Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, ניקו פ. כתב:

יש לך תואר? למדת כלכלה? סתם שואל בלי קשר לאמירה הבאה שלי.

יש לי במשפחה שתי עובדות בנק, די בכירות. 

אמרו שפעם היו הרבה עובדים מוצלחים ומוכשרים והייתה תחרות רבה וטובה. גם היו משלמים יותר טוב.  

היום האנשים שמגיעים הם פחות מוצלחים, וגם השכר מאוד נמוך. מאוד קל להחליף צעיר או צעירה בצעיר או צעירה אחרת. 

מה הביצה ומה התרנגולת אני לא יודע, אבל איך שהוא התחום הזה הפך פחות מבוקש אצל חבר'ה צעירים, אבל זו כמובן התרשמותן של שתיהן (בבנקים שונים). אולי למישהו אחר יש רשמים אחרים. 

אין לי תואר, זה לא משנה את העובדה שהעבודה שלי היא עינוי ולא משלמת בכלל מספיק

לפני 13 דקות, Nakamichi כתב:

חד משמעית. 

אף אחד לא טען אחרת.

כאילו, חוץ מזה שמתכנת עייף בסוף היום. 

והוא גם חושב על העבודה שלו אחרי שעות העבודה. אבל זה רק מתכנתים. שאר האנשים לא.

כן? רק מתכנתים חושבים על העבודה אחרי השעות?

לפני 24 דקות, Nakamichi כתב:

כן. למשרד החינוך והבריאות חסר המווווון כסף. 

למה אתה חושב המערכת נראית ככה? מעודף תקציבי?

משרד החינוך/הבריאות/הנגב והגליל = המדינה. 

המדינה לא יכולה להרשות לעצמה לשלם את הסכומים שמשלמים בהייטק/במגזר הפרטי לכלל העובדים שלה. 

הכסף של המדינה מתחלק בין לא מעט דברים. 

למה הצבא מתקשה לשמור יוצאי יחידות כמו 8200 ומפסיד אותם לשוק הפרטי? מה? לצבא חסר כסף?

בנק יודע לשלם טוב מאוד למי שהוא רוצה אגב.

מה אתה חושב? שבגוגל כולם מרוויחים באותה מידה? שהשומר בכניסה והמנקה עושים שכר כמו של המתכנת?

בוא נגיד שאתה לא ה"מתכנת" של הבנק.  

מה שאני אומר זה שהארגונים ה"ישנים" שיודעים לקבל אנשים לתפקידים קשים ומפרכים לא פחות מתכנות, משלמים להם הרבה פחות גם כי לפעמים היכולת שלהם להוציא את הסכומים הללו היא בעייתית וגם כי השוק התרגל שזה ממוצע השכר. 

ומה שהתכוונתי לומר מההתחלה ובגלל זה נכנסתי לשרשור - זה שמתכנתים עובדים קשה. אבל משום מה מרגיש לי שחלק ניכר מהם לא בעל ניסיון מספיק בעבודות אחרות להבין שהסביבת עבודה בהייטק היא הרבה יותר תומכת מצד הארגון מאשר בהרבה מקומות. 

עבודה מהבית?! לפני הקורונה מי עוד אפשר את זה? אנשים היו באים לעבוד במוקד הטלפוני מהמוקד. מה פתאום להתחבר מהבית?!!?!

ארוחות. תן ביס. רכב. תנאים. מנוחה. אל תיקחו את זה כמובן מאליו. ארגון שאכפת לו מהרווחה שלך. לא כי אכפת לו באמת ממך. אלא כי הוא יודע שאם יהיה לך טוב ותנאים נכונים. אתה תהיה תפוקתי יותר.

אנשים שהעבירו אותם לעבוד מהבית וקיבלו תקציב לרכוש ציוד? נתנו להם לקחת ציוד מהמשרד? איפה עוד יש את זה?

אתה עובד מהבית? תגיד תודה. אתה רוצה גם נקנה לך מסך???

גם השכר הוא לא תוצאה של אותו "מחיר נפשי". "מחיר פסיכולוגי". "תשישות".

השכר הוא תוצאה ישירה של זה שהביקוש גדול מההיצע. כרגע לפחות. ושהגופים יכולים לשלם את זה.

מי שקצת מבוגר יותר, זוכר שלפני 20 שנה בערך היה מיתון גדול. בעטו המון אנשים הביתה. המשכורת והתנאים נחתכו. ומי שהיה לו מספיק מזל לשמור על העבודה שלו, עשה זאת בשמחה גם בהרבה פחות.

