Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לזה ביקוש, אבל אתה צריך ידע, קשרים במוסכים ומכוני רישוי, וביטוח מתאים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבעיה זה שאם אין לך מספיק נסיון יכולים לחרטט גם אותך במוסך.

הכל תלוי בכמה נסיון יש לך.

כי אם יחרטטו אותך ואתה לוקח מהלקוח עוד עמלה, זה בעיה רצינית זה יצא ממש יקר ללקוח.

עכשיו גם לך תמצא מישהו שיסמוך עליך עם האוטו, שיתן לך אותו שיסמוך עליך שלא תברח לו.

אנשים לרוב מעדיפים שלא תיקח להם את האוטו והם כבר יתמודדו עם המוסך או משהו כזה, או יקבלו הצעות מחיר ויחליטו. או יתייעצו בפורום.

יש מין חשש די גדול לתת למישהו את הרכב. גם אם לא יקח את הרכב שזה המקרה הנוראי, יעשה משהו, לא יודע מה. 

פורסם

יש לזה ביקוש, ואפילו גדול.

ביטוח - אתה צריך שבעל הרכב יאשר לך שאתה מבוטח לנהוג ברכב.

אתה צריך הסכם שמפרט מה אתה עושה, כמה זה עולה, מה גבולות האחריות, ולהחתים את בעל הרכב על הבקשה לשירות.

תיעוד מלא של מתי לקחת רכב ומתי החזרת אותו, לענייני דוחות תנועה. 

אתה לא חייב, אבל בהחלט רצוי שיהיו לך קשרים עם בעלים של מכון / בוחן ראשי / מזכירה וכד' על מנת שרכבים שאתה מביא לא ייפסלו על שטויות. על דברים גדולים ברור שצריך לפסול. 

אתה צריך רמת אמינות גבוהה מול הלקוחות שלך.

הייתי מתחיל בכלי רכב חדשים ותקינים, כאלה שעבור הבעלים שלהם לא שווה לבזבז שעתיים על ללכת לטסט או חצי יום במוסך, והם יעברו טסט בקלות.

לא הייתי נוגע במכוניות שחוטות וישנות שהבעלים שולח אותך בשיטת מצליח. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ממליץ לך להתחיל בתור עובד מוסך, גם אם לא עובד מקצועי, שליחויות וקצת פיזי וקצת טיפולים פשוטים. ואז נסה להתברג לתפקיד של ההוא שלוקח רכבים לטסט.

העניין של הביטוח הוא משמעותי - האדם המצוי לא ייתן לך את הרכב ללא שיש לך מקיף עליו, ולא תוכל להתחיל לבדוק אצל כל אחד. לעובדי מוסך יש ביטוח מיוחד.

כשתרגיש עצמאי ומומחה מספיק תוכל להיות עצמאי וגם תכיר כבר מוסכים ומחירים ותוכל לתת הצעות מחיר לפני תיקון.

• אהבתי 1
פורסם

השירות מוצע על ידי הרבה מאוד מוסכים. אתה רוצה לפתוח עסק שיצטרך להתחרות בהם (והלקוחות ממילא מתקשרים למוסך אותו הם מכירים, מה יהיה הערך המוסף שלך?), לבנות עסק, לטפל במיסוי, ביטוח ועוד. יהיו לך הוצאות - איך תגיע לבית הלקוח כדי לקחת את הרכב, לחזור כדי לקחת את שלך, ואותו דבר שוב אחרי הטיפול?

מחשבה על עסק כזה מצריכה לימוד יסודי של החומר. ההצעות של רודמי יותר הגיוניות. אבל טוב שאתה שואל, כך תקבל פרספקטיבה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, נניח הוא מתכוון לזה שיש איתו עוד עובד. 

הרעיון שלו טוב, יש לא מעט אנשים שמפחדים ממוסכים. כי מוסך יכול לבקש 4,500 ש"ח על משהו שיכל לעלות 3,000 ש"ח למישהו אחר שמבין עניין.

בגלל שהוא "עובד על כמויות" אולי אותו מוסך היה נותן לו 2,500 סה"כ, והוא היה גובה מהלקוח נניח 800 ש"ח, ומשלם לעובד שיחזיר ויקח אותו. לא יודע.

אבל הקושי זה שיסמכו עליו וכו', צריך לפתוח עוסק ולבנות את עצמך.

ונניח הוא קיבל דירוג שלילי בגוגל, אפילו פעם אחת,

אולי אנשים יזהרו מזה.

