Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג חדש? או שלא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו אמר לי שהוא דיבר עם שוטר תנועה והשוטר אמר לו שנהגים חדשים כבר לא מחוייבים בחוק לשים את השלט.

נראה לי חרטה בלגית,אבל יש מצב זה נכון?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני לא שמעתי ולא כלום אבל הוא אמר שהוא דיבר עם שוטר תנועה...

תכלס יש מצב שהשוטרים סתם אומרים ששינו חוקים כדי שאנשים יעשו ההפך..

אם למשל הוא אומר שלא חובה לשים שלט ואחרי תופס אותך ושואל למה לא שמת...

או על החוק של 2 נוסעים כנ"ל...

יכול ליהיות שכן ויכול שלא אני מאמין שלא אבל מישהו יכול לתת תשובה בטוחה?

פורסם

כל כך מפריע לך השלט?

גורם לאוטו לזלול יותר דלק? פוגע באיזון הגלגלים?

תיסע עם השלט עד שתדע בוודאות מוחלטת שאין יותר חובת על נסיעה עם השלט.

פורסם

לי אישית הוא מפריע. כל פעם ששמים את השלט פתאום הנהגים מאחוריך רוצים לחתוך, פתאום הם כולם צופרים ממהרים ועוקפים אותך מימין, והם כולם מתעצבנים עלייך. ברגע שהשלט נעלם ככה גם נעלמת העצבנות שלהם, אין צפירות לא חותכים (כמובן שחותכים וצופרים אבל הרבה פחות מאשר נהג חדש) אני לא רואה שום טעם בלשים את שלט הנהג חדש.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם
לי אישית הוא מפריע. כל פעם ששמים את השלט פתאום הנהגים מאחוריך רוצים לחתוך, פתאום הם כולם צופרים ממהרים ועוקפים אותך מימין, והם כולם מתעצבנים עלייך. ברגע שהשלט נעלם ככה גם נעלמת העצבנות שלהם, אין צפירות לא חותכים (כמובן שחותכים וצופרים אבל הרבה פחות מאשר נהג חדש) אני לא רואה שום טעם בלשים את שלט הנהג חדש.

פליקס

אבל אתה בכול זאת עדיין שם או שתשים אותו

ניראה לי שזאת תרבות הנהיגה שלנו בארץ ואני חושב שאתה די שיכנעת את עצמך שכשאין שלט מכבדים אותך יותר

ברור שהשלט מזמין יותר אבל אני לא חושב שהיעדרו מזמין פחות.

חוצמזה הינה משהו בישבילך להרים כוסית בשבילו לשנה החדשה.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

השלט הזה הוא מועד לפורענות מצד נהגים "ותיקים" לדעתי.

לא אני לא מדבר על רוב רובם של חברי הפורום, שכשהם רואים נהג חדש מלפניהם הם לא רצים לחתוך אותם ולהוכיח להם כמה שהכביש הוא מקום מסוכן ע"י פעולות כאלה ואחרות אלא מביעים הבנה כלפי הנהג החדש והטעויות שלו.

לא פעם ולא פעמיים ראיתי ישראלים שכשהם רואים נהג חדש לפתע משתנה כל הנהיגה שלהם למשחק שיעורי נהיגה כלפי הנהג החדש, איך שהרמזור נהיה צהוב-אדום(לקראת ירוק) כבר מתחילות הצפירות, כבר מתחילים להצמד אליו לטמבון וכדי להשלים את כל המהלך המדהים הזה גם עוקפים אותו בלחיצה בריאה על הגז תוך כדי אי-איתות וחתיכת ה"תלמיד" וזה קרה יותר מ10 פעמים!

דבר נוסף שמאוד מפריע לי לראות זה נהגים שבאמת נוהגים 20 ו30 שנה על הכביש וחושבים שהכביש כבר שייך להם, תיאוריה? מה זה? חוקי תנועה? מה זה? עצור? לא קיים בלקסיקון.

יד אחת על ההגה היד השנייה במצב "פוזה" על הידית הילוכים עוברים נתיבים בלי לאותת בכלל (אתמול נסעתי כמעט שעה על איילון, חוץ ממני לא היה רכב אחד שאותת (!!!))

