Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, שליקו99 כתב:

לא יודע איזה בן אדם הוא, אבל משכורת 66 זה וואו וזו עובדה.

בוא תשמע עוד וואו. זו רק המשכורת. יש גם בונוס (כ20%+) וגם מניות RSU/GSU שיכולות להכפיל את הסכום שאתה מביא הביתה בשנה.
ורק כדי לסבר את האוזן שזה לא הנתיב היחיד האפשרי, אני גדלתי באמא של הפריפריה. לא נגעתי בכלל במחשב עד גיל 15 ככה וגם אז זה היה מחשב של חבר ולא שלי.
עשיתי 3 יחידות מתמטיקה, שירתתי בתפקיד שלישותי.
אחרי הצבא למדתי תואר במדעי המחשב במכללה (אמנם טובה, אבל לא אוניברסיטה).
20 שנה של עבודה כלבית יחסית בחברות איטגרציה בסגנון מטריקס, מלם וכו''. לאט לאט מתקדם ממתכנת, לר"צ, לארכיטקט, למנהל תחום PS, למנהל קבוצה שלמה.
באה הזדמנות ועברתי לחברת גאמפא, היום L7 (סיניור סטאף, אי"ה בקרוב דירקטור 😇) ומנהל קבוצה שפרוסה על כל אירופה עם מנהלים תחתיי בגודל עשרות אנשים.

כבר כמעט לא כותב שום קוד, בעיקר חושב איזה קוד צריך (ולא צריך) לכתוב, למה לכתוב, ואיך לכתוב ככה שבעתיד לא נאכל שטרונגול.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בסוף מה שמשנה זה התלוש לא משנה איך הופכים את זה והגזל שיש במדינה הזאת לא ממש עוזר בלהתפשר על עבודה פחות רווחית כי צריך להביא כסף איכשהו.

חודש שעבר בן דוד שלי מקנדה ביקר בארץ והיה פשוט המום איך הכל כזה יקר, ושחייב משכורת גבוהה מאוד כדי לחיות ברמה החיים שאפשר שם, הוא אמר שבתחום העבודה שלי אפשר לחיות ברמת חיים טובה.

היום, מי יכול לחיות ברמת חיים טובה עם משכורת של 9 ברוטו בחודש?

אפילו אני, בן אדם קמצן שרק חושב על כסף וגר עם אמא שלו, מתקשה לחסוך ולא מבין לפעמים איך כסף מתאדה לי, זו המציאות של ישראל.

לפני 8 דקות, elibaba כתב:

בוא תשמע עוד וואו. זו רק המשכורת. יש גם בונוס (כ20%+) וגם מניות RSU/GSU שיכולות להכפיל את הסכום שאתה מביא הביתה בשנה.
ורק כדי לסבר את האוזן שזה לא הנתיב היחיד האפשרי, אני גדלתי באמא של הפריפריה. לא נגעתי בכלל במחשב עד גיל 15 ככה וגם אז זה היה מחשב של חבר ולא שלי.
עשיתי 3 יחידות מתמטיקה, שירתתי בתפקיד שלישותי.
אחרי הצבא למדתי תואר במדעי המחשב במכללה (אמנם טובה, אבל לא אוניברסיטה).
20 שנה של עבודה כלבית יחסית בחברות איטגרציה בסגנון מטריקס, מלם וכו''. לאט לאט מתקדם ממתכנת, לר"צ, לארכיטקט, למנהל תחום PS, למנהל קבוצה שלמה.
באה הזדמנות ועברתי לחברת גאמפא, היום L7 (סיניור סטאף, אי"ה בקרוב דירקטור 😇) ומנהל קבוצה שפרוסה על כל אירופה עם מנהלים תחתיי בגודל עשרות אנשים.

כבר כמעט לא כותב שום קוד, בעיקר חושב איזה קוד צריך (ולא צריך) לכתוב, למה לכתוב, ואיך לכתוב ככה שבעתיד לא נאכל שטרונגול.

אז אתה מרוויח 200 אלף ש''ח בחודש?

מההתחלה אהבת את התחום או שהכסף דיבר אלייך?

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 10 דקות, שליקו99 כתב:

בסוף מה שמשנה זה התלוש לא משנה איך הופכים את זה והגזל שיש במדינה הזאת לא ממש עוזר בלהתפשר על עבודה פחות רווחית כי צריך להביא כסף איכשהו.

