Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מרכיב כלכלי, צמצמנו לרכב אחד בגלל החלפת עבודה שלה והתניידות שלה בתחבצ במקום עם הרכב.

ברכבים שהיו לי היא לא נוהגת (ידני) לכן נשארנו עם האוטו שלה.

עם האוטו הנוכחי לא נשאר, שנינו כבר השתכנעו שהגיע הזמן להשתדרג.

מזכיר שיוצא לה לנהוג אולי פעם בחודש, אז להחזיק 2 רכבים זה לא פרקטי (ולא רק מסיבה כלכלית - בזבוז זמן על טיפולים, טסט ביטוח חניה וכו').

לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

אברור ששניכם מושכים לכיוונים שונים, ובחירה של האחד תבאס את השני וההיפך...

לכן (כמו שאני לדוגמה מתייחס לאופנוע) את הרכב שלך להוציא ממסגרת של כלי תחבורה למסגרת של תחביב.

אז זהו, שאני לא מתייחס לשום אופציה שנמצאת כרגע על הפרק כעונה על הצורך התחביבי.

את הוויתורים האלה כבר עשיתי והשלמתי עם זה בשלב הזה.

אבל עדיין יש קושי לבחור ברכב נחות יותר ופחות נוח עבורי למרות שאני 99% מהזמן עושה בו שימוש.

מצד שני - החשש הכי גדול שלי, אם אני הולך על רכב שמראש היא התריעה כלא נוח עבורה, זה יתן לה את הגושפקנא לא לנהוג יותר בכלל ולפטור את עצמה מלהתמודד עם זה - במהלך השנים הייתה לה ההתדרדרות גדולה בפן הזה, בהתחלה לא רצתה לנהוג בכבישים לא מוכרים, אחרי זה פסלה כבישים בינעירוניים, והיום כאמור צמצמה את הנהיגה שלה לפעם ב, בעיקר בשבתות כשאין תחבצ זמינה ורק במסלול שהיא מכירה.

אני כן חושש מרכבים עם בעיות כרוניות (פיור טק לדוגמא) אבל מה DSG אני לא חושש כי זה בעיה פתירה בעלות כספית כלשהי ולא מפחיד אותי להוציא כסף על הרכב אם יש תגמול.

הבעיה היא, כמו שאמרתי, זה לחזור אחורה מבחינת האבזור ואפילו איכות הפנים בהשוואה למאזדה.

HRV וטויוטות למיניהם לא מעניינות, אין להם שום יתרון לעומדת המאזדות עבורנו, צריכת דלק לא רלוונטית שזה אולי הפן היחיד שטויוטה היברדית יכולה להיות עדיפה.

פורסם
לפני 3 דקות, QV1750 כתב:

זה יתן לה את הגושפקנא לא לנהוג יותר בכלל ולפטור את עצמה מלהתמודד עם זה -

זה כבר סיפור אחר...

אשתי הוציאה רישיון בגיל מאוחר, וקניתי רכב שיתאים לה (קורולה),

אבל היה אותו סיפור. נהיגה חרדתית, הססנית וחוסר רצון לחרוג ממסלולים מוכרים,

ולא עזר כלום, אפילו לא "פתיחת ציר" שהיינו עושים יחד כדי שתוכל לנהוג לבד אח"כ,

ועם הזמן היא פחות ופחות נהגה והקורולה עברה לילדים, והיא חדלה לגמרי מנהיגה כבר כמה שנים.

רכשתי בסוף רכב כלבבי, כזה שאין סיכוי שהייתה מוכנה לנהוג עליו בגלל הגודל,

רק כאשר הבנתי שזה לא יקרה יותר. יש א.נשים שנהיגה לא מתאימה עבורם. גם זה קורה...

פורסם

מבאס לשמוע, אני ממש חושש שזה יקרה אצלנו גם.

היו כמה שנים שכל פעם שדיברנו על הנושא זה נגמר בבכי ובתסכול - לא הייתי מודע בכלל שהיא מתמודדת עם קושי בנהיגה כי עד בתחילת הדרך כשהכרנו היא כן הייתה נוהגת רגיל ועושה נסיעות ארוכות אפילו.

בעבר אפילו הייתה באה איתי לימי מסלול (אבל מבלי לנהוג).

