Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אגדיל הכנסות?

למה?

אעבוד יותר שעות בכדי שיקחו לי מס,אשלם יותר ארנונה {יש לי 50% הנחה בגלל הכנסה נמוכה} בית ספר במקום לשלם 3000 שקל לשנה לילד משלם 800.

זה להחליף כסף בכסף.

חוץ מזה עבדתי מספיק בבגדד

אני עובד 7 שעות ביום. עובד מדינה. מבסוט. חי מלחם ובצל. חי צנוע ותמיד רגוע.

מקדיש לך את הוידאו הזה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אל תתעצבן. מה יש לך להתעצבן?

מסביר לך בפשטות שלא שווה לעבוד יותר.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

אוך, ידעתי שאראה פוסט של eladns בנושא הזה הווריד במצח יתחיל לפעום.

זו המטרה...

image.png.afa5503398ff4b1f5e9a51d65f034fc6.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

ביהדות המודרנית ישראל 2026 ההגדרה לצנוע היא - מישהו אחר מכלכל אותך. 🤷‍♀️

איפה משלי כשצריך אותו 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, eladns כתב:

אני חולה עליו הנה מסביר את התרבות שלנו

כסף כסף כסף 

בוא תעשה כסף

https://www.facebook.com/reel/2130431395019863

אלעד, יש לך בעייה בתפיסה. מבחינתך כמה שפחות זה יותר טוב, ואי תשלום מיסים הוא בבחינת לאבד עין, ובלבד שגם המדינה תאבד אחת. כסף, עד כמות מסויימת, הוא אמצעי שמשפר את איכות החיים. לגור בדירה יותר נוחה? לנסוע ברכב שאינו מאיים להיתקע במדבר? אפילו לצאת לחופשה משפחתית?

אגב, כדי להרוויח יותר כסף אתה לא חייב לעבוד יותר. אתה חייב להשקיע במיומנויות נדרשות, לפעמים גם לעבור תקופות של עבודה יותר קשה על מנת לבנות עתיד שיאפשר לך להפסיק להתרוצץ סביב הזנב של עצמך ואפילו לחסוך ליום שחור או לעת זיקנה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפיאט כבר 3 שנים ו50 אלף קמ נוסעת במדבר.

אני עובד מדינה

יש לי פנסיה

יש לי קרן השתלמות

יש לי 24 ימי חופש בשנה

24 ימי מחלה בשנה תשלום מהיום הראשון

המשכורת נמוכה

אני שמח

אני עשיר

אני שמח בחלקי

אני עובד מ6 בבוקר עד 2 בצהריים

אני ישן שנץ

אני רואה את הילדים שלי

אני הולך איתם לגן שעשועים

נוסע איתם באופניים

המקרר מלא

הילדים לבושים עם נייק \אדידס \ בלאנדסטון משוק ראש העין 

אני לא אכנס להלוואות ענק או לעוד עבודה בשביל מרצדס SLK

חופשה משפחתית מקבלים מהעבודה שחר און

ואין שעות נוספות בעבודה. החלטה של משרד האוצר

ולא שישי ולא שבת

ויש לי קביעות אי אפשר לפטר אותי {אלה אם אגנוב או ארביץ לאחד העובדים}

אני חבר הסתדרות

יש לי המון הנחות בביחד בשבילך ובשלך

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, eladns כתב:

ויש לי קביעות אי אפשר לפטר אותי {אלה אם אגנוב או ארביץ לאחד העובדים}

לא הבנתי..

אם אתה מחליט פתאום שאתה עובד רק 23% משרה, ובשאר הזמן אתה בטלפון או מדבר עם אנשים בעבודה, לא יפטרו אותך?

לא יכול לציין איפה עבדתי אבל באחת החברות הגדולות בדרום, ועבדתי כ 23% משרה עד שפשוט הבינו שאפשר לספח את התפקיד שלי למישהי ופיטרו אותי.

פשוט לא הייתה מספיק עבודה, אבל כשהייתה היא הייתה אחת המעצבנות (משרדית בלבד, זה משרה שאתה אמור להציק לספקים סוג של ולבקש כל מיני דברים של רגולוציות וכו', עבודה לא קלה כשיש אותה) , לכן מראש גייסו אותי.

לא היה לי קביעות. אבל מה זה משנה?

אני חושב שאם החלטת לעבוד 23% ויהי מה, יפטרו אותך.

הקביעות זה סתם שיווקי (אני חושב) . תקן אותי אם אני טועה?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

@eladns יופי שיש לך תנאים כאלה, ובמיוחד שאתה יכול לבלות עם המשפחה וחש מאושר.

אבל אני רואה את הדברים מנקודת מבט של פנסיונר, שעבד במגזר הציבורי 38 שנים בתנאים של ״דור א׳״. 

