Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, הייתי במוסך לטובת החלפת מצמד והתקנת בולמי זעזועים. לא אזכיר את שם המוסך לכדי לא לעבור על חוקי הפורום, אבל להלן השתשלות הארועים.

הגעתי למוסך בבוקר, כפי שקבענו. תחילה, הוחלף המצמד. העבודה התבצעה במקצועיות, ראיתי את המצמד החדש יוצא מהאריזה המקורית של מאזדה, הוחלפו על הדרך גם שני המיסבים, ובוצע נקיון יסודי לבית הפעמון.

לאחר החלפת המצמד, הותקנו קוילאוברים (שאני הבאתי), תוך כדי החלפת הקפיצים בקוילאוברים לקפיצים רכים יותר (לדרישתי).

לבסוף גם בוצע תיקון קל לנעלי הכבל של המצבר, כי המגע שם היה מאוד רופף.

מגיע הזמן לעשות חשבון, ומה קורה? בעל המוסך מחפש את עלות המצמד, ותוך כדי שואל אותי אם אני זוכר על כמה סגרנו. אני אומר לו את המחיר כולל מע"מ שהוא שלח לי בהודעה, ומה הוא אומר לי בסוף? המחיר ירד! ואני צריך לשלם פחות. ואם זה לא מספיק, אז גם על החלפת בולמי הזעזועים הוא לקח ממני פחות ממה שלקח בפעם הקודמת, וכששאלתי למה - הוא אמר שזה בגלל שזו לא הפעם הראשונה שאני מחליף אצלו בולמים. בסוף יצאתי אחרי יום עבודה אחד עם מצמד חדש, בולמים חדשים, וחשבונית על 7,000 ש"ח כולל מע"מ (לא כולל עלות הבולמים), כשבמוסך מורשה רצו קרוב ל-9,000 ש"ח רק על החלפת מצמד.

מה אני אמור לעשות עכשיו? איך זה יתכן שאני מקבל הצעת מחיר כתובה, מגיע בציפיה לשלם סכום כסף כלשהו, ופתאום ברגע האחרון אומרים לי לשלם פחות? ועוד עושים לי הנחה על עבודה? לאן הגענו?

• אהבתי 9
  • מצחיק 9
פורסם

מדובר במיאטה NC. העלות המקורית של המצמד הייתה 4,060 ש"ח כולל מע"מ. החשבונית לא עליי כרגע, אז אני לא זוכר את פירוט המחירים של כל מה שרשמתי, אבל אני מעריך שהעבודה על המצמד יצאה באזור ה-1,000-1,500 ש"ח כולל מע"מ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, chrono כתב:

מה אני אמור לעשות עכשיו? איך זה יתכן שאני מקבל הצעת מחיר כתובה, מגיע בציפיה לשלם סכום כסף כלשהו, ופתאום ברגע האחרון אומרים לי לשלם פחות? ועוד עושים לי הנחה על עבודה? לאן הגענו?

לרכב הזה יש מוניטין, איך נאמר, מאד ספציפי- אולי ציפו ממך לתת משהו בתמורה... :loco::drinking:

שמע, מה אתה רוצה. "נפלת" על מוסך מקצועי, שמחייב לפי מה שעולה לו ולא לפי מה שהוא יכול. ירידת הדולר (כנראה בין היתר) תורגמה להנחה ללקוח, כן ירבו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• אחראי פורום
פורסם

את ירון אני מכיר 20 שנה אחורה והאמת שאני מצטער שהוא רחוק ופחות נגיש לי.

יושרה ומקצוענות זה השם השני שלו.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 5 שעות, chrono כתב:

מדובר במיאטה NC. העלות המקורית של המצמד הייתה 4,060 ש"ח כולל מע"מ. החשבונית לא עליי כרגע, אז אני לא זוכר את פירוט המחירים של כל מה שרשמתי, אבל אני מעריך שהעבודה על המצמד יצאה באזור ה-1,000-1,500 ש"ח כולל מע"מ.

איך הסכום כולו הגיע ל7k? ומה מיוחד בקלאץ של מיאטה שהוא עולה 4k? 

ROOONEEYY

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, chrono כתב:

ופתאום ברגע האחרון אומרים לי לשלם פחות? ועוד עושים לי הנחה על עבודה? לאן הגענו?

1. יושרה של בעל מקצוע ותיק

2. שבע יחסית מהתחום ויש לו אחוזי רווח טובים ואין לו בעיה לתת הנחה למען שירות טוב

3. הוא יודע שיש מצב מסוים שאתה יכול להחליף לבד או עם עזרת חבר פורום כזה או אחר או אפילו לבד? והוא רוצה לבוא לקראתך שתגיע להחליף משהו בעתיד שייתכן והיית מחליף לבד?

4. הוא מטפל גם ברכבים רגילים??

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 14 שעות, פליקס כתב:

איך הסכום כולו הגיע ל7k? ומה מיוחד בקלאץ של מיאטה שהוא עולה 4k? 

עבודה על הקלאץ', עבודה על הבולמים, קפיצים חדשים לבולמים, ומע"מ.

לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

3. הוא יודע שיש מצב מסוים שאתה יכול להחליף לבד או עם עזרת חבר פורום כזה או אחר או אפילו לבד? והוא רוצה לבוא לקראתך שתגיע להחליף משהו בעתיד שייתכן והיית מחליף לבד?

אם כבר, הוא יודע שאני מדי פעם הורס דברים כשאני מנסה לבד, ואז אני בא אליו עם הזנב בין הרגליים 😂

לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

4. הוא מטפל גם ברכבים רגילים??

יכול להיות, לא בטוח. כלומר, יצא לי לראות אצלו רכב רגיל פעם, אבל אולי זה היה רכב של חבר או משהו בסגנון.

פורסם

האמת שזה קרה לי לאחרונה.

החלפתי חיישן חמצן ברכבי , ובמעמד החיוב ביום העבודה, המחיר ירד בכ300 ש"ח ממה שהיה בהצעה המקורית, עקב מציאת החלף במחיר נמוך יותר.

כן יירבו בעלי מקצוע אמינים והגונים כאלה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 38 דקות, chrono כתב:

עבודה על הקלאץ', עבודה על הבולמים, קפיצים חדשים לבולמים, ומע"מ.

המחירים שציינת בהודעות הקודמות כוללים מע"מ (שילמת סה"כ 7k כשמתוכם עלות הקלאץ 4k, המחירים כוללים מע"מ).

ז"א 3k על עבודה של החלפת בולמים והחלפת קלאץ + שינוי הקפיצים לקויילאוברים שהבאת + תיקון נעל כבל.

זה לא נשמע מחיר זול במיוחד, זה הנורמה למיאטה? יש סיכוי שפספסת משהו?

מה מיוחד בקלאץ של מיאטה שהעלות של החלק כזו גבוהה?

ROOONEEYY

פורסם

אין משהו מיוחד, אבל זו העלות. מבחינת עבודה - זה היה קרוב ליום עבודה שלם (במיאטה מורידים את כל הגיר כדי להחליף את הקלאץ'), אז נשמע לי עלות מאוד סבירה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...