Jump to content

Pika007

  • הודעות

    1,085
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

  • ימים ב"תורמים ביותר"

    25

כל מה שפורסם על ידי Pika007

  1. מתי זה יגמר יובל? "חברים שלכם"? אני גם לא רואה שיובל עמית חתום על פסק הדין הזה או משהו. במדינת ישראל יש כמעט 1000 שופטים ועוד מספר לא מבוטל של אנשים בשלל תפקידים במערכת המשפטית. אז כל פעם שמישהו עושה החלטה גרועה או נותן גזר דין קל מדי זה "החברים שלכם"? ומה קורה שמשפט מתנהל כהלכה וניתן גזר דין הולם? (שזה בתכלס החלק הנכבד של המקרים, על כל דבר למעט מקרים בפרופיל גבוה לא תשמע בחדשות- כי אין ממש על מה לדווח) אין פה אדם אחד בכל השרשורפלצת הזה שיטען בפניך שמערכת המשפט חפה מבעיות ולא צריך לגעת בה, אז מה אתה רוצה להגיד פה חוץ מ, בפעם המי יודע כמה, להצביע על משהו חוסר מצביע רצון ולזעוק "הכל רע! ימח שמם!"
  2. אנחנו מתעלמים מההודאה של ביביל'ה שבטחון המדינה מופקד אךךךך ורקקקק בידיו של ראש הממשלה? (מגן הממלכה, הראשון לשמו, הכל יכול חוץ ממתי שלא מעירים אותו) הרגע הזה שכבר ברור שלא מדובר בפליטת פה- אלא בעובדה שאין שום בעיה לנגוד את עצמך כי הבייס כבר עד כדי כך שטוף מוח.
  3. בנוגע לחלק הראשון, הביטוי המעשי- צמצום/הפסקת שת"פ וסחר, בין אם מדובר על עסקאות פרטיות שלא מתבצעות או על דברים ברמה מדינית (הדוגמה המובהקת היא האמברגו המוחלט של טורקיה על ישראל, למרות שטורקיה כבר תקופה איננה ידידה של ממש- אבל הייתה שותפה גדולה לסחר) צמצום/הפקת שת"פ אקדמי, פה ישראל די סובלת בשנים האחרונות (מתבסס על הנתונים של מוסד שמואל נאמן- לא מוכר לי שהם "סמולנים בוגדים" ובעבר הראו תמונה די אמינה), ארגוני אקדמיה באירופה ורשימה ארוכה של אוניברסיטאות יוקרתיות צמצמו או חיסלו פרויקטים משותפים בשקט בשקט (ומי שפחות בשקט...) בעברי עבדתי במעבדה כלשהי באוניברסיטה כלשהי. היה עצוב לי לשמוע על שת"פ כזה שבוטל גם שם, למרות שאני לא יכול שלא לציין, המעבדה הזו כבר שנים עושה לנו חיל בעולם בצורה מדהימה דעת קהל- אני צריך להגיד משהו? צא לכל מדינה שהיא לא המחוזות השמרניים בארה"ב ותגיד "ישראל", את התגובה כבר תראה. *כמובן שאני לא סופר מצד שני מקומות כמו השכונות בפריז שמכילות יותר אלג'יראים מצרפתים או הגטאות בשוודיה ששיער בלונדיני לא נראה בשערם כבר שנים. בנוגע ללינקים, אתה יכול לשים פה לינקים ואני יכול לשים פה לינקים. אני יכול לשים פה מאות, בקלות. איזו מטרה זה ישרת? *יצוין שהכלכלה הישראלית היא משהו הזוי והערך הנוכחי של השקל הוא טרלול. אני חושב שגם אם ישראל הייתה מבצעת רצח עם בפועל וכל אדם בעולם היה מסתובב עם סכין ייעודית לרצח ישראלים, עדיין היו ממשיכים להשקיע פה כי זה משתלם.
  4. ישראל מדינת יבוא-יצוא שתלויה מאוד בחברותיה בעולם שמתחיל מאווווד להישבר להן ממנה, ולא עונה לשום הגדרה של המילה "חלשה", גם לא במובן הרחב, בטח שלא ביחס ליריבות האיזוריות. ישראל המוסדית גם טורחת לנופף בעובדה הזו בכל הזמדנות אפשרית. ההתנהלות של ישראל אותה אני מציג פה היא ההצהרות הרשמית של פוליטיקאים במערכת הפוליטית של ישראל בעיקר מהצד השולט כרגע (הקואליציה) ביחד עם התנועות של גופי המדינה, בין אם מדובר בצבא או מערכות אחרות. דעת הקהל של העם היושב בציון פחות זוכה פה להתייחסות. במבט זה, עליו מסתכלים רוב תושבי העולם, ישראל היא ילד"ז טורבו, אגריסיבי אבל בכיין בעת ובעונה אחת, ועל הדרך גם נכלולי.