התרבות נהיגה בארץ מאוד מפחידה, וההתנהגות הזאתי כלפי נהגים חדשים במקום גילוי הבנה אליהם רק הופכת את המצב לגרוע יותר ומלמד אותם שגם הם ככה צריכים להתנהג כלפי נהגים אחרים!

אותו דבר תקף לתלמידי נהיגה, זה כבר בכלל סיפור מההפטרה אני מקווה בשביל כל הנהגים החדשים שמתישהו בארץ יתחילו להתנהג יותר בהבנה וסובלנות כלפיהם במקום לנגוח בהם.

אבי.

פורסם

אני כל הזמן שומע את הסיפורים האלה של הנהגים החדשים והאמת אף פעם לא הבנתי את הפראנויה הזאת של הנהגים החדשים לגבי הוותיקים!!

אני נהגתי במשך שנתיים באוטו מבלי להוריד את השלט, ואני לא חושב שאי-פעם "חתכו" אותי או "העירו" לי עם צופרים מכל הכיוונים - באופן שהיה יוצא מן הכלל או שונה ממה ש"נהוג" לעשות כאן לשאר הנהגים.

לפי דעתי זה סתם בולשיט - אם אתה נוהג בסדר - לאף אחד לא אכפת אם אתה 20 שנה על הכביש או קיבלת רשיון שלשום... אבל אם אתה נוהג כמו מטומטם - לא יעזור גם אם אתה 40 שנה מאחורי ההגה!

כמובן - שאם מישהו נוהג גרוע - ואתה רואה שלט "נהג חדש" - אז אוטומטית זה ייחוס לכך שהוא עוד לא למד לנהוג... אבל זה עדיין לא משנה את כמות הצפירות או העקיפות.

בברכה!

יונתן.

פורסם

פליקס

אתה רציני??

כי אם כן זה פסיכולוגי מאז שעליתי לכביש (לא כל כך הרבה זמן) לא הרגשתי שום דבר כזה

אבא שלי גם נוסע עם השלט שלי ולא ניראה לי שזה שינה משהו לגביו

אף פעם לא שמעתי צפירות או שעוקפים אותי בגלל שהם נוסעים אחרי

וגם אם כן צופרים לי ומהבהבים אני ממשיך לנסוע כרגיל אם אני צריך לאפשר לו לעקוף אז שיעקוף בכל מקרה אני אפגוש אותו ברמזור הבא :wink:

אגב אני נוסע על DL 88' שההאצות שלה לא משהו ותתפלא שלא עושים לי בעיות מיוחדות בתחילת נסיעה

עומר (שלא מתרגש משלטים צהובים ,ומתעצבן מנהגים שלא מאותתים)

פורסם

תגיד לאבא שלך שיפסיק עם זה

זה יכול לצאת לו ב100 ש''ח קנס

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לא נראה לי שזה נכון.

היום נסעתי אחרי נהגת חדשה, שלא רק פחדתי שפתאום היא תעבור לנתיב שלי, בלי לראות אותי במראות, אלא שהיה לה רק אור ברקס אחד מאחורה (הערתי לה בנימוס ברמזור).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ענו לך כבר שאין ולא המציאו חוק שלא צריך לשים נהג חדש. בקיצור ולמניעת בלבולים, חובה לשים שלט נהג חדש.

דבר נוסף בנוגע לשלט הנ"ל, בלי שום קשר למשפיע או לא, מדוע אני חייב לשים אותו (מעבר לעניין שחוק זה חוק)? מילא אם אנשים היו מתחשבים בעובדה שאני נהג חדש, אבל אם לא אז לשם מה לשים? אני מוכן לקבל קנס של 250 ש"ח ולא לנסוע עם השלט המטומטם הזה.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

וידוי קטן, בתקופת הנהג החדש שלי, התעקשתי לא לשים את השלט, והייתי גם נוסע באוטו "חשוד" (מרצדס פשע שנת 80'), ככה שכל שני חמישי היו עוצרים אותי לביקורת.

אני לא יודע איך זה, אבל תמיד הצלחתי להתחמק מהקנס של "נהג חדש".

אבל תכלס כדאי שתשים את השלט.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

• תוכן חדש...