Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, yossiaviel כתב:

רוב מבחני התאוצה שנערכו לרכב הזה, בחו"ל, כן  מצביעים על תאוצה סביב 8.6 שניות.

אין מצב (יש לקרוא "מצאאאאאאב"). ראיתי את המבחן של mototrend ומה שכתוב שם לא מסתדר לי בשום צורה. גם זה ש-8.6 שניות נחשב אצלם לאיטי (כשכל הקיות/יונדאים/טויוטות עושים כנראה סביב 9+) וגם מבחינת הנתונים על הנייר - הם פשוט לא מסתדרים עם נתון התאוצה הזה. 

זה לא בדיוק 100 קמ"ש, אלה 60MPH. שזה יוצא 96 קמ"ש. אבל עדיין..

באופן כללי יש הרבה פעמים הבדלים די מהותי בגלל יחסי העברה (מכוונים אותם ככה שהילוך כלשהו - שני/שלישי - יגיע ל-60 מל"ש ואז חוסכים זמן של העברה אחת ביחס לתאוצה ל-100 קמ"ש) אבל כאן זה גיר רציף אז זה פחות משחק תפיק.

זה מחזק את העובדה שגם במבחן של מוטורטרנד יש טעות - הם כותבים פה ש-0-60 לוקח 8.2 שניות, אבל 5-60 עם התחלה בגלגול לוקחת 8.5. אם הייתי חייב, הייתי מנחש שהחליקה להם האצבע והם רצו ללחוץ על 9 במקום 8.

לפני כשעה, outlander כתב:

הבנתי שכדי לשמור על מנוע טורבו, צריך להעמיד את הרכב שתי דקות בהנעה ושתי דקות בכיבוי... כאב ראש לא פשוט. ואם לא, אז מתפתחות בעיות

שלום, מדברים משנות ה-80, הבנו שאתה מחזיק בסטיגמות שלנו והיינו שמחים לקבל אותן בחזרה. היום אין שום צורך להחזיק רכב לפני/אחרי הנסיעה וזה לא משנה אם יש לו טורבו או לא. ממליצים לא לנסוע חזק בדקה-שתיים האחרונות של הנסיעה, אבל זה נכון לכל מנוע ומכונית. 

לראיה לפני שבוע הרכב שלי שבר את רף 165 אלף הקילומטרים ומעולם לא חיכיתי לפני/אחרי נסיעה, ואני עם הטורבו המקורי ואין שום סימנים שהוא קרוב לסוף החיים שלו. 

כמובן שלא הייתי מתנגד לרכב עם הרבה יותר כח, השאלה על חשבון מה זה מגיע. על חשבון צריכת דלק,

אם זה מנוע שמונע רק בבנזין (כלומר לא היברידי), אז המחיר של ביצועים לרוב יהיה רק צריכת דלק

ואני כבר בגרסה הקודמת הרגשתי שיש מספיק כח לרכב.

זה נכון, הקודם לא היה פאר היצירה או מרגש במיוחד, אבל היה לו מספיק כוח בשביל מה שהוא אמור לעשות. אני פשוט נתקעתי על הנתון הלא הגיוני של התאוצה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי כפיר ובועז, היצרן בעצמו מצהיר  

שהתאוצה מ0 ל100 היא 10.1 שניות. זה כמו שאתה כתבת.

הנתון של 8 שניות ל60 הוא גם לא הגיוני, כי כפיר ובועז עשו את זה ב5.5 שניות.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני 2 דקות, outlander כתב:

הנתון של 8 שניות ל60 הוא גם לא הגיוני, כי כפיר ובועז עשו את זה ב5.5 שניות.

כשמדברים על "60" מתכוונים למייל לשעה, שיוצא בערך 96 קמ"ש, לא 60 קמ"ש.

• רעיון טוב! 1

פורסם

פבל תראה,

זה נכון שהרכבים הללו בעלי גיר רציף

אך משום מה, קיימים הבדלים בין הגירים. יש גירים שפשוט די איך לומר,"תקועים" כאילו על הילוך אחד. בדגמים החדשים של אקליפס קרוס, ASX, הגירים מתנהגים קרוב לפלנטרים. ואתה גם מרגיש את זה ברכב.

