Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע-1250 duratec

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

כותרת-(והרכב זה פיאסטה 2014 ידנית)

איזה סוג צמיגות. סינטטי /חצי . ותקנים?

בספר רכב רשום 5-20 וחלופי 5-30 המוסכים בארץ פשוט בדיחה כל(מורשים כמובן)אחד אומר משהו אחר פשוט בדיחה!

תשובות מטומטמות כמו"שים 530 520 מהזה משנה חצי סינטטי או מלא העיקר תשים"בזיון...

מה אתם אומרים מהידע/נסיון?

עריכה אחרונה על ידי OPCSale
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

פריג'י אתה גאון לא יאומן ;)

רק תקרא פעם הבאה לפני שאתה מגיב :)

אריק בספר רשום מפורש 20 ולגבי 30 "שמן שיהיה תחליפי במידה ולא נמצא 20"למה ישר לגשת ל30?זה גם מה שחלק מהמוסכים אומרים ..מוזר

פורסם

אני לא מבין איזו אינפורמציה מעבר למה שכתוב בספר חסרה לך, כל עוד זה שמן איכותי בתקן פורד שמתאים לאחת מהצמיגויות שמופיעות בספר.

חצי או מלא - קרא בפורום, מלא עדיף על פי רוב (ובמיוחד ברכב חדש, בלי קשר לאוטו שלך).

במוסך לידיעתי ישימו לך חצי סינטטי של מוטוקראפט.

פורסם

מה שהעלת זה בין היתר מה שקראתי..יש שם סתירה

מצד אחד רשום 5-20 (ולקסטרול גם ,ואין בפועל עם התקן מתאים בכלל ל20 D: ) ובכלל ההמלצה היא ל20 ,וכתחליפי ל30-ובמוסכים בארץ שמים בעיקר 30 לכתחילה..אולי בגלל מזג האוויר(הגיוני)אך הספר רכב אמור לציין זאת אם יש הבדלי צמיגות בשל מזג''א מה שלא נאמר..

לסיכום נראה כמו מצב די אפור עם החלטה אישית בעיקר בין 20 ל30,וללא העדפות לסינטטי מלא חצי וכו..זאת דעתי ומה שהצלחתי לראות ולהסיק מהספר רכב/אינטרנט/מוסכים מורשי פורד

פורסם

אני מציע לך לקרוא בפורום את הדיונים על סינטטי מלא, חצי או מינרלי.

בקצרה:

יצרן הרכב לא יכול לדרוש מיצרן השמנים לייצר בטכנולוגיה מסוימת. הוא יכול, ודורש, עמידה בתקן שלו (לגבי תוספים, חומרי ניקוי, ריכוזים מסוימים של מרכיבים).

יצרן השמן, בתורו, מייצר במגוון שיטות (ולמגוון קהלי יעד) - סינטטי מלא, חצי ומינרלי.

מה עדיף? היום התוצרת האיכותית היא לרוב סינטטי מלא. זה לא אומר שאם תכניס שמן חצי סינטטי תעשה נזק. ממש לא.

פורסם (נערך)

פריג'י אתה צודק אבל עד רבה ממה שאני יודע להיפך יש מנועים שיותר מתאים להם חצי או מינרלי מאשר סינטטי...ככה שסינטטי זה לא בדיוק האידיאל תמיד

ברור טום אין דבר כזה שאין בכלל,הכוונה היית שאין בארץ.

לפחות לי לא יצא לראות,וככה בשביל הפרוטוקול חוץ ממה ששלחת מצאתי סה''כ עוד 3 סוגים ככה שבכללי גם אין הרבה אפילו בעולם :)

נראה לי שה5-30 עם התקן המתאים יהיה יותר מתאים לארץ וגם יותר נגיש

לדוגמא:השמן ששמים במוסך(חצי אני משער),וקאסטרול A1 5-30(סינטטי מלא)

פורסם

אמת ויציב, ה- 5W20 יחסית קשה להשגה בארץ.

אצל אבי חלקי חילוף למשל ה- 5W20 היחיד שיש זה הקסטרול מגנטק... לעומת זאת שמני 5W30 הרבה יותר נפוצים, ויש לא מעט בתקן פורד.

אני לא ממש בטוח שה- 5W20 סינטטי מלא. אני חושב שהוא חצי סינטטי. בכלל לא הצלחתי לאתר אותו באתר של קסטרול, וכל מה שמצאתי היה עם לוגו של פורד. כנראה שהוא מתאים במיוחד למנוע 1 ליטר אקובוסט.

פורסם (נערך)

לפי הלינק הבא, אכן סינטטי מלא: http://www.opieoils.co.uk/p-79184-castrol-magnatec-5w-20-e-fully-synthetic-engine-oil-ford-eco-boost.aspx

לפי כל אתר של שמנים שמייצר לתקן הזה נראה כי מדובר בייצור מיוחד עבור מנועי פורד החדשים.

עוד שמנים שעומדים בתקן לדוגמה -

MOTUL SPECIFIC 948B 5W20

TOTAL QUARTZ 9000 FUTURE EcoB 5W-20

LiquyMoly SPECIAL TEC F ECO 5W-20

עוד קצת על התקן: http://www.imakenews.com/lng/e_article002367909.cfm

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

פורד החדשים זה אקובוסט לא הדורה טק ותודה על הטרחה טום

וה 3 שרשמת זה אלו שאני מצאתי גם :) נראה לי בכל העולם יש 3-4 לצמיגות ולתקן הזה

פורסם

השאילה התחלתית היתה: איזו דרגה צמיגות: 5W-20 או 5W-30

התשובה תלויה בתנאי השימוש של הרכב (מזג אוויר, תנועה, אופן נהיגה, ...)

אם תשתמש ב- 5W-30 בתנאים שהיה מתאים יותר 5W-20 הבעיה תהיה תצרוכת דלק קצת יותר גבוה.

אם תשתמש ב- 5W-20 בתנאים שהיה מתאים יותר 5W-30 הבעיה תהיה בלאי מוגבר ביותר של המנוע.

טמפרטורות בישראל גבוהות יותר מאנגליה.

ממליץ לא לקחת סיכון ולשים 5W-30

הסברים טובים על שמנים ושימון (באנגלית) אפשר למצוא פה ופה

פורסם (נערך)

תודה אדידז אתה צודק אך לא ב100%,רק אוסיף שגם צמיגות גבוהה מעבר לרצוי גם יכולה להאיץ בלאי ולא רק עלייה בצריכת הדלק.

במקרה הזה ספציפי המעבר מ20ל 30 לא נראה קריטי ו(למרות שיש מצבים שעלייה בצמיגות כמו שאמרתי כן יכולה להאיץ בלאי במנוע במקרה הזה ובצמיגויות האלו זה לא נראה כך)

ומה שבאמת נראה למצב הזה כרגע עלייה בצמיגות ל30 תגרום לעלייה בצריכת דלק בתנאים לא מתאימים (בעיקר של קור)ולא מעבר לזה

לי זה נראה כמו WINWIN SITUATION במקרה הפחות טוב עליה קלה בצריכת דלק מול הגנה לאורך כל הדרך למכלולי המנוע P:

• תוכן חדש...