Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטרונלה היא הפתרון הנפוץ ביותר בספרד, מדינה שהיתושים בה הם מכה חוצת גבולות ומגזרים ששום שינוי אוקלים או תיעוש או אורבניזציה לא פתרו בינתיים. 

יש שלל מוצרים לכל שימוש וחלל - צמידים, תרסיסים, נרות בשלל גדלים (הכי נפוץ), לפידים, קטורת ועוד. כל סופרמרקט וכל מקסטוק מקדיש לזה מדף נפרד פעמיים בשנה בעונה הרלוונטית, ולכל תושב בבית יש מבחר מוצרים מהז'אנר. 

אני בטוח שיש אמצעים יותר יעילים (כפי שצויין במחקר שפאלו ציטט) אבל קשה להתחרות עם ציטרונלה מבחינת מבחר הפורמטים, המחיר, והנגישות. השאלה המרכזית בבתים שסובלים מהתופעה היא לא 'האם ציטרונלה' אלא איזה מוצר איתה הכי מתאים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

1. אני כבר כמה שנים עם צמיד ציטרונלה (בעיקר לטיולים עם הכלב). מהנסיון שלי הם לא רעים, אבל פחות טובים ״מסנו די״. אבל שווה לי את העקיצה הבודדת המזדמנת ולא להסתובב כל היום עם בושם בניחוח סנו די.

2. לא בטוח שהצמח עצמו מפיץ את הריח בצורה מספקת באופן טבעי.

3. אין לי טעם לחקור את הענין, כי אם יש לזה כלורופיל, זה ימות. אצלי בבית יצורים צמאים צריכים לדעת לבקש מים.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 21 דקות, Be roo כתב:

אצלי בבית יצורים צמאים צריכים לדעת לבקש מים.

:rofl:

עם זה לפחות אני יכול לעזור לך. לא בדקתי עוד אפשרויות אבל הנה דוגמא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

עם זה לפחות אני יכול לעזור לך

לא לא, בלי פרוקסי.

או שלומדים לתקשר איתי ישירות (פעם הצעתי למרצה לפתח גנים פלורסנטים בצמחים: זורח בצהוב = חסר מים, זורח בורוד = חסר שמש וכו׳...).

• מצחיק 1
פורסם

נראה לי יהיה לך יותר פשוט לאלף את הכלב שלך שאו ילשין לך שהצמח צריך משהו או אפילו להביא מזלף ולהשקות בעצמו :lol:

Gardening With Dogs: 12 Vet-Approved Tips for Creating a Dog-Friendly Yard  – Dogster

חקרתי בעצמי בעבר על הדוחי חרקים (שונים. לא רק יתושים) באמצעות צליל. כמעט בכל מקום היה כתוב שזה לא מומלץ למי שמגדל בעלי חיים.

אולי שווה לנסות משהו בכיוון של "הדברה אקולוגית", יש הרי מיני ציפורים שאוכלות יבחושים שונים ומשונים. לארגן שובך או שבע באזור הבית, קצת אוכל מעניין עבור הציפורים בפנים (כדי למשוך אותן לאזור), ואולי המצב ישתפר. לכל הפחות זה ישפיע על המרחק שבו היתושים מטיילים, כשיש טורף בסביבה זה משפיע על הטרף.

בארץ משתמשים בשיטות האלו עבור ניקוש עשבייה למשל, במזרח הרחוק יצא לי להיתקל ברשת בשימוש בברווזים לאכילת מזיקים של גידולי אורז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

אולי שווה לנסות משהו בכיוון של "הדברה אקולוגית", יש הרי מיני ציפורים שאוכלות יבחושים שונים ומשונים. לארגן שובך או שבע באזור הבית, קצת אוכל מעניין עבור הציפורים בפנים (כדי למשוך אותן לאזור), ואולי המצב ישתפר. לכל הפחות זה ישפיע על המרחק שבו היתושים מטיילים, כשיש טורף בסביבה זה משפיע על הטרף.

הלו! ברווז! לאן אתה שוחה?!

רציתי להפטר מיתושים, אתה מכניס אותו להרפתקה של גידול ציפורים? 

וברצינות, הדבר אקולוגית עובדת במאסות, לא על מרפסת ספציפית. (בבקשה אל תשלח אותי לדבר עם משרד החקלאות עכשיו)

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • מצחיק 1
  • תוכן חדש...