Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ברנו קליאו 2022 LUTECIA

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי זה נחמד לצרכי עקיפות פה ושם אבל נסיעה בין עירונית או כביש עם עליות + מזגן + יותר מ2 אנשים ברכב, אני באמת מנסה להבין איך זה מרגיש, חוסר הכוח לא מורגש?

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נגיד שהקליאו לא פוחדת מעליות, זה לא כמו ברכב מיני שנוסעים בשוליים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, omricn כתב:

זה אמיתי? 91 כ"ס? בחיי הרכב האחרון שהיה לי עם נתון דומה היה פולו שנת 96, אני לא רואה איך אפשר להתנהל עם חוסר כוח כזה אלא אם כן כל הנסיעות הן במישור בכביש רב נתיבי בלי צורך בשום עקיפות, או בהתניידות בתוך יישוב בלי לצאת ממנו.

דווקא לי המנוע הרגיש סבבה, יחסית למנוע ליטר חלשלוש כמובן. בכבישים הרריים היה לו מספיק מומנט והגיר (הידני) קצר ככה שלנהיגה בקצבים "חוקיים" הוא יספיק לרוב האנשים. אם אתה "משחיז בנס" על בסיס קבוע, זה כבר סיפור אחר.

מה שהפחיד אותי לא היה העקיפות אלא הברקסים הפיציים שיש שם ולא ממש מתאימים לנהיגה בתוואי הררי. כתוצאה מכך הקצב בעליה היה כפול מבירידה...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני שעה, Oren_Barazani כתב:

למה לא קליאו ידנית? 

האמת שנמאס כבר מידני, במיוחד כשיש פקק.

או שאני מזדקן. זאת הסיבה העיקרית שמכרתי את הקקטוס.

לפני 22 דקות, nadavd4 כתב:

דווקא לי המנוע הרגיש סבבה, יחסית למנוע ליטר חלשלוש כמובן. בכבישים הרריים היה לו מספיק מומנט והגיר (הידני) קצר ככה שלנהיגה בקצבים "חוקיים" הוא יספיק לרוב האנשים. אם אתה "משחיז בנס" על בסיס קבוע, זה כבר סיפור אחר.

מה שהפחיד אותי לא היה העקיפות אלא הברקסים הפיציים שיש שם ולא ממש מתאימים לנהיגה בתוואי הררי. כתוצאה מכך הקצב בעליה היה כפול מבירידה...

הם התחממו לך?

אני נוסע בעיקר בין עירוני הררי, לא הרגשתי משהו חריג.

מה שכן, חסר לי מצב DS כמו בספייס סטאר שתורם לבלימת מנוע מורגשת. 

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, omricn כתב:

אוקיי זה נחמד לצרכי עקיפות פה ושם אבל נסיעה בין עירונית או כביש עם עליות + מזגן + יותר מ2 אנשים ברכב, אני באמת מנסה להבין איך זה מרגיש, חוסר הכוח לא מורגש?

נהגתי על מספר מנועי טורבו קטנים. 1.0 בסקודה אוקטביה, וסיאט איביזה והגיפון שלהם, בקליאו 0.9 ליטר וקליאו 1.0 ליטר.

המנועים האלו חזקים בהרבה מסופר מיני של פעם עם 96 כ"ס ומנוע אטמוספרי.

נתון הכ"ס מטעה

מי שמחפש ביצועים לא יהיה מרוצה. מי שמחפש שימוש ימיומי יהיה מסופק בהחלט. כולל בתוואי שטח הררי ועם נוסעים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אגב, אחרי נקיון ווקס לרכב, וכמה תמונות לפוסט, נכנס לרכב מניע והופ מופיעה תקלה ״בדוק חיישן קדמי״, שזה קשור לבלימה אוטונומית, apple car play לא עובד…

אני כבר חשבתי לקפוץ למוסך מה גם שהרכב באחריות יצרן עדיין. אבל אומר ננתק מצבר וניראה, פותח מכסה מנוע והמינוס משוחרר ברמה שהוצאתי אותו לגמרי, חיזקתי אותו והכול חזר לקדמותו.

עוד דבר שמפריע לי זה הרמקולים, בקקטוס היה לי סאב שפירקתי לפני המכירה ושבוע הבא אתקין אותו, מאוד חסר הבאס.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

אגב, אחרי נקיון ווקס לרכב, וכמה תמונות לפוסט

יוליאן, איפה שוטפים רכב כמו שצריך בחיפה?

או שעשית לבד בחניה?...

לפני שעה, yulianx כתב:

פותח מכסה מנוע והמינוס משוחרר ברמה שהוצאתי אותו לגמרי

לא מבין איך משתחרר במצבר הקוטב של המינוס... סתם חוסר מזל או שהיה כבר משוחרר מלפני זה ו"התעצלת" לחזק עד עכשיו?

