Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיסנתם את ילדכם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, hans כתב:

התמותה בקורונה אצל ילדים היא בגדר טווח הטעות הסטטיסטית. יענו 100 אחוז בעברית.

בדוק ומאושש ולא על ידי.

לרבות סיבוכים מאוחרים כמו msi? 

אשמח לראות נתונים. לא כי לא מאמין לך, כי סקרן. 

מה שכתבת הוא אגב הפער בין מחט לתחת. או, מה אם הייתי אומר לך שבדיקת שד לנשים לא באמת מפחיתה תמותה, או בדיקת פאפ וסרטן צוואר הרחם (לא זוכר מי מהן ובאיזה תנאים). עדיין היית שולח את אשתך להיבדק כי במקרה הפרטי שלה, זה עשוי להועיל, גם אם זניח סטטיסטית. 

אז למה בחיסון שסטטיסטית זניח אבל בפועל יכל למנוע מ-14 משפחות להיהרס זה לא זניח? 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

נגד שפעת אני לא מחסן.

כי החיסון פשוט לא עובד 

אנקדוטלי בלבד בקבוצת בדיקה של הבית שלי (אני , אשתי + 3 ילדים)

שנה אחת פספסנו חיסון לשפעת ואני ואשתי היינו חולים -> היינו ג מ ו ר י ם במשך 3 שבועות - מושבתים לחלוטין.

בעשור האחרון היו לנו 3 מקרי שפעת (פעם אחת אשתי והבן שלי בזמן חופשה בדיסני ועוד פעמיים 3 הילדים כשאחד הביא את זה מהמסגרות של בתי הספר) כשהם מחוסנים - בכולם זה וודא כשפעת ונגמר תוך ימים ספורים.

ההבדל היה עצום.

נכון - לא תמיד פוגעים - אבל כשכן - ההבדל הוא עצום באיך שחווים את זה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Skity כתב:

נ.ב, עוד כמה קרובי משפחה שלי סבלו מאותם התסמינים כמוני מהחיסון, אבל אף פעם ממשרד הבריאות / קופת החולים לא יצר איתנו קשר לאחר החיסון לשאול אם היו תופעות לוואי, לכן אין באמת סטטיסטיקה אמיתית בנוגע לתופעות הלוואי מהחיסון, אתה לא נכנס לסטטיסטיקה אלא אם כן הגעת למיון.

דאגת להודיע לרופא המשפחה? אם לא אז ברור שהוא לא יודע. 

הערה קטנה:

אני סובל כל יום, סוג של מנטרה יומית שכזו, אנשים מהמשרד מספרים שהם לא יחסנו את הילדים שלהם ויחכו עם החיסון. 

על כאלה מקרים, אני מאחל שיקבלו את החיסון באופן טבעי. 

אל תהיו קקות, אל תספרו שאתם לא מחסנים ואם כן אז מספיק פעם אחת לספר. אתם לא מיוחדים שאתם לא מחסנים את הילדים שלכם.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • מצחיק 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

לרבות סיבוכים מאוחרים כמו msi? 

אשמח לראות נתונים. לא כי לא מאמין לך, כי סקרן. 

זה מה שיפה בגרף של תמותה כללית. הוא לא "יודע" על קיומם של pmsi/covid19. וזה בין השאר עונה על השאלה שלך - אכן, לא הייתה תמותה עודפת של ילדים במהלך 2020. מכל סיבה שהיא.

לגבי סרטן צוואר הרחם - אני לא מבין בזה כלום - אבל אני מניח שיש נתונים לגבי אחוז הנפגעות/נפטרות ממנו ושהוכח מתאם בין גילוי מוקדם לשיפור אחוזי תמותה.

זה לא המקרה, המצב לא מספיק דומה כדי למתוח קווים מקבילים, לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

וזו בעיה רצינית - התיחסות לתמותה בלבד ממסכת חלק נכבד מהסיפור. אם אתה מתכוון להתעלם מנכויות - אפילו זמניות - אתה מתעלם מהרבה מאד נזקים ,כולל כלכליים - גם לטווח ארוך. והעניין הוא שהאומיקרון עדיין טרי מכדי שתוכל לאבחן אפילו את המקרה הראשון של long covid - הרי ההגדרה שלו (וגם זו לא אחידה) היא תסמינים שמתמשכים לפחות 5-6 שבועות אחרי הזיהום החריף - אבל המקרים הראשונים היו לפני פחות מ-4 שבועות. 