  5. כי זה בערך מה שזה. יסלחו לי יושבי הפורום שעומדים להתהפך עלי אבל אין דרך אחרת כרגע להגיד את זה- ישראל מתנהגת בעולם כמו ילד"ז נכלולי. מצד אחד מעמידים פנים שאיכפת לנו מאוקראינה, מצד שני עושים דברים כמו מה שתיארת. אף אחד לא שוכח שמערכת היחסים עם פוטין חשובה לביבי ברמה האישית. חותמים על "הפסקת אש"- תוקפים כשמתאים לנו ("אבל הם הבריחו!"), זועקים זעקות שבר כשתוקפים אותנו. כל ביקורת , בין אם לגיטמית ובין אם לא מתויגת אוטומטית כ "אנטישמיות" בצורה כוללנית, בעוד שאנחנו מרגישים בנוח להעביר ביקורת נוקבת על כל אחד בכל חור וכל מצב. *שימו לב שאני מדבר על מדינת ישראל בצורה הרשמית והמוסדית, לא על כל ישראלי באשר הוא. בתור צופה מהצד, קל מאוד להבין למה לכולם פחות או יותר כבר נשבר מלשמוע על ישראל ואת ישראל. הקטע הוא שלא משנה כמה שק הטיעונים המוצדקים שלנו עמוק, עם התנהלות והתנהגות כזו זה לא שווה כלום.
  6. אפשר להגיד עליו שהוא דביל, שהוא מוכיח שהוא דביל כל פעם שהוא פותח את הפה, שהוא מלהג ומקשקש, אבל credit where it's due- לפיד שוב נשכב על הגדר. 7-8 מנדטים שהסקרים חוזים לו זו לא מפלגה נעלמת, עדיין, הוא היה יכול לרוץ לבד בלי בעיה, אבל לדעתי מדובר באדם שאחרי 13 שנה בפוליטיקה איכשהו עדיין לא הושחת והלב שלו עוד במקום הנכון. זה סף נמוך מאוד להיות שמח לגביו, אבל זה קצת מעורר תקווה לראות שעוד לא איבדנו את זה לחלוטין. להתאחד עם אייזנקוט לדעתי יגרור שלם שקטן מסך חלקיו ויצור מפלצת מרובת ראשים עם יותר מדי חיכוכים פנימיים
  7. כל אחד ואחד מהאמריקאים שאני מכיר, גם במסגרת העבודה וגם במסגרת פרטית (ומדובר במספר לא קטן שיושבים במספר מדינות מאווווווד שונות בתוך ארה"ב, עם נטיות פוליטיות שונות לחלוטין!) מחזיק בדעה הזו ברמת אינטנסיביות כזו או אחרת. אחד החברים הטובים שלי משם, רפובליקני ממשפחה רפובליקנית למהדרין, רותח וטורח לזרוק לי איזשהו משפט על זה כל שיחה כאילו אני השליט הבלעדי של ישראל, אני מחזיר לו כל פעם את הלינק של "find your congressman" לטעון את מה שאתה טוען פה כרגע זו נאיביות לשמה. אנחנו כבר הרבהההה מעבר לשלב זה. האמריקאי הממוצע, אגב, בטוח שארה"ב מממנת את ישראל באיזה 200 מיליארד דולר כל שנה ומערכת הבריאות של ישראל מסוגת לאפשר את מה שהיא מאפשרת בגלל מימון אמריקאי. הרוב לא מודע בגרוש לזה שכספי הסיוע לא מהווים אפילו 5% מתקציב מדינת ישראל.
  8. אני יושב כרגע במדינה כלשהי בקצה השני של העולם, כזו שהאזרחים בה כל כך לא מעורבים פוליטית שהם בוחרים למי להצביע יומיים לפני שהם מגיעים לקלפי. עד לא מזמן, "ישראל" היה מושג ערטילאי ותמוה. זו מדינה? משהו שאוכלים? שם של קרם לחות? כרגע, אנשים יודעים מה זה ישראל פה, והתגובה לשם הזה לא כל כל טובה. ב nhk כבר ראיתי בלייב את הפרצוף של בן גביר, במדינה שבשפה שלה בכלל אי אפשר לכתוב או להגות "בן גביר" בצורה תקינה. גם סמוטריץ' כבר כיכב, וגם אדון "נפציץ אותם בגרעין". מזמין אותך לבוא ולנסות לשאול פה את אחד האקטיביסטים (או את כולם) מי זה יאיר גולן, מהשמה רוזליו או כל "סמולן בוגד עוכר ישראל" שאתה מסוגל רק לחשוב עליו. רק אל תשכח לקרוא לי כדי לצלם את הפרצוף המבולבל של מי שתשאל אותו את זה כי לא יהיה לו מושג ירוק. אמלק- סמולנים, קמפיין מולטימיליארדים קטארי, ארגונים אנטישמיים סודיים ומה לא זה פינאטס. אף אחד לא הורס את התדמית של ישראל בעולם כמו ממשלת ישראל, ההתנהלות שלה והפעולות אותן היא מבצעת.