היום כן יש הכרה שיש בעיה מסוימת, אבל עדיין אין נכונות לטפל בזה - הצעתי שנלך למדריך נהיגה מתקדמת.

מהניסיון שלך, הייתי בדיעבד חושב לעשות משהו שונה לפני שהיא הפקידה בחזרה את מפתחות הרכב סופית?

• מעניין 1
פורסם
לפני 9 דקות, QV1750 כתב:

מהניסיון שלך, הייתי בדיעבד חושב לעשות משהו שונה לפני שהיא הפקידה בחזרה את מפתחות הרכב סופית?

לא.

הבעייה הייתה מובנית כנראה באישיות שלה, וזו הסיבה שהיא לא הוציאה רישיון בגיל צעיר.

ככה "קניתי" אותה... ועצם העובדה שהיא כן הוציאה רישיון בהמשך זה כבר הישג אדיר מבחינתה.

אנחנו משלימים אחד את השנייה בהרבה תחומים, וגם בזה. אני מאוד אוהב לנהוג, והיא התרגלה כבר שלא,

ואפשר להגיד שסימנו V על זה בבחינת ניסינו כמה שאפשר וזה המצב והשלמנו איתו. לא כזה נורא תכלס.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.6.2026 בשעה 13:19, QV1750 כתב:

סביבות 100,000 ש"ח.

מרווח פנים, תא מטען  וצריכת דלק פחות מעניין אותנו.

ללא ילדים (וללא צפי).

שלי בעיקר רכבים ספורטיביים

אחת לחודש נסיעות קצרות.

מתקשה מאוד לנהוג ברכבים גדולים, מעדיפה חלל פנימי קטן להרגיש כשהיא מגיעה לכל מקום בסביבת הנהג.

נשמע שמיאטה תפורה עליכם 😄
בהצלחה בכל מקרה

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 20 שעות, BoazB11 כתב:

איזה דבר נורא זה להגיד למישהו. במיוחד בפורום של חובבי אותו תחביב...

יש תחביבים ויש כמעט-תחביבים.

אם זה בשלב הכמעט, אפשר לדבר ולתת עיצה.

נראה שזה בשלב הכמעט.

אופנועים אצלך זה לא בשלב הכמעט.

פורסם

יש גם דרך להגיד דברים. 

''למה אתה צריך אופנוע?'' יכול לבוא מהרבה מקומות כמו דאגה, קינאה, חוסר הבנה של חיבור אדם ומכונה. היכולת והרצון לבטא משהו כזה בדרך שמסבירה את הכוונה של הדובר בצורה שלא מבטלת את השומע לא מובנת מאליו.

לגבי התחביב הזה שלי, מעטים הבינו למה אני נוסע עם הונדה ידנית בת 26! עם חיוך ענק ומסרב למכור אותה. 

עכשיו שמכרתי, אני כבר חודשים מחפש מה לקנות עכשיו. הכל meh

הקשר לשירשור? הם שני אנשים שרואים את עולם הרכב והנהיגה מקצוות שונות.

אם החליטו על רכב אחד לטובת היחסים והמשך הנהיגה ששל בת הזוג, אני אישית במצב כזה הייתי שם דגש על רכב שהיא מתחברת אליו, בתקווה שאולי יעשה לה חשק לנהוג. אם לא יעזור, את הרכב הבא כבר תיקנו משיקולים אחרים, כנראה.

מה לגבי סוזוקי קרוסאובר? 1.4 טורבו, זריז ומאוד נעים ונוח להבנתי.

פורסם (נערך)

אנחנו בסיטואציה דומה, רוצים לשדרג את הסוויפט שלנו תחת מגבלות דומות לאלו שאתה מציין, למרות שלנו כן חשוב מרווח פנים + תא מטען.
אשתי גם כן מפחדת מנהיגה ועושה את זה בתדירות של פעם באף פעם, מעדיפה רכב כמה שיותר קטן אבל כן גבוה כדי לראות את קצוות הרכב, ואני רוצה לעשות מה שיתן לה בטחון ויגרום לזה להשתפר. 

