Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אם השאיפה הכי גבוהה בחיים של מישהו זה דירה, זה עצוב.

זה הבסיס. קורת גג.
אם יש לך הכנסה פסיבית שמשלמת לך שכירות או דירה בלי משכנתא כבר ירדה דאגה גדולה מליבך ואתה יכול להוריד גז במרוץ.
אז אפשר לרכז מאמצים לכל כיוון שתבחר. אושר, עוד עושר...
בכל מקרה זה הבסיס. 

לפני 6 דקות, Liviur כתב:

וכמה כאלו יש?

זה חיתוך של לא מעט קבוצות שהן מלכתחילה לא גדולות אז כנראה שמעט מאוד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

22 זה כלום בשביל לגור עם ההורים ודי מקובל.

מכיר הרבה יותר מבוגרים מזה בעבודות טובות שעדיין גרים "עם ההורים" או על בדירה על חשבונם.

ומתכנת הוא ממש לא מעמד הביניים הרגיל, אלא הקצה הגבוה שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

אם יש לך הכנסה פסיבית שמשלמת לך שכירות או דירה בלי משכנתא כבר ירדה דאגה גדולה מליבך ואתה יכול להוריד גז במרוץ.

אולי לגביך. אני לא חושב ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה הבסיס. קורת גג.
אז אפשר לרכז מאמצים לכל כיוון שתבחר. אושר, עוד עושר...
בכל מקרה זה הבסיס. 

אני ישן הרבה יותר טוב בלילה עם 400 אלף שקל בצד,אפילו בפיקדון סולידי מאוד עם תשואה שלא מפסידה לי את הכסף ומגורים בשכירות מאשר עם אפס כסף בצד כי הון עצמי וחוב של מליון וחצי לבנק.

וזה לא ש2 מליון שקל זה כסף לנדלן מטואף...אולי דירה בינונית בשכונה בינונית בחדרה.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, Lior_Django כתב:

22 זה כלום בשביל לגור עם ההורים ודי מקובל.

אין עם זה שום בעיה אם זה למטרה מסויימת ומקובל עליהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לשאלה כזו, כדאי שמתכנת יגיב.

אשתו של חבר שלי למדה באינפיניטי, סיימה שם שנתיים התחייבות נראה לי ומרוויחה היום מעל 30 אלף באותו מקום עבודה.

נכון, בהתחלה מרוויחים יחסית מעט אבל זה הדמי לימוד ששווים כל שקל לטענתה.

תכנות משעמם? כשמקבלים BURNOUT בהחלט אי אפשר לתכנת, אבל הצלחתי לשבת על זה 16-17 שעות ביום כשהייתי בפוקוס על משהו.

אולי זה מעט שונה כי אני הבעלים של החברה ואני רואה את ההבדלים בהכנסות מיד ביום הבא, אבל בכל אופן בקורונה כשהעסק היה מושבת לא היתה לי בעיה ללכת לעבוד במקום אחר זמנית (לא הסתדר מסיבות שונות אבל הייתי על סף חתימת חוזה)

עכשיו עזוב שעמום, לשבת כל כך הרבה שעות ביום זה קשה, פיזית, התחלתי בחודשים האחרונים ללכת לבריכה פעם ביומיים.

השכר המתגמל בסוף החודש מפיג כל שיעמום.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לגבי אינפינטי אני יכול להעיד ממקור ראשון - בת הזוג סיימה שם את ההסבה לפני 4 שנים, ומרוויחה היום לא פחות מכל בוגר תואר ראשון עם ניסיון דומה, היא עובדת ועבדה בחברות מובילות בשוק המקומי (בטח בתחום ההתמחות שלה).

פורסם

יש אצלנו כמה וכמה בוגרי אינפיניטי.

