Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, מיץ פטל כתב:

אתה כנראה מתקשה להבין שפורמט החיים שלך, או השלב בחיים שלך הוא לא היחיד.

אני מכיר בעלי מיאטות שזה הדיילי שלהם. נכון שיש רכב נוסף בבית. אבל 2 רכבים בבית זו תופעה מאוד מאוד נפוצה ולא איזה מודל של יחידי סגולה.

כבר העלתי פה מחקר על הגיל הממוצע של בעלי מיאטות בארה"ב. מסתבר שצעיר ברוחך, או אולי רומנטיקן, זה משהו שמסתדר להרבה בני 60+-.  אולי זה קשה להבין שכשצעירים יותר, אבל הרוב מגיע לזה.

מי שלא גר רחוק מהעבודה וזה מתאים לו, יכול להנות כל יום. יש עם זה בעיה?

אגרסיבי קצת לא? 

אין עם שום דבר שום בעיה, זה דיון ואני מנתח מנקודת המבט שלי את הנתונים של המיאטה בישראל וממה הם נובעים. לא אמרתי שהפורמט שלי הוא היחידי רק שהוא מדבר כנראה (לדעתי) לרבים ושהמחיר של הרכב בשילוב של שימושיות נמוכה הופך אותו להקרבה גדולה מדי לרבים שצריכים שהרכב יהיה דיילי ואלה שיכולים להחזיק מיאטה חדשה בשווי 260 אלף (לפני תוספות) כרכב צדדי ולא כדיילי - לרוב הם עשירים או מבוססים מאוד. 

לא מסכים, סבבה אז נסכים שלא להסכים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

אני אגיד לך מה ההבדל, זה נכון שיש רכבים יקרים יותר או במחירים דומים שנמכרים באחלה כמויות ושם אף אחד לא אומר שצריך להיות עשיר או מאוד מבוסס כדי להחזיק אותן. 

ההבדל זה שראב 4 חדשה שעולה 280 אלף ושמישהו מחזיק במימון היא הרכב הראשי והפרקטי של הבית, להבדיל מהמיאטה שעולה 260 בשביל רכב סופשים וטיולים. 

לכן אני עושה את ההבחנה בין רכבים עממיים ״פרימיום״ שעולים דומה או יקר יותר אבל הם משתמשים כדיילי ולמשפחה לעומת רכב שיוצר על תקן צעצוע שאתה קונה כאקסטרה ב 260,000. 

בוא נאמר ככה אם הייתי קונה מיאטה היא היתה חייבת להיות הדיילי שלי, בגשם בקיץ, בנסיעות עם האישה, כל הזמן. אין לי את הפריבילגיה לקנות רכב נוסף איתה כדיילי, אני לא מספיק טחון בשביל מיאטה חדשה כרכב שעשוע שיושב בצד. בשביל לא מעט אנשים זאת הקרבה גדולה מדי. 

רכשתי את המיאטה שלי כשהייתי רווק. היא עלתה לי דאז, משומשת, כ-100,000 ש"ח. כולם סביבי הסתכלו עליי כאילו אני טחון מסביון, כולל אנשים שנסעו במשפחתומטיות חדשות מהניילונים שעלו יותר. אנשים נוטים לחשוב מה שנוח להם, מבלי לקחת בחשבון שלכל אחד יש את הקונטסקט שלו. לעשות רושם ושופוני על אנשים בחיים לא הייתה מטרה עבורי. עבורי המיאטה הייתה פרקטית מאוד באותה תקופה, לא הייתי מרוויח שום דבר מעוד מקומות ישיבה מאחור - וההנעה מנהיגה בה לא ברת השוואה לשום דבר בטווח המחיר ששילמתי (חוץ מאולי אופנוע).