אם אתה פתוח לכיוונים אחרים, תשקול סוזוקי ויטרה 2021+ עם מנוע 1.4 טורבו. 
אני כבר לא מעט זמן מחפש SUV קומפקטי וקצר יחסית, ועד כה חוץ מכמה בריחות לצדדים, אני תמיד חוזר לויטרה. עד לא מזמן החזקנו סוויפט + מיאטה, אז חושב שמבין את נקודת המבט שלך. 
עשיתי כמה נסיעות מבחן והחסרונות ברורים - בידוד רעשים לא טוב, עיצוב סביבת נהג מיושן. מצד שני, אמינה יחסית, המנוע לא רע בכלל, גיר פלנטרי, התנהגות כביש מפתיעה. 

עריכה אחרונה על ידי Tal7
פורסם
בתאריך 21.6.2026 בשעה 13:33, yulianx כתב:

מה לגבי cx30 שתהיה בעלת סלון איכותי יותר? ולדעתי מראה מודרני יותר

CX 30 רכב מעולה, אגב מגיע גם עם מנוע 2 ליטר, אבל מנסיון של שבוע בערך עם חלופי כזה סוחב יופי. בכלל מדובר בשידרוג מסיבי ומכל בחינה יחסית ל CX 3. אלא שהוא גם גדול יותר וכשמוסיפים לכך חלונות צרים יחסית ותחושה על סף הקלאוסטרופובית, נראה לי שיתאים פחות למי שנרתע מרכב גדול.

פורסם

הצרכים שלכם לא חופפים ובנוסף יש לך חשש שרכב אחר יגרום לה לנהוג פחות, מה שאולי יתסכל גם אותה לטווח ארוך. לטובת שלום בית ובריאות נפשית של שניכם - תשאיר לה את המאזדה וקנה לך משהו ספורטיבי. תפחית את התקציב שלך כנדרש כדי להחזיק שני רכבים בנוחיות. בונוס: מכיוון שהיא לא נוהגת הרבה והמאזדה לרוב תהיה זמינה לך תוכל ללכת על משהו פחות יומיומי.

פורסם (נערך)

לפני 21 שעות, yulianx כתב:

יאריס לא גבוהה, לעומת המזדה היאצגבוה רק ב 0.5 סנטימטר ומרווח גחון נמוך יותר אפילו.

צודק. התכוונתי ליאריס עם הצורה הקודמת.

ל- QV1750

ראיתי שיש קורסי נהיגה לנהגים חרדתיים/פחד מנהיגה.

אולי באמת כדאי  שתשקיעו בזה.

זה יכול להשתלם בגדול, אם למשל עלולים להיות מצבים שלא תוכל לנהוג, או בתורנות - למשל טיול עם רכב שכרוך בהמון שעות נהיגה, ואז היא תנהג בחלק מהזמן.

עריכה אחרונה על ידי ntd
פורסם
לפני 22 שעות, שביט כתב:

נשמע שמיאטה תפורה עליכם 😄
בהצלחה בכל מקרה

גם על הכוונת כבר כמה שנים, אבל כרב פאן בודד אבל לא כרכב ראשי.

לפני 19 שעות, Tal7 כתב:

אנחנו בסיטואציה דומה, רוצים לשדרג את הסוויפט שלנו תחת מגבלות דומות לאלו שאתה מציין, למרות שלנו כן חשוב מרווח פנים + תא מטען.
אשתי גם כן מפחדת מנהיגה ועושה את זה בתדירות של פעם באף פעם, מעדיפה רכב כמה שיותר קטן אבל כן גבוה כדי לראות את קצוות הרכב, ואני רוצה לעשות מה שיתן לה בטחון ויגרום לזה להשתפר. 

אם אתה פתוח לכיוונים אחרים, תשקול סוזוקי ויטרה 2021+ עם מנוע 1.4 טורבו. 
אני כבר לא מעט זמן מחפש SUV קומפקטי וקצר יחסית, ועד כה חוץ מכמה בריחות לצדדים, אני תמיד חוזר לויטרה. עד לא מזמן החזקנו סוויפט + מיאטה, אז חושב שמבין את נקודת המבט שלך. 
עשיתי כמה נסיעות מבחן והחסרונות ברורים - בידוד רעשים לא טוב, עיצוב סביבת נהג מיושן. מצד שני, אמינה יחסית, המנוע לא רע בכלל, גיר פלנטרי, התנהגות כביש מפתיעה. 