אחרי סיום החוזה שלהם הם נקלטו בחברה כמהנדסים מהמניין, עם שמירת ותק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קראתי את כל השרשור וזה השנקל שלי (מהנדס תוכנה כ8 שנים ולאחרונה קודמתי לארכיטקט):

1. יום העבודה שלי מתחיל ב8 וחצי (אחרי הורדה של הילדים במסגרות), משתדל להגיע הביתה עד 17:00 בשביל להיות איתם. פעמיים בשבוע ממשיך לעבוד מ20:00 (אחרי שהם במיטה) עד 00:00 ויותר (השלמות, קוד, חקירות וכו'), שאר הימים אחרי השינה שלהם הולך להתאמן\עם האישה - אני חושב שמי שלא אוהב את זה, לא מתחבר לזה, לא יצליח להתמיד, התשוקה גורמת לזה להמשיך יום יום.
  2. רוב בוגרי אינפינטי (נגיד 65%) לא היו איכותיים בלשון המעטה, טובים בלרשום קוד (עם טעויות, גם אחרי שנתיים ניסיון), אבל יש יוצאים מן הכלל (המטרה שחברות מגייסות בוגרים של קורסים כאלו זה נטו מלחסוך).
  3. אחרי הצבא (אגב הייתי קצין בשטח, לא היה שום קשר לתוכנה) חסכתי עם אשתי (אז הייתה החברה) שקל-שקל (ונסענו לחו"ל פעם בשנה והחזקנו רכב) והגענו לדירה ברמת גן בגיל 30 (555), זה אפשרי.
  4. מי שרוצה להתקדם ולא להיות רק "כותב קוד" אלא מעבר, חייב לנשום את העולם הזה, להתקדם יום יום, להחזיק בלוג (יש לי גם כזה) ללמוד טכנולוגיות חדשות ועוד ועוד ועוד.
  5. למה תכנות משתלם? לא בטוח שזה כזה משתלם, אני למדתי 5 שנים, 3 סמסטרים בשנה לימודי ערב + משרה מלאה ונגיד שמ30 ברוטו נשאר פחות מ20 נטו. זה גורם למישהו להתעשר? לא. אבל יש הרבה דברים אחרים, גמישות (ראו סעיף 1), חופשות, אנשים איכותיים, לרוב וכו' - אבל אני עושה מה שאני אוהב וזה הכי חשוב.
עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam
  • אהבתי 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 11 דקות, Shaike.Zam כתב:

מי שרוצה להתקדם ולא להיות רק "כותב קוד" אלא מעבר, חייב לנשום את העולם הזה, להתקדם יום יום, להחזיק בלוג (יש לי גם כזה) ללמוד טכנולוגיות חדשות ועוד ועוד ועוד

למה שאחזיק בלוג, אם אין לי שום עניין במדיה חברתית?

להתעניין ולנשום את העולם הזה - כן, ואז לא תצטרך לשבור את הראש על איך להישאר רלוונטי, זה יבוא לך טבעי.

אבל בלוג - על מה ולמה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

יפה מאוד.

1. שנת לימודים זה בד"כ שנה שאתה לומר במתכונת מלאה לפי הגדרת החוג. זאת אומרת שכנראה לא למדת 5 שנים. אלא הלימודים נמשכו 5 שנים כי במקביל עבדת.

מדעי המחשב זה 3 שנים. הנדסה זה 4.

2. השעות עבודה נשמעות מאוד נוחות. אתה מתחיל ב-08:30 וכנראה מסיים באיזור 16:30 אם אתה מגיע הביתה עד 17. זה אומר 8 שעות ביום רגיל ועוד 8 שעות השלמה בשבוע. שבוע עבודה של 48 שעות. מתוכם 8 לפחות מהבית. אתה מתכוון שהבעיה בהתמדה היא בגלל העניין או החוסר עניין בעבודה?

זה מאוד חשוב. אבל בסופו של יום הכי חשוב זה שתהיה לך עבודה ושתוכל לפרנס ולהתפרנס בכבוד.