עברו המון שנים מאז, וכעת יש רכב שני בבית (שאגב, נרכש חדש ועלה קצת יותר מהמיאטה; כן כן - המיאטה היא הרכב הזול יותר, אתה מבין כמה עשיר אני 😂? אגב, הרכב השני זה קליו). ונכון שהפרקטיות שלה עם משפחה היא בעייתית. כל עוד היה ילד אחד, הכל היה סבבה (כן, זה חוקי לשים ילד מקדימה. הרלב"ד פשוט לא ממליץ). הייתי לוקח אתו לחוגים והיה כיף מאוד. עכשיו עם שני ילדים זו כבר בעיה - המיאטה עוברת לאישתי כשאני צריך לקחת את הילדים לחוגים, ואף אחד לא נהנה 😅. פייר, בתקופה הקרובה של כמה שנים אני בהחלט הייתי מעדיף BRZ במקום. אבל כשהילדים יגדלו קצת, יהיה בסדר.

ואצלי הפגיעה בפרקטיות מורגשת במיוחד כי רוב מה שאני עושה עם הרכב בזמן האחרון זה לקחת את הילדים לחוגים מרוחקים. יש אנשים שנוסעים עם הרכב לעבודה (הרבה מאוד אנשים, לפי כמות הפקקים), ואז מה אכפת להם מכמות המושבים?

לפני 7 דקות, Doron_Z כתב:

אגרסיבי קצת לא? 

אין עם שום דבר שום בעיה, זה דיון ואני מנתח מנקודת המבט שלי את הנתונים של המיאטה בישראל וממה הם נובעים. לא אמרתי שהפורמט שלי הוא היחידי רק שהוא מדבר כנראה (לדעתי) לרבים ושהמחיר של הרכב בשילוב של שימושיות נמוכה הופך אותו להקרבה גדולה מדי לרבים שצריכים שהרכב יהיה דיילי ואלה שיכולים להחזיק מיאטה חדשה בשווי 260 אלף (לפני תוספות) כרכב צדדי ולא כדיילי - לרוב הם עשירים או מבוססים מאוד. 

לא מסכים, סבבה אז נסכים שלא להסכים. 

אני חושב שמה שמיץ פטל מנסה לאמר זה שאתה עושה אקסטרופלציה של נקודת המבט שלך על השימושיות הנמוכה (במצבך הנוכחי) כאילו זה נכון לרוב האוכלוסיה, וזה לא (לפחות לא ביחס שבו קונים מיאטות בארץ). יש המון אנשים שהיו מסתדרים עם המיאטה כדיילי ללא שום בעיה. פשוט את רובם המוחלט לא מעניינים הדברים שבגללם אנשים קונים מיאטות. וזה בסדר, כל אחד שיקנה איזה רכב שמתאים לו, אנחנו חיים במדינה חופשית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, Doron_Z כתב:

אגרסיבי קצת לא? 

ניישר את ההדורים. אחרי שלחצתי אנטר. הרגשתי שזה קצת אגרסיבי ואני מצטער על כך.

זה לא אישי. זה כלפי מה שכתבת שאני חושב שאתה לוקח לקטע קיצוני וצר.

הטענות שלך כלפי רכב שמהותו נישתי, מתאימות למיינסטרים.

זה לא רכב שמתאים לכל אחד. אתה חושב זה צעצוע, אחרים יגידו תכשיט.

לדברים האלו יש מחיר.

לפני 18 דקות, chrono כתב:

אני חושב שמה שמיץ פטל מנסה לאמר זה שאתה עושה אקסטרופלציה של נקודת המבט שלך על השימושיות הנמוכה (במצבך הנוכחי) כאילו זה נכון לרוב האוכלוסיה, וזה לא (לפחות לא ביחס שבו קונים מיאטות בארץ). יש המון אנשים שהיו מסתדרים עם המיאטה כדיילי ללא שום בעיה. פשוט את רובם המוחלט לא מעניינים הדברים שבגללם אנשים קונים מיאטות. וזה בסדר, כל אחד שיקנה איזה רכב שמתאים לו, אנחנו חיים במדינה חופשית.

תנקס

• אהבתי 1
פורסם

מסתכל על המחיר וקצת לא מבין איך היבואן מרשה לעצמו לבקש סכומים שכאלו לאור שערי המטבע.

BRZ בגרסה הבסיסית עולה פה ביפן על הכביש 62,000 ש"ח חדשה מהסוכנות. גם עם 100% מס, עלויות יבוא ומה לא, זה לא 230,000 ש"ח אלא אם היבואן חזיר בצורה שקשה לתאר.

