Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת SUV למשפחה עד 140K

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

היאריס קרוס 2023 שהייתה לנו הלכה טוטאל לוס, להבנתי נקבל מהביטוח כ 115K.

מחפשים SUV בתקציב של עד 140K, המטרה היא קניית רכב 2023 / 2024 עם קילומטראז׳ נמוך או רכב חדש במבצעי 0 ק״מ (נמשוך קצת את התקציב כלפי מעלה אם תהיה עסקה מעניינת).

מבחינת דרישות:

- אני מאמין שנרצה להחזיק את הרכב לתקופה יחסית ארוכה, נגיד 5 - 8 שנים.

- כרגע זוג + תינוק וכלב בינוני, מאמין שעוד שנתיים שלוש נתרחב, לכן חשבנו על רכב גדול יותר מיאריס קרוס שיוכל להכיל 2 כסאות בטיחות וכלב ולא נצטרך שוב להתעסק עם החלפת רכב עוד שנתיים שלוש.

- נוסעים כ 12K בשנה, שילוב של עירוני ובינעירוני.

- מבחינת דרישות אמינות זה קריטי, בטיחות, עלות תחזוקה (טיפולים, ביטוחים וכו׳) נמוכה - סבירה, מרווח מספיק מאחור, באגז׳ עדיפות לאיזור ה 400 ומעלה.

- אין לנו דרישות מיוחדות שירגיש ״פרימיום״ או משהו כזה אבל מולטימדיה שעובדת כמו שצריך, מזגן טוב, ושיהיה סה״כ נוח.

יצא לי לחקור קצת בעצמי והמבחר עצום ודי מבלבל, אלה המועמדים עד כה:

- סוזוקי S Cross 2024 - כנראה הבחירה הכי רציונלית. אמין, מרווח, זול לתחזוקה, אבל קראתי שמרגיש יחסית מיושן והמולטימדיה לא משהו (מניח שאפשר להחליף? זה ירגיש איכותי לאחר החלפה למשהו נורמלי?)

- טיוטה קורולה קרוס 2023 / 2024 - גם בחירה רציונלית בדומה לסוזוקי. ביטוח יקר יותר אבל צריכת דלק טובה, יותר מודרני, ושומר ערך טוב. החסרון שלו - המחירים ביד 2 משמעותית מעל המחירון ולא הצלחתי למצוא משהו מעניין ב 140K. מרגיש שכבר עדיף עסקת 0 קמ ב165K אבל זה מושך את התקציב קצת יותר מידי.

- קיה ספורטאז - להבנתי מרווח, נוח, מרגיש יותר מודרני, לא יודע לגבי אמינות / עלות תחזוקה לעומת היפניות. 

- סיאט אטקה / סקודה קארוק - אם סוזוקי זו הבחירה הרציונלית ה״לב״ קצת הולך לשם. אין לי עניין מיוחד ברכבים אבל נראה שמלבד עניין ה DSG הרכבים האלה עונים על כל הדרישות ומעבר. מה שמטריד אותי זה בעיקר ה DSG ועניין האמינות באופן כללי (לי הייתה איביזה שסבלתי ממנה מבחינת אמינות, דווקא לא גיר או מנוע אבל המון דברים אחרים). אשתי לצורך העניין נוסעת 3 פעמים בשבוע בפקקים של 20 דק׳ - חצי שעה נסיעה עירונית לעבודה. אני לא יודע כמה זה קריטי.

מה שבחנתי ופסלתי:

- Mazda CX30 - אמין, לדעתי נראה ממש יפה, ביקורות ממש טובות, אבל כנראה יהיה קטן מידי מאחור ולכן פסלתי.

- קיה סלטוס - ראיתי מבצעי 0 ק״מ ב 140K שנראים מפתים, אבל קראתי על כל מיני בעיות אמינות והחלטתי לרדת מהעניין, נראה לי שכבר עדיף ספורטג׳ יד 2 במצב טוב.

אשמח להערות, המלצות, תובנות :)

תודה

עריכה אחרונה על ידי WhackE
פורסם (נערך)

אם אתה "לומד" את ה DSG ומתנהג בהתאם,לא תהיה שום בעיה.

סה"כ (לנו יש קארוק) תסע כל הזמן על S מאשר על D,וכמובן בפקקים לא לקפוץ כשמתפנה חצי מטר מהרכב שלפניך

יותר חשוב מהDSG - לא לכבות את הרכב כשמגיעים לחניה,אלא לחכות לטורבו "לעשות את שלו" סביב החצי דקה,גם אם נסעת עירוני כמה דקות לפני ולא נסיעה בינעירונית ארוכה.

כנ"ל בתחילת נסיעה,לא מניעים ויאללה לדרך,מחכים שהסל"ד יתאזן ויירד (אוטומט),עוד ענין של דקה,שבטווח הארוך יחסוך לך תיקונים יקרים (בכל רכב של הקונצרן)

הייתי מציע את הסוזוקי קרוסאובר אבל איך שהוא נראה...ממש להקיא (pardon me french),ממש כאילו המעצב עשה דווקא והתפטר (בהשוואה כמובן לדור קודם)

אבל אם תתגבר על ה"יופי" שלו,יש מצב שהמגמה שם ממשיכה,רכב חזק ואמין,האבזור מזעזע (יותר מצ'מפיון,שזה הישג)

ב115K יש מצב שתגרד איזה 2024 שמור עם יד וקמ נמוכים,כמובן שיש לדגור על יד2..(או להגדיל תקציב משמעותית,אולי יש חדשות במגרשים סטייל 0קמ)

פרט אחרון לגבי דרישותך - עלות תחזוקה נמוכה - אין חיה כזאת

רכבים חדשים יחסית יקרים,גם במוסך מורשה וגם בסתם מוסך מדרכה\מתמחה..נגמרו הימים של 300שקל לטיפול שמן ופילטר (אלא אם כן תעשה אצל מישהו שעושה לבד בבית)

מה לעשות,רכב זה עדיין מותרות וענין יקר בשגרה.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אין היום צורך לחכות אחרי הנעה או בסיום הנסיעה.

אפשר לבדוק מזדה cx5 שיתאים לדרישות שלכם ולדעתי מרגישה בפנים איכותית מהסוזוקי שאכן אמינה מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קיה נירו / יונדאי קונה מ-0 ק"מ עולים קצת פחות  מ-160K.

קיה נירו / יונדאי קונה משומשת גם היא אופציה.

נירו פלוס אופציה טובה, וזולה יותר. 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yulianx כתב:

אין היום צורך לחכות אחרי הנעה או בסיום הנסיעה.

צורך אין, המלצה דווקא יש.

הטורבו, כל טורבו בכל רכב המצוייד בטורבו, דורש שימון יעיל . לכן ההמלצה להמתין מעט בהתנעה על מנת שהשמן יעלה מהעוקה ויתפזר ברחבי המנוע ומכלול הטורבו ולחץ השמן יתייצב. 

בכיבוי, אחרי שהטורבו נרגע מפעולה ב 100,000 סל״ד מומלץ לתת לשמן להמשיך לקרר את המיסבים בשעה שהסל״ד יורד.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...