Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת RAM AIR ב-VTR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתחיל עם הסברים ותמונות, אני רוצה להתחיל בתקציר של הסוף.

...לא הבנתי איך זה שדברים הסתדרו כלכך שונה מראלי ו-VTS...

...איזה באסה...

תקציר נסיעת המבחן: ...לא מרגיש שום הבדל....אמא'לה מה זה?...ואי נראה לי משהו פה לא סגור טוב...וואיי וואי ואיי.....גדווווווול.

ועכשיו להתחלה.

ביום שני נפגשתי עם רועי שמסר לי את הקיט. הייתי זקוק למעט חיזוקים כי חששתי מההתקנה. אז פתחתי את מכסה המנוע וקישקשנו קצת על איך כמה למה. (למרות שקראתי את ההוראות של דויד בקפידה רבה). ראוי לציין שאני לא חששתי מההתמודדות עם ההתקנה עצמה אלא ממצב שבו אני אתקע עם חוסר בכלים או חלפים כלשהם כשהרכב מושבת ואין לי איך לארגן פתרון (לקחת את האוטו של אמא זה לא אופציה אצלי :lol:). חוץ מזה ממש ממש לא בא לי להסתובב בת"א המאותגרת חנייתית וזה לבד סיבה טובה להכנס לסרטים (טוב אז קצת נסחפתי, אבל אני כזה).

יום רביעי, שלב ראשון, קניית מצרכים. ניסיתי בתור התחלה בטמבורייה (צאלח) באור יהודה, דקה הליכה ממקום עבודתי. אני יודע שטמבורייה זה לא בדיוק המקום לדברים שכאלה אבל חשבתי ששוה לנסות כי זו טמבורייה ממש גדולה וממש נגישה עבורי. באופן ממש לא מפתיעה לא מצאתי שם את חלקי הצנרת הדרושים והמשכתי ל"המדביק" שממוקם לא רחוק. הפרסי המבוגר שהיה שם אמר אין לי לפני שהבין בכלל מה רציתי ממנו אבל בקושי רב הבנתי שבוא מנסה לשלוח אותי לאנשהו ברחוב היוזמים (לא ממש קלטתי מה הוא אמר אבל אמרתי כן תודה והלכתי). ברחוב היוזמים הדבר הקרוב ביותר לחנות חלפים היתה חלפים למשאיות של רנו :roll: טוב נו מה יש לי להפסיד. נכנסתי לשאול. הסברתי מה אני רוצה ולמה זה משמש דוקא התעניינו וניסו מאד לעזור. אחרי שצנרת למשאיות התבררה כלא הולמת עבור VTR :shock: הוכונתי לחנות חלפים מאד גדולה ביהוד. "..שם יש לו הכל אין יותר גדול ממנו באזור!".

אחלה. מלא אופטימיות נסעתי ליהוד עם הכונה כללית וללא כתובת ידועה.

את המקום מצאתי די בקלות ואיסוף הצנרת והמסעפים החל. אני מעריך שהקנייה כללה חלפים משלושה סוגי רכב שונים. אחד מהם היה IBIZA. כל החלפים נועדו למערכות יניקת אויר כך שהייתי רגוע לגבי ההתאמה. הרשימה כללה:

מסעף טי 18 מ"מ

מסעף טי 18 מ"מ 16 מ"מ 12.5 מ"מ

צנרת גומי (עבור הארכות) 18 מ"מ (כמו הצנרת לנשמים)

בנדים.

צנרת אויר גמישה 65 מ"מ מאלומיניום וקרטון.

דיסקיות קפיציות.

סה"כ 88 ש"ח (זול ממה שחשבתי)

מייד אמשיך בסיפור...

Adaptations.JPG

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יום חמישי הודעתי לבוס שלי שאני יוצא מוקדם (14:30) ולמרות מחאותיו על התזמון הגרוע שלי, הבהרתי לו שזו לא בקשה אלא קביעת עובדה.

עשיתי חשבון שאם להתקע עם הרכב אז עדיף סופ"ש.

בסביבות שלוש וחצי מצוייד בדיסק, מצלמה דיגיטלית, ערכת RAM AIR, וכלים נוספים ניגשתי לעבודה.

יש לציין שאת מיכל הנוזל ההדראולי כבר הזזתי לפני שבוע ולכן בתמונות שלפני הוא כבר שני ס"מ ימינה.

