Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוףסוף מתחרה ראוי ליד2?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קראתי כתבה על אתר חדש שאמור להיות מתחרה ליד 2,  שהוקם על ידי יוצא יד2 ( הכתבה היתה על זה שיד2 תובעים אותו).

מדיפדוף מהיר  - נראה שהאתר נטען בדפדפן יותר מהר, יש אופציות חיפוש שדי מתבקשות אך חסרות ביד 2 ( כמו נדלן מפרטי וללא תיווך) ויש שפע מודעות.

הלוואי שיצליח, לא סובל את יד2, וזה המעט שאני יכול לעשות עבורו ( מרצוני הפרטי כמובן, לא ממומן ולא בטיח).

מוזמנים לחוות דעה:

https://keyz.ai/

עריכה אחרונה על ידי vxlan
  • אהבתי 3
פורסם

קודם כל, הלוח כרגע עדיין ריק.

אין להם כמעט מודעות.

זה, אני מניח ישתנה, אם וכאשר הוא יצליח לתפוס נתח שוק.

מעבר לזה, לא ניתן לסנן תתי דגמים (נניח, אני לא רוצה סוג מנוע מסויים שנחשב לבעייתי בדגם הספציפי).

היו בעבר נסיונות להתחרות ביד2, כמו הומלס וכו'. אף אחד מהם לא התרומם, וחבל. אבל גם (ממה שאני מכיר) בחו"ל, המצב דומה. יש לוח אחד שכולם הולכים אליו בדיפולט.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תעבורה/טראפיק זה מנגנון היזון חוזר חיובי שכמעט בלתי אפשרי להזיז. צריך נס או שבר עמוק וארוך ביד2 כדי שמשהו ביקום יהווה לו תחרות.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כל אחד ומה שכואב לו - עצם זה שאני יכול לגשת ללוח ממדינה אחרת, כבר שיפור רציני. החסימה הגורפת של תעבורה מחו"ל בכמה מהאתרים הגדולים בארץ (כמו יד2 וקספ) רק מראה כמה חלש וחסר כישורים מערך ה-IT שלהם. 

על הרקע הזה, כנראה שגם לא יהיה קשה מדי להפיל להם את השרת לכמה ימים, מה שיתן לאנשים הזדמנות להכיר את האתר המדובר... רק אומר. 

לא יודע עד כמה ה-UX בר קיימא עם בחירת הצבעים הנוכחית (לבן-סגול) ודי משעשע שעם כל ה-AI שלהם האתר עדיין לא מסוגל לעשות קרופינג נורמלי לתמונות שאנשים מעלים, אבל אהבתי את ההערות בראש בעמוד על דברים שכדאי לשים אליהם, בסגנון של BaT ושאר אתרי מכירות פומביות בארה"ב. 

שיהיה להם בהצלחה, הגיע הזמן שמישהו יערער את המונופול בתחום הזה. 

פורסם
בתאריך 8.6.2026 בשעה 23:41, Derish כתב:

כל אחד ומה שכואב לו - עצם זה שאני יכול לגשת ללוח ממדינה אחרת, כבר שיפור רציני. החסימה הגורפת של תעבורה מחו"ל בכמה מהאתרים הגדולים בארץ (כמו יד2 וקספ) רק מראה כמה חלש וחסר כישורים מערך ה-IT שלהם. 

על הרקע הזה, כנראה שגם לא יהיה קשה מדי להפיל להם את השרת לכמה ימים, מה שיתן לאנשים הזדמנות להכיר את האתר המדובר... רק אומר. 

לא יודע עד כמה ה-UX בר קיימא עם בחירת הצבעים הנוכחית (לבן-סגול) ודי משעשע שעם כל ה-AI שלהם האתר עדיין לא מסוגל לעשות קרופינג נורמלי לתמונות שאנשים מעלים, אבל אהבתי את ההערות בראש בעמוד על דברים שכדאי לשים אליהם, בסגנון של BaT ושאר אתרי מכירות פומביות בארה"ב. 

שיהיה להם בהצלחה, הגיע הזמן שמישהו יערער את המונופול בתחום הזה. 

אם אני זוכר נכון ,

החסימה של יד 2 לאתרים מחול התחילה אחרי שהיתה תקופה ארוכה של מודעות של "ימאי / עובד אסדה וכד' " שמוכר את הרכב שלו שנשאר בארץ במחיר ממש זול כי לא יכול להעביר ואז התכתבות בהודעות עד לעוקץ ונעלם. אחרי שזה עלה לחדשות , פשוט חסמו את הגישה לאתר מחול והבעיה נפתרה. 

היות שהאתר בא לתווך בין אנשים ולא משמש כמרקט פלייס  כלומר מוכר וקונה רכב / דירה צריכים להפגש פיזית , אז אני אישית לא רואה  טעם לפתוח את האתר לחול. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

חסימה גורפת על בסיס מיקום, בעידן שבו אנשים מתניידים חופשי בכל רחבי העולם וחוזרים הביתה לארוחת ערב, או סתם יושבים במהלך היום על VPN לצרכי עבודה או נטפליקס, אינה גישה חכמה במיוחד. זו גישה עצלה של מחלקת IT חסרת כישורים ו/או משאבים, שלא בזין שלה להכניס two factor authentication או שלל כלים מקובלים אחרים ששאר העולם כבר אימץ כדי לוודא את זהות הגולשים. 

דוגמה פשוטה - אם אם היו מבקשים שאעלה תמונה של הדרכון או של תעודת הזהות הישראלית שלי כדי לעשות וריפיקציה ואז מאפשרים לי להיכנס לאתר אך ורק עם שם המשתמש והסיסמה, זה לא היה כיף אבל הייתי מקבל את זה בהבנה. אם היו חוסמים פונקציות מסויימות כמו העברת או קבלת תשלום, כנ"ל. יש עוד דרכים רבות להתמודד עם הבעיה וישראל היא בטח לא המדינה היחידה שנדרשת לסוגיות דומות, אבל יש שם ריכוז גבוה במיוחד של אתרים גדולים שפשוט החליטו להרים אמברקס במקום להתאמץ.

זה קורה גם במקומות אחרים, למשל האתר של Home Depot שלא מקבל תעבורה מחוץ לארה"ב, אבל מדובר במקרים כ"כ נדירים שכל האינטרנט מכיר אותם. בישראל זה עניין שבשגרה ומצטרף לשלל אפליקציות חניה, הזמנת אוכל ועוד שלא מקבלים כרטיסי אשראי זרים, מספרי טלפון זרים וכו' תו"כ התעלמות מנתח שוק לא קטן. כנראה שזה המצב כשכל מי ש'הבין במחשבים' כשהיה ביסודי מתקבל לעבוד כמפתח בארגונים האלה. 

פורסם

טיפ אודטה, הרבה מאוד ראוטרים ביתיים מגיעים עם פיצ׳ר מובנה של vpn.

אתה מגדיר אותו על הראוטר ומגדיר אותו/מתקין את הקליינט שלו על הנייד/לפטופ ואז גם כשאתה בחו״ל זה כאילו שאתה בבית.

הייתי עכשיו כמה ימים באורובה ולא היתה לי שום בעיה לגלוש לכל האתרים הנ״ל וכל הפרסומות היו בהתאם. זה גם יותר בטוח ככה, בטח כשמשתמשים ברשתות wifi פתוחות.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...