Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבניין של זוגתי חיה משפחה של ערסים מקומיים מפ"ת שעושים את המוות לשכנים כבר המון שנים, הם בקומת קרקע עם גינה אז חפלות ומוזיקה רועשת ובריכה וכל טוב...

וענייני חניה כמובן...

לבניין יש 7 דיירים ויש 7 חניות בטאבו(אחת לכל דייר) אבל לא מסומנות! סוכם בפרוטוקולים של הועד שכל דייר מורשה להכניס מכונית אחת לחניה המשותפת ואם יש עוד רכבים הם חונים בחוץ(אין מצוקת חניה). אז מה עושה הישראלי היפה הזה? נכון...מכניס קבוע 2 רכבים. אנחנו שמגיעים הרבה פעמים מאוחר נשארים ללא חניה. 

עכשיו, זוגתי תמיד בפרונט מולו ואני בצד לא מתערב, אתה יכולים לתאר לכם איך הוא מתנהל מולה ואיזה קללות ונאצות היא מקבלת כשהיא מבקשת שלא יחנו 2 מכוניות...

הגדיל ועשה לפני מספר חודשים והתקין על דעת עצמו וללא הסכמת אף אחד עמדת טעינה חשמלית לז'אקו שלו ובעצם ניחס לעצמו חנייה אחת קבועה.

עכשיו אתמול בלילה אנחנו חוזרים מהופעה ומה הפלא, יש 2 מכוניות שלו ואין חניה.

אז אני נכנסתי לתמונה...👊

בקיצור, דפקנו בדלת, הוא פתח אבו עלי, אני שיחקתי את משחק הערסים ולמי יש יותר גדול, הוא ניסה להרים יד וחטף(אני לא בעד אלימות אבל הפעלתי הגנה עצמית טובה כזו שהכאיבה לגוף שלו מעט ולאגו שלו הרבה...). לאחר המון צעקות ובניינים שלמים שהתעוררו הוא הזיז רכב אחד לחנייה של הבניין השכן...(אפס נשאר אפס).

כמובן הוזמנה משטרה והוגשו תלונות הדדיות.

עכשיו! :

1. בהתחשב בכל האמור האם אנחנו יכולים באופן חוקי להחנות את הרכב שלנו בחניה עם העמדה החשמלית? ואם כן מה אנחנו אומרים כשהוא יזמין משטרה(לדעתי זה סכסוך שכנים קלאסי והם לא אמורים להתערב).

2. האשה באופן טבעי מעט בלחץ, לדעתי דברים כאלה נסגרים במשטרה מחוסר עניין הציבור, האם אני צודק?

3. עדיין לא הגשנו את התלונה, יש לנו מספר קריאה, ניתן להגיש דיגיטלית או פיזית בתחנת המשטרה, מה עדיף? אין לי ספק שהם הגישו ולכן גם אני חייב להגיש, אגב, אשתו עו"ד דמיקולו בנושאים שלא קשורים. חשבתי לצרף אותה לתביעה שלי על תקיפה(גם היא דחפה וקיללה ואיימה), נראה לי שזה יהיה מנוף לחץ רציני עליהם.

4. ספרו על פתרונות יצירתיים, מקרים שקרו בחו"ל, לא שאני מתכנן משהו אלים. אנא עארף, כל מיני סיפורי דבק 3 שניות במנעול, נחשים ששוחררו בחצר, עמדת טעינה שנעלמה לה, נו  סתם כדי שנצחק ונדמיין את אפסי האדם האלו נתקלים בכל מיני מעללים...😍

• אהבתי 1
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם (נערך)

1. חניות בבניין שייכות לבניין (שטח פרטי), המשטרה לרוב לא תתערב מלכתחילה ותנסה לסיים את העניין ב-"דברו ביניכם/תסתדרו".

2. אתה לא טועה.

3. לתכנן רילוקיישן יהיה פרקטי יותר מלהגיש תלונה במשטרה. אנרגיה ובזבוז זמן מיותרים, לדאבונינו.