  9. כי ככה אמורים לנהל מלחמה. אסטרטגיית (או אסטרטגיות) יציאה זה דבר שאמור להיות קיים מהרגע הראשון, בנוסף למטרות. ואז אתה יכול להתחיל לבנות תרחישים- אם השגתי א' תוך X זמן, אסטרטגיית היציאה שלי היא זו. אם סט תנאים אחרים- אסטרטגיה אחרת, אם נתקעתי במלחמת התשה- הנה איך שאני עומד לנהל את זה. ובנוסף, תכנית מדינית. אז לפיד וחבריו, דבילים עד כמה שיהיו, צדקו מהיום הראשון וגם צודקים עכשיו. למה נראה לך נתקענו בעזה כ"כ הרבה במשחק של whack-a-mole אינסופי? כי לא היה כלום מזה. צה"ל עובר ממקום למקום, מטהר שטח, עוזב, חוזרים המחבלים, צה"ל חוזר אחורה, וכך בלי סוף. וזו לא אשמת צה"ל בגרוש. אחריות הדרג המדיני לקבוע איך השטח המטוהר ינוהל, ואם להשאיר שם נוכחות צבאית או לא. ואשמח לדעת בדיוק מה ישראל השיגה באיראן בסופו של דבר. את חמינאי הורדנו- אחלה, זה הישג מדהים לרשום ב day 1 של המלחמה ואז לעקוב עם משהו שיוביל להשגת המטרה שלך. אבל כמו בעזה וכמו בלבנון, נתנו להישג הזה להתבזבז. "הרגנו בכירים!" -יש להם אינספור תחליפים. בדיוק כמו בעזה, בדיוק כמו בלבנון. "הרסנו משגרים!" -יהיו עוד. תמיד יהיו עוד. אלא אם אתה נכנס לשם עם 100 אלף איש לטהר הכל (שזו גם אופציה, אגב) "החזרנו אותם לתקופת האבן!" -מזל טוב. יצרת מדינה קיצונית יותר שעדיין מחזיקה ביכולות שהחשבת לבעייתיות מלכתחילה. האזרחים, מצד שני, בהחלט הולכים לסבול חבל"ז. whack-a-mole זו לא אסטרטגיה, ולכתוש בניינים רנדומליים ישיג לך כלום בפיתה. אם אתה מודד "ניצחון" על פי מידת הרס- כן, ניצחנו בגדול. תכין את הטיימר שלך לסבב הבא, אל תדאג, לא צריך לקנות אחד יקר- זה יהיה בקרוב מספיק.
  10. אני בעד הרחבת המימ TACO ל TACO BAGS Trump always chickens out, Bibi always gets shafted (רק שיהיה ברור, לא ע"י טראמפ- ע"י איראן, חמאס, חיזבאללה... תבחרו את הטרוריסטים התורנים שלכם)
  11. ממש לא, זה תלוי דעות, לא תלוי כיפות. יש בממשלה הרבה חובשי כיפות. חלקם משיחיים, חלקם לא. דברים שאתה מוזמן לשים לי בפה: ואגיו, פיצה טובה, גומיגם, עוד גומיגם, מיץ תפוזים 100% סחוט טרי, סוכריות גומי עם סוכר חמוץ (בעיקר "שטיחים"), אחשוב על עוד מחר בבוקר. דברים שאתה לחלוטין לא: מילים. (כמובן שעוד אינספור אחרים, אבל כדי להעביר את הנקודה.)
  12. אני חושב שאתה מפספס את הנקודה, יובל. גם המשיחיים לא מסוגלים להתמודד עם שק המוגלה שיושב כרגע על כיסא רה"מ בישראל ולא ממש רוצים לצעוד בדרך לאבדון שלהם- אז ברגע שאתה עושה משהו הגיוני, לא משנה מאיזה צד של הקשת החברתית או הפוליטית אתה, בום. אתה סמולני. גם אם הצהרת הרמטכ"ל הייתה "חברים אני ממש רוצה להקים את בית שלישי בקרוב אבל צ'מעו צה"ל במצב על הפנים" הוא עדיין היה מתויג כסמולני בוגד מחליש.
