Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רכב פיאט טיפו 2017. מעוניין להחליף את כל הצמיגים. הנתונים של הצמיגים המקוריים:

225/45R17 91 V

כרגע יש לי:

Riken Summer 3  225/45 ZR17 94Y XL

לפי מה שאני מבין, צמיגים בעלי קוד מעמסה גבוה, בעיקר אם זה XL, נוטים להיות נוקשים יותר. עד כמה זה משמעותי לדעתכם?

בכל אופן, אשמח להמלצות לצמיגים רכים, וגם צמיגיות מומלצות באזור השפלה לזה. התקציב "גמיש", עדיף שזה לא יהיה יותר מ600 שח לצמיג, אבל אם יש צמיג שממש ידוע ברכות שלו- אז גם 700 שח זה בסדר. פקטור הרכות של הנסיעה, הוא הכי חשוב פה, by far. חשוב לי כמה שפחות להרגיש את הזעזועים למיניהם בכביש.

פורסם

קשה לאמוד פערי נוחות בין צמיגים בעלי קוד עומס שונה, מדגמים שונים.

באותו הדגם בדיוק יתכנו הבדלים קטנים.

באופן "מסורתי" מישלין מייצרים צמיגים רכים, ובהתאם, מישלין פרימסי 5 אמור להיכנס בתקציב. 

מאותו הבית, קלבר HP5 תהיה גם אופציה טובה כנראה בתחום הזה וזולה יותר.

אם תמצא גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס (1 או 2), גם הם טובים בתחום.

רק שים לב שלכל הנ"ל יש להם תתי דגמים שונים עם קוד עומס/מהירות גבוהים/נמוכים. אז תבדוק מה אתה מזמין ומקבל.

אזור רחובות-ראשל"צ תוכל לבדוק למשל מול צמיגי מוריס בבית עובד, גלגלי המגן בבית דגן (נדמה לי שעסק עם אותו השם בשילת הוא אותם הבעלים), צמיגי אור בראשל"צ.

פורסם
לפני 14 דקות, Tom_22 כתב:

קשה לאמוד פערי נוחות בין צמיגים בעלי קוד עומס שונה, מדגמים שונים.

באותו הדגם בדיוק יתכנו הבדלים קטנים.

באופן "מסורתי" מישלין מייצרים צמיגים רכים, ובהתאם, מישלין פרימסי 5 אמור להיכנס בתקציב. 

מאותו הבית, קלבר HP5 תהיה גם אופציה טובה כנראה בתחום הזה וזולה יותר.

אם תמצא גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס (1 או 2), גם הם טובים בתחום.

רק שים לב שלכל הנ"ל יש להם תתי דגמים שונים עם קוד עומס/מהירות גבוהים/נמוכים. אז תבדוק מה אתה מזמין ומקבל.

אזור רחובות-ראשל"צ תוכל לבדוק למשל מול צמיגי מוריס בבית עובד, גלגלי המגן בבית דגן (נדמה לי שעסק עם אותו השם בשילת הוא אותם הבעלים), צמיגי אור בראשל"צ.

תודה. ראיתי שציינת קוד מהירות גם. האם זה רלוונטי לי? או להתמקד בקוד עומס

פורסם

תאורטית, גם זה עשוי להשפיע מעט על הנוחות/ביצועים/שחיקה.

כמובן שעליך לרכוש צמיגים במינימום עם קוד V (אם כי הרוב המוחלט יהיה כזה ומעלה), כמוצג ברשיון. אך ניתן גבוה יותר.

פורסם

את הזעזועים בכביש אתה מרגיש בעיקר בגלל בולמים, לא צמיגים. לדעתי זה צריך להיות הכיוון שלך.

ולגבי צמיגים

לפני 7 דקות, sheff2k24 כתב:

ראיתי שציינת קוד מהירות גם. האם זה רלוונטי לי?

כן. צמיגים שנועדו למהירות רבה יותר צריכים לספק אחיזה בתנאים יותר קשים ולכן ייטו להיו רכים יותר

הם גם מפזרים חום טוב יותר וגם זה מסייע לרכות. והם... נשחקים מהר יותר.