4. ריזורט ציני אחרון - מוציא בשיטתיות אוויר בכל אחד מהגלגלים של הג'אקו, עד שילמדו (הם לא). שווה לנסות לכנס ישיבת בעלי דירות חוזרת בנושא ולהגדיר את אופן השימוש בחניות בצורה חד משמעית עם חתימות של כלל בעלי הדירות ולא "באוויר" ולראות מה יש לבבונים לומר בעניין.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 43 דקות, pasparto כתב:

אתה יכולים לתאר לכם איך הוא מתנהל מולה

האמת שלא,

באמת שמעניין אותי מה הרציונל שלו לגבי זה שמגיע לו 2 חניות ודייר אחד צריך לאכול ^*%$%

מה התירוץ או הסיבה שהוא טוען שמגיע לו?

לפני 46 דקות, pasparto כתב:

סוכם בפרוטוקולים של הועד

אם זה סוכם בעבר, מה הפרוצדורה של להוסיף סעיף - דייר אשר יחנה ביותר מחנייה אחת, רכבו יגרר כאילו כשל אחד אשר אינו דייר והחנה בבניין?

• אהבתי 2

כבר חתמתי...

פורסם

אם החניה לא בטאבו שלו, תרגיש חופשי להחנות בחנייה שיש שם מטען.

אם החניות לא בטאבו, הוא יכול להחנות גם 7 מכוניות שם, לדעתי הסכם בע"פ עם הוועד לא תקף משפטית - משום שזה לא בטאבו של שום דירה.

תקנו אותי אם אני טועה

• אהבתי 2

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

צריך לכנס אסיפת דיירים, לתקן את התקנון ולהצמיד חניה לכל דירה, ולרשום את ההצמדה בטאבו. מדובר בהליך משפטי וצריך לערב עו״ד שמבין בבתים משותפים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תקנה כמה גרוטאות ותמלא את החניה בהן עד שזה יהפוך לבעיה של כולם ולא רק שלכם (ציינת שאתם מגיעים מאוחר יותר ונשארים ללא חניה) 😬

ועכשיו ברצינות, לפני המון שנים גרנו בפתח תקווה ונכנסו לנו בדיוק כאלה שכנים לבניין, הם גרו בקומה השניה וגילינו איזה סוג של קופים נכנסו לנו לבניין כאשר אישתי הלכה בשביל שמוביל לבניין ונחת לידה ארון שהם פשוט זרקו מהמרפסת. 

מיותר לציין שלפני שהם זרקו את הארון הם אפילו לא בדקו אם מישהו הולך מתחת. 

אחרי הארון נזרקה גם מיטה ומזרון ועוד מכוון רהיטים מהחלון שלהם. 

מיותר לציין שהמשטרה לא עשתה דבר וריבים שלי איתם פשוט הביאו למצב שבשעות הקטנות של הלילה היו מגיעים אלי חברים של הקופים האלה דופקים לי בדלת ומאיימים לעשות לי כל מיני דברים. 

גם פה המשטרה לא עשתה דבר. 

גם כשהייתה מגיע משטרה השוטרים היו סחבקים איתם. 

החצר של הבניין הפכה לשטח פרטי שלהם שהם אירחו בו קופים אחרים והיו לנו במהלך השבוע ובסופשים (כמובן שאף אחד מהם לא עבד) גן חיות מתחת לבניין. 

היו היפופוטמים היו ג׳ירפות ומה לא. 

אחרי חודשיים נאלצנו פשוט לעבור דירה. 

אני הייתי היחיד בבניין שעוד דיבר כנגדם, שאר השכנים קיבלו את הגזרה. 

אני לא יודע מה המצב של שאר השכנים וכמה הם מוכנים להיכנס לזה אבל אני יכול להגיד שבמקרה שלי פשוט לא היה מה לעשות. 

סכסוכי שכנים זאת בעיה רצינית בעיקר בגלל שאתה פשוט לא יודע עד לאיפה הצד השני מוכן ללכת. 

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם
לפני 23 דקות, yairw כתב:

האמת שלא,

באמת שמעניין אותי מה הרציונל שלו לגבי זה שמגיע לו 2 חניות ודייר אחד צריך לאכול ^*%$%

מה התירוץ או הסיבה שהוא טוען שמגיע לו?

אם זה סוכם בעבר, מה הפרוצדורה של להוסיף סעיף - דייר אשר יחנה ביותר מחנייה אחת, רכבו יגרר כאילו כשל אחד אשר אינו דייר והחנה בבניין?