אבל תחשוב על העתיד. מהו ״יחס התחלופה״ כאשר תצא לגמלאות? מה יקרה כשתרצה לעזור לילדים בלימודים או ברכישת דירה? כאדם צעיר אתה צריך לחדוב בטווחים הרבה יותר ארוכים.

אני יכול ללמוד רק מהניסיון שלי ושל בני משפחתי - והניסיון הזה הוא קודם כל לשאוף ליותר ממה שהשגת עד כה, לקרוע את התחת עד סביבות גיל 40 בלימודים ועבודה, כדי שאחר כך תוכל לעבוד בעבודה מספקת ומכניסה (לא בהכרח קלה!), כך שתוכל לצבור חסכונות, וגם להנות מפרי עמלך. תבין, החופשה הזו של שבועיים או שלושה בשנה, לאו דווקא במקום שבוחר מקום העבודה, תתן לך הרבה מאוד אנרגיה. היכולת להחליף רכב כשהקיים יתחיל לעשות צרות תוריד ממך מתחים מיותרים. היכולת לשלוח את ילדיך לבתי ספר איכותיים שייתנו להם בסיס לחיים חשובה מאין כמותה. וחסכונות יתנו לך גם את היכולת להתקיים כגימלאי באיכות חיים הרבה יותר גבוהה ממה שפנסיה וקיצבת בט״ל יאפשרו לך בלי חסכונות נוספים. אבל בשביל זה אתה צריךלשאוף להתקדם, ללמוד לימודים מתאימים (פורמליים או לא פורמליים), ולשאוף להתקדם בעבודה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, sperial כתב:

אני יכול ללמוד רק מהניסיון שלי ושל בני משפחתי - והניסיון הזה הוא קודם כל לשאוף ליותר ממה שהשגת עד כה, לקרוע את התחת עד סביבות גיל 40 בלימודים ועבודה, כדי שאחר כך תוכל לעבוד בעבודה מספקת ומכניסה (לא בהכרח קלה!), כך שתוכל לצבור חסכונות, וגם להנות מפרי עמלך. תבין, החופשה הזו של שבועיים או שלושה בשנה, לאו דווקא במקום שבוחר מקום העבודה, תתן לך הרבה מאוד אנרגיה. היכולת להחליף רכב כשהקיים יתחיל לעשות צרות תוריד ממך מתחים מיותרים. היכולת לשלוח את ילדיך לבתי ספר איכותיים שייתנו להם בסיס לחיים חשובה מאין כמותה. וחסכונות יתנו לך גם את היכולת להתקיים כגימלאי באיכות חיים הרבה יותר גבוהה ממה שפנסיה וקיצבת בט״ל יאפשרו לך בלי חסכונות נוספים. אבל בשביל זה אתה צריךלשאוף להתקדם, ללמוד לימודים מתאימים (פורמליים או לא פורמליים), ולשאוף להתקדם בעבודה.

פעם הייתי אומר לך שזה לא כל כך נכון כי לא כל אחד יכול ללמוד מדמ"ח (מנסיון, של לא מעט אנשים)

ולהתפרנס מזה

אבל מכיר מישהו שהיה עובד בקיוסק, עשה הסבה לסייבר, השקיע גם אני חושב שלמד קצת לבד, והיום הוא חוקר סייבר.

ככה שזה אפשרי. אבל השאלה מה ללמוד?

רק משהו שקשור לסייבר או תכנות?

הנדסה כימית בטוח שלא..

בארץ לא כל מקצוע מניב רווחים לעתיד

צריך לדעת מה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

@גולדן191 לא חייבים ללמוד מדמ״ח. אתה יכול ללמוד גם כל מקצוע אחר שיש לו ביקוש, אבל להתמקצע ולהיות מבוקש בתחום שלך. אתה מזכיר לי את הסיפור שאבא שלי נהג לספר על בניו של קולגה שלו - בן אחד למד הנדסה בטכניון, הבן השני הלך לעבוד בשוליה של אינסטלטור, צבר ניסיון ומילא את המחסן בכלי עבודה. כמה שנים אח״כ האינסטלטור העסיק את המהנדס.

• מצחיק 1

פורסם

סימן שאתה צעיר.

החיסכון הפנסיוני  הוא כנראה העיסקה הגדולה ביותר בחייך, ובודאי שאחת החשובות. כפי שכבר נאמר - זה הרבה יותר מקרן הפנסיה, אלא עוד כספים שחשוב לחסוך לימים בהם תהיה תלוי בהם. אז אולי אתה חושב ש-40 שנה זה נורא רחוק, אבל יום אחד זה יהיה קרוב, ותבין כמה החסכונות האלה קריטיים לקיומך.

• תוכן חדש...