Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

קדחתי 10 מ"מ, אח"כ עם ג'יגסו משני הכיוונים, בסוף עם מפסלת.

האורן רך אז הלך קל.

לקח לאסימון הרבה זמן ליפול... תגיד, שורה של חורים. :rofl:

האנס, מפסלת סטנדרטית או ייעודית למורטיס? 

מפסלת זה כלי שמצריך 2 מיומנויות שונות- שתיהן לרוב לא באות ביחד למשתמש "ביתי", האחת זה השחזה והשנייה זה המיומנות בכלי  עצמו. 

כשהתחלתי להשתמש גם אני הייתי צריך ללמוד, הרבה, איך נכון לעבוד. הרסתי יותר פרוייקטים ממה שאני מוכן להודות.

קטעים כאלו בהחלט יכולים להוציא את הרוח מהמפרשים של מישהו בתחילת דרכו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מפסלות סטנדרטיות, מה שזמין על השולחן ומספיק עמיד לחבטות של מקבת...

משטח היהלום להשחזה זמין כל העת, זה חלק בלתי נפרד מהעבודה בגישה הידנית. משחזר חדות, ממשיך.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 55 דקות, hans כתב:

מקבת...

איזו, אם יותר לי לשאול? 

לפני 55 דקות, hans כתב:

משטח היהלום להשחזה זמין כל העת, זה חלק בלתי נפרד מהעבודה בגישה הידנית. משחזר חדות, ממשיך.

אתה מבין שזה לא משהו ברור מאליו או שאמור להיות זמין ל"משתמש ביתי ממוצע" אני מקווה. 

אנחנו, שהתעמקנו לאורך זמן, מבינים את זה היטב ואת המשמעויות, אבל חובב DIY שרק רוצה לבנות משהו שהוא צריך בלי ללמוד את התחום ולהשקיע ולהתפתח בו, זה חיה אחרת קצת.

יש גם הבדל בין חובב DIY לבין מה שאנחנו עושים...

פורסם

משטח יהלום עולה 10 ש״ח בעליאקספרס.

יש לי 3 בגרעינים שונים, משתמש תכל׳ס ב-2 מהם 90 אחוז מהזמן.

סרטוני הדרכה יש עוד מ-2007, לדוגמה - https://www.youtube.com/watch?v=GN4yr7vp4I4

לגבי מקבת - כל פטיש שהראש שלו לא ברזל יתאים. לי ספציפית יש את זה https://www.amazon.com/Wood-Good-  WD201-Mallet-20-Ounce/dp/B002LVUWQI

אבל גם זה עובד מצוין - https://www.amazon.com/Thor-Nylon-Hammer-Plastic-Handle/dp/B0001P0YEG?th=1

ואת הרהיטים הראשונים התחלתי בכלל עם פטיש גומי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 דקות, hans כתב:

יש לי 3 בגרעינים שונים, משתמש תכל׳ס ב-2 מהם 90 אחוז מהזמן.

יש לי סט שלם (15? יחידות דומני, גריטים שונים עד 3K) שבניתי מסביבו מתקן... 

איפה אנחנו ואיפה משתמש ביתי ממוצע. 

לפני 9 דקות, hans כתב:

לגבי מקבת - כל פטיש שהראש שלו לא ברזל יתאים. לי ספציפית יש את זה https://www.amazon.com/Wood-Good-  WD201-Mallet-20-Ounce/dp/B002LVUWQI

זו תמיד מצאה חן בעיניי. בינתיים אני בעיקר בניתי לעצמי את הפטישים והמקבות שאני משתמש בהן, אפשר לראות אחת מהן באחת התמונות שהעליתי. חוץ ממנה, החביבים עלי זו מקבת פלסטיק עגולה קטנה ופטיש פלסטיק עגול קטן, שניהם היו חלק מערכת כלים לעבודה בעור, רק שהפטיש היה בלתי שמיש בעליל (ידית עגולה לפטיש כיווני, לא עובד טוב) והעגולה, הידית שלה פשוט נשברה. 

אז עשיתי להם ידיות חדשות, יחידה קדוחה של עץ בוק (המבנה שלהם הוא עם מוט מתברג לכל האורך) ועכשיו אני נהנה גם מהם בכיף.

THOR זו פירמה ידועה היטב. 

זמינה גם בארץ בגדול למיטב זכרוני, בייבוא של השח"ל. 