אתה באמת שואל? כי ככה בא לו, הוא אומר בכל פעם דברים בסגנון "מה הבעיה שלך יא מכלועה שנטפלת סתם? יש עוד חניות פנויות, מה קרההה???" כשבפועל אין עוד חניות...

לפני 18 דקות, Shaike.Zam כתב:

אם החניות לא בטאבו, הוא יכול להחנות גם 7 מכוניות שם, לדעתי הסכם בע"פ עם הוועד לא תקף משפטית - משום שזה לא בטאבו של שום דירה.

תקנו אותי אם אני טועה

החניות בטאבו. לכל דייר רשומה חניה אחת בטאבו אבל הן לא ממוספרות אז מותר לחנות רכב אחד בחניה כלשהי שפנויה מהשבע. אם כל אחד יחנה רכב אחד תמיד תהיה חניה פנויה לדירה כשצריכים אותה.

לפני 13 דקות, sperial כתב:

צריך לכנס אסיפת דיירים, לתקן את התקנון ולהצמיד חניה לכל דירה, ולרשום את ההצמדה בטאבו. מדובר בהליך משפטי וצריך לערב עו״ד שמבין בבתים משותפים.

לא יקרה. זה המצב. טוב לו עם המצב הזה. מה גם שאף אחד לא יוציא כסף על זה.

לפני 22 דקות, Shaike.Zam כתב:

תקנו אותי אם אני טועה

כאמור, החניות בטאבו. לכל דירה יש חניה אחת בטאבו אך הן לא ממוספרות. פשוט. כל אחד מחנה רכב אחד במקום פנוי. אם זה יקרה תמיד יהיה מקום אחד לכל דירה.

לפני 6 דקות, Stangg כתב:

תקנה כמה גרוטאות ותמלא את החניה בהן עד שזה יהפוך לבעיה של כולם ולא רק שלכם (ציינת שאתם מגיעים מאוחר יותר ונשארים ללא חניה) 😬

ועכשיו ברצינות, לפני המון שנים גרנו בפתח תקווה ונכנסו לנו בדיוק כאלה שכנים לבניין, הם גרו בקומה השניה וגילינו איזה סוג של קופים נכנסו לנו לבניין כאשר אישתי הלכה בשביל שמוביל לבניין ונחת לידה ארון שהם פשוט זרקו מהמרפסת. 

מיותר לציין שלפני שהם זרקו את הארון הם אפילו לא בדקו אם מישהו הולך מתחת. 

אחרי הארון נזרקה גם מיטה ומזרון ועוד מכוון רהיטים מהחלון שלהם. 

מיותר לציין שהמשטרה לא עשתה דבר וריבים שלי איתם פשוט הביאו למצב שבשעות הקטנות של הלילה היו מגיעים אלי חברים של הקופים האלה דופקים לי בדלת ומאיימים לעשות לי כל מיני דברים. 

גם פה המשטרה לא עשתה דבר. 

גם כשהייתה מגיע משטרה השוטרים היו סחבקים איתם. 

החצר של הבניין הפכה לשטח פרטי שלהם שהם אירחו בו קופים אחרים והיו לנו במהלך השבוע ובסופשים (כמובן שאף אחד מהם לא עבד) גן חיות מתחת לבניין. 

היו היפופוטמים היו ג׳ירפות ומה לא. 

אחרי חודשיים נאלצנו פשוט לעבור דירה. 

אני הייתי היחיד בבניין שעוד דיבר כנגדם, שאר השכנים קיבלו את הגזרה. 

אני לא יודע מה המצב של שאר השכנים וכמה הם מוכנים להיכנס לזה אבל אני יכול להגיד שבמקרה שלי פשוט לא היה מה לעשות. 

סכסוכי שכנים זאת בעיה רצינית בעיקר בגלל שאתה פשוט לא יודע עד לאיפה הצד השני מוכן ללכת. 

בוא נגיד שאין פה בעיה, אני יכול להיות יותר בבון ממנו. מדגיש שביום יום ממש לא מתנהל ככה ונותן כבוד לכל אדם באשר הוא. במקרה הזה אני חורג ומתנהל כמוהו. בוא נגיד שיש לי ביצים יותר גדולות משלו כך שאני לא מפחד ממנו, להיפך.

• אהבתי 2
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם (נערך)

לגבי החניות:

אצלנו היה מצב דומה של בית משותף עם (בקושי) חנייה לכל דירה, חלק מהן כפולות לאורך.

