Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל ביצי פסחא אמורות להיות צבעוניות

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יופי עכשיו נתת לו סיבה לקנות מרסס צבע, ראש מכחול לדרמל וצבעי מאכל...

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

משפט שהיה שגור בפי, כשהייתי צעיר ופוחז: "אם למישהו יש בעייה אם זה, הוא מוזמן לצבוע לי את הביצים לכבוד חג הפסחא". 

מצטער. ההקשר המקורי אבד מזמן מאחר ולא היה מתועד כמו שצריך. 

פלוס, זה עבודה למכחול ידני או למרסס צבע. בורסוד, אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הרעיונות שלך אבל תחשוב בטיחות לפני שאתה מתחיל פרוייקט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז. 

התחלתי להכין את הקרשים למסגרת הגדולה. כיאה וכראוי לקרשי משטח, יש שם הרבה עקמומיות לשלל כיווני אוויר. הארוכים קעורים (וקמורים מהצד השני), הקצרים, גם הם לא הכי ישרים בעולם אבל זה הרבה פחות מורגש ובעייתי. ליטוש פשוט די סידר אותם, אולי יהיה צריך להשקיע עוד טיפה, בקטנה. לעומתם, הארוכים בעיתיים מאד. הליטוש רק הראה לי עד כמה. 

יישרתי את הקנטים שלהם עם המקצוע הידני שלי. עכשיו כשהקנטים ישרים, אוכל להעביר את העסק דרך המסור (גם כדי להיפטר מהזווית שנתתי לקנטים על המקצוע...) ולקבל מידת רוחב סופית וישרה לחלוטין. 

עדיין צריך לטפל בעקמת. 

בשביל זה, אבנה מתקן להקצעה- בגלל בעיות מקום, יהיה בנוי מ-2 חלקים קלים לאחסנה. הראשון מתלבש על קצה השולחן, והשני בנוי ממעצור הקצעה (PLANE STOP למי שרוצה לגגל). 

ברגע שאטפל בקמור, אוכל להשתמש בצד המיושר ולהעביר את הסיפור דרך המסור כדי לטפל בקעור. אין לי כלים יעודיים (PLANER\THICKNESS PLANER) לטפל בזה. המקצוע הידני (וגם החשמלי) לא רחב דיו. אפילו אם היה תקציב, אין פשוט מקום... גם ככה אני צריך לסובב את המסור (כל הכלי) 90 מעלות כדי שיוכל להתמודד עם קרשים של 120 ס"מ. 

אמשיך לעדכן כשאתקדם. 

אני מנחש שיהיה לי הרבה זמן להעביר בקרוב בסדנה, עם הפסקות יזומות של ללכת ולשבת במקום עוד יותר קטן וצפוף עם עוד אנשים, נגיד את זה ככה. 

פורסם

אז. 

זהו. יישרתי את כל הקרשים למסגרת הראשית, החיצונית. 

החלטתי לעשות את זה בעזרת המסור שולחן (בקרוב: פוסט חדש עם שאלות לגבי הגדר של הדרעק). לצורך זה, השמשתי גדר גבוהה שבניתי בעבר אבל לא יצאה מוצלח אבל כן שמרתי אותה לעתיד, לנקודה שבה אצטרך להשמיש אותה. 

קצת תמונות. הגדר המוגבהת (ומוארכת):

image.thumb.png.a396d3fa0e1e5b5907dbe7a913676a15.png

והתוצרת:

image.thumb.png.54121111da61fd817bde449231bc4b39.png

כדי שאוכל לעבוד על הקרשים האלו, באורך של 120 ס"מ, הייתי צריך לסובב את המסור שולחן 90 מעלות לאיך שהוא בדרך כלל ממוקם (פונה לקיר). זו "קומבינה" שאני מאד לא אוהב לעשות, היא מגושמת ובעיניי הרבה פחות בטיחותית לעבודה, אבל כשצריך צריך... 

כל הסדנה שלי היא 2.7 על 2.8 מטר בערך. אין יותר מדי מקום. אז עושים קומבינות:twisted:

כמו שאמרתי קודם, החומר גלם שלי לקורות הוא אורן שהיה בעברו משטח. 

תמונה של החלקים שעברו טיפול לבין "גרסת המקור", מצא את ההבדלים.

image.thumb.png.82f2f604530897c476035c3ebe6fb068.png

המלטשת גילתה לי בדיוק איפה הבעיות שלי, ובהן טיפלתי עם המסור. וכמובן שוב ליטוש, ועכשיו הכל סביר ומוכן לשלב הבא: התחלת יצירת חיבורי DOVETAILS למסגרת הראשית. 