  13. חבל שלא שמתי נקודת עוגן לפוסט של עצמי- כתבתי בשרשור הזה ממש לפני כמה חודשים שזה בדיוק מה שיקרה עם זמיר. המינוי הכמה זה של נתניהו שהופך ל "סמולני בוגד"? אפשר לחשוב שכל המדינה מלאה בכאלו. אה, רגע...
  14. אתה מצפה מטראמפ לקצת יותר מדי. אכתוב את זה פה שוב- טראמפ עושה מה שטוב לטראמפ. לא לך, לא לישראל, לא לאמריקאי הממוצע. יחליט שהוא יורד מהעסק- זה יקרה גם אם הדרישות שלא לא ייענו.
  15. המהירות, הדפוס, והנוכחות ברשתות שונות מראות שמדובר (אם כי לא בלעדית) במספר לא נורמלי של בוטים. אם הליכוד היה משקיע בהסברה עשירית ממה שהוא משקיע במכונת הרעל, כולל היעילות הלוגיסטית, יש מצב לא רע שהפרופגנדה שלנו בעולם הייתה עובדת הרבה יותר טוב.
  16. ברמת העיקרון מצברים שומשו כסוללות גיבוי לטווח ארוך בעזה תחתית. מצד אחד- יש להם שימוש מובהק למטרות טרור מצד שני- אתה לא באמת יכול למנוע ב 100% כניסת מצברים לאיזור עם אוכלוסיה אזרחית של 2 מיליון איש, לנסות להכתיב להם "זהו, אין מכוניות" לא ממש יעבור
  17. חבוב, פתח ויקיפדיה לרגע כדי לקרוא על טילים בליסטיים והמתקנים שדרושים כדי לאחסן, לתחזק ולשגר כאלו. שאומרים "חיל טילים" לא מתכוונים לאיזה MLRS או 2, וגם לא לרקטות ארטילריות קטנות, מדובר בכלים הגדולים. שאר הטילים הם כלי לשימוש שלל החילות (כמו שטילי א"א/א"ק הם כלי בשימוש חיל האוויר, וגם אם יהיה "חיל טילים" הם לא יועברו משם כי זו לא המטרה...)
  18. ולא לשכוח שאם לא, יש מזור להכל
  19. אני חושב שהשימוש במילה "פחד" פה חוטא לאמת. לדעתי הרבה אנשים עוזבים מתחושת תסכול, עצב על הכיוון שהכל תפס, ומעל לכל- תחושה שהעתיד שלהם כבר לא נמצא פה והיומיום שלהם הפך לבלתי נסבל. זה לא פחד בכלל. אגב, אני לא מכיר אפילו אדם אחד שעזב נטו בגלל המצב הביטחוני.
  20. ה "גישה" הזו היא עיוות ועוולה. כל עוד אדם הוא לא רק אזרח ישראלי אלא גם תושב ישראלי (קרי- משלם ביטוח לאומי, מס בריאות ועומד בחובות של תושב) אין שום סיבה לקחת ממנו זכויות. כאשר אדם מבצע ניתוק תושבות- גם אם הוא אזרח, אתה צודק לחלוטין ואין סיבה לתת לו להצביע מחו"ל. חובות באופן מלא אבל זכויות חלקיות- לא הוגן בעליל.
  21. היועץ המשפטי אמור לספק ייעוץ משפטי. ייעוץ פירושו כאשר הממשלה מנסה לעשות משהו שאינו חוקי או שיש בו בעיה מבחינה זו- להצביע על כך ולייעץ כיצד לתקן/לנהוג על מנת שלא תהיה בעיה כזו, כאשר הכל תקין היועמ"ש יכול לייצג בבג"צ, ובמידה שהשופטים שואלים שאלות ומעלים תהיות, לענות. כאשר היועץ המשפטי מצביע והתשובה מצד הממשלה היא "סתמי תפה אנחנו נעשה מה בא לנו יא בוגדת דמוקרטיה נבחרי ציבור רוווובבבבב!!!!", היועץ המשפטי יכול שלא לייצג בבגצ מכיוון שאין לו איך להגן על מה שהוא עצמו תופס כלא חוקי. היועמש לא אמור להיות בובה ולא חותמת גומי.
