Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

EQ אחד מחובר למוצא אנאלוגי של הסטרימר (מקור הסאונד) והמוצא שלו לרסיבר. לאותו EQ יש גם יציאה לטייפ, שמחוברת לכניסת EQ שני, מוצאו מחובר ל EQ שלישי וכן הלאה.

כמובן לא העברתי את הסאונד דרך 5 איקוולייזרים בטור. כל איקוולייזר מוסיף ניחות/רעשים וחמור מכך, השהייה שונה בתחומי התדר השונים. מבחינת הצליל, דוקא אחד ה"פושטים" שלי, הרוטל RE-830 נותן בעייני את התוצאה שנשמעת הכי טוב, ולכן הוא היחיד שבעצם פעיל. השאר "מרצדים" להנאתם ולהנאתי.

• אהבתי 2
:turn-l:
פורסם
לפני 3 שעות, yuvk כתב:

היום יש בשוק הרבה נורות סובייטיות.

איך אתה יודע? הן מהבהבות לפי קצב האינטרנציונל?

לפני 3 שעות, hans כתב:

מוויניל מודפס משנות ה-60. היו לי דוגמאות אמיתיות מהחיים להשוואה, לא הזייה אודיופילית. 

הדפסות ויניל בארץ היו באיכות גרועה במיוחד. גיליתי את זה כשקיבלתי עותק חול באיכות מעולה. של תקליט שהכרתי היטב. יוטיוב מורידים את איכות הצליל גם ככה, אבל בגלל "אוזני אספנות" זה פחות מפריע או אכפת לי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

לא היה באוסף תקליט ישראלי לרפואה חוץ מבודדים/מקריים... הכול הטבעות מחו"ל, של מוסיקה קלאסית בלבד, של כל מיני חברות שנבלעו אחת לתוך השנייה עם מהלך הזמן. אה ושיא האירוניה: כל הסונטות של בטהובן בנגינת ברנבוים, הסט השני, שהוקלט... דיגיטלית. :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, yuvk כתב:

היום יש בשוק הרבה נורות סובייטיות.

כבר פחות ממה שהיה פעם, במיוחד בגלל הנוסטלגיה שגרמה להייפ לפני כמה שנים.

היום זה שוב נרגע אבל המלאי לא חודש מאז שנות ה80 אז מדובר במלאי סופי.

בכל מקרה יש כבר כאלה שמייצרים נורות בעצמם, במיוחד הגדולות יותר, ולכן המחיר האסטרונומי...

• אהבתי 1
פורסם

@yuvk משהו מוזר. השתמשתי בתרגום גוגל וכתוה LED. מצד שני, חיפוש IN12 מוביל לתיאור מפורט של הניקסי ומאפייניו.

@flytomars ייצור עצמי של ניקסי או שפופרות ואקום בכלל? נשמע מפתיע, כי אמור להיות מדובר בתהליך מורכב מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

ייצור עצמי של ניקסי או שפופרות ואקום בכלל? נשמע מפתיע, כי אמור להיות מדובר בתהליך מורכב מאוד.

ייצור של ניקסי, אין לי מושג במה זה בדיוק כרוך אבל האתר שקישרתי בהודעה הראשונה מייצר חלק מהנורות, לדעתי הגדולות יותר שדי נדירות.

רשום ב"about us" שהם מייצרים 500 נורות בחודש ומוכרים 900 שעונים.

פורסם

פתחת פעם שפופרת רדיו? מיכאניקה עדינה בחומרים ייחודיים, מעטפת זכוכית עדינה, והכל בוואקום (חוץ מכמה סוגים שבהם יש גזים ייעודיים).

אף פעם לא עסקתי בייצור, אבל אני מעריך הקושי הנגזר מהדרישות. במונחים מודרניים הייתי משווה את זה לייצור שבבי סיליקון. זה לא משהו לייצור ביתי.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

גם אצלי הם משורשרים שרק האקולייזר של AKAI מחובר בפועל.

אצלי הם בחדר העבודה שלי. אין כמו לשבת בערב על הספה ולשמוע את Brothers in arm באחת מארבע הגרסאות שיש לי בתאורה אפלולית ולשתות כוסית ויסקי יפני.

זר לא יבין זאת!

IMG_5433.jpeg

IMG_5442.jpeg

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

יפה מאוד!

