Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלף ₪ פחות מאשר עסקה דומה בליסינג יד1 0קמ, בכלל לא רע.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נשמע שווה, השאלה מה העלות לחישוב שווי מס,

אם אני אזמין אותה עכשיו אני אשלם שווי מס לפי המבצע או לפי עלות של 106K?

או כמו שהיה באיבזה החישוב נעשה לפי מחירון ולא לפי מבצעים זמניים של היבואן.

מישהו יודע?

פורסם

זו הנחה ענקית, כי המיסים על הרכב משולמים לפי המחירון (חוץ מהמע"מ). מזכיר את המחירים שחברות הליסינג וההשכרה מקבלות.

אבל...

לא ראיתי את התקנון המלא, אבל סביר להניח שזה מיועד לרישוי 2013 בלבד. זה המצב ברוב "המבצעים" כעת שבסך הכל מראים שאיזה יבואן נתקע עם רכבים שהוא חייב להיפטר מהם עכשיו. אבל ממש חייב כי אחרת הוא "מאבד יד". ולמה זה רע לקונה? כי בפועל חברות הטרייד-אין לא מתחשבות בנוסחאות המלאות של לוי יצחק אלא מסתכלות רק על השנה, ומשלמות על רכב מדצמבר 2013 הרבה-הרבה פחות מאשר על ינואר 2014.

פורסם

תקנו אותי אם לא הבנתי נכון בבקשה,

אם היבואן נשאר עם רכב שנת 2013 במלאי והופ הגענו לינואר 2014 והרכב עדיין אצלו

אז הוא מחויב למכור את הרכב כיד שניה 0 קילומטר?

פורסם
זו הנחה ענקית, כי המיסים על הרכב משולמים לפי המחירון (חוץ מהמע"מ).

אתה בטוח?

לדעתי מיסים משולמים עפ"י ערך החשבונית ולא עפ"י מחיר המחירון.

תקנו אותי אם לא הבנתי נכון בבקשה,

אם היבואן נשאר עם רכב שנת 2013 במלאי והופ הגענו לינואר 2014 והרכב עדיין אצלו

אז הוא מחויב למכור את הרכב כיד שניה 0 קילומטר?

כן.

רק שלא מדובר לדעתי בשנה קלנדרית אלא בשנה מרגע שהרכב הגיע לאחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה בטוח?

לדעתי מיסים משולמים עפ"י ערך החשבונית ולא עפ"י מחיר המחירון.

כן. נוסחת המס מסובכת ותלויה גם בערך המטבע ברגע שחרור הרכב, אבל המחיר הסופי לצרכן אינו חלק מהחישוב. זה כל כך מסובך שאף אחד לא שם לב לזה שבעצם היבואן כאילו מהמר על הרווח שלו כאשר הוא סוגר רק על מחיר סופי מול הלקוח. מזל שיש להם רווח כזה גדול, אחרת עוד היו מפסידים...

• תוכן חדש...