Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפחות לא שוכחים את המשפט המשלים - שיפור התחבורה הציבורית.

אין ברירה. ישראל מדינה צפופה וצריכה להתנהל ככזו. הבעיה היא שיש חוסר רצון להשקיע בתחב"צ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכי צודקים, חובה שרק אנשים עשירים יוכלו להרשות לעצמם רכב, עניים הם תתי אדם.

ממליץ להעלות את המיסים למיליון שקל, חלאס עם העניים הברברים האלה על הכביש עם הגרוטאות האלה שלהם.

• מעניין 1
פורסם

תן לי להמר: לא קראת את המחקר (מודה שגם אני לא, אבל מצד שני אני גם לא פתחתי שרשור על דברים שלא קראתי).

אם אני מבין נכון, האמירה היא משהו בכיוון של: "הולכת להיות פה כמות אנשים כזו שיהיה בלתי אפשרי שכולם יתניידו ברכב פרטי מצד אחד, ומצד שני התחבורה הציבורית היום מחייבת השקעה מסיבית כדי להגיע לרמה סבירה שתוכל לטפל בכל האנשים שיהיו פה. מסקנה: צריך לגבות יותר מיסים היום על שימוש ברכב פרטי כדי שאפשר יהיה לפתח תחבורה ציבורית, כדי שבעתיד עדיין נוכל להגיע ממקום למקום בצורה חצי סבירה לפחות".

אז לקחת את עניין המיסוי בלי להתייחס לכל השאר, זה קצת דמגוגיה. אבל עזוב דמגוגיה, מה אתה היית מציע לעשות במקום (כדי שעוד עשרים שנה לא תעמוד שלוש שעות בפקק מצד אחד של ת"א לצד שני)?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אולי להוריד את המחיר המטורף שמשלמים רוכבים על הדו"ג שלהם?

5000 שקל לביטוח חובה לקטנוע/אופנוע מעל 250 סמ"ק זה פשוט מחיר לא הגיוני.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אולי. אבל:

א. מי ישלם על הגירעון (הנוסף) שיווצר?

ב. מה תגיד ל-me5000 שיצעק ששולחים את העניים לקפוא בקור, להזיע בחום ולמות בתאונות כשהעשירים יושבים להם ברכבים הממוזגים שלהם?

אני מסכים איתך

פורסם

כן, התירוץ הקבוע, נעלה מחירים ונוריד את הדרישה, זה עזר בדיור, עישון ועכשיו זה יעזור בפקקים.

אתם לא רואים חדשות? יש גרעון של 5 מיליארד שקל ולכן רוצים להעלות מיסים, זה הכל. באוצר יודעים שמחיר הרכב זה התחום לו הציבור פחות רגיש. הרי יכולו באותה מידה לומר נעלה את הבלו בחמישה שקלים ואנשים יסעו פחות, אך לזה הציבור יגיב בזעם. שמעתם פעם איש אוצר שאומר נקצץ 5 אחוז מהשכר של עובדי המדינה המרווחים מעל ל-20 אלף שקל? לא תשמעו כי אז ההסתדרות תשבית את המדינה. כך זה עובד.

פורסם

אני דווקא חושב שיורידו את מחירי הרכבים והחלפים ויעלו את הדלק ואת האגרת רישוי

עדיף שיהיו רכבים חדשים ומטופלים טוב והכסף יגיע מעוד מס על הדלק והאגרות רישוי

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

הנה רעיון, קודם תיישמו תחבורה ציבורית איכותית ואם עדיין הגודש לא יפסיק - תעלו מיסים.

אבל כנראה שנצטרך להסתפק רק בהעלאת מיסים עם תירוץ שקר כלשהו.

פורסם

ממתי חוסר ברכב הופך מישהו לתת אדם?

היה לי רכב, עכשיו אין לי ולא יהיה בזמן הקרוב.

נשארתי אותו ח*א של בן אדם.

העלאת מס זה צעד הכרחי במציאות שנוצרה עקב שר האוצר הקודם.

לוקחים מאיפה שקל.

אגב,לא נכנסתי לכתבה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מין הסתם העלאת המיסים פוגעת רק בשכבות החלשות.

מין הסתם שמי שיקנה פחות רכבים אחרי העלאת המס, כשגם ככה בקושי קונים רכבים, אלה השכבות החלשות.

מין הסתם שמי שיסע יותר בתחבורה ציבורית ויסבול ולא יסע בנוחות ברכב פרטי אלה השכבות החלשות.

לכן להעלות את המס כדי להפחית את מספר כלי הרכב בצורה מלאכותית על הגב של האנשים החלשים במדינה שגם ככה בקושי מסוגלים להרשות לעצמם רכב זה פתרון גרוע, זה פתרון נורא ואיום ואטום.