היה שיוך בהסכמה של חנייה ספציפית ל(כמעט) כל דירה, וזה עבד יפה הרבה שנים. הייתה הבנה והתחשבות.

בשלב מסוים בת של דיירת מבוגרת ביקשה להחזיר לה את החנייה ששויכה בעבר לאביה שנפטר,

כי היא סועדת את אמה יום יום, ויש לה זכות לחנות שם מקדמת דנא...

הבעייה שהחנייה הזו כבר נתפסה לפני כמה שנים ע"י דיירים שחנו שם 2 רכבים שלהם,

והם לא הסכימו לפנות לה את החנייה בטענה שהיא לא מתגוררת בבניין.

רבו כמה פעמים וגם הזמינו משטרה ופיקוח עירוני שכמובן לא עשו דבר מלבד להרגיע את הרוחות.

הבת של הדיירת המבוגרת לא ויתרה, והגישה תביעה אצל "רשם הבתים משותפים".

הסתברו לנו שני דברים:

1. לרשם הבתים המשותפים יש סמכות משפטית להכריע בסכסוכים כאלה, והפסיקה שלו מחייבת כמו פסיקת בית דין.

2. להסכמה שבעל פה בין דיירים יש תוקף משפטי, גם אם אינה מקובעת בתקנון בית משותף (אבל עדיף שתהיה).

במקרה הנ"ל הרשמת פסקה שלבת אכן יש זכות לחנות שם למרות שאינה דיירת בבניין,

אבל גם לשכנים יש זכות לחנות שם, ובגלל שזו חנייה כפולה לאורך שבה רכב אחד חוסם את השני,

כל מי שמגיע ראשון ייכנס למשבצת הפנימית, והשני יחנה אחריו ויחסום אותו.

זה שחוסם חייב להיות זמין בנייד או בדפיקה בדלת, ולאפשר לרכב החסום לצאת.

הסידור הזה קיבל תוקף מחייב של פסק דין, ועבד יפה לאורך שנים.

כמובן שהיה צריך גם רצון טוב של שני הצדדים, והיה כזה כי שניהם נורמטיביים ושומרי חוק.

לגבי האלימות המילולית והפיזית:

גם את זה חווינו באותו מקום.

לצערי כאן לא עזר שום דבר. ה"קופים" השתוללו והשאר די התקפלו.

לא אכנס לפרטים, אבל מבית משותף שהיה מטופח ונעים לשהות, הפך תוך כמה שנים לסלאמ'ס מוזנח ומטונף.

מזל שהגיע תמ"א38 שטרף את הקלפים, וגם את החתימה עליו עיכבו ה"קופים" כי ניסו להכניס קבלן משלהם...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • מבאס 1
פורסם
לפני שעה, pasparto כתב:

1. בהתחשב בכל האמור האם אנחנו יכולים באופן חוקי להחנות את הרכב שלנו בחניה עם העמדה החשמלית? ואם כן מה אנחנו אומרים כשהוא יזמין משטרה(לדעתי זה סכסוך שכנים קלאסי והם לא אמורים להתערב).

כן. משטרה לא תתערב

לפני שעה, pasparto כתב:

2. האשה באופן טבעי מעט בלחץ, לדעתי דברים כאלה נסגרים במשטרה מחוסר עניין הציבור, האם אני צודק?

לא הייתי בונה על זה. גם אם נסגר מחוסר עניין לציבור, אתה נשאר עם תיק פלילי שאולי ימחק לאחר 7 שנים.

לפני שעה, pasparto כתב:

עדיין לא הגשנו את התלונה, יש לנו מספר קריאה, ניתן להגיש דיגיטלית או פיזית בתחנת המשטרה, מה עדיף? אין לי ספק שהם הגישו ולכן גם אני חייב להגיש, אגב, אשתו עו"ד דמיקולו בנושאים שלא קשורים. חשבתי לצרף אותה לתביעה שלי על תקיפה(גם היא דחפה וקיללה ואיימה), נראה לי שזה יהיה מנוף לחץ רציני עליהם.

אין ספק שכדאי להגיש תלונה גם כנגד אשתו.