(הרמקולים סמסונג וה DVD קצת מודרניים מדי עבורי. אם תעיף את ה DVD יהיה מקום לעוד איקוולייזר)

:turn-l:
פורסם

הרמקולים של סמסונג לא מחוברים לכלום... סתם בשביל התפאורה.
הסנסוי מניע זוג JBL בני 30 שקניתי בשנות התשעים ב J&R במנהטן, סחבתי עם מונית ל JFK ולמזלי היו לי זכויות מטען חריגות בזמנו. JBL אמיתיים תוצרת ארה"ב. ליגה
חדי עין ישימו לב לאוזניות סטודיו רפרנס של סוני MDR-V6 שהן פשוט גורמות לי לבכות מאושר שהחליפו את ה V2 המקוריות שלי משנות השמונים

• אהבתי 2
  • מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

במונחים מודרניים הייתי משווה את זה לייצור שבבי סיליקון. זה לא משהו לייצור ביתי.

ממש לא קרוב לייצור שבבי סיליקון, אולי לא לייצור ביתי אך סדנה טובה יכולה ליצר משהו דומה. בגדול צריך משאבת וואקום, ציוד לניפוח זכוכית ומעט דברים נוספים (סגסוגות, לק לאטימה וכו')

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 6.5.2026 בשעה 11:44, hans כתב:

לי היה אוסף תקליטים קלאסיים של 1200~ יחידות. במהלך תקופה לא קצרה בכלל היה לזה אפילו היגיון - חברות התקליטים הגדולות השתינו בקשת על חובבי הקלטות ישנות/היסטוריות והוציאו במשך כמה עשורים "הוצאות מחודשות" בתקליטורים שנשמעו יותר גרוע מוויניל מודפס משנות ה-60.

לגמרי, ויש לזה הרבה סיבות: לא עשו רמיקס שמתאים למדיה דיגיטאלית או לא עשו בכלל... (מעניין שדווקא מגבלות המדיום של הווניל הכריחו יותר מחשבה בתכנון של טווח דינמי ודברים אחרים), יצרו את הדיסק לא מהמאסטר המקורי, ועוד. גם לא הבינו את הבדלי המדיום. אחרי זה פשוט התחילו לעשות את הכל עם מקסימום Loudness (שהצליל היותר חלש והיותר חזק, שניהם נשמעים באותה עוצמה), כי זה נשמע מרשים וחזק באוזניות, אבל איבדת את כל המשחק בין הכלים... ועוד.

למעשה, זה שאודיופילים מתעסקים בכבלים ולא באיך הקלטות נוצרות, מראה שמה שמעניין אותם זה רכישות ולא סאונד...

בתאריך 6.5.2026 בשעה 11:44, hans כתב:

מעלים ככה סתם ליוטיוב או אפילו קבצים שלמים. לא צריך יותר להפוך צדדים כשאיזה יורגן משועמם פדנט-על מגרמניה סידר לך מקור יותר מדויק מהוויניל הכי שמור שיש :-)

לא ממש... בגלל שגם לטיוב יש מגבלות, אבל לא ניכנס לזה.

יש אתרים שמוקדשים לאיתור המאסטרים הטובים יותר וגם בסטרימינג אפשר לזהות הבדלים, כשיש יותר מגירסה אחת לאלבום. 

אם מישהו רוצה לשמוע מאסטרינג מחורבן למשעי, Californication של הפפרס הוא דוגמא מצויינת. אני לא יכול לסבול אותו גם באוזניות ב-200 שקל בהסטרמה מהסלולרי. לא סבלתי את הדיסק שקניתי וזה עדיין כך. פשוט עשו עבודה בושה.

גם "מסמרים ונוצות" של שטרית זכה לטיפול דומה. 

לפני 23 שעות, borsood כתב:

הדפסות ויניל בארץ היו באיכות גרועה במיוחד. גיליתי את זה כשקיבלתי עותק חול באיכות מעולה. של תקליט שהכרתי היטב

אני זוכר את התקליט הראשון שקניתי בחו"ל. משהו נדיר של אומן לא שכיח, Thriller של מייקל ג'קסון...

נפלתי מהסאונד.

שנים אחרי זה עשינו אצל איזה חובב ווניל השוואה ישירה מול רימאסטר של האלבום מ-CD ו... ה-CD לקח. יותר טווח דינמי. אין מה לעשות... לווניל אין יתרון אינהרנטי מבחינת סאונד, אם יוצרים את ה-CD כמו שצריך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 27 דקות, falou כתב:

לא ממש... בגלל שגם לטיוב יש מגבלות, אבל לא ניכנס לזה.

יש אתרים שמוקדשים לאיתור המאסטרים הטובים יותר וגם בסטרימינג אפשר לזהות הבדלים, כשיש יותר מגירסה אחת לאלבום. 

ספציפית היורגנים האלה גם מעלים קבצי flac באיכות גבוהה יותר, מחוץ ליוטיוב, לכל דכפין.

בלי להיכנס עמוק מדי לעניין הזה, עם עבודת מאסטרינג טובה אפשר לעשות נפלאות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...