פורסם

ממשיכים. 

אתמול הכנתי את החיבור הראשון. כל חיבור כזה לוקח זמן ותשומת לב רבה. 

שימו לב, זו הפעם השלישית בלבד בחיי שבה אני מכין חיבור מהסוג הזה. 

יש תמונות למעוניינים. 

שלב ראשון, כלים וחומרים. 

image.thumb.jpeg.30889d836ac2a0348a12e3a4b6216440.jpeg

אחרי הסימון הנחתי את העץ במלחצי המוקסון האימתניות שלי. גובה השולחן מהרצפה הוא קצת מעל 70 ס"מ, גובה הקרש הוא סביב 115 ס"מ... הקרש נוגע ברצפה בתמונה.

image.thumb.jpeg.4a4eb3de1d544f1b643089a591a63076.jpeg

ומתכוננים לניסור הזוויות. 

image.thumb.jpeg.d66a9789b6d9a455a775c31b6c71537c.jpeg

אחרי הניסור, חירצתי עם סכין את הגבול שסימנתי כדי לייצר חציץ שיהיה יותר יעיל עבור העבודה עם האזמל. 

image.thumb.jpeg.fcb9fb7a4069efb8f029f8f0b3d8073f.jpeg

כלים וחומרים: 

image.thumb.jpeg.b82a2ab6c4ac88127827b0a3228e0320.jpeg

נכנסתי עם האזמל באלכסון משמאל לימין, כדי לייצר שפה קטנה. אי אפשר להתחיל מייד בעבודה עם האזמל ב-90 מעלות כי הוא "יברח" אחורה וישנה טיפונת את המידה. לכן ביצעתי את הכניסה הזו כדי לייצר V קטן. כך אוכל להכניס את האזמל לקצה החריץ כך שיישב טוב, ולא ינסה לזוז אחורנית. 

image.thumb.jpeg.35452d9e20d0257437d2fc5edafd83f5.jpeg

אחרי שפיניתי חצי מהגובה בערך, הפכתי את הקרש והתחלתי לעבוד ולפנות מהצד השני. עוזר מאד למניעת פיצוצים ופיצולים לא רצויים בעץ. 

כשסיימתי להוריד את החומר, עשיתי קצת ניקיון עם האזמל. 

image.thumb.jpeg.a1cf7f981f3b3e32052944208f5aa650.jpeg

ואז עוד קצת.

עכשיו התחלתי להתכונן לשלב של ה"ברית מילה"- ניסור הפין.

כלים וחומרים:

image.thumb.jpeg.123918b14615824becf11180b7bf1331.jpeg

ניסור צד אחד ולאחריו השני. 

image.thumb.jpeg.04614c1a9206185126bf322273256f97.jpeg

עוד ניקיון עם האזמלים ועבודה עדינה להגעה למידה הנכונה. 

והנה התוצאות- כשמפעילים טיפה לחץ (כמו שהקליבות יפעילו), יותר ממה שאני יכול להפעיל ולצלם בו זמנית כי מחסור בידיים:rofl:, ההתאמה מושלמת ולא כמו שרואים בתמונות (יש בתמונות טיפה מקום לשיפור, אך שוב- זו אשלייה. עם הפעלת טיפה לחץ הכל יושב בול).

image.thumb.jpeg.a951b809b2a7c8393b90dad03b4a53b7.jpeg

image.thumb.jpeg.e37126533b2c4ec5ec48b122d06e34dd.jpeg

זהו. אחד מתוך 4 למסגרת הזו, ועוד 8 עבור 2 הדלתות... 

בהחלט אצטרך לעשות משהו עם החורים הזוועתיים האלו שנתקעו לי במקום לא טוב. נו, UPCYCLING. זה מה יש. 

אעדכן כשיהיה לי מה. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

אחלה זנב יונה.

לגבי החורים - פשוט - קח שאריות מאותו אורן שחתכת, תגלף לחרוט מחודד ותדחוף פנימה עם דבק. אני יודע, כיוון סיבים וזה, לא משנה. ייראה מצוין אחרי שאורן יתכהה טבעית.

או שיפודי במבוק.

או שלא תעשה כלום כי זה בכלל בצדדים ומי ייראה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

תודה רבה האנס. 

