Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיסנתם את ילדכם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תכלס , דיוק ה PCR כ 70% . ה 30 הנותרים  יקבלו false negative וידביקו בכמויות. בלתי אפשרי לשבור ככה שרשראות. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה שחשוב הוא ה-negative predictive value, והוא תלוי לא רק ברגישות הבדיקה אלא גם בתפוצת הנגיף באוכלוסיה. אני מכיר מספרים גבוהים מאד (סדר גודל של 95% ויותר), אבל זה תלוי בכל כך הרבה גורמים (טכניקת הדגימה, מספר מחזורי הגברה, סף הגדרת הבדיקה כחיובית) כך שאני לא בטוח שהמספרים האלה, שמקורם, למשל, בארה"ב רלוונטיים לישראל, ויתכן מאד שהמספרים שנכונים לדלתא לא יהיו נוכנים לאומיקרון גם כאשר מבחינה טכנית הבדיקה זהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק.האחוזים משתנים כל הזמן:

Studies of false-negative (FN) results from respiratory samples for SARS-CoV-2 are variable demonstrating FN rates (FNRs) ranging from 1 to 30% [1, 2]. FN results can occur for numerous reasons including suboptimal specimen collection, testing too early in the disease process, low analytic sensitivity, inappropriate specimen type, low viral load, or variability in viral shedding [3,4,5,6,7,8,9].

פורסם

בתאריך 23.12.2021 בשעה 20:55, ALÞћÃ כתב:

כנראה שאכלתם שווארמת פרגית במקומות הנכונים...

פרגית היא חומר גלם יקר יותר מהודו.

מה שאומר ששווארמייה שמציעה לך הודו ופרגית באותו מחיר - או שמרוויחה יותר על ההודו, או שהפרגית היא לא באותה איכות כמו ההודו.

כנ"ל עגל, חומר גלם יותר יקר משניהם.

לפני 12 שעות, flytomars כתב:

כנ"ל, הגעתי למסקנה גם כן שאני הכי אוהב הודו בשווארמה. יש מצב שזה פטנט ישראלי להורדת עלויות שאיכשהו הצליח? איפה עוד בעולם שווארמה הודו הכי נפוצה? 

פטנט ישראלי להורדת עלויות. המקור הוא כבש או עגל.

בישראל כבש לא עובד כי הוא צריך הרבה יותר זמן בישול וזה לא עובד לשיטה הישראלית.

לשווארמה כבש הטורקים בד"כ שמים שיפוד אופקי ולא אנכי:

132287324-traditional-turkish-cag-kebab-

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

פרגית היא חומר גלם יקר יותר מהודו

פרגיות זה בסך הכל כרעיים, מהבשרים הזולים יותר שקיימים.

בשר הודו לא זול ממנו, בערך אותו מחיר ואולי אפילו יקר ממנו מעט.

פורסם

לא בדיוק, זה כרעיים שמפרידים אותם מהעצם.

כמובן שבשווארמה לא אמורות להישאר גם עצמות, שזה אומר לפתוח את הכרע המופרדת ולפרק משם גם עצמות - יש שם כמה עצמות קטנות.

בנוסף מהודו מוציאים הרבה יותר בשר.

מה שהופך את הפרגיות לחומר גלם יותר יקר.

בד"כ פרגיות נמכרות בסביבות 45-50 ש"ח לקילו, הודו בסביבות 30-35.

לפרגיות יש גם שוק חזק פרטי, להודו פחות, מה שאומר שלשוק המוסדי אפשר להציע הודו במחיר נמוך יותר, ופרגיות פחות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

שזה אומר לפתוח את הכרע המופרדת ולפרק משם גם עצמות - יש שם כמה עצמות קטנות.

???????

images (207×243)

תקנה תקנה כרעים לניקוי, תראה שזה לא סיפור ואין עצמות קטנות שמפריעות, זה יוצא הכול ביחד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

פעם אחת עשיתי את הטעות הזו. נשארו עצמות אחרי הבישול.

