Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מסוג ההסכמים הג'נטלמנים שעובדים מצויין כל עוד כל הצדדים מכבדים אותם. 

זה לא המצב כרגע.

כנראה שצריך לפרמל את זה ברמה יותר גבוהה מרמת החלטת ועד בניין.

נתנו לך פה עצות מצויינות. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הבעיה שהוא אומר שלשאר הדיירים כולל השכן הנפלא אין רצון להתעסק בהסדרת הצמדת החניות לדירות ובטח לא רוצים להוציא כסף על זה.

אצלנו בבניין דיירת בנתה לעצמה גגון מעל החלק של החניה שלה שהוא מקורה.

עקרונית בשביל שינוי כזה צריך הסכמה של כל הדיירים, אבל לאף אחד זה לא הפריע וכולם סבבה עם זה, אף אחד לא התלונן.

אחרי שנים, היא התחילה להסתכסך עם שכן אחר, מסוג הסכסוכים המטופשים שיש רק לפנסיונרים עם יותר מדי זמן פנוי, והוא איים להתלונן על הגגון שלה. התלונן.

מה המצב היום? הגגון עוד קיים והשכן המתלונן עבר דירה. 

מה לומדים מזה? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם רוצים לעשות את הרישום בטאבו באופן חוקי, אז למיטב ידיעתי מכיוון שמדובר בהצמדה של שטח משותף לדירות ספציפיות - צריך את אישורם של כל הדירות ולא רק מעל חצי כנהוג במקרים אחרים.

אם זה נכון, אפילו שמדובר רק ב7 דירות, לא סביר להגיע ל100 אחוז הסכמה כי יש כרגע לפחות דירה אחת שנהנית מהמצב ואין לה סיבה להסכים. וזה עוד לפני האדישות שבדרך כלל ועדי בתים נתקלים בה.

זה חוזר למה שהצעתי לפני - לנכס לעצמכם שטח. כי קודם כל זה יפתור לכם את הבעיה ישירות ובאופן הכי מהיר, וגם זה יפעיל לחץ על יתר הדירות לפעול. את התולדות האפשריות שאני רואה כבר ציינתי. כן, זה חרא פתרון, וזה עלול להוביל לחיכוכים בין בת הזוג לבין יתר השכנים. אבל זה פתרון מהיר, פשוט, והסיכוי לסנקציות הוא אפסי (כמו שאתם רואים מהדייר הסורר).

עוד אפיק שציינתי זה עורך הדין של האגודה לתרבות הדיור, בתנאי שאתם מנויים שם. זה חינמי ויכול לעזור מאוד להבין את כלל האפשרויות שעומדות בפניכם, במה. ן כרוכות ומה התוצאות האפשריות שלהן, ולא מצריך יותר מדי מאמץ מוועד הבית.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
ציטוט

מגישים תביעה לצו עשה

רק מתקן, הצו נקרא צו מניעה ולא צו עשה. כדאי גם לצרף תמונות שהזהרתם אותם בהודעה שנושא יעבור למפקח אם לא יפסיקו.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • אהבתי 1
פורסם

לפני 4 שעות, pasparto כתב:

רק הארה, כאמור, כל הקודם זוכה עם מכונית אחת לכל דירה. גם ע"פ התשריט וגם ע"פ החלטת ועד. אף אחד לא יכול לשים 2 או 3 רכבים בחניה על חשבון דירה אחרת.

אם יש החלטה כזו, זה מספיק. תגיש מחר בבוקר תביעה כנגד השכן אצל המפקח על המקרקעין, תצרף הוכחות שהוא מחנה שני רכבים, תתעד את השתלשלות העניינים וכו'. תוך כמה חודשים תקבל פסק דין נגדו. אם הוא לא יציית לפסק הדין של המפקח (לא סביר אבל ייתכן) - תצטרך לבקש מבית משפט שיאכוף את הצו ויטיל עליו סנקציות (קנס או מאסר).

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ואוכפים את זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אם יש החלטה כזו, זה מספיק. תגיש מחר בבוקר תביעה כנגד השכן אצל המפקח על המקרקעין, תצרף הוכחות שהוא מחנה שני רכבים, תתעד את השתלשלות העניינים וכו'. תוך כמה חודשים תקבל פסק דין נגדו. אם הוא לא יציית לפסק הדין של המפקח (לא סביר אבל ייתכן) - תצטרך לבקש מבית משפט שיאכוף את הצו ויטיל עליו סנקציות (קנס או מאסר).

לדעתי יש לרשום את זה בתקנון קודם

פורסם

היו לנו בהרצליה 7-8 חניות ל6 דירות.

לאחר שאבא של אשתי נפטר, עברתי לגור איתה שם, להם לא היה רכב אז כולם הסתדרו גם לא היו חסרות חניות באזור, גם עכשיו לאחר פינוי בינוי ותמ"א לכל הרחוב לא חסרות שם חניות.

הסידור היה שזה על בסיס מקום פנוי כשגם ככה אולי רק ל1-2 היו שני רכבים אז כמעט תמיד היה מקום.

יום אחד העירייה פשוט סימנה חניית נכה לשכן (לא בלוף, באמת קטוע רגל) על השטח המשותף.