מערכת הולכת האויר הישנה חייבה אותי להזיז את המצבר בכדי לפרקה (יכל להיות שהמצבר שלי גדול מהמקורי?) הזזת המצבר מחייבת פירוק האזעקה. כאשר טילטלתי את המצבר עלה ריח רע מאד באפי ממש לא יכלתי לנשום. אחרי צעד אחורה ולקיחת אויר התברר לי שנשפכה חומצה על צמת חוטי חשמל וצינור הפלסטיק שעטף את חוטי החשמל נאכל. עד כמה שאני יכל לראות לא היה נזק לחוטי החשמל עצמם (אני מאד מקווה). המשכתי בפירוק צנרת היניקה שהמזיכה דיי בקלות חוץ מבורג מבאס שנפל לי בין לוחות הרדיאטור וחייב אותי ללמוד איך מפרקים אותם כדי להגיע אליו.

עכשיו פירוק מודול הצתה. כמובן הכל חייב להיות נחס אצלי. למרות שהיה לי את מברג הכוכב המתאים, אחד הברגים נחרש (ימין תחתון בתמונות) לאחר קרבות ארוכים עם ג'פקא ושבירת אצבעות התיאשתי ועברתי לשרותיו הברוטאלים של הדיסק הנאמן. OK אז מודול הצתה עכשיו מפורק. נבדוק איך ה RAM AIR יושב.

פה מתחילה לחלחל ההבנה שההתקנה הזו לא דומה להתקנה בראלי או ב-VTS.

תושבת מודול הצתה כמעט ולא מפריעה. המצבר די מפריע. מחבר צינור מיים למנוע מפריע מעט וגם ההזזה של מיכל נוזל הדראולי לא מספיקה.

אז הזזה נוספת של מיכל נ"ה לא סיפור יש פלאח מתחתי שסופק עם הערכה לשם כך.

גילוח קל של תושבת מודול הצתה. ובדיקה חוזרת.

אני מחליט לסגור הכל ולראות איך מכסה המנוע נסגר. בדרך אני מספיק להרוס את כלוב ההגנה הקטנטן סביב חישן החמצן כשניסיתי לאלצו דרך החור הקטנטן שהכנתי בצינור הגומי.

החישן עצמו נראה תקין. הגדלתי את החור, ניסיתי שוב, זהו, מקוה שעכשיו זה בסדר.

אני סוגר את מכסה המנוע ו....

:mad: אני לא מאמין ממש לא בכיוון.טוב נפרק הכל ונשפר עמדות בצינור האלומיניום.

סובבתי אותו כך שהנשמים והמסעפים מתחברים מלמטה.

ניסיון חוזר... הכונס של ה-RAM AIR ממש מפריע לסגירה :!:

אני מתחיל לבדוק ברצינות איפה אפשר לגלח ומה.

"מה זה? המצבר ממש מפריע! מה קורה פה?...יאללה כוס אמק אני מתחרע" דיסק ליד ושבבי פלסטיק מהמצבר עפים לכל עבר :twisted: . (אולי קצת הגזמתי בתאור)

עכשיו המחבר האובאלי של צינור מיים למנוע הוא החולייה החלשה. בלב כבד ועם המון רגש אני מתחיל לגלח אותו. חצי מ"מ...בדיקה...עוד מ"מ..בדיקה...עוד גילוח אחרון. OK כעת כל הכונס יושב צמוד לחלוטין לרדיאטור, ממש מעליו. (נראה לי שנמוך יותר מכל התמונות שראיתי בהתקנות אחרות אבל זה בסדר כי כך הוא מקבל הכי הרבה אויר)

מיד אמשיך..........

Module Head Side.JPG

Module Base top.JPG

No Induction Zoom.JPG

No Induction.JPG

Before zoom.JPG

Before.JPG

פורסם

:mad:

זה עדיין לא זה. מכסה המנוע נסגר אבל לא בקלות המתבקשת.

אני מנסה לראות איפה אפשר עוד לשפר אבל השלב הבא זה או לטפל ברדיאטור (לא בא בחשבון) או במכסה המנוע (אבל אני פוחד לנסות להתעסק עם פחחות). אני שובר את הראש איך זה יכל להיות? איפה טעיתי? אולי התקנתי לא טוב? אבל כמה שאני בוחן את האפשרוייות אני לא מוצא מצב להתקנה אחרת. אחרי כמה דקות של התבוננות במבט של עגל אומלל על חלל בית המנוע ומכסה המנוע אני מגיע למסקנה הבלתי נמנעת.

