Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיסנתם את ילדכם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, hans כתב:

זה מה שיפה בגרף של תמותה כללית. הוא לא "יודע" על קיומם של pmsi/covid19. וזה בין השאר עונה על השאלה שלך - אכן, לא הייתה תמותה עודפת של ילדים במהלך 2020. מכל סיבה שהיא.

לגבי סרטן צוואר הרחם - אני לא מבין בזה כלום - אבל אני מניח שיש נתונים לגבי אחוז הנפגעות/נפטרות ממנו ושהוכח מתאם בין גילוי מוקדם לשיפור אחוזי תמותה.

זה לא המקרה, המצב לא מספיק דומה כדי למתוח קווים מקבילים, לדעתי.

זה לא עונה על השאלה כי לא שאלתי על תמותה בכלליות. זה נתון ערך ואמינות שלא מאפשר למדוד את השפעתה של הקורונה (או כל גורם אחר בנפרד) ולו בקירוב. מספיק שמתו קצת פחות ילדים מכל סיבה אחרת ולכאורה זה יראה לך שלקורונה אין השפעה. 

בגיל 40 בדיקת שד לא מפחיתה תמותה. נקודה. 

ועדיין נשים הולכות להיבדק. כי במקרה הפרטי שלהן יש סיכוי קטן שזה כן יעזור, הסטייה הסטטיסטית. כנל חיסון קורונה. לכן תמותה כללית אינה רלוונטית. מה שרלוונטי זה כמה ילדים יכלו להישאר בחיים אם היו מחוסנים, למרות שסטטיסטית סביר שהחיסון לא מםחית תמותה ביחדים, עדיין איקס משפחות יכלו לא להיהרס (והתמותה הכללית הייתה נותרת זהה). לכן השוגמה שלי מקבילה בהחלט ולכן הסברתי שוב את מה שכתבתי. הפער בין הכלל לפרט הוא משמעותי, עבור הפרט.  

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם אתה רוצה, קיימים גם נתונים עולמיים על תמותת ילדים מקורונה. בשורה התחתונה - בטל בשישים.

הדוגמה שהבאת בנוגע לבדיקה רחוקה מדי, סורי, נסכים שלא להסכים.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סתם נקודה שהיא שני הסנט שלי -

אבעבועות רוח - נחשבו בעבר למחלת ילדים קלה. לקח זמן להבין שזה גם הגורם לשלבקת חוגרת.

כיום מקבלים לזה חיסון בטיפת חלב. כיום מבינים שזה סוג של הרפס.

מחלת הנשיקה מסוג EBV - כיום מבינים מה הקשר בינה לבין מספר גדול של מחלות, כמו מספר סוגי סרטן ועוד. מקיר באופן אישי מקרים קשורים 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Epstein–Barr_virus

אף אחד עוד לא מבין את כל ההשפעות העתידיות של מחלת קורונה,  במיוחד של בינונית עד סוערת. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם כבר זה עלה, אני חייב לומר שלחטוף EBV בגיל 40 היה הרבה יותר גרוע מלהסתובב עם יד מרוסקת מתאונת סקי במשך שלושה ימים ואקמול לשיכוך כאבים. 

• מבאס 1
פורסם
בתאריך 21.12.2021 בשעה 15:46, falou כתב:

לפני או אחרי החיסון?

אחרי. אבל קיבלתי את זה קל (כנראה בגלל החיסון) לא היה לי טעם וריח שבועיים. חום אולי יום אחד 38.5 וזהו..הרגשתי מצויין.

הבעיה אחרי החיסון ההתקפי אלרגיה שלי החמירו. אני אלרגי בצורה קשה לאבק עוד לפני החיסון ואחרי החיסון זה החמיר ברמה שהתנפח לי הגרון כשהייתי קם בבוקר ולא יכולתי לדבר.

אחרי כמעט שנה מהחיסון זה כמעט ונעלם.

פורסם

כשהחלו לחסן ילדים מגיל 5 אישתי פגשה אמא לילדה בכתה של הבת שלי, אישתי סיפרה לה שהיא מתלבטת, היא המליצה לה לבוא לשניידר שם היא עובדת כטכנאית אולטראסאונד ולראות את המחלקה עם הילדים שמאושפזים אחרי קורונה.

לא לקחנו את ההזמנה לסיור אבל כן הזמנו להם חיסונים באותו יום ושתי הבנות (11 ו 6) כבר אחרי השני.

אני לא מתיימר לדעת הכל, אבל בסופו של דבר בכל בעיה רפואית שיש אנסה להיעזר בכל מה שהרפואה המודרנית יכולה ויודעת להציע לי, אני לא רואה את הסיפור הזה שונה וגם פה ההתלבטות לא היתה קשה במיוחד. (בקיצור אני "כבש" כמו שמכנים אותנו הקובידיוטים 😉)

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, Ranis7 כתב:

בקיצור אני "כבש" כמו שמכנים אותנו הקובידיוטים

ואני מכנה אותם שאוורמה הודו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

ואני מכנה אותם שאוורמה הודו.

הודו זה עוד לצאת איתם בסדר. אם רוצים את תחתית הנדסת השווארמה, אז התואר הראוי הוא שווארמה פרגית.

פורסם
לפני 22 דקות, ALÞћÃ כתב:

הודו זה עוד לצאת איתם בסדר. אם רוצים את תחתית הנדסת השווארמה, אז התואר הראוי הוא שווארמה פרגית.

מההההה?

סדר השווארמה התקין הוא עגל + כבש, אחריו פרגית + שומן כבש ורק בסוף שווארמת ההודו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך שלא תסתכלו על זה, הודו הכי מעפן בשאוורמה. מה שגורם לזה להיות אכיל זה השומן של הכבש.
וזו גם חיה דיי סתומה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...