עכשיו שוב, היה להם רכב אחד גם ככה וזה לא שינה כלום אבל:

מאיפה לעירייה רשות להיכנס לשטח הפרטי ועוד להציב בו שלט

מה היה קורה אם אני הייתי חונה שם

באיזה קטע הפכו שטח ציבורי לפרטי

זה מראה שכשהם רוצים יש להם סמכות אכיפה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

לפי החוק צריך הסכמה של 60% מהדיירים בשביל להקצות חנית נכים, אולי זה קרה בלי ידיעתך.

"חניה ברכוש המשותף: הקצאת חניה ברכוש המשותף עבור דייר מסוים (גם אם אין לו חניה בטאבו) דורשת את אישורם של 60% מבעלי הדירות"

עריכה אחרונה על ידי nglancer
פורסם

קשה לי להאמין, השכן התגורר בדלת מולנו בבניין ואשתי היתה מבקרת שם בשישי כדי ללמוד מאשתו לבשל, אנחנו הראשונים שהיינו חותמים.

גם אם קיבל 60%, למה שהעירייה תיכנס, תציב שלט ותצבע את החניה בכחול, זה עדיין שטח פרטי, הועד היה צריך לעשות את זה לאחר החתימות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לא קראתי את השרשור אבל אני חייב לציין שאתה די חייב ללכת למשטרה להגיש תלונה. זה לא נועד שהמשטרה תעשה משהו אלא שיהיה רשום הצד שלך.

מה טוב אם אשתך גם תצטרף לתלונה. מניח שהייתה מעורבת חלקית בנושא.

לגבי ערס ממוצע, אין הרבה מה לעשות. הייתי ממליץ להתקין מצלמה בעינית של הדלת, מצלמות 360 ברכבים שלכם שפועלות 24/7.

הרבה אין מה לעשות. מה שכן, תמיד אפשר לעשות הצקות קטנות לבנאדם אבל אני לא מכיר כאלה שלא יחממו את הסיטואציה יותר מדי.

בתאריך 15.5.2026 בשעה 11:52, ALÞћÃ כתב:

3. לתכנן רילוקיישן יהיה פרקטי יותר מלהגיש תלונה במשטרה. אנרגיה ובזבוז זמן מיותרים, לדאבונינו. להגיש תלונה זה לא לוקסוס שאפשר לוותר עליו. צריך ראיות כשיהיו בעיות אחרות עם התכשיט, אחרת זה "באוויר" כשיהיו דברים אחרים יותר נוראיים.

4. ריזורט ציני אחרון - מוציא בשיטתיות אוויר בכל אחד מהגלגלים של הג'אקו, עד שילמדו (הם לא). שווה לנסות לכנס ישיבת בעלי דירות חוזרת בנושא ולהגדיר את אופן השימוש בחניות בצורה חד משמעית עם חתימות של כלל בעלי הדירות ולא "באוויר" ולראות מה יש לבבונים לומר בעניין. זה צד חשוב מאוד שצריך לבצע בהקדם

בתאריך 15.5.2026 בשעה 16:48, pasparto כתב:

3. אתה טועה ובגדול, הוא תקף(דחף אותי), אני רק הגבתי. יש עדים.

להביא את העדים להגשת התלונה, אני לא מכיר את הנוהל אבל תבקש מהם גם להגיש תלונה אם זה אפשרי.

בתאריך 15.5.2026 בשעה 16:48, pasparto כתב:

בקיצור, בבון בבון אבל מבטיח שהוא מפחד שאני אעשה לו ולא להיפך. בכוונה יצרתי את המצב הזה.

spacer.png

בתאריך 15.5.2026 בשעה 20:50, SlowRide כתב:

הסתרת כסף ממס הכנסה

https://www.btl.gov.il/About/mniatHonaa/Pages/PhoneHonaa.aspx

https://www.gov.il/he/service/kav-zedek

בתאריך 16.5.2026 בשעה 00:59, fatboy1340 כתב:

אגב, דירת גן שלו היא חוקית? או שסתם השתלט על שטח משותף?

https://www.gov.il/he/service/condominiums-supervisor-claims

https://www.petah-tikva.muni.il/engineering/supervision

בתאריך 16.5.2026 בשעה 13:14, pasparto כתב:

העדה היחידה הייתה זוגתי...זה טוב.

לא טוב אבל יותר טוב מכלום. להבא - הכי טוב מצלמה שמצלמת את כל האירוע אם זה אפשרי. מצלמת גוף זה הכי טוב שיש..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני לא יודע אם הג'אקו מרושתת במצלמות כמו טסלה אבל הייתי עושה להם תרגיל עם משקולות עופרת על הג'אנטים.

או 

המכשיר שמייצר רעש של צרצר - 10 שקל בחנות אלי אקספרס הקרובה לביתך. מילות חיפוש - (;

ציטוט

Cricket Noise Maker Prank Sound Joke Toy Long Lasting Realistic Gags Props Chirp Prank with Small Discreet Design Party Supplies

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

פספסת איזו הודעת המשך בעמוד 2 - הוגשה תלונה. הצד הזה סגור למיטב הבנתי.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לי נמאס לנסות לתקן את העולם

ברומא תהיה רומאי,

תנסה לכנס אסיפת דיירים חוקית ולהגיע להסכמה כתובה וחתומה.

לא ילך?

(וכנראה שלא....)

תבחר טת החניה היפה ביותר תקין מחסום חניה לבת הזוג ושלום על ישראל.

• תוכן חדש...