3. דירה ממוצעת ברמת גם עולה היום כמה? 2.5 מיליון? השתחחרת מהצבא בגיל 21 (כנראה אחרי כי היית קצין. אבל נגיד). אז כדי לחסוך 2.5 מיליון עד גיל 30 - נגיד 10 שנים, צריך לחסוך כל שנה משהו כמו 200 אלף. חצי מיליון קיבלת מתנה מריביות. עליי. 

כלומר אתה וזוגתך צריכים כל חודש לשים סכום של קרוב ל-20 אלף שקל בצד. בשביל לרכוש עוד 10 שנים דירה. אפשרי. אם מרוויחים יפה.

מה שסביר להניח זה שחסכתם מספיק להון ראשוני לדירה ואז לקחתם משכנתא לא קטנה. 

4. מחזק את ואדים. למי אכפת מהבלוג?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
פורסם

אני חושב שאינפינטי צריכה לקבל קטגוריה משלה - אם מגיע בוגר הנדסת חשמל או מכונות זה לא שקול לבוגר מדעי הרוח, ולמיטב זכרוני הדרישה שלהם היא בוגר תואר מדעי.

זה שונה מחברות שפונות למשוחררים בני 22 ומוכרת להם חלומות שתוך חודשיים הם בפייסבוק או מייקרוסופט משחקים פינג פונג בהפסקת צהריים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

חוזר על השאלה, קניית דירה = הצלחה וחיים ומאושרים?

יש דבר כזה שאתה בטוח מכיר. שזה פירמידת הצרכים.

הצלחה וחיים מאושרים נמדדים באופן שונה אצל אנשים שונים במצבים שונים בחיים.

אבל בסופו של יום, לפני ההגשמה העצמית ועוד כל מיני שיט ניו אייג' כזה, יש כמה דברים שאדם צריך שיהיו לו בשביל שהראש שלו יתעסק בדברים אחרים.

זה כולל בריאות. בטחון. אוכל. 

זה שיש לך מספיק כסף להחזיק דירה או שיש לך דירה לא יעשה אותך מוצלח או מאושר. זה יוריד לך מכשול בדרך לשם.

אבל זה שאין לך מספיק כסף לזה - זה יגרום לראש שלך להתעסק הזה בלי סוף.

אני לא יודע כמה פעמים היית במצב שלא ידעת מה יקרה איתך כלכלית בהמשך - ברמה של אי יכולת לשלם על מקום מגורים או אוכל. אבל אני מבטיח לך שזה בוודאות מונע ממך אושר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, vadim6385 כתב:

למה שאחזיק בלוג, אם אין לי שום עניין במדיה חברתית?

להתעניין ולנשום את העולם הזה - כן, ואז לא תצטרך לשבור את הראש על איך להישאר רלוונטי, זה יבוא לך טבעי.

אבל בלוג - על מה ולמה?

לא חייב בלוג כממש אתר או משהו כזה (למרות שזה מה שיש לי) זה יכול להיות גם השתתפות פעילה ואקטיבית במיט אפס\ חשבון פורה ב stackoverflow שעונה על שאלות, צריך איזשהי התעניינות בeco system של זה, הרבה מגייסים בודקים את זה.

ציטוט

1. שנת לימודים זה בד"כ שנה שאתה לומר במתכונת מלאה לפי הגדרת החוג. זאת אומרת שכנראה לא למדת 5 שנים. אלא הלימודים נמשכו 5 שנים כי במקביל עבדת.

מדעי המחשב זה 3 שנים. הנדסה זה 4.

2. השעות עבודה נשמעות מאוד נוחות. אתה מתחיל ב-08:30 וכנראה מסיים באיזור 16:30 אם אתה מגיע הביתה עד 17. זה אומר 8 שעות ביום רגיל ועוד 8 שעות השלמה בשבוע. שבוע עבודה של 48 שעות. מתוכם 8 לפחות מהבית. אתה מתכוון שהבעיה בהתמדה היא בגלל העניין או החוסר עניין בעבודה?

