Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא-רומיאו 147 3 דלתות twin-spark 1.6 02 ידני - עד כמה הרכב נחשב ספורטיבי?

ואיך הוא בהשוואה ל2.0? (120 כ"ס לעומת 150)

איך הגיר ידני ואיך הסלספיד?

תודה ושבת שלום :)

HQ

פורסם

ספורטיבית היא לא, בטח לא גרסת ה 1.6 למרות שהביצועים סה''כ טובים.

ממליץ לבדוק עלויות תיקונים לפני שאתה חושב לקנות איטלקיה מזדקנת.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ידני אחלה.

סלספיד קצת פחות אחלה (בשנים האלה זה גיר מיושן שאם הולך לו הרובוט זה המון תיקונים).

אולי היא לא ספורטיבית טהורה אבל היא כיף לא נורמלי.

אחרי שהיה לי המון מזל והייתה לי 156 אמינה מאוד (כי הבעלים הקודם השקיע ביישור קו יותר מהשווי של האוטו), הייתי חושב ממש ממש טוב אם לקנות אלפא ישנה (אם כבר אז אספנות).

פורסם

יותר מהכל - בדוק את ההיסטוריה של הרכב - ביצוע טיפולים בזמן ורצוי מאוד במוסכים שמתמחים בדגם (גם תיקונים).

ספורטיבית היא אולי לא (רק במראה - אבל גם זה משהו).

alfa 156 2.5.

פורסם

כמי שהתחיל עם גרסת ה105 כ"ס, אני יכול להגיד שהרכב מתנהג טוב מאוד, האם הייתי מגדיר אותו כרכב ספורטיבי? - בהחלט כן.

לא רכב ספורט, אבל ספורטיבי כן.

הרכב יכול ללמד הרבה רכבים חדשים, ורכבים חזקים ממנו התנהגות כביש מהי - כולל ספורטיביות למיניהן.

לגבי חוזק, אחרי שלמדתי את הרכב הוא בהחלט הרגיש לי חלש, והאמת היא שגם ה156 150 כ"ס שהחליפה אותה גם הרגישה חלשה אחרי זמן מה (אין מה לעשות, כוח הוא עניין שמתרגלים אליו מהר, ורוצים ממנו עוד).

הייתי ממליץ להתמקד או ב105, או ב150 כ"ס (אין הבדל משמעותי בכוח בין ה105 ל120 אבל בעלויות אחזקה בהחלט כן).

בעניין האמינות, אם הרכב טופל כמו שצריך, ונשמר, העלויות לא יקרות, בטח ובטח ביחס לתמורה.

אבל גם אל תצפה לעלויות אחזקה של קורולה.

אישית לא מסתדר עם אף גיר שהוא לא ידני, וכך גם אמליץ לך.

פורסם

כאמור לעיל. רכב לא ספורטיבי בהגדרות של כוח, אבל בהחלט ספורטיבי בהתנהגות ועוד יותר מזה בתחושה מאחורי ההגה. אחיזה מעולה, הגה והיגוי נהדרים, רכב שמחבר אותך לכביש ועדיין די נוח ונעים בנסיעה מנהלתית. זאת בתנאי שמצבו המכאני מושלם - בולמים, משולשים, תושבת מנוע וכו'. אין טעם ב-147 (או כל אלפא חדשה יחסית שנרכשת לצורך נהיגה ולא ולצורך אספנות) אם היא לא במצב מכאני מעולה או כזה שניתן לשפר במהירות וללא סיבוכים, וזה אומר היסטוריית טיפולים ללא קומבינות ובדיקה לפני קניה במוסך מתמחה אלפא.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב ספורט זה לא, אבל זה הכי קרוב שהיה לי. חברות הביטוח חושבות אחרת ולא בחברה אחת אמרו לי "לא מבטחים רכבי ספורט".

דווקא מאחוריה ההגה אני מקבל את התחושה שכן, אולי כי אף פעם לא היה לי רכב ספורט אמיתי.

חשוב שתקפיד על היסטוריית טיפולים מלאה ועבר כמה שיותר ידוע. אני החלפתי את כל הגומיות\משולשים\בולמי זעזועים ותושבות מנוע ומאוד מרוצה. מתנהגת מעולה ואני תמיד נהנה ממנה. את הדגם הרובוטי לא הייתי קונה, אבל גם לא מכיר אותו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

כמו שנאמר לפני ה 105 כוח היא בהחלט ספורטיבית אך לא רכב ספורט, מפנק עם התנהגות טובה פלוס, הדגם הזה הוא הקל לתפעול בין הדגמים והחלקים זולים יותר מאשר ה 120/150 כוח שהמנוע מצוייד בקאמשפט משתנה, ברקסים מוגדלים, סעפת פליטה , ממירים קטאליטיים , חיישנים שונים, בולמי זעזועים...בקיצור יש מקום לשיפור, בהחלט תמורה מהנה לכסף אם מוסיפים כמה שידרוגים וגם אם לא.

• תוכן חדש...