי בתפריטים ולא מצאתי מצב קריוקי שאפשר לכבות. גם כיוון איקוולייזר לא הועיל. בסוף עשיתי factory reset שגם הוא לא הועיל.

כבר עמדתי לזרוק אותו. ואז הבנתי מה הבעייה...

מה הבנתי ומה הפתרון?

תשובה עד 21:30.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

כי המחט/זרוע מספיק רגישים כדי להיות מושפעים מתזוזת האוויר בסביבה. מוסיקה מזיזה אוויר, במיוחד בווליום גבוה. 

אגב, כתלות במכסה, גם הוא מכניס וויברציות לפעמים.

אתם צודקים אבל אני מוכן לסבול את הויברציות האלה על פני הסיכון שבעת הסגירה אני בטעות אגע בזרוע ואהרוס מחט ששווה (אלפי? עשרות אלפי אם אני אצל החבר האודיופיל?) שקלים.

שכל אחד יעשה מה שטוב לו...

לפני כשעה, yuvk כתב:

כבר עמדתי לזרוק אותו. ואז הבנתי מה הבעייה...

לפני שאני מתחיל לשבור את הראש- האוזניות jbl תקינות, כן? והפין שלהם סטנדרטי או עם מיקרופון?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כל המכשירים תקינים, לאזניות יש מיקרופון, ואתה בכיוון הנכון. רק תן תשובה מלאה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, yuvk כתב:

כל המכשירים תקינים, לאזניות יש מיקרופון, ואתה בכיוון הנכון. רק תן תשובה מלאה.

אהה!

המכשיר שתיארת ישן, הרבה לפני שמישהו דמיין שטלפונים ינגנו מוזיקה ולפני שהיו אוזניות עם הפין הרביעי של המיקרופון.

הפין הנוסף הזה יכול לקצר ובעצם התוצאה היא חיסור של כל המשותף כך שמקבלים רק את הדלתא בין הצדדים, צליל צורמני ובלי בשר. קלעתי?

לפני 4 שעות, falou כתב:

אם זה מעניין אותך ההסבר כאן:

כן זוכר את הסרטונים האלה כשהתווכחנו בעבר בדיוק על הנושא הזה, הכל טוב ויפה אבל המחלוקת בינינו היא על הבוטום ליין- שאפשר להגיע לתוצאות טובות עם רמקולים מוגברים סטנדרטיים (לא מדבר על החברה ההיא ששכחתי את שמה שמייצרת רצפתיים מוגברים, מתכוון לbookshelf הנפוצים).

גם בהתייחסות שלך לזה שבאולפנים משתמשים בכאלה כי הם כביכול level the playing field - (לא בשרשיר הזה אבל כתבת משהו בסגנון בעבר) - יש הבדל בין לשמוע בבית להנאה לבין לשמוע באולפן כשבאולפן הפוקוס יהיה על פירוט ובמה, ובבית להנאה אני מחפש דברים אחרים (אני יודע שאודיופילים גם נותנים פוקוס רציני לבמה, אבל לי בתור מאזין מעל גיל חמישים חצי חרש וחובב סראונד בכלל- I couldnt care less).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, flytomars כתב:

אתם צודקים אבל אני מוכן לסבול את הויברציות האלה על פני הסיכון שבעת הסגירה אני בטעות אגע בזרוע ואהרוס מחט

מסכים... כל עוד מאזינים בעוצמות לא מוגזמות זאת לא ממש בעיה (או לחלופין, אם החדר מסודר בצורה כזו שהרמקול לא ממש נובח על הפטיפון וכיו"ב)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...