זה מאוד חשוב. אבל בסופו של יום הכי חשוב זה שתהיה לך עבודה ושתוכל לפרנס ולהתפרנס בכבוד.

3. דירה ממוצעת ברמת גם עולה היום כמה? 2.5 מיליון? השתחחרת מהצבא בגיל 21 (כנראה אחרי כי היית קצין. אבל נגיד). אז כדי לחסוך 2.5 מיליון עד גיל 30 - נגיד 10 שנים, צריך לחסוך כל שנה משהו כמו 200 אלף. חצי מיליון קיבלת מתנה מריביות. עליי. 

כלומר אתה וזוגתך צריכים כל חודש לשים סכום של קרוב ל-20 אלף שקל בצד. בשביל לרכוש עוד 10 שנים דירה. אפשרי. אם מרוויחים יפה.

מה שסביר להניח זה שחסכתם מספיק להון ראשוני לדירה ואז לקחתם משכנתא לא קטנה. 

4. מחזק את ואדים. למי אכפת מהבלוג?

1.  5 שנים זה לימודי ערב, 4 זה לימודי בוקר. בלימודי ערב זה 3 סמסטרים ובכל סמסטר כ3-5 קורסים (תלוי בנק"ז) שזה ימי שישי + 3 ימים בשבוע מ18:00 עד 22:00 (לעשות את זה במשך חמש שנים + משרה מלאה זה עינוי).
  2. לא כולם מסוגלים אחרי יום עבודה להמשיך לעבוד עד 12 בלילה ויותר, אני חושב שמה שמדרבן אותך לעשות את זה, מעבר לדד ליינים שהתחייבת אליהם כי אחרת יורידו לך את הראש, זה התשוקה למקצוע הזה.
  3. קניתי מציאה (יש כאלו גם היום) ב1.8 מיליון. הון עצמי של 500K. זוג יכול לחסוך כזה סכום למשך 10 שנים. אז אני משלם משכנתא של 6.5K חודשי (דומה מאוד לשכירות, אבל עוד 20 שנה הדירה שלי)
  4. תראה את התשובה שלי למעלה. אצלי בראיונות עבודה שואלים לדוגמא, מה עוד אתה יכול לספר על עצמך, אז אני אומר, תראו את מה שכתבתי, ואז העיניים שלהם נפתחות. היום יש כל כך הרבה מועמדים (טובים יותר ופחות) וצריך באמת איזשהו משהו שמתעלה מעל הרוב. אם אני מראיין מישהו ויש לו חשבון stackoverflow פורה בתשובות ורעיונות, זה ממש נותך לי נקודות אקטסרה עליו. זה מראה גם על חשיבה, פתרון בעיות ואהבה למקצוע.

שוב, אני לא מחזיק בלוג פעיל בשביל להרשים, המטרה באמת זה לקחת משהו שחקרתי בעבודה (אלגוריתם\ תבנית עיצוב\ סרוויס חדש של AWS והתממשקות שלו למערכת אחרת לדוגמא), לכתוב על זה מדריך (שזה מאמר בבלוג) שעוד חצי שנה אצטרך לממש את זה שוב במקום אחר, או מישהו יבקש עזרה, אוכל לשלוף את זה ולהיזכר.

הרבה תשובות שנתתי בSTACKOVERFLOW הפנתי למאמר שלי בבלוג שלי, זה עוזר לאנשים, ואני מקבל על זה גם upvotes (2 ציפורים במכה אחת)

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam
  • רעיון טוב! 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 35 דקות, Shaike.Zam כתב:

קראתי את כל השרשור וזה השנקל שלי (מהנדס תוכנה כ8 שנים ולאחרונה קודמתי לארכיטקט)

סחטיין!

זה נחשב מהר מאוד, לא?

כמה תפסתי מהארכיטקט שהיה להו, היה מקור ידע עצום.. חטפו לנו אותו לצערי.

• תוכן חדש...