פורסם
לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

מסתכל על המחיר וקצת לא מבין איך היבואן מרשה לעצמו לבקש סכומים שכאלו לאור שערי המטבע.

BRZ בגרסה הבסיסית עולה פה ביפן על הכביש 62,000 ש"ח חדשה מהסוכנות. גם עם 100% מס, עלויות יבוא ומה לא, זה לא 230,000 ש"ח אלא אם היבואן חזיר בצורה שקשה לתאר.

בוא, זה לא שמישהו פה הוריד מחירים בגלל ירידת שער המטבע.

ו"המתחרה" עכשיו עולה 300 אלף שקל למנוע 1.5 ליטר ועדיין הצליחו למכור בודדות.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

אני גם חושב שהפרקטיות לא נמצאת בראש הרשימה של הפיצ׳רים של הברז.
החיתוך הראשוני של קונים הוא בכלל ברמת האיכות של שני הרכבים כדיילי. כל מאזדה 3/6 תרגיש איכותית מהן פי כמה.
כל הוט האצ׳ מבית וואג כנ״ל.
לא, הן ממש לא שוברות עצמות, לפרקים אפילו די נוחות, אבל אני יכול לומר מנסיון שמאזדה 6 2016 מול ברז, המאזדה מרגישה טוב בהרבה כדיילי.
כדי שהרכב הזה ישמש אותך כרכב עיקרי אתה קודם כל צריך להתפשר מאוד עוד לפני שמדברים על שימושיות.
זה מוציא את העוקץ מהרכישה לחלק גדול מהרוכשים שבאים מרכבים טובים מאוד כנראה כדיילי.

אחרי זה עוברים לשימושיות, וכן הברז יותר שימושית מהמיאטה, אבל עדיין להמון קונים פוטנציאליים היא לא שימושית בעליל. אני הסעתי בה שני ילדים, בן שנתיים ובן 4.5. להכניס ולהוציא אותם, לקשור ולשחרר, בהחלט לא נוח ובהחלט לא פרקטי.
אחרי זה כן אפשר לנסוע איתם בכיף, כולל עגלה וציוד במטען, לא אשקר, אבל אני חושב על אבא שצריך להעמיס שני ילדים כל בוקר כדי להסיע אותם לגן/חוג, לא כיף בכלל.
לילדים גדולים יותר יהיה כבר מאוד צפוף, מה שכן, צריך לאמר את האמת, ילד כנראה יעדיף לנסוע בצפיפות בברז מאשר בנוחות במאזדה.

זו בדיוק הנקודה. 

אני מוכן להתפשר על גב שבור, צריכת דלק גרועה, רעש בנסיעה מעל 100 קמ"ש, לשבת נמוך, ועד ועוד. עשיתי את זה בעבר ובחרתי ברכבים פחות טובים לשם ההנאה (עד שהגיעה ילדה ראשונה). 

כל עוד זה אני, הייתי מוכן להתפשר. 

לילדים זה כנראה יהיה פחות כיף, לפחות עד גיל שהם יכולים להיכנס לבד. 

ניסיתי לחשוב האם עם תכנון נכון בילודה של 3-4 ילדים, אוכל להגיע למצב שבו הברז היא שנייה אצלי וגם זה מרגיש מאוד לא ריאלי כסידור קבוע. 

בסוף זה לא אסון גדול, כנראה שמי שיש לו ילדים ורוצה ברז יכול לרכוש משפחתית ישנה וזולה לאחזקה וברז כרכב שלו/סופ"ש; והנזק הכלכלי לא יהיה משמעותית גדול יותר מאשר להחזיק שני רכבים מודרניים יקרים.  

אותי אישית זה ביאס כי הייתי רוצה לעשות גם נסיעות קצרות עם הברז אם תהיה לי, אני מכיר את עצמי וכשכיף לי על רכב אני רוצה לנהוג עליו בכל הזדמנות. אבל בסדר יש חיים גם מעבר לתחביבים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יפה, משמח שהרכב חוזר לכאן. בעולם שבו היצע ספורטיביות הוא בערך 0, כל דבר שמייבאים לכאן לא בייבוא אישי מקביל ולא ב-300,000 צפונה (שלום טויוטה gr מכל הסוגים), זה נהדר שסמלת מחזירים את זה.