אם יצא לך לנסוע על הדגמים הללו ,[ואני בטוח שכן], ולנסות את התאוצה ממצב עמידה, עם דוושה לחוצה, בוודאי שמת לב, שתוך כדי התקדמות הרכב, לכיוון המהירויות הגבוהות, הרכב מושך את ה-1, עד 60 קמ"ש בערך, אחרכך הסל"ד יורד לכיוון ה-4200, ו"מחליף" ל-2, ושוב מטפס עד 5800, עד סביב 90 קמ"ש, ושוב הסל"ד יורד ל-4200, מחליף ל-3 ,וממשיך לעלות , וכך חוזר הסיפור הזה, חוזר על עצמו, שוב ושוב.

אם הבנת את כוונתי, הגיר אינו מעלה טורים לשמיים ונשאר שם כל עוד הדוושה לחוצה, כמו בגירים רציפים ישנים.

לגבי הנושאים הבאים, הייתי מתייחס גם:

משקל רכב המבחן שנערך בארץ על ידי בועז , שהוא גבוה ב כ-100 ק"ג מהדגם הפשוט, חתך הצמיגים הנמוך, עם "המידות הנדיבות", שתורמים אומנם, לאחיזת כביש טובה יותר, אך מנגד, שטח המגע הגדול עם הכביש,[שיוצר התנגדות,] יכול לפגוע גם בנתוני התאוצה, משקל האדם הנוסף ברכב, תנאי הדרך באותו רגע,[שיפוע קל, רוח וכו..]. 

כל אלו, אחד אחד בתורם,  גורמים להאטת התאוצה בסופו של דבר.

ובכלל, נושא ה 0-100 הנ"ל, אינו כל כך רלוונתי לרכב הזה. אבל אם כבר עורכים אותו, לפחות שזה לא יהיה בצורה חובבנית, כמו זה שנערך בארץ.

פורסם

אם זה מעניין מישהו עד יום ששי עלו על כבישי ישראלי 418 אאוטלנדרים מהדגם החדש:

מהם:

401 פרטיים

16 בבעלות חברה (מעריך שרובם הדגמה)

1 (בלבד) ליסינג.

72 ברמת גימור exeutive הבסיסית

148 ברמת גימור Instyle

82 רמת גימור Premium

84 רמת גימור Luxury

11 רמת גימור Luxury 4x4

12 רמת גימור Luxury TTH

9 רמת גימור Luxury TTH 4x4

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, yossiaviel כתב:

אם הבנת את כוונתי, הגיר אינו מעלה טורים לשמיים ונשאר שם כל עוד הדוושה לחוצה, כמו בגירים רציפים ישנים.

הבנתי כמובן, אני זוכר שהגירים החדשים יותר "מחולקים" מלאכותית להילוכים כדי למזער את ה"תקיעה" בסל"ד מסוים. אבל אני חייב להגיד שאני לא זוכר איך הם מתנהגים בלחיצה מלאה על דוושת התאוצה. בתור בעלים של ASX עם גיר שמתנהג ככה, אם אתה אומר שגם תחת תאוצה מרבית הוא עדיין "מעביר הילוכים" אז כמובן מה שאמרתי פחות רלוונטי ותודה על התיקון.

לפני 20 שעות, yossiaviel כתב:

ובכלל, נושא ה 0-100 הנ"ל, אינו כל כך רלוונתי לרכב הזה. אבל אם כבר עורכים אותו, לפחות שזה לא יהיה בצורה חובבנית, כמו זה שנערך בארץ.

חד משמעית, מסכים איתך במאה אחוז. זה סתם עוד אחד מהדברים האלה ש"פשוט קורים" בפורום :) 

פורסם
לפני 21 שעות, ארי62 כתב:

@outlanderאני מבין שהתחדשת? אז אולי איזה סקירה בין הדורות, צריכת דלק ומה שבינהם?

לגבי צריכת דלק אני לא יודע עדיין לומר, אני צריך לתדלק פול ולבדוק במדוייק. אין פה "בערך"... אבל יצא לי בשבוע שעבר לתדלק ולנסוע בערך 700 ק"מ, נסיעה שרובה בין עירונית אבל עם רגל כבדה על הגז (140-160) ואחר כך תדלקתי שוב ב300 שקל. על הנייר זה אמור להיות חסכוני יותר מהקודם, לפי היצרן, אבל קשה לי לומר מה בפועל כי גם עם הקודם לא ממש מדדתי את זה.

