Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שקנה דור 2 אין ממש שדרוג.

רוב מי שנמצא עם דור 1 מספר שזה הדור הטוב יותר, אבל תכלס אין לו דור 2 בגלל המחיר.

אני חושב שמשם תגיע כמות של קונים ודור 1 ישתחרר לשוק. 

פורסם (נערך)

לא הייתי אומר שרוב מי שנמצא עם דור 1 טוען שזה הדור העדיף. 

לרוב זה עניין של תקציב, ברגע שהמחיר  ירד מספיק בשוק המשומשות חלק ישדרגו וחלק כבר שדרגו. בשביל אחרים שיש להם דור 1 משופרות הם גם ככה לא רואים טעם כי הם תופסים דור 1 משופר כעדיף או כלא פחות טוב בצורה ששווה שדרוג מדור 2. 

גם האלה שכביכול הכי מסתלבטים על דור 2 (בין אם בגלל עיצוב שפחות מתחברים או בדיחות על פניות ימינה) אומרים שסטוק מול סטוק דור 2 עדיפה. 

אני חושב שכבר יש תזוזה קטנה בלוחות כרגע של בעלי דור 1 שמחפשים לשדרג לקראת הסטוק החדש. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא חושב שזה ישפיע יותר מדי.
ברז זה רכב שלא חסר בשוק. בכל רגע נתון יש רכבים בלוח, דור 1 או דור 2.
פועל יוצא של שיווק ברצף ומספרים יחסית גבוהים שעלו לכביש.

כן, זה בוודאי ישפיע על המחיר שאנשים יכולים לדרוש על דור 2, אבל בואו, זה ברז לא מיאטה, למחיר שלו יש תקרה בלי קשר למה שהיבואן משווק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 19 שעות, מיץ פטל כתב:

לרגע שלא ישתמע שאני בעד מחיר גבוה, אבל בקטע של דיבייטור:

מיאטה היא השקעה לא טובה ליבואן. יש כנראה יותר מוסכים מורשים (מסובארו לדוגמא) שצריך להכשיר ולתחזק, על רכב שנמכר בכמויות מאוד קטנות וההכנסה מתחזוקה שלו מאוד נמוכה.

בנוסף, קליינטורה של רכבים כאלו קצת יותר מורכבת לסיפוק.

שוב, 50 יחידות לא מצדיקות את הכאב ראש הזה.

יותר מעניין לתחזק יחסים עם חברות ליסינג ולארגן עסקה של חשמליות/היברדיות/וכיוב. שנבלעת בהעברה כספית אחת.

ועדיין, יש חברות שמקבלות את הכאב ראש הזה ברצון,

מה שגורם לי לחשוב שזה דורש ראש שמוכן לזה.
ברגע שנמצא כזה ביונדאי קיבלנו גם I20N וגם אלנטרה N. 
יחסית לגודל שוק החובבים (איך אומרים enthusiasts בעברית? "נלהבים"..?) זאת תרומה מאוד גדולה.

אולי באמת הגיע הזמן לשרשור בנושא "מי הייבואן רכב הכי לא ספורטיבי בישראל?"

ספויילר, עד שאנסח את זה כמו שצריך:

יחס רווחים\(כעב ראש) מקסימלי הוא לא הגורם היחיד בהחלטה האם לייבא רכב לישראל,

אחרת מעולם לא היו מגיעות לכאן מכוניות שנמכרות במספרים קטנים: לא מיאטה ולא ניסאן GTR

• אהבתי 2

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

ברור שיוניון מוטורס של טויוטה הכי גרועה בהפרש קולוסאלי. היצרן לפני כמה שנים החליט לעשות מהפך תודעתי שנועד להכניס קצת סקס אפיל למותג עם מספר רכבים ספורטיביים ברמות מחיר שונות - שום דבר מזה לא הגיע ליבואן שאף פעם לא ניסה לחרוג במילימטר מהקורולות והיאריסים שלו. 

גם ה GT86 יובאה בזמנו בצורה הכי חסרת השקעה שיש עם מחיר מופרך בכמה יחידות בודדות ויאללה מספיק. רכב שבחו״ל עולה אפילו פחות מהברז ששיווקו פה מאז במשך מעל לעשור. 

בקיצור אנטי - ספורטיבי עד העצם. 

כל יבואן אחר לפחות יש לו בפרוטוקול איזה מאמץ ראוי אחד למצב ספורטיביות למותג. אצלו זה ברמת האפס. אה וגם יבואן סוזוקי בעצם אבל להם היה רק איזו סוזוקי ספורט ידנית אחת שלא טרחו לשווק, זה לא מתקרב למספר הפספוסים של יבואן טויוטה שמבקש לא להפריע לו בבקשה עם הקורולה. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

הבעיה היא לא יוניון, הבעיה היא הצרכן הישראלי או יותר נכון העדפותיו ומה שיש לטויוטה לתת.
יש פה יותר מדי אנשים שהיילקס ולנדקרוזר גורמים להם לאורגזמה, תראה באיזה מחירים הרכבים האלה נמכרים ובאיזה כמויות... אין שום סיבה להתעסק בקקי כדי לקדם את הסקסיות של המותג.
תעשה משאל ברחוב ״על איזה רכב אתה חולם״ לנדקרוזר יוביל בפער, אחריו היילקס.
מילא שני אלה... רכבים עם תכלית אמיתית, אבל להרבה אנשים chr זה סקסי.