פורסם

יש לי שאלה. 

הדלתות שאני מתכנן, אמורות להיות בעובי של כ-5 ס"מ בערך בגלל המבנה (העובי הוא רוחב הקורה) שאני בחרתי. 

איך אני מתכנן את המרווח בינהן מראש כדי שיוכלו להיפתח בלי להיתקע זו בזו?

בדלת רגילה, עובי של 1.7-2 ס"מ (עד 3/4 אינץ' בערך, מידות פופולריות), אין בעייה ומרווח קטן של כמה מ"מ מספיק. 

אבל בתנועה צירית כשהרוחב עולה, המרווח צריך לגדול כדי אפשר את הטווח תנועה. 

מעולם לא בניתי ארון עם דלתות, בטח שלא בכזה עובי, אז אין לי ממש ניסיון פה. 

הסרטונים ביוטיוב לא ממש מדברים על זה, והכל עובד שם ממה שראיתי, הרווח נראה כמו 5 מ"מ בין הדלתות אבל אני לא יודע להעריך את עובי הדלת בסרטונים האלו.

תודה לעונים. 

פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

איך אני מתכנן את המרווח בינהן מראש כדי שיוכלו להיפתח בלי להיתקע זו בזו?

תעשה סימולציה... 

תדביק עיפרון שהחוד יצייר לך על נייר את המסלול הקשתי של הדלת, מול קו שמסמן את הדלת השנייה.

אבל נראה לי שצירים כאלה יפתרו לך את הבעייה.

הם "לוקחים רוורס" מתחילת התנועה.

Untitl369ed.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

אצלי זה גם בערך 5 ס״מ עם צירי ספר רגילים.

אם פותחים בבת אחת את שתי הדלתות זה נתקע, אם פותחים אחת-אחת, הכול בסדר.

פשוט תעשה מרווח גדול וזהו...

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

אני מתכנן על צירים רגילים גם כן (ספר. לא פסנתר).

מה המרווח אצלך? 

2 הדלתות יחד, זה די ברור לי שהן ייתקעו, כנראה בהכרח.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב. זמן העדכונים. 

המסגרת הושלמה.

עכשיו אני בנקודה שבה אני צריך לבחור את הצירים. 

@hans, אודה לעזרתך מניסיונך- על איזה צירים הלכת? 

לדלתות האלו יהיה משקל ואני חושב שצירים רגילים שזמינים לי (BRASS) פשוט חלשים מדי, אפילו אם אשים 3 לכל דלת. 

אני לא נוטה לכיוון של ציר פסנתר, מאחר והחורים לעיגון שלו קרובים מדי לקצה החומר ומדובר על אורן רך.

שאלה נוספת. 

האם יש יתרון מובנה בשיקוע הצירים בתוך המסגרות? אני רואה את זה מבוצע הרבה, גם בדלתות של בית, אבל מעבר לאסתטיות קשה לי להבין אם זה נותן עוד משהו. זה כן יקל קצת על העומס שיש על הברגים (המשקל יישב על הציר עצמו, בגדול, ולא יהיו כוחות רק על הברגים) אבל אני לא מצליח לראות אם זה משהו הכרחי או לא. 

מצאתי צירים שמוצהרים שעומדים במשקל גבוה שנראים מתאימים לדרישה. אפילו קרובים אלי יחסית (רק שעות פתיחה, לא להיט למיטב זכרוני). אבל אולי יש אפשרות יותר טובה או יותר זולה שאני לא מכיר.

זו הפעם הראשונה שאני מקדיש תשומת לב למפרט הטכני של צירים. עד היום, כל מה שהצריך ממני שימוש בצירים היה "לפי העין והרגש", ותמיד הלכתי על אוברקיל- שם דווקא הצירים הפשוטים שציינתי מצטיינים. אין תלונות. מצד שני, גם גודל הפרוייקט עצמו לא היווה בעייה או מכשול שהצריך התייחסות... 

פורסם

דווקא שעות הפתיחה נראות סבירות לגמרי. החניה עלולה להיות בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אל תשקע כלום. להפך, זה שיש קצת רווח בין הדלת למסגרת (==העובי של התושבת) פותר לך מלא בעיות. אצלי זה כנראה צירים לדלת, שמנמנים כאלה. מאוד דומים למה שקישרת.