הבדלים בין הגרסאות:

1) תוספת 30 סוסים מורגשת. בדרך כלל מעמידה לנסיעה אני נותן לרכב לפתח תאוצה לאט, על 2000 סל"ד, כדי לשמור על המנוע. היום סתם התחשק לי ברמזור לתת גז ולהרגיש את הכוח של האוטו, וזה היה מטורף. אמנם עובדתית הוא מאיץ ל100 תוך 10-11 שניות אבל זה הרגיש לי כמו שניה אחת, והרכב עף. 

2) עיצוב. בפנים זה ההבדל הענק - קפיצה לא נורמלית מהעיצוב הקודם שהיה ממש שנוא עלי. באמת אהבתי את הרכב, אבל עיצוב הפנים היה בלתי נסבל. עכשיו הוא בדיוק כמו שרציתי, עם נגיעות פרימיום אמיתיות. עיצוב החוץ גם הוא השתנה והפך ליותר ג'יפוני ובומבסטי. הפרונט הוא "לאהוב או לשנוא" אבל במציאות זה נראה הרבה יותר טוב.

3) תפריט. הרבה דברים ניתנים לבחירה מהתפריט, וזה ממש מעולה. בכל דבר אתה יכול לבחור מה בדיוק אתה רוצה, לדוגמא - נעילת דלתות אוטומטית בנסיעה (מה שבדגם הקודם בכלל לא היה. עוזר נגד גניבות רכבים בסגנון יהודה ושומרון, ששולפים אנשים מהרכב). אתה יכול לקבוע אם הדלתות ינעלו בהנעה, או בצבירת מהירות מסויימת בנסיעה. אתה יכול לקבוע אם כשאתה פותח דלת אז הכל יפתח יחד איתה, או שהיא תיפתח לבד.

4) חידושים טכנולוגיים. המון חידושים התווספו בגרסה החדשה, במיוחד בדגם הלקשרי.

תאורת אוירה, שני קווים לבנים שמאירים באור עדין בלילה, ואפשר לכוון את העוצמה שלהם מהתפריט.

תאורה מוקרנת על השמשה - בדרך כלל אני מבטל כי עוד לא התרגלתי לרעיון הזה.

מצלמות היקפיות - תענוג לא נורמלי, עוזר בחניה ברמה מטורפת.

בגאז' חשמלי, שגם נפתח בהינף רגל - מאוד עוזר כשבאים עם משהו להעמיס ושתי הידיים תפוסות.

משטח הטענה מהיר לפלאפון, ושני יציאות USB.

5) בטיחות. מבחינתי יש נסיגה מהדור הקודם שבו היה המובילאיי האהוב עלי, והתריע על שמירת מרחק. לפחות פה בארץ (כי בחו"ל זכור לי שקראתי שיש התראה כזאת). מה שכן יש, ולא היה בדגם הקודם, זאת התראה על סטיה מנתיב, עם רטט בהגה - עוד משהו שחשבתי שהוא מועיל אבל ביטלתי אחרי נסיעה אחת כי זה היה בלתי נסבל. והתראה ממש לפני התנגשות - התראה כזאת שבאה לפני בלימת חירום. יצא לי לשמוע את ההתראה הזאת כשהרכב שלפני בלם בפתאומיות וגם אני בלמתי בפתאומיות, אז תוך כדי הבלימה זה צפצף (לא עזר בכלום...) יש גם התראה על שטח מת, והתראה שמופיעה על המראות, כל זה לא היה בדגם הקודם. יש גם 11 כריות אוויר, לא יודע כמה היו בדגם הקודם.

6) בלימה אוטונומית קדמית ואחורית. מאוד עוזר לרוגע הנפשי כשהרכב אצל האשה...

7) בקרת שיוט אדפטיבית. מאוד קשה לי לסמוך על מחשב בנהיגה, אז לא השתמשתי בזה, אבל בפעמים היחידות שבדקתי זה עבד יופי, וזה יותר מסתם בקרת שיוט, זה נוסע אוטונומית, מאיץ ובולם, ושומר מרחק לפי הגדרת מרחק שאתה מגדיר מראש.

8. חלון גג פנורמי - חידוש מאוד גדול לעומת הדגם הקודם, מאוד כיף בימים מעוננים שאפשר לפתוח את הגג בלי להתבשל. גם אטימת הגג מתבצעת בצורה חשמלית. 