מכסה המנוע שהוחלף לפני מספר חדשים אינו זהה למקור! :!::shock:

הסימנים על שכבת הבידוד מספרים שקורת החיזוק המקורית עברה יותר קרוב למרכז ולא מעל ה"אפקס" של כונס ה-RAM AIR. מעט מיואש אחרי כמעט ארבע שעות של עבודה, אני מחליט לסגור את הבסטה להיום. לא לפני שאני מקפיד להשתמש בשאריות גומי לתמוך בכונס מלמטה באזורים מועדים לפורענות. אני גם מצלם לעיונכם את עקמומיות מכסה המנוע שבצידו הימני (אם מתבוננים מולו) התרומם במספר מ"מ.

אחרי שהחזרתי הביתה את הכלים אני יוצא לנסיעת המבחן

.....סבלנות :)

Right.JPG

To Intake Manifold.JPG

RAM AIR.JPG

Kit.JPG

PS HFC relocation.JPG

Front.JPG

פורסם

יאללה חבל שלא הצלחת להתקין את זה ואז הייתי קונה ממך את הקיט :lol:

סתם סתם אחי אני צוחק אז אחרי הכל זה הסתדר ויפה מאד,אני רואה שזה לא היה קל במיוחד

כמו בראלי או ב VTS אבל אני רוצה לדעת אם זה מספק את הסחורה כמו בראלי. :?:

תתחדש :lol:

פורסם

לא היה לי מקום לתמונות בתרד הקודם אז מכסה המנוע העקום מצד ימין הוסף כאן.

ולנסיעה.

אני מתניע ומתחיל לנוע בנסיעה רגועה ברחובות הולנדים (מודיעין) לכיוון כביש היציאה אל לטרון. התנוע הצפופה של שבע וחצי בערב לא מאפשרת לי ללחוץ ואני נדהם מכך שאין שמץ של הבדל בין לפני ואחרי. לא רעש שונה לא תגובות דושה שונות ולא איבוד מורגש של מומנט.

באזור בוכמן (למי שמכיר) הכביש נפתח לשני נתיבים ואני לוחץ על הדושה.

:shock: אהההההה. אמא'לה מה זה. אמרו גרגור של חתולה אמרו רעש מתכתי אבל מה זה. אולי חיברתי משהו לא טוב והתנתק לי איזה צינור? (לא סביר בדקתי שבע פעמים). אבל דוקא רעש נחמד אחרי שמתרגלים. פשוט לא ציפיתי לכזה צליל של בס. ואוו מדהים.

אני מודה שהצליל משנה את כל האומדנים וקשה להשוות ביצועים ללא מדידות אוביקטיביות אבל ההרגשה שלי היא שהמחוג מטפס מאד מהר מעל ה 5000 ואולי איבדתי מעט מומנמט באזור 3000 אבל ממש נחמד.

היום נסעתי לעבודה ודיברתי בדיבורית (לא אזניה) פשוט לא יכלתי ללחוץ על הגז. לא שמעתי את עצמי חושב. אבל אם נוסעים רגוע ממש לא מרגישים הבדל. עוצמת הרעש תלויה בעיקר במצערת. הסל"ד משנה רק את התדר של הצליל. אה והכי מגניב. הרעש נחלש לקראת ה-160 (למעשה כבר ב-140) בגלל שהאפקט של ה RAM AIR מתחיל לעבוד באמת. והדחיסה חונקת את גלי הקול.

לסיכום ממש ממש מגניב. רק אשמח לקבל יעוץ לגבי מכסה המנוע. מה לעשות?

Left.JPG

פורסם

היי תמיר, קודם כל תתחדש, אני מאוד אוהב את הצליל, הוא מגיע רק בלחיצה חזקה על הדוושה וזה גם נחמד. כשרוצים לנהוג רגוע האוטו נשמע רגוע, כשלוחצים הוא נשמע טווווב :D

גם אצלי לאחר התרגלות יש ירידה קלילה במומנט בכ-3000 סל"ד, אבל בסל"ד גבוה ובמהירות גבוהה העלייה בסל"ד ובמהירות השתפרה באופן מורגש.

בנוגע למכסה מנוע - לא כל כך הבנתי מה מפריע לו מלמטה - הראם איר? אצלי הוא לא מפריע לכלום...