חודש שעבר בן דוד שלי מקנדה ביקר בארץ והיה פשוט המום איך הכל כזה יקר, ושחייב משכורת גבוהה מאוד כדי לחיות ברמה החיים שאפשר שם, הוא אמר שבתחום העבודה שלי אפשר לחיות ברמת חיים טובה.

היום, מי יכול לחיות ברמת חיים טובה עם משכורת של 9 ברוטו בחודש?

אפילו אני, בן אדם קמצן שרק חושב על כסף וגר עם אמא שלו, מתקשה לחסוך ולא מבין לפעמים איך כסף מתאדה לי, זו המציאות של ישראל.

אז אתה מרוויח 200 אלף ש''ח בחודש?

ממש לא.
נגיד שכר 60K. תוסיף 20% בונוס הגעת ל 72, נגיד שהבורסה היתה טובה אליך ומכרת מניות בעוד 10K$ שהם 35000 שקל. יצא  לך כ 100 אלף ברוטו ובנטו זה פחות מחצי.
ולגבי לאהוב את התחום - בכלל רציתי להיות רופא...
אל תשכח שהתחלתי בשנת 1997, אז עוד לא ידעו שיהיה בזה כסף :(  גם עד שהתחלתי בגאמפא המשכורת היתה סבבה, אבל לא בסקאלות האלה, גם עם 25 שנה נסיון שמאחוריי.

• רעיון טוב! 1

פורסם

זו בעיניי הבאסה הגדולה יותר, המס שמז**ן את מעמד הביניים כאן שמחזיק עליו כל שאר השכבות. 

הפער בין 15 ו-20 נטו הוא עצום מבחינת איכות חיים. 

יתרון נוסף ל"כסף של הייטק" זה שהוא מוקדם. כסף בגיל צעיר הוא משמעותית יותר משתלם מכסף שמרוויחים 10-20 שנים אחרים, במיוחד אם משקיעים אותו. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 2 דקות, שליקו99 כתב:

בקיצור משאיות של כסף, יפה.

העבודה הראשונה שלי היתה דחיפת עגלות של מזוודות בנתב"ג בשביל 23 שקל לשעה, אז אני מבין מה אתה מרגיש, אבל זה לא פייר להשוות. מה שאתה יכול לעושת זה אולי לשים את עצמך על הנתיב שבסוף ייראה ככה (וזה ממש לא רק בהייטק). עוד נקודה להביא בחשבון - פלוץ קטן בבורסות ואני מובטל בגיל קרוב לחמישים שאף אחד כבר לא יקח אותו לשום דבר כי הוא אובר קוואליפייד, אז כל עוד התזמורת מנגנת, רוקדים.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 16 דקות, elibaba כתב:

.

להעביר לך קורות חיים?

אולי תקבל עלי בונוס גיוס😜

חחח סתם 

פורסם

אני חושב שהבעיה של הרבה אנשים בדרגות שכר כאלה היא שהם מרגישים בעננים ולא חושבים על לחסוך ופשוט ''נהנים מהחיים''.

אם הייתי מרוויח משכורות כאלה הייתי משקיע אותן מספיק בהכנסות פסיביות כדי לא להיות תלוי במשכורת אם תהיה נפילה בשוק

• מצחיק 1
פורסם
Just now, שליקו99 כתב:

אני חושב שהבעיה של הרבה אנשים בדרגות שכר כאלה היא שהם מרגישים בעננים ולא חושבים על לחסוך ופשוט ''נהנים מהחיים''.

אם הייתי מרוויח משכורות כאלה הייתי משקיע אותן מספיק בהכנסות פסיביות כדי לא להיות תלוי במשכורת אם תהיה נפילה בשוק

חחחח... אני חי כמו עני (יחסית) ושומר גרוש לבן ליום שחור. נוסע באוטו בן 13 ששווה אולי 30 אלף.

פורסם
לפני 11 דקות, ניקו פ. כתב:

זו בעיניי הבאסה הגדולה יותר, המס שמז**ן את מעמד הביניים כאן שמחזיק עליו כל שאר השכבות. 

הפער בין 15 ו-20 נטו הוא עצום מבחינת איכות חיים. 

יתרון נוסף ל"כסף של הייטק" זה שהוא מוקדם. כסף בגיל צעיר הוא משמעותית יותר משתלם מכסף שמרוויחים 10-20 שנים אחרים, במיוחד אם משקיעים אותו. 

בגיל 26-27 עם משכורת גבוהה יחסית אני משתדל להנות ולצבור חוויות,חוסך אבל לא באטרף.