אז, כמובן, אתה יכול להיות שאשא ביטון של לפני שנה וחצי ולדרוש לראות נתונים - הבעיה היא שכאשר יהיו נתונים זה עלול להיות מאוחר מדי. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Liviur כתב:

אנקדוטלי בלבד בקבוצת בדיקה של הבית שלי (אני , אשתי + 3 ילדים)

שנה אחת פספסנו חיסון לשפעת ואני ואשתי היינו חולים -> היינו ג מ ו ר י ם במשך 3 שבועות - מושבתים לחלוטין.

בעשור האחרון היו לנו 3 מקרי שפעת (פעם אחת אשתי והבן שלי בזמן חופשה בדיסני ועוד פעמיים 3 הילדים כשאחד הביא את זה מהמסגרות של בתי הספר) כשהם מחוסנים - בכולם זה וודא כשפעת ונגמר תוך ימים ספורים.

ההבדל היה עצום.

נכון - לא תמיד פוגעים - אבל כשכן - ההבדל הוא עצום באיך שחווים את זה.

וכמה כאלה ראיתי / שמעתי / סיפרו לי (אמיתי !)

שכן התחסנו נגד שפעת וחלו ואפילו באופן רציני ?

(אז תמיד יגידו שהחיסון מבוסס על זני שפעת של השנה שעברה. נו אז מה ?)

נכון, מדגם זה לא, כמו שהנתונים שנתת אינם מדגם (ולא סקר).

אז דוגמאות ניתן לתת לכל כיוון.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

חיסון השפעת אינו מבוסס על זני השנה שעברה. החיסון מבוסס על הזנים המזוהים בחצי הכדור הדרומי בחורף שם (הקייץ אצלנו) שרומזים באחוז גבוה על זני החורף הצפוני הקרוב והחיסון יורד לייצור כך שהוא זמין בחצי הכדור הצפוני לקראת ספטמבר-אוקטובר.

הניסיון מראה יעילות משתנה שיכולה להגיע בשנים טובות ל-80%, והשהה היה בינגו בזיהוי הזנים. הבעיה היא שמתנגדי החיסונים הצליחו לשכנע אנשים לא להתחסן גם נגד שפעת, ואחוז המתחסנים נגד שפעת השנה נמוך - וזה מתבטא בבתי החולים, כולל במחלקות הילדים.

היו מקרים - הבולט היה שפעת החזירים ב-2009 - בהם היה שינוי בזנים במהלך העונה והזן החדש היה מאיים, ואז יוצר חיסון נוסף, נגד זן זה, ונערך מבצע חיסונים שני באותה עונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני חושב שזה לא מתנגדי החיסונים: הקפדה על המנעות+מסיכה צמצמה את מקרי השפעת בשנה שעברה למספרים אפסיים.בכלל : בחורף 2020 : עם הקפדה יתרה, גל קורונה,דווח על מקרה שפעת בודד בארץ . https://news.walla.co.il/item/3409439

אז הקורונה בהחלט הרגה הרבה יותר מאשר שפעת וזה יהיה קשה למתנגדי החיסון להסביר.

מנכ"ל משרד הבריאות הודה שחיסון השפעת מראה יעילות ממוצעת של 50% .אז אם פייזר יעיל נגד אומריקון ב 75% זה ממש מצויין . AZ עובדים על חיסון עוד יותר יעיל נגד זן האומריקון . אבל קצת סטינו מהדיון.

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם

אנחנו מחוסנים. לגבי הילדים היינו בסוג של התלבטות/המתנה למרות שהיה ברור לנו שנחסן אותם וזה סוג של בזבוז זמן ויש סיכון שהם ידבקו בנתיים. בכל מקרה אתמול הם חוסנו. לגבי החיסון שפעת אני בשנתיים האחרונות התחסנתי  אבל לפני זה שנים לא בגלל שחטפתי שפעת בעבר בשנה שהתחסנתי אז הפסקתי.

פורסם
לפני 8 דקות, save כתב:

מנכ"ל משרד הבריאות הודה שחיסון השפעת מראה יעילות ממוצעת של 50% .אז אם פייזר יעיל נגד אומריקון ב 75% זה ממש מצויין . AZ עובדים על חיסון עוד יותר יעיל נגד זן האומריקון . אבל קצת סטינו מהדיון.

נכון. קצת סטינו.

בכל מקרה החיסון זה יותר תגובה למצב כשהיוזמה היא לדעתי לפחות, קודם כל מניעה (מסכות הארורות למשל...). גם בקורונה וגם בשפעת.