יוניון לא צריכים מקדמי תדמית או סיבות להכנס לאולם התצוגה, יש להם מספיק משני אלה שגם מוכרים באלפים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

הבעיה היא לגמרי יוניון וחוסר התרבות שלהם -  במובן המוטורי.

כפי שחברת טויוטה מצאו צידוק כלכלי לדגמי ספורט: שיתוף פעולה עם ב.מ.וו וסובארו, ופיתוח עצמאי ליאריס\קורולה,

משום שהמנכ"ל שלהם היה חובב מאוד נלהב של מכוניות ספורט ומרוצים

ככה גם יוניון מוטורס היו כנראה מוצאים את הנתיב העסקי אם המנכ"ל שלהם היה צופה אדוק בטופ-גיר שגדל עם פוסטרים של למבורגיני על הקיר,

בזמנו החופשי יוצא לטיולי נהיגה בפורשה שכורה בהרי האלפים וביום יום נוהג על LC500.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
בתאריך 10.6.2026 בשעה 12:09, mcshmupi כתב:

ועדיין, יש חברות שמקבלות את הכאב ראש הזה ברצון,

מה שגורם לי לחשוב שזה דורש ראש שמוכן לזה.
ברגע שנמצא כזה ביונדאי קיבלנו גם I20N וגם אלנטרה N. 
יחסית לגודל שוק החובבים (איך אומרים enthusiasts בעברית? "נלהבים"..?) זאת תרומה מאוד גדולה.

אולי באמת הגיע הזמן לשרשור בנושא "מי הייבואן רכב הכי לא ספורטיבי בישראל?"

ספויילר, עד שאנסח את זה כמו שצריך:

יחס רווחים\(כעב ראש) מקסימלי הוא לא הגורם היחיד בהחלטה האם לייבא רכב לישראל,

אחרת מעולם לא היו מגיעות לכאן מכוניות שנמכרות במספרים קטנים: לא מיאטה ולא ניסאן GTR

גם צ'מפיון די ייחודיים בעניין הזה.

גולף GTI נמכרת כבר שנים באופן סדיר וגם יש רכבים לנסיעת מבחן.

אוקטביה RS גם מיובאת דור אחרי דור, חוץ מהתקופה בין 2009 ל-2014

וגם דגמי עבר - גרסאות קופרה של סיאט, שירוקו.

• אהבתי 2
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש לצ׳מפיון מסורת יפה ומכובדת בתחום כשהם באמת משתדלים לא לפספס את רוב הרכבים הספורטיביים של המותג. מה שכן לאחרונה נראה שקצת התחרפנו וגם ירדו מהפסים עם התמחורים, בראשם הגולף GTI ב 310 אלף ש״ח. מחיר מגוחך. 

פורסם

השוק כאן קטן וכמות האנשים שמתעניינים ורוכשים רכבים שהם לא נטו להגיע מא׳ ל-ב׳ הם בודדים.
ההחלטה לתמחר את הGTI כ״כ גבוה היא כנראה שיש אוכלוסיה שקונה רק אותם והם מוכנים לשלם יותר.

יש גם מחיר ללהתעסק עם האוכלוסיה שקונה GTI ולפעמים שווה להרויח פחות.

פורסם

התחילו להימכר היום:

הדגם יימכר ב-3 רמות גימור:
•    Premium ידני: 229,900 ₪
•    Limited אוטומט: 239,900 ₪ 
•    tS ידני: 249,900 ₪ 

חבילות אבזור:
•    קיט STI : 14,900 ₪ 
•    Comfort Pack MT: 4,490 ₪ (חיישני חניה קדימה & אחורה + מצלמת דרך קדמית ואחורית + מרים שמשות)
•    Comfort Pack AT: 3,490 ₪ ( חיישני חניה קדמיים + מצלמת דרך קדמית ואחורית + מרים שמשות)
•    חבילת מירוצים: 5,900 ₪ ( הדרכת נהיגה ב-2 מפגשים עם סדנת IMRacing)

לדעתי מאוד קשה להצדיק רכישה של הפרימיום הידנית, בהפרש מחירים הזה וההבדל באבזור.

• אהבתי 1
פורסם

הרכב לא מגיע עם חיישני חניה מקוריים?
במשלוח הקודם, האוטומט שהגיע עם אייסייט הגיע עם חיישנים מקוריים ממה שאני זוכר (או שאני מבולבל).

פורסם

משתמע מפירוט החבילות שהאוטו' מגיעה עם חיישנים אחוריים.

לא ראיתי אזכור לזה במפרט, רק למצלמה האחורית שמגיעה בכל הגרסאות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, axSupreme כתב:

השוק כאן קטן וכמות האנשים שמתעניינים ורוכשים רכבים שהם לא נטו להגיע מא׳ ל-ב׳ הם בודדים.
ההחלטה לתמחר את הGTI כ״כ גבוה היא כנראה שיש אוכלוסיה שקונה רק אותם והם מוכנים לשלם יותר.

יש גם מחיר ללהתעסק עם האוכלוסיה שקונה GTI ולפעמים שווה להרויח פחות.

אוקיי ולמה זה היה שונה בעבר כשהתמחור כן היה סביר בהרבה? 

בנוגע לברז המחודשת - די השמידו את הערך של גרסת הבסיס אבל ה tS עסקה טובה בהחלט והיא היחידה ששווה קניה שם.  

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...