בכל מקרה אם אתה לא יודע, מימין ומשמאל בחלק שקרוב לפנסים הקדמיים כשמכסה המנוע פתוח, יש שתי בליטות כאלו קטנות (אחת בכל צד). הבליטות הן בקוטר של סנטימטר בערך ומצופות בגומי. מכסה המנוע נסגר עליהן. נסה לסובב אותן והם יתרוממו או ירדו (זה בעצם בורג). אם תכוון את זה כמו שצריך, מכסה המנוע אמור להיות מאוזן משני צדדיו.

עריכה: בתמונה ששמת בשם No Induction ניתן לראות את הבליטה בקלות. הבט מעל לפנס הקדמי, יש חתיכה שחורה כזאת. מעליה במרכז יש נקודה שחורה בולטת. זה זה :)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באמת לא ידעתי. זו אפשרות אבל לא כ"כ טובה כי אז מכסה המנוע יבלוט בשני צידיו. (אולי אם אני ארים בצד אחד אז צד שני ישרד מעט)

מה שמפריע זה הכונס של ה RAM AIR שפוגע בקורת חיזוק במכסה המנוע.

חשבתי למעוך אותה בשני מילימטר.

פורסם

נסה לגלח יותר משטח הפנים של בית הטרמוסטט, סיכויים טובים שזה מה שמפריע

כך בכל אופן זה היה אצלי ואצל איילון, המבנה הכללי סה"כ דומה.

חשוב מאד בודד את המתכת הזאת באמצעות גומי שלא יחרוץ את הפלסטיקה של הראם אייר.

אני שמח לשמוע שבסוף הכל יסתדר וכולם מרוצים.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אפשר גם אולי להרים את המכסה מנוע בשן אחת, יכול להיות שזה יעזור להתאמה טובה יותר אם כי צריך לבדוק שהפתח מקדימה שממנו ה"ראם אייר" שואב את האוויר לא נסגר בגלל זה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
אפשר גם אולי להרים את המכסה מנוע בשן אחת, יכול להיות שזה יעזור להתאמה טובה יותר אם כי צריך לבדוק שהפתח מקדימה שממנו ה"ראם אייר" שואב את האוויר לא נסגר בגלל זה.

אתה יכל להסביר למה אתה מתכון?

פורסם

הזרועות שמחזיקות את מכסה המנוע ב106 ומן הסתם אני מניח שגם בVTR יושבות על שיניים שאפשר לכוון קדימה ואחורה.

זה נותן לך אפשרות לשחק עם המיקום של מכסה המנוע ויכול להיות שאצלך פשוט לא ביצעו את הכיוון הזה כשהחליפו את המכסה ובגלל זה הוא יושב עקום (לא אותה שן בכל צד).

גם אם הוא כן יושב בסדר, אפשר עדיין להוריד שן או להעלות שן כדי לחפש התאמה יותר טובה להתקנה שלך.

בהצלחה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

היי תמיר

עבודה יפה, נשאר עוד מעט :)

1. על סמך התמונות המצבר שלך גדול בהשוואה לשלי...זה גם יכול להסביר חוסר מכסה מצבר אצלך. בכל מקרה, אני מצליח לפרק את כל מע' מסנן אוויר כולל צנרת ואיירבוקס (תיבת התהודה) בקלות...

כמה חדש/ישן המצבר שלך? במקרה הגרוע אפשר להרגן החלפה :)

אם מצבר קטן יותר תוכל להזיז את הקיט ימינה עוד ס"מ ולהוריד אותו פנימה - כך אולי מכסה המנוע לא יפריע יותר.

2. צינור אוויר מקרטון ואלומיניום לא מתאים לשימוש. אתה רוצה להחליק כמה שיותר את מעבר האוויר למנוע - והצינור הזה הוא ממש לא חלק :( חוץ מזה, הוא יקרע תוך שבועות לא רבים מתחת לבאנדים :( מה שאתה צריך זה צינור גומי חלק.

3. לגבי חומצה על החוטים - תבדוק ב14 עיניים שחיוט לא נפגע עפילו מטיפת חומצה אחת...בדיקת מישוש...חומר הבידוד של חוטי חשמל (סוג של PVC) יכול להתפורר גם בלי שתראה פגיעה ממשית בו :( בהשלכות ברורות...

בהצלחה,

P.

• תוכן חדש...