אני, בכל מקרה, תכננתי לקנות אחת לפני כמה שנים. התוכנית המקורית היתה לראות כמה אני מסתדר עם אבארט וכיסא לתינוקת (סטאפ די זהה מבחינת פרקטיות). זה לא עבד. מניח שאם ימכרו עוד שנה שנתיים - אני עובר לאחת די בוודאות

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, chrono כתב:

רכשתי את המיאטה שלי כשהייתי רווק. היא עלתה לי דאז, משומשת, כ-100,000 ש"ח. כולם סביבי הסתכלו עליי כאילו אני טחון מסביון, כולל אנשים שנסעו במשפחתומטיות חדשות מהניילונים שעלו יותר. אנשים נוטים לחשוב מה שנוח להם, מבלי לקחת בחשבון שלכל אחד יש את הקונטסקט שלו. לעשות רושם ושופוני על אנשים בחיים לא הייתה מטרה עבורי. עבורי המיאטה הייתה פרקטית מאוד באותה תקופה, לא הייתי מרוויח שום דבר מעוד מקומות ישיבה מאחור - וההנעה מנהיגה בה לא ברת השוואה לשום דבר בטווח המחיר ששילמתי (חוץ מאולי אופנוע).

עברו המון שנים מאז, וכעת יש רכב שני בבית (שאגב, נרכש חדש ועלה קצת יותר מהמיאטה; כן כן - המיאטה היא הרכב הזול יותר, אתה מבין כמה עשיר אני 😂? אגב, הרכב השני זה קליו). ונכון שהפרקטיות שלה עם משפחה היא בעייתית. כל עוד היה ילד אחד, הכל היה סבבה (כן, זה חוקי לשים ילד מקדימה. הרלב"ד פשוט לא ממליץ). הייתי לוקח אתו לחוגים והיה כיף מאוד. עכשיו עם שני ילדים זו כבר בעיה - המיאטה עוברת לאישתי כשאני צריך לקחת את הילדים לחוגים, ואף אחד לא נהנה 😅. פייר, בתקופה הקרובה של כמה שנים אני בהחלט הייתי מעדיף BRZ במקום. אבל כשהילדים יגדלו קצת, יהיה בסדר.

ואצלי הפגיעה בפרקטיות מורגשת במיוחד כי רוב מה שאני עושה עם הרכב בזמן האחרון זה לקחת את הילדים לחוגים מרוחקים. יש אנשים שנוסעים עם הרכב לעבודה (הרבה מאוד אנשים, לפי כמות הפקקים), ואז מה אכפת להם מכמות המושבים?

אני מבין את מה שאתה אומר, העניין זה שאתה גלשת לשוק יד 2 שם החוקים שונים לגמרי גם מבחינת ״עשירים״ כמו שאמרת (ברור שמיאטה ב 100 אלף זה סיפור שונה לגמרי מחדשה) וגם מבחינת האפשרויות שיש לך.

גם אני מן הסתם במקום ברז 2 חדשה יכלתי לקנות מיאטה NC או ND1 פלוס רכב דיילי חדיש יחסית עם אמינות טובה באותו הכסף, שוק יד 2 זה עולם אחר והאפשרויות הרבה פחות מוגבלות, גם יש פה חבר פורום שמכר לאון קופרה וקנה דיילי עם מיאטה NC לסופ״ש, ברור שכבר לא צריכים להיות מבוססים מאוד בשביל הקומבו הזה כמו שטענתי לגבי חדש.

כל הדיון פה שהתפתח זה לגבי מיאטות חדשות ונתוני המכירות שלהן ולזה אני מתייחס. 

מבחינה פרקטית גם אתה חושב כבר על תחליף ואתה נכנס לסיטואציות הזויות שאשתך צריכה למורת רוחה לנהוג במיאטה, משהו שבהרבה בתים אחרים לא עובר.

אז ברור כל אחד והצרכים שלו ומה שעובד לו, אני לא מתיימר לדבר בשם כולם רק חולק את המחשבות שלי לגבי ההצלחה של הרכב בארץ כשהיה חדש ושווק פה ולמה הוא לא הגיע למספרים של הברז 2. 