אולי העסק שלו צריך להיות כך שהוא מתלווה עם לקוח למוסך, המוסך אומר 4,500 ש"ח ? הוא מוריד אותו ל 2,500 ש"ח כי הוא בא למוסך הרבה, ואז גובה מהלקוח 800 ש"ח דמי ניהול וכל זה. 

וכל הצדדים הרוויחו.

אבל אני לא בטוח שזה מספיק כסף למשרה מלאה עבורו. אבל לא תנסה לא תדע.

פורסם

לדעתי השאלה שלך מתחלקת לשני חלקים שכל אחד מהם משקף שוק והתנהלות אחרת לגמרי

לקיחת רכב לטסט - אתה לא צריך נהג שיחזיר אותך, אתה יכול לעבוד עם מנעד יותר רחב של רכבים, אתה יכול לתת שירות במקום המוסך

אתה לא חייב להחזיק רכב אפשר להתנייד עם קורקינט וכדו' מה שיחסוך לך כסף וזמן בפקקים, העבודה עם פחות כאב ראש מה עשית ולמה 

ככל ותתן יעוץ בבית הלקוח אם הרכב בסבירות גבוהה עובר טסט אתה תוכל לקדם את עצמך מאוד, מה גם שעם הזמן תתפוס קשרים עם הבוחנים

לקיחת רכב למוסך - פה אתה יכול להרוויח יותר ולגזור קופונים משני הצדדים, אבל אתה תצטרך עוד עובד פלוס רכב, לא בטוח שהרבה מוסכים יסכימו לעבוד איתך גם ככה יש מחסור במוסכים ועובדים, סגנון האנשים שיפנו אליך יהיו כאלה שמנסים לחסוך ולחתוך ממחיר המוסך אחרת הוא היה פונה ישירת למוסך שגם לו יש שירות של שינוע בדיוק כמוך (או שהוא היה מגיע לבד למוסך) קח בחשבון שאת הניסיון לחיסכון הם גם ינסו לגלגל עליך

לעבוד בשינוע במוסך לא ייתן לך כ"כ אינדיקציה כי סו"ס זה שירות שניתן ע"י המוסך - אתה צריך לבדוק מה קורה שמגיע יועץ חיצוני

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Chmimo כתב:

אולי העסק שלו צריך להיות כך שהוא מתלווה עם לקוח למוסך, המוסך אומר 4,500 ש"ח ? הוא מוריד אותו ל 2,500 ש"ח

אתה מתכוון ל-house husband.

https://youtu.be/KblA9-e8T-c?si=VioQdpUWMGmekH0x&t=218

לענייננו - כמו שנאמר זה שירות שהרבה מוסכים מציעים. אם אתה מתיימר גם לייצג את בעל הרכב, תחשוב כמה scalable זה יהיה עבורך. תוכל לעשות יותר מרכב-שניים ליום?

עריכה אחרונה על ידי yoni162
לינק
  • מצחיק 1
פורסם

בדיוק, אדם שיודע להציל אדם ממוסך צרפתיות שרוצה 5000 ש"ח על תקלה שסה"כ הוא צריך לקחת 3200 ש"ח, בגלל שאותו אדם מקבל הנחה מיוחדת זה עולה לו נניח 2,700 ש"ח כולל מע"מ והוא גובה מהבחור 800 ש"ח. גאוני.

אבל זה לא נגמר רק בזה.

הוא גם מחזיק מלאי של חלקים. ואז יכול להיות שבכלל יש פה חסכון מטורף ללקוח, ויבואו אליו מלא.

מקווה שיצליח לפות"ש.

פורסם

תודה לכם תותחים!

יש לי מוסך שאני מגיע אליו והוא ליד מכון רישוי והוא מעביר כל רכב ב-300 שקל בלי אישור בלמים ו-400 אם אישור בלמים ואני לוקח עוד 200 שקל וכולם נהנים תוך שעה מקסימום שעה וחצי אני חזרה בבית חשבתי להגדיל את זה גם למוסכים וגם אם יהיה לזה ביקוש

פורסם (נערך)

בשביל לעשות את זה עם מוסכים לגבי תקלות, תצטרך לשבת הרבה שעות ביוטיוב ובחיפושים בפורום, ועוד.