נסכם שיעילות החיסונים (או ה"רווח" מהם, עם או בלי מרכאות) היא בוודאות קודם כל לחברות התרופות.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

בכל מקרה : לחסן ילדים לשפעת בכל חורף זה בדיוק אותו רציונל. זה כדי שהם לא יפיצו (הרבה יותר מזה שיפתחו סיבוכי שפעת).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יעילות חיסוני השפעת משתנה משנה לשנה. יש שנים גרועות בהן זה 50%, יש,שנים בהן זה מגיע ל-80%. אני לא יודע אם יש כבר אומדן לעונה הנוכחית, אבל המידע שהופץ הוא שאחוז גבוה ממאובחני השפעת זוהו עם זן הכלול בחיסון. כמוכן, מדובר במספר גדול של ילדים שאושפזו ואובחנו עם שפעת. אז אפילו אם לא מדובר במניעת תמותה, אלא "רק" במניעת החווייה המאוד לא נעימה של אשפוז (לילד, וגם להורים שצריכים לשהות אתו), החיסון מוצדק.

פורסם
לפני 20 שעות, phpclub כתב:

אני סתם זרקתי את נושא הפוריות לאוויר, תחליף ב "פגיעה בריאות".

מבלי להכנס לפרטים, לקחתי אנטיביוטיקה בשם אזיניל, התחיל לצאת לי דם בשתן, רק ביום השני אחרי שזה קרה שוב פעם, עשיתי אחד ועוד אחד, מסתבר שיש תופעת לוואי נדירה שזה קורה

הלכתי לרופאת משפחה - לא יכול להיות. הלכתי למומחית כליות (פרופסור) - לא מכירה את זה - חידשתי לה.

עובדתית דם בשתן יצא, תפקודי הכליות שלי נפגעו ואני לא יודע אם חזרו לעצמם (היום עשיתי בדיקת דם נוספת למעקב)

רק להבהיר, שרשמתי אבן שטיפש אחד זרק לים, חלילה לא התכוונתי אליך.

אתה בוודאי לא הראשון שאני שומע ממנו את נושא הפגיעה בפוריות, וגם אני, כמו עוד אלפים, שומע את זה וישר זה מתחיל להדהד בראש.

הכוונה שלי יותר היא שהיום שהכל מופץ ברשתות וזה ויראלי, שכל פלוץ שמישהו משחרר, ישר כולם יודעים עליו. בניגוד למה שהיה לפני שלושים שנה נניח. רק בידיעות הכתובות היית שומע על דברים כאלו, ושם זה היה הרבה יותר מסונן.

ליאור.

פורסם (נערך)

גם אני התלבטתי עד אתמול, היום אני הולך לחסן את הילדים...

הסיבה היא פשוטה - קיים סיכון של X% לילד לנזק מהחיסון, אך קיים סיכון גבוהה משמעותית לPIMS מהקורונה, ואפילו חס וחלילה לתמותה בילדים (סיכון נמוך מאוד).

בסוף, כל הסיכונים האלו הם 1:000-1:6000 וזה נראה מאוד רחוק, כך שהחיסון בסוף מפחית סיכונים ולא מוסיף אותם.

אם למישהו יש שעה פנויה, יש אחלה הרצאה בנושא ע"י מנהלת מחלקת זיהומי ילדים בבית חולים שערי צדק בירושלים. היא מתייחסת גם לנושאי פוריות וכו' ומבהירה ש"אי אפשר לדעת הכל" אבל בהשוואה לחיסונים אחרים אין סיבה לחשוב בכלל שתהיה פגיעה בפוריות.

{אגב, כל ילדי מחוסנים לפי כל ההמלצות ובאופן כללי אנחנו מאוד סומכים על מערכת הבריאות (לא על הממשלה לצורך העניין), לטעמי זה לגיטימי לשאול שאלות פני החלטות, לא צריך להיות מתנגד חיסונים בשביל לשאול שאלות}

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

אני מחוסן X3 אשתי קיבלה אישור לקבל חיסון רק לאחרונה (בעקבות חשש שזה יצור אינטראקציה לא טובה עם תרופה שהיא לוקחת) הבכור יקבל עוד חודש מנה 3 והקטנים יקבלו היום מנה 2.

והנה השיטה לקחת קצת עובדות , לעוות אותן ולהפחיד את העולם.

https://www.dhmo.org/truth/Dihydrogen-Monoxide.html

אמנם מדובר בסטירה, אבל העובדות הנתונות נכונות.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

• תוכן חדש...