אני דווקא בכיוון של שפכטל עץ משירשור מקביל. אני כנראה אצבע את זה, אני לא יודע למה אבל לא חושב ש"בא לי" לראות את העץ החשוף כל יום שאני בסדנה. יש לי מספיק ארוניות מעץ מלא וחשוף כאלו שם (כל אחד עם פיניש אחר :rofl:, אקלקטי משהו) והיה לי גם משהו מאורן בסלון שהחלפתי כי פשוט לא יכלתי יותר לסבול את הלוק הזה (מדף לראוטר), מעבר לעובדה שהגודל שלו לא היה אידאלי (זה לא היה מספיק תירוץ עבורי- רק כשנמאס לי מהלוק, עשיתי עם זה משהו. ובכלל רציתי שזה יהיה בסגנון של קיר מריו אבל ירדתי מזה בסוף).

image.thumb.png.90dcee460cc71ed1701e77ad83362be2.png

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

לא חושב ש"בא לי" לראות את העץ החשוף

בכמה מקרים כאלה עשיתי לעץ ציפוי בלבד שחור שאני משנורר מאיזה דיג'יי...

האחרון היה שולחנון שבניתי לחברה מכל השאריות שנשארו לי מהשולחן ההוא.

את הפלטה הכנתי מ-3 חלקים שונים בצבע, עם קצת חורים והרבה כתמי צבע.

בלי חיפוי זה לא היה נראה טוב, והעיקרון היה לא לקנות כלום, רק להשתמש בשאריות הקיימות.

יצא סביר לדעתי, וזו הייתה הפעם הראשונה שאני 'מטמיע' עץ בתוך עץ (לא מכיר את המונח המקצועי)

ודווקא הלך לא רע. תוך יומיים סיימתי הכל.

Untitl99ed.jpg

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, BoazB11 כתב:

בכמה מקרים כאלה עשיתי לעץ ציפוי בלבד שחור שאני משנורר מאיזה דיג'יי...

בלי חיפוי זה לא היה נראה טוב, והעיקרון היה לא לקנות כלום, רק להשתמש בשאריות הקיימות.

בד זו מחשבה, אבל לא מתאים לאופי השימוש הרצוי לפרוייקט הזה. לשולחן זה יכול להתאים דווקא. 

לגמרי מבין את הקטע.

לפני 10 דקות, BoazB11 כתב:

זו הייתה הפעם הראשונה שאני 'מטמיע' עץ בתוך עץ (לא מכיר את המונח המקצועי)

אני חושב שאתה מדבר על חיבור כזה, אם הבנתי אותך נכון (ועם חיזוקים ממה שראיתי ברגליים, עובר דרכם DOWEL- או שזה בורג?):

Joinery, what is a mortise and tenon? — Kaltimber - Timber ...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, ברווז כתב:

עם חיזוקים ממה שראיתי ברגליים, עובר דרכם DOWEL- או שזה בורג?):

בורג 6 מ"מ עם אום.
החלק הניצב של הרגל הוא איפאה, והאופקי למטה אורן 40X40 ממ

Untit8888led.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איך עשית את החורים המלבניים? 

בהדום שבניתי לפני לא זוכר כמה שנים טובות, התחכמתי ופשוט הדבקתי את העץ "מסביב" במקום להכין חור. 

2 קורות באורך מלא וקורת האמצע "מקוטעת", כשהמלבן הוא האמצע שלה בערך. הכל הודבק יחדיו. 

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

איך עשית את החורים המלבניים? 

קדחתי 10 מ"מ, אח"כ עם ג'יגסו משני הכיוונים, בסוף עם מפסלת.

האורן רך אז הלך קל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ג'יגסו?

הלהב היה ארוך דיו? או שהצטיידת בלהב ארוך במיוחד עבור המטלה הזו?

פורסם (נערך)

איכסה ג'יגסו, מה ג'יגסו פויה.

מקדח להוצאת חומר ומפסלת, מפסלת מפסלת ועוד מפסלת. פה במקרה זה אלון לבן, קשה מאוד אבל שום דבר לא עוצר מפסלות חדות. על צד החיוב אין סיבים נמעכים כמו באורן וקל לגרום לדברים להיראות טוב - crisp זאת המילה שאני מחפש.

ברגע שהגרז הוא פתוח גם מלמטה זה קל, רק צריך לדייק בסימון וזהו, לחצוב כמו אדם קדמון.

20200110_224330.jpg

20200410_180003~2.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...