אבל, אולי פשוט תוריד כמה PSI? לא הרבה, אבל יתכן שיהיה לזה אפקט. וסע לאט.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
Just now, Jack457 כתב:

את הזעזועים בכביש אתה מרגיש בעיקר בגלל בולמים, לא צמיגים.

צמיגים לוקחים חלק חשוב גם בבלימת הזעזועים.

לכן גם ממליצים לעיתים, אם זה ממש קריטי לנהג, על הקטנת קוטר החישוקים ובתמורה הגדלת דופן הצמיגים, כך שתתקבל נסיעה רכה יותר.

במקרה של פותה"ש, נראה שיש אפשרות תאורטית לעבור ל-205/55R16 ואולי אף 195/65R15.

כמובן שגם ללחץ האוויר שינופחו בהם יש משמעות. לגבי הורדת הלחץ - פחות מומלץ אל מתחת לזה שהוגדר ע"י יצרן הרכב, מאחר והצמיגים הרבה יותר רגישים לתת לחץ. אולי 2psi לכל היותר הייתי מנסה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Jack457 כתב:

את הזעזועים בכביש אתה מרגיש בעיקר בגלל בולמים, לא צמיגים. לדעתי זה צריך להיות הכיוון שלך.

ולגבי צמיגים

כן. צמיגים שנועדו למהירות רבה יותר צריכים לספק אחיזה בתנאים יותר קשים ולכן ייטו להיו רכים יותר

הם גם מפזרים חום טוב יותר וגם זה מסייע לרכות. והם... נשחקים מהר יותר.

אבל, אולי פשוט תוריד כמה PSI? לא הרבה, אבל יתכן שיהיה לזה אפקט. וסע לאט.

יכול לפרט לגבי הבולמים? 

פורסם (נערך)

נכון חלקית.

לצמיגים תפקיד משמעותי בעניין רכות הנסיעה.

כמובן שגם לבולמים חלק בזה, אבל זו טעות להגיד שלצמיגים אין שום תפקיד בבלימת הזעזועים. 

רוצה רכות? שים מישלין. קיים במידה שלך בקוד 91Y. לדעתי תקבל את המקסימום מכל הבחינות- רכות, אורך חיים ואחיזה. (אני מתכוון לדגם פרימסי 5, ולא פיילוט ספורט5, שאמנם בדגם ספורט תקבל עוד יותר אחיזה אבל זה בא על חשבון הרכות)

עריכה:

בזמן שכתבתי כבר הגיעו עוד תגובות, התגובה כמובן מתייחסת לג׳ק457

עריכה אחרונה על ידי צ'ופצ'יק
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

נכון חלקית.

כמובן שגם לבולמים חלק בזה, אבל זו טעות להגיד שלצמיגים אין שום תפקיד בבלימת הזעזועים. 

רוצה רכות? שים מישלין. קיים במידה שלך בקוד 91Y. לדעתי תקבל את המקסימום מכל הבחינות- רכות, אורך חיים ואחיזה. (אני מתכוון לדגם פרימסי 5, ולא פיילוט ספורט5, שאמנם בדגם ספורט תקבל עוד יותר אחיזה אבל זה בא על חשבון הרכות)

עריכה:

בכל אופן אין ספק שאלך על הקטע של החלפת בולמים קודם. רכב ישן כבר וזה מעולם לא הוחלף. יש לך טיפים לגבי זה? מדובר כידוע ברכב לא נפוץ. מקורי/לא מקורי, מותג? משהו לשים לב אליו?

לפני 6 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

נכון חלקית.

עריכה:

תודה. קודם אחליף בולמים ואראה את התוצאה. אם לא יספיק, אחליף למישלין שכתבת

פורסם
לפני 3 דקות, sheff2k24 כתב:

קודם אחליף בולמים ואראה את התוצאה.

אתה רץ מהר מידי, הציעו לך לבדוק את הכיוון,  לא מחייב לרוץ להחליף בלי לבדוק לעומק אם זה יתן שיפור.   