מה אני מציע? להכפיל ולשלש את המס על מרצדס ואודי וכל מכוניות היוקרה, ולהפחית את המיסים על i10 בהתאם לרמת ההכנסה של האדם.

אתה מרוויח שכר מינימום? תשלם 10% מס.

אתה עושה 20 אלף בחודש? תשלם 80% מס.

אופס מה גם ככה אפשר להוריד את מספר כלי הרכב? אכן כן. וגם אם לא, לפחות יושג צדק כלשהו.

הכי קל לפתור את כל בעיות המדינה על גב השכבות החלשות.

• מעניין 1
פורסם

אם ניתן היה לדעת כי מיד עם עליית המחיר בהחזקת רכב גם יעלמו כל בעיות התחבורה הציבורית והארץ תהפוך פריז אזי שצעד זה יכול להיווכח כנכון.

אולם , אנחנו גרים בישראל ויודעים בוודאות שהמצב הקיים ישאר , וזהו רק תרוץ לגביית מיסים נוספת בכי לכפר על הגירעון.

משמע השכבות החלשות לא יוכלו להחזיק רכב וגם לא יוכלו להתנייד בתחבורה ציבורית , משמע פחות נגישות למקומות עבודה והחלשת האוכלוסיה החלשה עוד יותר.

למה להעשיר את המדינה על חשבון העניים ? הרי המיסוי הנוסף לא יזיז לעשירים ויפגע בצורה קשה בעניים.

חסר מקומות שניתן לקחת מהם מיסים ? שיגדילו את האחוזים במדרגות המס הגבוהות .

רעיון נפלא נתן לפני me5000 ניתן ליצור מדרגות מס בעת קניית הרכב , רוכש רכב מעל 200 אלף ישלם מס כפול.

פשוט מאוד - לוקחים מאיפה שקל .

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

פיספסת (כהרגלך) את כל הנקודה. ואני שואל שוב, קראת את מה שאתה תוקף? או שאתה ממציא דברים? מאיפה אתה יודע מה המחקר מציע? הנה, שלא תגיד שאתה צריך להתאמץ וללכת לגוגל: https://www.boi.org.il/he/NewsAndPublications/PressReleases/Pages/11-2-19.aspx

המטרה (מרפרוף קצר) היא להוריד את הנסועה ברכב פרטי כדי למנוע סתימה של הכבישים. זה נכון היום בכמעט כל מטרופולין גדול - ניו יורק, לונדון, פריס, טוקיו, סיאול וכו'. בכל המקומות האלו רק מי שממש עשיר יכול להתנייד ברכב פרטי, וגם זה לא תענוג כזה כדול. הרוב המכריע מתנייד בתחבורה ציבורית, פשוט כי אחרת התנועה נהיית נוראית (קח לדוגמא את לוס אנג'לס או רומא).

בקיצור, זו לא שאלה של לזרוק את ה"עניים" לתחבורה ציבורית, יותר הבנה שהדרך היחידה שתעבוד היא תחבורה ציבורית. וכן, זה לא נח כמו רכב פרטי, אבל עדיף חצי שעה בתחב"צ משלוש שעות ברכב.

ההצעה שלך (מיסוי עקיף פרוגרסיבי) גם לא ממש ישימה (כי היא מחייבת שהמוכר ידע כמה אתה מרוויח) גם פותחת פתח לרמאויות (כי תמיד אפשר למצוא מישהו "עני" ולרשום את הרכב על שמו תמורת תשלום סמלי) וגם ממש לא תעזור להוריד את כמות כלי הרכב, בדיוק להיפך - כל מי שלא יכל עד היום להרשות לעצמו רכב מיד יקנה אחד, וכל הכבישים יסתמו. אבל מה, אתה תוכל לקנות רכב חדש. שזה הכי חשוב בעולם.

לגבי צדק, לא ממש ברור לי איזה צדק יש בזה - למה מי שעבד קשה תוך השקעה עצומה וסיכון כספי צריך להרוויח כמו מי שהלך להפוך המבורגרים במקדונלדס, לא השקיע כלום ולא סיכן כלום? ומעבר לזה, אתה מבין בכלל מה זה קפיטליזם ומה הבסיס הרעיוני מאחוריו? אם לא, אולי כדאי לברר.

וד"א, אם 20 ברוטו נחשב אצלך לעשיר, אתה חייב לעבוד קצת על הפרופורציות שלך.

יאללה, סיימתי את משמרת האכלת הטרולים שלי. שנתברך כולנו בפיקנטו מסובסדת, אמן לו יהי רצון.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...