  22. טוב, זה לא כאילו כתבתי שהיא ביצעה פשע וצריך לחקור ולהעניש אותה או משהו כזה. אה, רגע, כן כתבתי. עוד חלק דבילי במדיניות הסדורה שלך: אתה חושב שינון מגל הוא "ימין"? אתה חושב שעמית סגל הוא "ימין"? אתה חושב שהיושבים כרגע בכסאות הממשלה הם "ימין"? החונטה ששולטת כרגע במדינת ישראל מראה דמיון מובהק לשמאל טוטליטארי-קומיניסטי של הסובייטים, לא מקדמת ולא מממשת שום מדיניות ימין. תמשיך עם החלוקה הדמיונית שלך.
  23. ביום שקושמרו/אברמוביץ'/גיא פלג יחככו ידיהם בהנאה וישחררו ציוץ כמו "אפשר להמשיך בלינץ' " עם קריצה להמון עוקביהם, תראה אותי קוראה להם חלאה בדיוק באותה צורה. הבעיה שלי היא עם מעשים, לא עם אנשים. עמית סגל הוא נחש בגלל מה שהוא עושה, לא בגלל שהוא עמית סגל. ינון מגל הוא חלאה בגלל שורה ארוכה, ארוכההההההההההה של מעשים (וציוצים, כאשר זה המובא פה הוא רק האחרון בשרשרת), לא בגלל שהוא ינון מגל. אגב, למעט אברמוביץ' נאלצתי לחפש בגוגל "אנשי תקשורת שמאל" כי אני לא יודע אפילו מי לעזאזל אמור להשתייך ל "מחנה" הזה מבחינת התקשורת. בא לך להתעורר מהאשליה הדבילית שאתה כלוא בה או שנמשיך לשייך עד מחר? וכן, הרשת אכן מלאה ב "רואים לקפלניסטים". התייחסתי למה שכתוב. אתה רואה שם משהו שקשור למי שכתב? אני לא ממש.
  24. מעולם לא הבנת ואתה עדיין לא מבין. אתה יורה "הצד שלכם" ואז מכין התנצלות למקרה ששייכת אותי לא נכון. אתה לא קולט שעצם פעולת השיוך והחלוקה המלאכותית המטומטמת הזו למחנות זה חלק גדול מהבעיה? ואיפה אתה רואה שהפניתי "כלפי מישהו" אצבע? כתוב פה בביטים #000000 על FFFFFF# שפשע הוא פשע, בלי קשר לשיוך פוליטי, וצריך לזרוק את כל המושחתים לעזאזל בלי קשר לאיזה אליל הם סוגדים.
  25. נשגב מבינתי: למה זה שהפצ"רית פשעה (ובגדול), צריכה להיחקר ולעמוד לדין, צריך לנגוד את זה ששלל חברי כנסת/שרים/נושאי תפקידי ציבור אחרים/החלאה שבראש השרשרת ירום הודו הקיסר צריכים גם כן להיחקר ולעמוד לדין? כמו הכל, גם את זה איכשהו הביאו למשחק המחנות המטומטם. כמויות הג'יפה שזורמות גם במערכת הפוליטית וגם במערכת הצבאית זה דבר שקשה לעכל, את כל המושחתים וחדלי האישים האלו צריך להעלות על טיל ויפה שעה אחת קודם. אבל כמובן שבמקום להתעסק ב "מה", ממשיכים להתעסק ב "מי", כמות הפוסטים של "קפלניסטים רואים לכם" שמציפה את הרשתות החברתיות בימים האחרונים זו פשוט עדות למצב המייאש של מדינת ישראל. למי איכפת לעזאזל מהשיוך הפוליטי של פושע?? ביצע פשע? שיחקר, יעמוד לדין ויענש. זה אמור להיות עד כדי כך פשוט. בנוסף, לא קשור אבל אני לא מסוגל שלא להגיב: -עמית סגל, בנוסף להיות שופר ידוע, הוא גם נחש לא קטן. -ינון מגל, כאילו שכבר לא ידענו, הוא חלאה נוטף רעל ולא יניד עפעף אם הפוסטים שלו יסתיימו ברצח של מישהו- יש לי חשד שהוא אפילו עשוי לחכך ידיו בהנאה גלויה. זה שהבנאדם הוא חלאה זה דבר אחד, זה שיש לו כ"כ הרבה עוקבים ותומכים זו הדאגה האמיתית. הנ"ל מהווה את דעתי בהתבסס על האירועים האחרונים והתגובות של האנשים שאני מתייחס אליהם בפוסט. *עכשיו גם ההסתדרות נכנסה לחגיגה, בוא נראה מה יקרה הלאה. מה לעאזל עוד נשאר בישראל. בתור צופה מהצד זו פשוט הזויה.
×
×
  • תוכן חדש...