9) סינכרון השלטים - השלט של אשתי זוכר את הגדרות המראות וכיוונון הכסא שלה, וגם השלט שלי. כשהיא פותחת מהשלט שלה, הרכב נדבק להגה כמו שכל אשה אוהבת. הכסא גם גולש אחורה בסיום כל נסיעה, והיא לא צריכה בעצמה להרחיק אותו בשבילי. 

10) חגורות הבטיחות במושב האחורי השתנו, אין עוד חגורה שיורדת מהתקרה בצורה מכוערת, כל החגורות מקובעות לכסא, וגם האבזם לא תופס מקום בחוץ, כמו הדגם הקודם, אלא שקוע מבפנים.

11) מזגן - ביחס ל2016 שהיה לי, יש יציאה נוספת מאחורה, וביחס לדגם הקודם (2020) אז יש גם אפשרות קביעת טמפרטורה נפרדת, עם צג דיגיטלי מאחורה. 

12) בקרת צמיגים לגלגלים היא הפעם לכל גלגל בנפרד. ואפשר לראות בדיוק כמה לחץ אוויר יש בכל גלגל. 

13) נוסף בורר מצבי נהיגה שלא היה קיים בדגם הקודם, עם אפשרות למצב החלקה, שזה קורה הרבה בכבישים.

14) ההנדברקס הפך לחשמלי ונוח, נוספה אפשרות של הולד - להנדברקס אוטומטי בפקקים, וידית ההילוכים הפכה לאלקטרונית עם הפעלה נוחה במיוחד. היא גם נראית טוב.

15) המשענת בין המושבים הפכה ליותר גדולה ונוחה, ותא האיחסון מתחת הפך ליותר גדול. אבל תא הכפפות הפך ליותר קטן, ומאכזב.

16) הריפוד בכל הרכב הפך לעבה ומפנק, גם בדיפוני הדלתות. גם האיטום והבידוד קיבל בוסט נוסף.

17) ההגה הפך ליותר שמנמן ונוח לאחיזה.

18) המערכת מוליטמדיה הפכה למקורית של מיצובישי ומיוצרת ביפן ולא בגיל קאר, המסך שלה הוא קריסטלי ומגניב והתפעול שלה מאוד נוח. היא בעברית. מתחברת בשניות לבלוטות' ולאנדרואיד אוטו. גם הרמקול (חיפוש קולי בוויז) עובד מצויין. דיווח בוויז למשל, מתבצע בעזרת לחיצה על הגלגלת הימנית במסך המולטימדיה. מאוד מאוד נוח. ובכלל, מקשים פיזיים לאורך המולטימדיה ושתי גלגלות זה דבר מאוד מועיל.

19) לוח השעונים הפך לדיגיטלי עם פונקציות רבות, כולל הוראות ניווט ואנימציה במרכז לוח השעונים, מה שעוזר לא להוריד את הידיים מההגה. 

20) מכסה התדלוק נפתח בלחיצה, ולא עם כפתור מבפנים. זה יותר נוח. גם אין פקק הברגה אלא שסתום אל חזור, אז מכניסים את צינור התדלוק בלי הברגה של פקק ובלי לחפש איפה לשים את הפקק.

21) הנסיעה מרגישה יותר שקטה וחלקה אבל המנוע יותר רועש מהקודם. במיוחד כשהקודם היה חדש.

22) האורות הגבוהים מתחלפים אוטומטית, בניגוד לדגם הקודם.

23) הצמיגים גדלו למידה מכובדת של 20".

24) מערכת השמע של BOSE, בניגוד לדגם הקודם, נותנת משב רציני של עשרה רמקולים.

25) מערכת המולטימדיה נשארת דלוקה גם ברוורס וגם כשהרכב מתכבה, עד לפתיחת דלת כלשהי.

26) הפנסים הפכו לפנסי לד מקוריים. אין צורך בפנסי לד מעליאקספרס. הדבר היחיד שהייתי צריך להחליף זה תאורת הפנים שעדיין נשארה צהובה. 

27) תמיכת מותניים מכווננת חשמלית לכסא הנהג - דבר חדש שלא היה בדגם הקודם, כרית מתנפחת לגב התחתון.