יכול להיות שבמכירה במגרש ניתקו את המינוס כדי לשמור על המצבר שלא יתרוקן מצרכני זרם "שקטים" וכו'?

פורסם

למה יש לי תחושה שיש חלקים שהשתמשו בהם בדאציה לוגאן? תיבת ההילוכים (לפחות לפי מוט ההילוכים) דומה מאוד.

לגבי הקטע עם תיבת ההילוכים - אכן יש תחושה מתיבת ההילוכים כמו שתיארת אבל אולי זה התחושה שלי כי נהגתי רק על דאציה לוגאן.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, DAHUJI כתב:

יוליאן, איפה שוטפים רכב כמו שצריך בחיפה?

או שעשית לבד בחניה?...

לא מבין איך משתחרר במצבר הקוטב של המינוס... סתם חוסר מזל או שהיה כבר משוחרר מלפני זה ו"התעצלת" לחזק עד עכשיו?

יכול להיות שבמכירה במגרש ניתקו את המינוס כדי לשמור על המצבר שלא יתרוקן מצרכני זרם "שקטים" וכו'?

אני גר במעלות, שוטף לבד.

מניח שניתקו את המצבר ולא חיזקו טוב.

לפני כשעה, DareDevil כתב:

למה יש לי תחושה שיש חלקים שהשתמשו בהם בדאציה לוגאן? תיבת ההילוכים (לפחות לפי מוט ההילוכים) דומה מאוד.

לגבי הקטע עם תיבת ההילוכים - אכן יש תחושה מתיבת ההילוכים כמו שתיארת אבל אולי זה התחושה שלי כי נהגתי רק על דאציה לוגאן.

אילו אותם מכלולים.

תחושה של העברות הילוכים? אכן הרציף פה עם יחסי העברה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, yulianx כתב:

תחושה של העברות הילוכים? אכן הרציף פה עם יחסי העברה.

זה לא קיה פיקנטו אבל כן יש תחושה כשיוצאים מעמידה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אתמול יצא לי להיות בפקק איתה, אכן יש תחושה פחות חלקה ביציאה מהמקום לעומת רציף רגיל שיש בספייס, אבל  אין מה להשוות לרובוטי.

מנגד יחסי העברה הללו תורמים לשקט.

אגב הכיול יכול להיות שונה בדאציה, בקליאו יש בורר מצבי נהיגה שמשנה מאוד את התנהגות הגיר.

פורסם

תתחדש. הדור החמישי של הקליאו נותן תמורה טובה למחיר. אבל בחיי שאני לא מבין מאילו רכבים חסרי מתלים אנשים מגיעים כדי להגיד שהרכב נוח בעיר... כי הוא לא. כלומר, תלוי למה משווים - הוא יותר רך מאיביזה או סוויפט, אבל אלה רפים שקל מאוד לעבור... אם משווים לרכב משפחתי (או לרכב שכיול המטלים שלו מכוון לנוחות, כמו ה-C3), זה הבדל של שמיים וארץ. למען האמת, לא ברור לי למה מכיילים רכבי מיני וסופר מיני להיות כ"כ קשיחים - רוב האנשים לא קונים אותם בשביל ימי מסלול, ונהג ממוצע ברכב כזה יסבול הרבה יותר מכאבים בגב מאשר מזוויות גלגול בפניות.

המנוע 1.0 אכן מספיק לחלוטין אם לא מחפשים להתחרות עם הרכב - הוא נוסע בלי בעיה בעליות, עם מזגן, ועם רכב מלא (מנסיון בחו"ל, בארץ אני עם מנוע 1.3). והאמת - גם הטורבו הכרחי לתחושה כזו, בסוף זה עניין של מומנט וכוח ביחס למשקל. לפני עשור הייתי עם פיקנטו 1.25 אטמוספרית, וגם היא הסתדרה עם כל מה שזרקתי עליה בלי בעיה. אם לא באים עם ציפיה לתאוצה של רכב חשמלי, אין בימינו רכבים שלא מסוגלים לספק חווית נסיעה סבירה בגלל היעדר כוח.

לגבי תרמוסטט - נכון שכולם מדברים על מנוע 1.3, אבל תבדוק מה המק"ט של התרמוסטט שמותקן אצלך (מוזמן לפנות אלי בפרטי לעזרה בנושא). אם זה אותו אחד כמו במנועי 1.3, אז אתה באותה קבוצת סיכון.

• אהבתי 1
פורסם

תתחדש יוליאן. 

לפני חודשיים פורסמה קליאו לבנה ידנית עם נתונים מעולים. לצערי מבדיקה שעשה לי חבר בקרסו התברר שהרכב חטף מכה רצינית מאחור.. 

למה אני מספר את זה? כי משפט ראשון שאמר הבחור- תקנה וישר תחליף בית טרמוסטט..

אז כנראה שכדאי שתעשה זאת ליתר ביטחון.

Mazda CX5

Škoda FABIA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...