בגילאים מאוחרים יותר הכסף הזה יילך למחיה כי ילדים וכו' שזה מלא כסף.

תמיד צריך לאזן.

לפני 36 דקות, farkash7 כתב:

אני חושב שזו סתם חשיבה מקובעת.

ואני חושב שלהפעיל את הראש זה חשוב.

לא מבין מה "מקובע" בזה.

אני לא חושב שמי שמגדל גזר חי חיים פחות בריאים להפך.

לא דיברתי על בריאות,אלא על צלילות של המוח.

יש מצב שאיכות החיים שלו גבוהה בהרבה גם אם ברמה החומרית ההיטקיסט גר בבית ששווה יותר ונוסע בטסלה.

חרא של איכות חומרים יש בטסלה,לא איכות חיים בכלל.

יש מצב שהילדים שלו גם נהנים הרבה יותר ורואים את אבא.

אתה תופתע רצח אבל גם ילדים של הייטקיסטים רואים את ההורים שלהם,יש עבודה מהבית יש ימי חופש ויש איזון בית עבודה.

נכון שיש תקופות של ספרינטים שעובדים הרבה וקשה אבל לא לנצח.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 52 דקות, MZN כתב:

אני בטוח שלהישאר רלוונטי זה חשוב, תמיד, בלי קשר למשבר ענק או לא. 

פשוט אני תוהה אם יש סיכוי שהמקצוע הזה יהיה פחות נחשב, פחות רציני, אולי תבוא איזה AI שתחליף 70% מהמפתחים? אולי המדינה כל כך דוחפת שכולם יעבדו בזה ובסוף יהיה עודף היצע של מתכנתים? אולי כמות הרעיונות \ סטארט אפים תגיע לרוויה? יש הרבה דברים 'לחשוש' מהם, תוהה אם להקדיש לזה זמן לחפש סימנים מקדימים או פשוט לזרום ולעשות אדפטציה בבוא העת 🤷‍♂️

מקצועות משתנים ומתפתחים.

שפות תכנות פשוטות ש״כל אחד יכול לכתוב״ וai שכותב קוד זו הבטחה בת עשרות שנים, וכל פעם שזה קורה יש רמה הבאה של מורכבות (היום עושים בשורות בודדות מה שפעם עשו בשבועות וחודשים. אבל יש אתגרים וצרכים חדשים)

עודף של מהנדסים ? לא יקרה כי יש תקרות כאמור של מי שיכול ורוצה לעסוק בזה. ובמיוחד בדרגות גבוהות. בוגרי קורסים אכן כל כמה שנים נהיים לא רלוונטיים (משהו זוכר קורסי בוני אתרים משנות ה90-2000? תחום שהפך לcommodity שכל אחד יכול לעשות , ועדיין למפתחי front end יש הרבה אתגרים חדשים.

לדוגמא Git autopilot

זה autocomplete מתקדם - אבל אתה עדיין צריך לפתור את הבעיה קודם

לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

מצב שהילדים שלו גם נהנים הרבה יותר ורואים את אבא

דיי נו ? אנחנו עדיין שם?

אנשים במקצועות אחרים לא עובדים פחות זמן. ואנשים בטק לא עובדים מהזריחה עד שהם הולכים לישון.

לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

The Bumpy Road to Success Thumbnail

להסתכל על השכר אחרי 20+ שנים זה קל, לא רואים את כל החרא בדרך.

מה שנקרא overnight success years in the making

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Potato כתב:

לא דיברתי על בריאות,אלא על צלילות של המוח.

לא יודע מאיפה הבאת את זה, ולא מבין מה אתה מגדיר בתור "צלילות של המוח"

לפני 21 דקות, Liviur כתב:

דיי נו ? אנחנו עדיין שם?

מה זאת אומרת אם אנחנו עדיין שם? אתה שואל אם אנשים עוזבים את המשרד ב19:00? בוודאי. די רגיל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

לא יודע מאיפה הבאת את זה, ולא מבין מה אתה מגדיק בתור "צילות של המוח"

אם אתה לא מבין אל תכתוב שזה שטויות.

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

מה זאת אומרת אם אנחנו עדיין שם? אתה שואל אם אנשים עוזבים את המשרד ב19:00? בוודאי. די רגיל.

באיזה שעה הם הגיעו? כמה הם עבדו באותו שבוע מהמשרד וכמה מהבית?

הייתי בעבודה עד 8 בשלישי,היה לי רופא הגעתי ב10 וחצי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...