וכן, זה השלב המוזר בנגרות שבו ה-hardware עולה לך יותר מהחומר... תבנה פעם אחת כמו שצריך ותיהנה מזה לאורך זמן.

עריכה: הם נראים בערך ככה - רק בצבע לא מוזהב - https://zurmarket.co.il/products/butt-hinge-102x76mm-2pcs

במידה והמוצר קיים באמת (אי אפשר לדעת) - אפילו עם משלוח ייצא לך זול משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
לפני 32 דקות, hans כתב:

אל תשקע כלום. להפך, זה שיש קצת רווח בין הדלת למסגרת (==העובי של התושבת) פותר לך מלא בעיות. אצלי זה כנראה צירים לדלת, שמנמנים כאלה. מאוד דומים למה שקישרת.

אם הבנתי אותך נכון- 

אני לא תכננתי להצמיד את 2 החלקים (2 המסגרות, זו של הדלת וזו הראשית) בלי שום רווח אלא עם רווח קטן, כך שנושא שיקוע הציר לא משחק פה שום תפקיד בתפעול

התמונה מוקצנת, אבל ממחישה את הכוונה שלי:

image.thumb.png.4c3f646183d119ead4423257cb323ffb.png

לפני 32 דקות, hans כתב:

וכן, זה השלב המוזר בנגרות שבו ה-hardware עולה לך יותר מהחומר... תבנה פעם אחת כמו שצריך ותיהנה מזה לאורך זמן.

זו המטרה והכיוון הכללי. :D

לפני 32 דקות, hans כתב:

עריכה: הם נראים בערך ככה - רק בצבע לא מוזהב - https://zurmarket.co.il/products/butt-hinge-102x76mm-2pcs

במידה והמוצר קיים באמת (אי אפשר לדעת) - אפילו עם משלוח ייצא לך זול משמעותית.

אלו נראים מהסוג שעומד בכ-10 ק"ג לזוג צירים, שזה מרגיש לי לא נכון. 

העומס יהיה גדול יותר מזה לדעתי- כשהדלת פתוחה, עם כל הברזלים עליה, אז כמו שאומרים בתחזית: הטמפ' אולי X אבל מרגיש כמו... :lol:.

לפני 49 דקות, sperial כתב:

דווקא שעות הפתיחה נראות סבירות לגמרי. החניה עלולה להיות בעיה.

לא אצליח להגיע לשם בזמני הפתיחה הרגילים שלהם. 

והחנייה ממש לא עלולה להיות בעייה. 

היא תהיה. בעייה. "עלולה" אומר שעוד אפשר למצוא משהו בטעות בלי כוונה... לא ממש הצלחתי לעשות את זה אי פעם עם החנות הזו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מזמן לא עדכנתי. 

זה פשוט כי אין לי משהו טוב לעדכן :oops: :(. גם זה קורה ב-DIY. 

המסגרת: 

אני שוקל להחליף את אחת מהקורות שהכנתי (קורת גובה), הקרש שעליו מונחים הכלים לא הכי ישר בעולם (שארית שמצאתי, ולקחתי AS IS בלי לעשות לה כלום- מעולם לא בדקתי את היישור שלה. מסתבר שהיא לא ישרה), וטעות באחד מהחיבורים- 2 העיזים האלו גורמים ל GAP קטן ומחרפן בצד השמאלי. ייתכן שקליבות יפתרו את זה (יכול להיות שגם הקורה עקומה קצת יותר מדי :lol:. בכל זאת, זה עשוי ממשטח...), אבל ההעדפה שלי היא להכין חדש. 

בשעה טובה, סיימתי להכין את השלד של הדלתות!

עכשיו אני הולך לזרוק אותן לפח. :bad-word:

שילוב קטלני של טמטום אנושי, חומר זוועה, מחסור בכלים הנכונים וכלים זולים מדי.

התכנון- שיקוע של הפנל בתוך הקורות. עבור הביצוע החלטתי לעשות תעלות בקורות שיקבלו את הדלת לתוכן, כך שיהיה לדבק עוד יותר שטח אחיזה והכל יישב טוב-טוב. 

הביצוע- פה הבעיות התחילו. 

חתכתי לגודל הנכון את הקרשים (המעוותים, עם בטן פה ושקע שם, אחרי שיישרתי אותם קצת כמיטב היכולת). זה מהווה בעייה בפני עצמו (אפרופו, "חומר זוועה").