יותר מזה - זו בדיוק הסיבה שהפסקתי לקנות פרגיות בקצביה של הסופר עוד בבית שמש ועברתי לקצב, באופן קונסיסטנטי נשארו עצמות קטנות בתוך הפרגית.

עצמות בגודל של חצי קיסם שיניים, משהו כזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

פרגית היא חומר גלם יקר יותר מהודו.

מה שאומר ששווארמייה שמציעה לך הודו ופרגית באותו מחיר - או שמרוויחה יותר על ההודו, או שהפרגית היא לא באותה איכות כמו ההודו.

כנ"ל עגל, חומר גלם יותר יקר משניהם.

על הנייר אתה צודק, אבל אני טרם נתקלתי בשווארמיות שגובות מחיר שונה בבואך לרכוש לאפה/פיתה עם שווארמה רק בגלל סוג הבשר שבתוכה.
מה שכן זכור לי זו אותה פעם בה בלסתי לאפת פרגית בשווארמיה שהומלצה אי שם במקום כזה וברגע שנתקלתי בעצם ושיערות לבנבנות בבשר, עברתי טראומטזציה לכל החיים.

לפני 51 דקות, חולגי כתב:

שווארמה נגד קורונה - מעניין 😉

זה לא מעניין, זה מוכח מחקרית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואני בחיים לא הייתי במקום ששאוורמה כבש או עגל עולה כמו הודו. אם זה עולה אותו דבר, הייתי מתחיל לחשוד.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 שעות, hans כתב:

נכון, הבדיקות לא אמינות ב-100 אחוז, אבל הקטע הזה של ילדים מסוימים שלא מצליחים להידבק ולא משנה כמה הם נחשפים - קיים מניסיון.

חידשת לי, זה קיים גם אצל מבוגרים?

לפני 3 שעות, חולגי כתב:

שווארמה נגד קורונה - מעניין 😉

אם כך ואז אני די חסין לענייני קורונה

יש לי גם את ההוכחות לכך שסביח מציל חיים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 17 שעות, ALÞћÃ כתב:

על הנייר אתה צודק, אבל אני טרם נתקלתי בשווארמיות שגובות מחיר שונה בבואך לרכוש לאפה/פיתה עם שווארמה רק בגלל סוג הבשר שבתוכה.
מה שכן זכור לי זו אותה פעם בה בלסתי לאפת פרגית בשווארמיה שהומלצה אי שם במקום כזה וברגע שנתקלתי בעצם ושיערות לבנבנות בבשר, עברתי טראומטזציה לכל החיים.

אם גובים אותו מחיר, ומציעים את שניהם, או שמרוויחים יותר על ההודו, או שהאיכות של הפרגית יותר נמוכה (היינו עצם ונוצות, וכו').

לפני הקורונה היה במתחם של פארק עופר שווארמייה שהיה כל יום הודו, חוץ מיום שלישי, רק ביום שלישי היה עגל.

זו דרך אחרת להתמודד עם הפרשי המחירים.

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

ואני בחיים לא הייתי במקום ששאוורמה כבש או עגל עולה כמו הודו. אם זה עולה אותו דבר, הייתי מתחיל לחשוד.

הרבה שנים לא נתקלתי במקום שהיה בכלל שווארמה כבש, רק שווארמה עגל עם שומן כבש...

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מידע מרגיע ממערכת המעקב של ה-CDC של ארה"ב: אחרי מתן כ-8 מיליון מנות לילדים בגילי 5-11 דווחו קצת למעלה מ-4000 תופעוצת לואי, ו-97% מהן הוגדרו קלות. רק 100 מקרים הוגדרו כחמורים, ובהם 11 מקרי דלקת שריר הלב, כאשר 7 מתוכם החלימו ו-4 היו בתהליכי החלמה. כמוכן דווח על שתי ילדות שהלכו לעולמן, שתיהן עם מחלות רקע.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...