לא יצא לי לנהוג על ויטרה, אני אשקול את זה.

למרות ששוב, לדעתי המאזדות עדיפות בהמון מובנים: אבזור, מראה, איכות תא הנוסעים, אמינות.

ולסוזוקי אין איזה יתרון בולט שיגרום לי לפזול.

לפני 17 שעות, רועי5 כתב:

CX 30 רכב מעולה, אגב מגיע גם עם מנוע 2 ליטר, אבל מנסיון של שבוע בערך עם חלופי כזה סוחב יופי. בכלל מדובר בשידרוג מסיבי ומכל בחינה יחסית ל CX 3. אלא שהוא גם גדול יותר וכשמוסיפים לכך חלונות צרים יחסית ותחושה על סף הקלאוסטרופובית, נראה לי שיתאים פחות למי שנרתע מרכב גדול.

יש גם CX30 עם מנוע 2.5.

ניסיתי אתמול להראות לה אחת שחנתה מתחת לבית, לא הסכימה אפילו לשמוע למה אולי שווה לשקול.

"זה גדול אני לא רוצה, גם מאזדה 3 אני לא רוצה ואתה לא תצליח לשכנע אותי לרצות, אם אתה חושב שזה רכב יותר טוב תקנה מבלי להגיד לי ואני אתרגל". (וכן ברור לי שזו מלכודת ואני לא אקנה משהו מבלי הסכמה שלה).

לפני 16 שעות, itaimoto כתב:

הצרכים שלכם לא חופפים ובנוסף יש לך חשש שרכב אחר יגרום לה לנהוג פחות, מה שאולי יתסכל גם אותה לטווח ארוך. לטובת שלום בית ובריאות נפשית של שניכם - תשאיר לה את המאזדה וקנה לך משהו ספורטיבי. תפחית את התקציב שלך כנדרש כדי להחזיק שני רכבים בנוחיות. בונוס: מכיוון שהיא לא נוהגת הרבה והמאזדה לרוב תהיה זמינה לך תוכל ללכת על משהו פחות יומיומי.

ככה התנהלנו עד היום - שני רכבים.

אבל מאז שהפסיקה לנסוע ברכב שלה לעבודה (עקב שינוי מקום עבודה ועדיפות לנסיעות ברכבת) אין הצדקה להחזיק עוד רכב בשביל שהיא אולי תנהג בו פעם בחודש.

לפני 23 שעות, BoazB11 כתב:

ככה "קניתי" אותה... ועצם העובדה שהיא כן הוציאה רישיון בהמשך זה כבר הישג אדיר מבחינתה.

אנחנו משלימים אחד את השנייה בהרבה תחומים, וגם בזה. אני מאוד אוהב לנהוג, והיא התרגלה כבר שלא,

ואפשר להגיד שסימנו V על זה בבחינת ניסינו כמה שאפשר וזה המצב והשלמנו איתו. לא כזה נורא תכלס.

אני כמובן אוהב לנהוג ואין לי בעיה עם זה בכלל, אני יותר מתבאס בשבילה כי זה סוג של מגבלה עבורה.

לסיכום, אני חושב שהצלחתי טיפה להתכוונן במחשבות שלי:

מאזדה 3 - נראית הכי טוב.

מאזדה CX30 - מנוע הכי גדול והכי מאוברזת (ריפוד עור, מושבים חשמליים, תא מטען חשמלי).

מאזדה CX-3 - מה שהיא רוצה וכנראה מה שיהיה בפועל.

מה שכן, 100,000 ש"ח אני לא אשים על CX3

אז אכוון לשנתון יותר נמוך עד נגיד 70-80,000 ש"ח - סוג של רענון קטן של הרכב הנוכחי.

בתקווה שלא תצוץ איזה 3 עם נתונים טובים שתפתה אותי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יצא לי בזמן האחרון לנהוג על הג'יפונים של מאזדה cx3 cx30 וגם cx5

עם כמה שאני אוהב את הרכבים הרגילים של מאזדה, גם 2 וגם 3, משהו לא עובד להן טוב כשהן עולות על עקבים.

זה מרגיש כמו ייצור כלאיים לא אפוי בין הגרסה הנמוכה לגרסה הגבוהה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...