יכלתי לעשות את התעלות (RABBET) על המסור שולחן (ספויילר. זו הדרך העדיפה במקרה שלי), אבל החיסרון הוא שאני אקבל פינות "חסרות" (יהיה לי בקצה, איפה שהקורות משתלבות, חור בצורת מלבן קטן). אז פסלתי את הרעיון הזה.

החלטתי לעשות את התעלות עם הראוטר שלי (בוש ירוק עם בסיס PLUNGE). אני לא חובב גדול של עבודה עם הראוטר. לא מיומן בזה ולא טוב בזה. יש לו יתרונות ונקודות שבהן הוא מצטיין, זו לא הייתה אחת מהן... 

ברגע של טימטום, החלטתי להתחיל את התעלות מהעומק המקסימלי עם ביט יעודי ל RABBETS שיש לי בתוך סט שעלה כמה גרושים (קרי, "כלים זולים" שדיברתי עליהם- נגיע לזה). 

טעות 1: מסתבר שלא הידקתי את הביט מספיק חזק (שזה הזוי לי, אני תמיד מהדק לו את האמאמא שלו- לא מבין מה קרה הפעם). הנבלה כמעט פגע לי ברגל כשהוא עף ולקח איתו חלק קטן מהעץ שהוא לא היה אמור. פשוט לא מבין איך זה קרה. אני מקפיד על הידוק עצבני מאד- אין מצב שהתרשלתי ולא הידקתי. זה לא קורה. אנסה לתחקר את עצמי בהמשך ולהפיק "מיסכנות"... 

טעות 2: הדופן, בעמידה, רזה מדי בשביל שהראוטר ישב טוב (אידאלית, שולחן ראוטר, אפרופו "מחסור בכלים הנכונים"). עומק העבודה יצא לא הכי אחיד. זו גם הסיבה שבגינה התחלתי מהגובה המקסימלי של החיתוך, ההנחה הייתה שמאחר ולמעלה יהיה לי פחות חומר להוריד אוכל להתרכז יותר בלעבוד ישר עם הראוטר ויותר בקלות (חלק קטן מהטימטום שדיברתי עליו קודם). להמשך פתרתי את זה, הכנתי "מתקן" רחב דיו עבור יציבות ובאורך מתאים שניתן לעגן לשולחן כדי שלבסיס הראוטר יהיה על מה לשבת. זה כשהבנתי שהייתי מאד מטומטם ולא תהיה לי אפשרות לעשות את הפינוי הסופי של החומר בצורה אחרת בלי לפגוע עוד בחומר.

נראה זוועה... אבל נו, טוב, איכשהו בסדר, אוקיי, ממילא הפאנל יכסה את זה ולא יראו כלום. כאילו, בגדול, כזה. 

אה, אבל עכשיו מגיע החלק האומנותי- איך אני מוריד את השפה שנותרה לי בחלק העליון? אה, מה הבעייה, אזמלים. 

זה אורן. שהיה פעם משטח. 

אורן. 

זה עץ שאוהב להישבר ולהיפתח בצורה שהוא מעדיף ולא איך שאתה רוצה. 

אז לקחתי גם מסור כדי לעשות "גבולות גיזרה". ובהחלט עבדתי קשה עם זה, רק כי לא רציתי להשתמש שוב בראוטר עם הדופן הדקה שיש לי שם. 

להגנתי אומר, שזה נעשה תוך כדי כל הבלגאן של האזעקות והטילים והמחסור בשינה שהגיע עם כל זה. 

הבנתי שאין לי ממש ברירה אחרת ואצטרך לעשות את זה עם הראוטר. 

בהתחלה עוד ניסיתי לקחת את המוביל יישור שמגיע עם הראוטר, ולעשות את החלקים הישרים הארוכים איתו (הפינות קלות יותר להתמודדות אחרי זה, יש די מקום ליציבות לבסיס). 

אבל פה הטימטום שלי נכנס להילוך גבוה. השתמשתי באותו ביט RABBET כדי להוריד את שאר החומר.

המיסב תחתון... קרי, המיסב פוגש את החומר שכבר הורדתי, בזמן שהביט חותך עוד יותר עמוק- כי המיסב היה אמור לפגוש את קצה החומר. 