עקרונית, בולמים במהלך הזמן נחלשים ונהיים יותר 'רכים', מה שאומר שאם תחליף את הבולמים לבולם שעל הנייר אותו חוזק יש מצב שרק תרגיש יותר נוקשות.   אם אתה עושה בדיקה מקיפה על סוג הבולמים שמותקן אצלך כמה החוזק שלהם והאם אתה יכול להשיג בולמים מתאימים וברמת חוזק מעט פחותה תאוריטית זה יכול לעבוד, בהנחה שלא צריך גם להחליף קפיצים למתאימים... לדעתי זה ללכת רחוק מידי עם תוצאות לא ידועות.    לדעתי לא מומלץ. 

מה שתום הציע -להחליף מידה לצמיגים, בוודאות יתן תוצאה חיובית, אבל צריך לשים לב לעניין הרישוי, וכן לעניין התקציב שעכשיו אמור לכלול גם החלפת ג'אנטים.  

פורסם

תום לא הציע להחליף מידה, אבל האמת שאם פותש מעוניין להשיג מקסימום רכות- ההצעה הזו היא הכי נכונה. 

בשיטוט קצר באינטרנט ניתן למצוא שלרכב הנ״ל כמה מידות צמיגים, וככל שגודל הג׳נט יקטן, גובה דופן הצמיג תגדל, וכך תתקבל יותר רכות. מידות אפשריות: 195/65/15, 205/55/16. 

כמובן שיצריך גם קניית ג׳נטים, אבל מבחינת רכות- ישפיע דרמטית יותר מכל דבר אחר.

פורסם
לפני 15 דקות, ELI001 כתב:

אתה רץ מהר מידי, הציעו לך לבדוק את הכיוון,  לא מחייב לרוץ להחליף בלי לבדוק לעומק אם זה יתן שיפור.   

עקרונית, בולמים במהלך הזמן נחלשים ונהיים יותר 'רכים', מה שאומר שאם תחליף את הבולמים לבולם שעל הנייר אותו חוזק יש מצב שרק תרגיש יותר נוקשות.   אם אתה עושה בדיקה מקיפה על סוג הבולמים שמותקן אצלך כמה החוזק שלהם והאם אתה יכול להשיג בולמים מתאימים וברמת חוזק מעט פחותה תאוריטית זה יכול לעבוד, בהנחה שלא צריך גם להחליף קפיצים למתאימים... לדעתי זה ללכת רחוק מידי עם תוצאות לא ידועות.    לדעתי לא מומלץ. 

מה שתום הציע -להחליף מידה לצמיגים, בוודאות יתן תוצאה חיובית, אבל צריך לשים לב לעניין הרישוי, וכן לעניין התקציב שעכשיו אמור לכלול גם החלפת ג'אנטים.  

חח עכשיו אני מבולבל. הבולמים האלו עלולים להפוך דווקא לרכים יותר עם הזמן?

לפני 10 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

תום לא הציע להחליף מידה, אבל האמת שאם פותש מעוניין להשיג מקסימום רכות- ההצעה הזו היא הכי נכונה. 

בשיטוט קצר באינטרנט ניתן למצוא שלרכב הנ״ל כמה מידות צמיגים, וככל שגודל הג׳נט יקטן, גובה דופן הצמיג תגדל, וכך תתקבל יותר רכות. מידות אפשריות: 195/65/15, 205/55/16. 

כמובן שיצריך גם קניית ג׳נטים, אבל מבחינת רכות- ישפיע דרמטית יותר מכל דבר אחר.

זה מעניין, אבדוק גם את זה

פורסם
לפני כשעה, צ'ופצ'יק כתב:

תום לא הציע להחליף מידה

לא מפורשות אולי, אבל כן הזכרתי את האפשרות:

לפני שעה, Tom_22 כתב:

לכן גם ממליצים לעיתים, אם זה ממש קריטי לנהג, על הקטנת קוטר החישוקים ובתמורה הגדלת דופן הצמיגים, כך שתתקבל נסיעה רכה יותר.

במקרה של פותה"ש, נראה שיש אפשרות תאורטית לעבור ל-205/55R16 ואולי אף 195/65R15.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מניסיון אישי בצמיג חתך נמוך בגודל די דומה 2 PSI עושה הבדל מאוד משמעותי. מרמה של בלוק לרמה סבירה מאוד. לי יש 235/45 R17. היצרן נותן תמיד נתון כשרכב עמוס וכשרכב רק עם נהג ונוסע ליד. לך על המינימום ותראה ישועות. בדר"כ נע סביב 32-34 PSI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...