דברים שקיימים באאוטלנדר אבל היבואן המעצבן לא הביא לארץ: התראה על שכחת ילדים במושב האחורי, תיקון סטיה מנתיב, זיהוי תמרורים והולכי רגל, וילונות למושבים האחוריים, אוורור למושבים, חימום גלגל הגה...

דברים מעצבנים באאוטלנדר: המפה מיושנת ולא מעודכנת. התפריט בלוח השעונים באנגלית ולא בעברית. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

גיר רציף ישאר גיר רציף.. לא משנה כמה ישקיעו בתוכנה - גם ב "החלפת" הילוך ניתן להרגיש "מריחה" של הטורים.. שלא לדבר על הרעש/שריקה/יבבה שהוא ממשחרר..

אני החרמתי את הגיר הזה לעולם.. עד שנעבור להנעה חשמלית אמשיך לקנות רכבים עם גיר פלנרטי..

אבל מי אני לעזאזל? מי שואל אותי בכלל?? 

99% מאלו שקונים רכבים לא יודעים איזה חטיבת כח מזיזה אותם בכלל..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בתאריך 30.7.2021 בשעה 13:41, outlander כתב:

איכות הנסיעה מצויינת, תחושה של פרימיום. לראשונה בחיי (!) אני מסתכל על במוו ואאודי ולא מרגיש שום רגש של קנאה או רצון לשדרג...

המנוע לא כזה חזק שמדביק אותך לכסא אבל מייצר תאוצה טובה בעליות ועקיפות.

אשתי מתלוננת שהמכסה מנוע גבוה מדי, והרכב התרחב, וקשה לה יותר בחניות או בתימרון בכביש. גם לי זה קצת מפריע אבל המצלמות ההיקפיות עושות את פעולת החניה קלילה מאוד.

איכות הנסיעה רחוקה ממצויינת , פרמיום? אולי אם לקחת טריפ, מה אתה מסתכל או לא זה סבבה אבל זה מצחיק להשוות את הרכב לב.מ.וו ואאודי, קודם כל שיתמודד בהצלחה עם רכבים הרבה יותר עממיים.

שמע..הלכת רחוק רחוק.

פורסם

אני דווקא מתחבר להתלהבות של החבר אאוטלאנדר, לא בגלל האוטו, פשוט לא מכיר אותו, אבל זה כיף לראות אנשים מבוגרים שמסוגלים לאמץ שמחה כזו כמו של ילדים שקיבלו צעצוע חדש שכמעט תמיד הוא הכי הכי בעולם. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 38 דקות, רועי5 כתב:

שכמעט תמיד הוא הכי הכי בעולם. 

תמיד יש מה לשפר. אין ווייז מובנה, אין תפריט בעברית, אין התרעה מרחוק על התנגשות, אין מספיק כח בליטוף של הגז (צריך להגיע ל3000 סל"ד), אין הגה משולב בצבע בהיר (עשו את הכל בהיר, עוד טיפה מאמץ...)

פורסם
בתאריך 1.8.2021 בשעה 20:08, PriceDevil כתב:

אם זה מעניין מישהו עד יום ששי עלו על כבישי ישראלי 418 אאוטלנדרים מהדגם החדש:

מהם:

401 פרטיים

16 בבעלות חברה (מעריך שרובם הדגמה)

1 (בלבד) ליסינג.

72 ברמת גימור exeutive הבסיסית

148 ברמת גימור Instyle

82 רמת גימור Premium

84 רמת גימור Luxury

11 רמת גימור Luxury 4x4

12 רמת גימור Luxury TTH

9 רמת גימור Luxury TTH 4x4

מעניין מה יגידו אלה כשיראו את המחיר ב-0 ק"מ :)

• מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, ronrcz כתב:

איכות הנסיעה רחוקה ממצויינת , פרמיום? אולי אם לקחת טריפ, מה אתה מסתכל או לא זה סבבה אבל זה מצחיק להשוות את הרכב לב.מ.וו ואאודי, קודם כל שיתמודד בהצלחה עם רכבים הרבה יותר עממיים.

שמע..הלכת רחוק רחוק.

דיברתי רק על עיצוב הפנים, לדעתי הוא לא מבייש במוו או אאודי. הנה תמונה מהרכב שלי:

20210803_150844.thumb.jpg.ee226aa6686c91282778d499a169bc21.jpg

• תוכן חדש...