אם הייתי מתחיל מהקצה בתור המעבר הראשון, וירידה לעומק המקסימלי במעבר השני, זה היה עובד. 

אבל לא. 

אז עם הטימטום שלי הורדתי חתיכה ארוכה ויפה של חומר שממש לא הייתי צריך להוריד. 

אז אמרתי לעצמי, טוב, אני ממילא הולך לשים חומר מילוי לחורים ולצבוע, נמלא גם את זה... או שנדביק חתיכה של עץ שמה. 

עברתי לביט הנכון (FLUSH TRIMMING BIT). הכנתי את הג'יג היעודי ליציבות. 

וואלה, עובד יפה! 

עד שהמיסב של הביט התפוצץ. אפרופו כלים זולים. :bad-word:

גיליתי את זה כשראיתי דיסקה מתכתית שוכבת לה ליד הקורה שעבדתי עליה. 

הבעייה, מהירות הסיבוב של הביט בראוטר, היה הופך את הכדוריות של המיסב למיני קליעים- אם לא הייתי קולט את זה הייתי עלול להיפצע בצורה שאפילו נהג לילה עוד לא הצליח. 

החלפתי מיסב מביט אחר, ובא לציון בועל- עברתי על כל החלקים וסיימתי את העבודה עם הראוטר. נעזוב את הסימני חריכה שנותרו מהבורג של המיסב לרגע, ממילא הפנל יכסה את זה:lol:.

הראוטר משאיר פינות מעוגלות, שצריך או לרבע, או לעגל את קצות הפאנל המיועד לזיווג. בחרתי לרבע את הפינות. 

איך? אזמלים, כמובן. וזה עדיין אורן. שהיה משטח. 

זוכרים שאמרתי שעל המסור שולחן היו נשארות לי "פינות חסרות" עם חור מלבני? נחשו מה קרה עם האזמלים. 

נכון! הפינות נשברו........ ונשארתי עם חור לא אחיד, מלבני. מילא, חור אחיד - ניחא. אני יכול לחתוך רצועה במידה מתאימה ולהדביק... ממילא אני צובע ולא יראו את התיקון הזה. אבל ככה?

זה השלב שעצרתי. העפתי מבט ארוך ונוקב על פאר היצירה שלי. 

והחלטתי שאפילו שאין לי כרגע עוד חומר, אני פוסל את החלקים ואעיף אותם לפח. 

עשיתי אני חושב את כל הטעויות האפשריות פה. 

ככה לומדים הכי טוב... 

הבעסה, אם זה היה פרוייקט קטן יותר, לא משמעותי, אין בעייה. מתבאס קצת וממשיך הלאה. 

ספציפית, הפרוייקט הזה גם ככה עושה לי בלגאן שלם בסדנה, עם הנגישות לכל הכלים החשובים שלי. עכשיו גם להיתקע איתו לעוד תקופה ארוכה (מי יודע מתי אצליח להתארגן על עוד חומר), בעייה ברמות קשות. 

וואו איזו חפירה יצאה לי. 

עמוקה כמעט כמו הטעויות עם הראוטר... 

למי שהצליח להגיע עד לפה, תודה על הקריאה.

פורסם (נערך)

אישית אני חושב שאסור לך להשתמש בראוטר, אתה לא נשמע לי הפרופיל הנפשי המתאים לכלי הסופר-מסוכן הזה. 😁

לפעם הבאה - rabbet שנמשך לכל האורך (עם מסור שולחני או מקצועה ייעודית, לא משנה) -

כמו שתיארת בפסקה הראשונה, אחר כך משלימים עם קוביה קטנה של עץ.

גם אם לא צובעים את העץ, זה מה שמקובל לעשות. וזה קל.

להבא - דע לך שבעלי מוכרים כיום ביטים ספירליים לראוטרים באיכות מדהימה, בגזרת מחיר של 50 ש״ח פלוס מינוס,

זה המוות המיידי והעכשווי של התעשייה המערבית / WPW / ישקר / freud / ושות׳

(רק תקפיד שה-shaft יהיה 1/4 אינץ׳ ולא 6 מ״מ)

להבא 2 - עץ זה עץ, אל תפחד להדביק, לחורר, להדביק שוב, לחורר שוב וכיו״ב.

אם אתה צובע מעל, על אחת כמה וכמה. תחשוב שזה פלסטלינה. חימר. אתה סתם מקדש אותו. אל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...