בסוף שניהם רכבי נישה אבל השילוב של המחיר והשימושיות הנמוכה עוד יותר במיאטה פגע משמעותית בפוטנציאל להזיז מספרים יפים, אם יש לך פרשנות אחרת אשמח לשמוע.

@מיץ פטל מקבל את ההתנצלות. אתה כנראה לא מכיר את נקודת המבט שלי לגבי הרכב, מבחינתי למרות שיש לי רכב מדהים שמייחל לכל אחד שאוהב רכבים מיאטה היא החלום ואני מקווה שיום אחד הכוכבים יסתדרו ואני אוכל להביא כזאת אז לגמרי אני רואה את הרכב כתכשיט וכצעצוע במקביל. זה לא סותר.

לפני 3 שעות, Loder כתב:

בוא, זה לא שמישהו פה הוריד מחירים בגלל ירידת שער המטבע.

ו"המתחרה" עכשיו עולה 300 אלף שקל למנוע 1.5 ליטר ועדיין הצליחו למכור בודדות.

מישהו קנה את המנוע 1.5? ברור שכל העסקאות של המקביל מזעזעות (אגב כשהיה יבוא סדיר הם מכרו בזול יותר מהיבואן הרשמי, מעניין מה קרה 🙄) אבל אם כבר הגעת לסכום מופרך של 300K - תוסיף עוד 10-20 ותקח כבר את המנוע 2 ליטר. בכל אופן מאמין שאולי נמכרו 3-4 מיאטות במחירים האלה מאז שהחל היבוא המקביל, פורסמו פה נתונים לא מזמן.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

מישהו קנה את המנוע 1.5? ברור שכל העסקאות של המקביל מזעזעות (אגב כשהיה יבוא סדיר הם מכרו בזול יותר מהיבואן הרשמי, מעניין מה קרה 🙄) אבל אם כבר הגעת לסכום מופרך של 300K - תוסיף עוד 10-20 ותקח כבר את המנוע 2 ליטר. בכל אופן מאמין שאולי נמכרו 3-4 מיאטות במחירים האלה מאז שהחל היבוא המקביל, פורסמו פה נתונים לא מזמן.

התבססתי על הנתונים האלו גם, משהו כמו 3 יחידות סה"כ, כש1-2 מהן 1.5 ליטר.

אז נראה שכן יש משוגעים למיאטה שיקנו בכל מחיר ובתמחור יותר הגיוני הם כן היו מצליחים להזיז יותר יחידות, אבל באופן כללי נראה שדלק מוטורס לא ממש רוצים להיכנס לתחום הזה,

בין אם זה במיאטה או בהוט האצ'ים של פורד (בעבר).

עריכה אחרונה על ידי Loder
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

המצב ביבוא המקביל לא מזעזע כמו שאתר מתאר. כבר מפרסמים RF 2.0 ב320K.
מאמין שתמצא מי שיביא לך קלאב 2.0 ב270-280.
לא מדבר על חבילת בראמבו/רקרו, אין לי מושג כמה זה יעלה עם זה ואם זה כלול במחיר שציינתי.
כן, זה בהחלט יקר, אבל צריך לזכור שיבוא מקביל זה לא יבואן, הם לא קונים מהיצרן, הם קונים מדילר, זו יד שלישית שמרוויחה. בייבוא רישמי רק היבואן והיצרן גוזרים רווח (והמדינה), וגם היבואן לרוב מקבל תמחור טוב יותר, זה משפיע מאוד על המיסוי ועל המחיר הסופי שאפשר להציע.
בקיצור, אם דלק מוטורס באמת היו רוצים מאמין שהם יכלו להעמיד פה מיאטה במחירים של 200-230k כתלות באבזור ועדיין להרוויח יפה.
חבל רק שהם לא רוצים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

האמת לא ביררתי לעומק רק ראיתי מה שהם מפרסמים ביד 2 ובפייסבוק - גרסת 1.5 ב 300 וגרסת 2 ליטר גג רך ב 310. במקרה יצא לי לדבר בפייסבוק עם מישהו שקנה RF עם החבילת ברמבו והחישוקי BBS ומושבי ריקארו - עלה לו 340 אלף. מצד שני זאת חבילה יקרה מאוד גם בארה״ב (5000 דולר) ועוד בשילוב גג קשיח זאת המיאטה הכי יקרה שקיימת. 