בשביל לעשות את זה עם טיפולים שוטפים, לא בטוח שיהיה לך קליאנטורה כי לרוב אנשים יודעים את טווח המחירים. למרות שיכולים להגיד ללקוח שיש לו תקלה ובתכל'ס זה סתם להפחיד, אז אתה בא איתם לטיפול. אבל אז גם אתה גובה פחות כסף, כי אתה מגיע רק אם יהיה משהו.

אבל עדיין תצטרך לשבת לא מעט ביוטיוב ובפורומים ללמוד.

לא כל אחד יודע להגיד שנניח להחליף פלאגים + רצועת אלטרנטור זה לוקח סה"כ שעה אחת ברכב X

ולא כל אחד יודע להגיד שנניח להחליף בית מצערת זה לוקח נניח שעה וחצי ברכב Y

יש לך המון עבודה לעשות

הבעיה של הלקוחות זה שהם באים למוסך ואומרים להם שזה 8 שעות עבודה ובתכל'ס זה רק 3 ושם אתה נכנס לתמונה.

בשאר ה-5 שעות הם משחקים אותה עובדים, לא באמת עובדים. נוגעים בדברים סתם, מזיזים את הידיים, מזיזים כלים, מעלים ומורידים את הרכב. לא חסר.

ואז יעני בסוף מגיע השלב של התשלום והם נותנים הנחה - קיבלת מחיר של 6.5 שעות עבודה במקום 8.

אבל בתכל'ס היו צריכים רק 3 שעות גג.

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
פורסם

200 שקל אחרי מיסים והוצאות ישארו 100 (אל תשכח שאתה חייב ביטוח לעסק שלך וזול זה לא יהיה)
תעשה 5 מכוניות ביום 20 ימים בחודש
10000 ש"ח במקרה הטוב, קצת מעל שכר מינימום
אם המוסך נותן את השרות אולי הייתי שוקל, אבל מבנאדם שאני לא מכיר?
בשביל מה? לחסוך את ההפרש של ה 100-200 שקל של המוסך?

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, טויוטה קורולה 2007 כתב:

סליחה לא כ"כ הבנתי את כוונתך

מתי אנשים צריכים אותך?

כשהם נניח הולכים למוסך ונותנים להם הצעת מחיר של 5000 ש"ח כולל מע"מ. אבל בפועל ההצעה הייתה צריכה להיות 3,200 ש"ח כולל מע"מ.

אז אתה זה שיודע להגיד ללקוח שזה אמור להיות כ 3,000 ש"ח, ואתה לוקח לו עמלה על שהצלת לו הרבה כסף ביחס לעמלה שלך.

טסט ודברים כאלה זה כסף זניח יחסית. במוסך אתה יכול לחסוך ללקוח 1,200 ש"ח, טסט לעומת המוסך חסכת לו כולה 100 ש"ח.

אבל בשביל לדעת ש 5000 ש"ח במוסך זה חרטא, ולקוח אמור לשלם 3,200 ש"ח, אתה צריך המון ידע. לדעת שסתם אומרים ללקוח 5000 יעני יש פה מלא עבודה, והחלק יקר.

אבל לא. סתם עושים לו שיטת מצליח.

אני לא אומר שהעסק יכול להצליח למשרה מלאה. כי לא תמיד תמצא אנשים שמכירים אותך ויש להם תקלה שיכולים לתפור אותם במוסך.

אבל זה הכיוון.

אבל הכי חשוב

אתה צריך לדעת האם זה באמת הצעה של 5K או 3K ש"ח

ידע, נסיון,

לדעת כמה זמן לוקח להחליף חלק X?

כמה זמן לוקח להחליף חלק Y?

כמה יקר חלק Z?

כמה לא יקר חלק W?

וכו

לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

200 שקל אחרי מיסים והוצאות ישארו 100 (אל תשכח שאתה חייב ביטוח לעסק שלך וזול זה לא יהיה)
תעשה 5 מכוניות ביום 20 ימים בחודש
10000 ש"ח במקרה הטוב, קצת מעל שכר מינימום
אם המוסך נותן את השרות אולי הייתי שוקל, אבל מבנאדם שאני לא מכיר?
בשביל מה? לחסוך את ההפרש של ה 100-200 שקל של המוסך?

בדיוק

לא הייתי נותן את הרכב למישהו כדי לחסוך 100

אלא אם כן שמעתי ביקורות מחבר קרוב או משפחה

אבל אם הוא אחד שמתלווה למוסך

ויכול לחסוך אלפייה+

זה כבר משהו אחר

הוא מתלווה, לא לוקח תרכב

עריכה אחרונה על ידי Chmimo

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...