אני לא יודע אם זה יהווה מנוף לחץ, אבל זה עשוי לפגוע בקריירה שלה (סיכוי קלוש, אבל אין מה להפסיד)

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 דקות, guya72 כתב:

אתה נשאר עם תיק פלילי שאולי ימחק לאחר 7 שנים.

אני לא רוצה להגיד שום דבר קונקרטי, כי אני לא יודע בוודאות, אבל, מהמעט שלמדתי בתור דייר בשכירות, ובעל דירה שמשכיר אותה, שלעבור על החוק בישראל, בגדול, משתלם. 

בדירה שאני שוכר, יש לנו שכן חרא ש"אימץ" עבורו חניית נכים בתור חניה נוספת. למה? ככה. המשטרה לא עשתה כלום. רק אחרי לחץ מאסיבי שכלל גם אלימות שעוד שניה הפכה לפיזית מצד השכנים, זה ניער את הבבונים. 

בדירה שאני משכיר, הדייר שעזב החליט שלא בא לו לשלם את התשלום האחרון, וביטל את הצ'ק. את פתחתי תיק בהוצאה לפועל. אחרי כמה חודשים התסבר לי שהוא טוען שהבטחתי לו שאני אוותר לו על התשלום, אין לו כמובן הוכחה לזה, אבל בית המשפט "מאמין לו" על מנת שאני אתפשר ואסוגר את התיק. 

מה המסקנה שאפשר להסיק מזה? כול עוד לא הרגת אף אחד, ולא תפסו אותך על חם גונב, הכול סבבה. 

• אהבתי 6
פורסם

אני רוצה להגיד שאם החניה מספר כלשהו שלי פרטית בטאבו, הייתי משקיע ומתקין עמוד חוסם חניה. ככה שאף אחד לא יחנה לי בחניה כשאני לא בבית. למשל כמו כאן. התמונה גם מופיעה בקישור.

הייתי גם כותב עם ספריי  את המספר של הדירה שלי. כמובן מוודא מראש שזה אכן שטח פרטי שלי בטאבו.  ממעיט באינטרקציה עם אותם השכנים. 

מחסום חניה עמוד מתקפל + מנעול מבית Smith

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

1. אתה חייב להגיש תלונה מסודרת. אם לא, יירשם רק הצד המעוות של הקוף בעניין.

2. המשטרה לא תעשה כלום

3. אבל תעשה את סעיף 1 כדי לכסת"ח את עצמך, בעיקר בגלל שמעורבת אלימות. כרגע לפי מה שכתוב באופן יבש על הנייר (עזוב צדק) אתה התוקפן.

אחר כך לעבור דירה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, pasparto כתב:

מור, החניות בטאבו. לכל דירה יש חניה אחת בטאבו אך הן לא ממוספרות. פשוט. כל אחד מחנה רכב אחד במקום פנוי. אם זה יקרה תמיד יהיה מקום אחד לכל דירה

אם החניות רשומות לכל דירה אחת בטאבו אז הן צריכות להופיע בתשריט עם הצמדה. אחרת כל החניות הן רכוש משותף וכל הקודם זוכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אוף, שונא את הסיפורים האלה.

משתתף בצערך.

אם יש משהו שהורס את המדינה הזאת זה הערסים והאדישות של מוסדות המדינה לעניין.

השנקל שלי לעניין, אם אפשר לשים מצלמה שמצלמת את כל איזור החניה 24.7 ושומרת אחורה איזה 48 שעות.

כך אם פתאום תגיע לרכב ותגלה שהוא מפונצ'ר תוכל למצוא את ההקלטה של הבבון. 

אם אתה יכול, קנה איזה טרנטה גמורה, הבבון תפס שתי חניות, תחסום אותו. 

עוד רעיון שמישהו סיפר לי עליו והולך טוב עם גינה, כל פעם שהוא שם ובא לך, תרים מעליו רחפן. 

בהתחלה מתייחסים לזה בצחוק אבל עם הזמן זה מטריד וגם מכניס לפחדים. 

חוץ מזה, אם אתה היית בגינה והוא מעליך, היית מוצא בה כל יום בדלים, חיתולים, גרעינים ועוד זבל.

ועוד משהו, לפעמים הבריכות ביוב של הבניין נמצאים בדיוק בגינה של קומת הקרקע. לא אוסיף. 

בכל מקרה בטווח הקצר בינוני זה להיכנס למלחמה. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 6

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...