אם המיאטה גג רך כששווקה פה היתה כוללת את החבילה הזאת אז המחיר היה עוד סביר. 

קלאב 2 ליטר ב 270 זה כבר יותר סביר, לא מדהים אבל גם לא הפרש משמעותי ממה שהיבואן ביקש. הם צריכים להדגיש את המחירים האלה בפרסומים כי כרגע כולם צוחקים שעל מיאטה 1.5 רוצים 300 אלף כשבפועל לדבריך אפשר להשיג קלאב 2 ליטר ב 270. 

לגבי דלק ברור שאם היו רוצים היו יכולים, פעם אגב לפי מה שאומרים אנשים שהיו מעודכנים, היו ימים שמיאטה לא עלתה הרבה יותר ממאזדה 3 בארץ. לדלק היתה מוטיבציה גבוהה יותר להיות תחרותיים עם הרכב ולהעיף רכבים. בשלב מסויים איבדו עניין ו״התפלפו״ עם המחירים. כמו שגם אחרים דיווחו פה גם מי שהתעניין ברכב הם לא בדיוק התאמצו במיוחד כדי לסגור עסקאות, חבל שזה המצב. 

פורסם (נערך)

פתח יד 2 עכשיו תראה RF 2.0 מפורסמת ב320.
340 לRF עם חבילת רקארו/בראמבו זה מחיר לא רע ביבוא מקביל, שוב זה לא מחיר זול כשלעצמו, אבל כשמשקללים את כמות הידיים שגזרו קופון בדרך ואת המיסוי המטורף זה מחיר לא רע.
עשיתי שיחה עם יבואן מקביל, אמר לי שהיום אפשר להביא קלאב ב270-280 וזה היה כשהדולר היה מעל 3. לרגעים מסויימים הוא ירד גם מתחת...
אני עדיין חושב שזה מחיר גבוה, אבל אם היבואן מכר ב250 אז מי שממש רוצה יכול לקבל את אותו מוצר במחיר קרוב מאוד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 29 דקות, farkash7 כתב:

פתח יד 2 עכשיו תראה RF 2.0 מפורסמת ב320.
340 לRF עם חבילת רקארו/בראמבו זה מחיר לא רע ביבוא מקביל, שוב זה לא מחיר זול כשלעצמו, אבל כשמשקללים את כמות הידיים שגזרו קופון בדרך ואת המיסוי המטורף זה מחיר לא רע.
עשיתי שיחה עם יבואן מקביל, אמר לי שהיום אפשר להביא קלאב ב270-280 וזה היה כשהדולר היה מעל 3. לרגעים מסויימים הוא ירד גם מתחת...
אני עדיין חושב שזה מחיר גבוה, אבל אם היבואן מכר ב250 אז מי שממש רוצה יכול לקבל את אותו מוצר במחיר קרוב מאוד.

ביבוא מקביל גם מחיר הביטוח יקר הרבה יותר,לא?

פורסם

לא יודע. בגדול ביבוא מקביל אתה מקבל מהם קוד דגם שקיים בלוי יצחק.
מניח שאם תפנה ליבואן מקביל שכבר הביא כמה מיאטות הוא יוכל לספק לך קוד דגם כדי שתוכל לבדוק מחיר ביטוח.
מה שבטוח שלסוג הגג יש השלכות על מחיר הביטוח. יש מצב ששווה להוסיף את ההפרש לRF רק בשביל הפער במחיר הביטוח לאורך השנים.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

ובל נשכח שלהבדיל מהברז או המיאטה- רכבי יוקרה בסגמנטים משפחתיים, מאבדים מערכם מהר יותר.

יש להם ערך ראשוני גבוה בהרבה, אז יש הרבה מה לאבד. למרות שרבע מיליון ש"ח הוא סכום מרתיע, הוא לא רחוק ממחיר הרכב הממוצע בישראל וזה עדיין מחיר נגיש ועממי בהתחשב בשוק.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...