וזה בגלל שאי אפשר למצוא STAFF או שהחברה מראש מגדירה כמות תקנםי מוגבלת לזה. כמו כל חברה שיש לה פירמידת היררכיה ואז ככל שהדרג גבוה יותר יש פחות ממנו ופחות צורך ממנו?

תירגע חמוד. הוא אנושי כמוני וכמוך. 

לא יודע איזה בן אדם הוא, אבל משכורת 66 זה וואו וזו עובדה.

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 16 דקות, ניקו פ. כתב:

יש לך תואר? למדת כלכלה? סתם שואל בלי קשר לאמירה הבאה שלי.

יש לי במשפחה שתי עובדות בנק, די בכירות. 

אמרו שפעם היו הרבה עובדים מוצלחים ומוכשרים והייתה תחרות רבה וטובה. גם היו משלמים יותר טוב.  

היום האנשים שמגיעים הם פחות מוצלחים, וגם השכר מאוד נמוך. מאוד קל להחליף צעיר או צעירה בצעיר או צעירה אחרת. 

מה הביצה ומה התרנגולת אני לא יודע, אבל איך שהוא התחום הזה הפך פחות מבוקש אצל חבר'ה צעירים, אבל זו כמובן התרשמותן של שתיהן (בבנקים שונים). אולי למישהו אחר יש רשמים אחרים. 

לדעתי יש פה גם שילוב שהבנקים החליטו לעבור למודל יותר ״רזה״ מבחינת כ״א וזה כלל צמצום משמעותי של דרג הביניים.

אז יש לך בעצם את הצעירים האלה שמשמשים בתפקידים שלא מצריכים הרבה ניסיון או ידע מיוחד (כמו לעבוד במוקד טלפוני). אתה פשוט צריך הרבה מהם ובזול. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, שליקו99 כתב:

סקרן אותי לדעת מדוע זה עובד ככה, אני לא חושב שאני אדם שמסוגל לבהות במסך כל היום כמו מכונה, למרות שאני אוהב כסף יותר מהבן אדם הממוצע ובדרך כלל נוטה לעקם את הרצונות שלי בשביל יותר כסף כבר בגיל שלי...

דבר אחד קודם כל:עובדי הייטק הם לא זן עליון של הבני אדם,ולא יותר חכמים מהממוצע.(מהממוצע הריאלי)

יוצא לי הרבה לטייל עם אנשי הייטק(בטיולי/רכיבה ספורטיבית)ואני יודע לשכנע/להתנסח הרבה יותר טוב מהם. 

אני סהכ בן 22,ומין הסתם הם יודעים שאני עובד בוולט ולא מבינים למה אני שורף זמן. 

יותר כיף לי לרכב,מאשר להתחיל לשבת על התחת כמוהם. 

אין ״שם״אנשים מיוחדים,סהכ אנשים שלמדו משהו מסויים בקיצור. 

אינסלטור טוב מכניס 50 אלף לכיס בחדש בלי בעיה. 

אחותי יוצאת עם בן אדם שאפשר להגיד עשיר,והוא מייבא פרקטים סהכ. 

חבר של אמא עם קווי חלוקה של לחם,ומכניס בערך 70 אלף בחדש. 

מדריך נהיגה לשעתיים הדרכה לוקח 2000 שקל. 

חסר מקצועות שמרוויחים טוב? 

שליח שיטחון 24/7 עם טיפים ירוויח 15 נטו. 

מאבטחים רובאי 07 עושים 55-60 שח לשעה היום,שעות לילה/כפולות/סופשים עוברים את ה20 ברוטו מחברים שעובדים באבטחה. 

לא חסר עבודות שמכניסות כסף. 

תבחר משהו שנראה לך ולך על זה. 

לאחרונה גיליתי משהו דיי נפוץ(מתחיל חדש הבא)מסעדות לא רוצות שליחים שלהם,מעדיפים חברת שלחיות,אני ו2 חברים דברנו עם מסעדה והתאים להם.3000 ליום ואנחנו 3 אופנועים לכל שעות הפעילות של המסעדה..לא כולל טיפים אבל כל אחד עם הקטנוע שלו,יוצא 1000 לכל אחד וזה נטו...בחצי תלוש וחצי...ככה אין הורדות. 

שווה למסעדה לשים 3000 שח על 3 שליחים ביום,ובלי התעסקות עם קטנועים/ביטוחים/טיפולים וסידור עבודה משלהם. 

במקום להיות שליח עצמאי שעושה 70 לשעה ברוטו/40 לשעה במסעדה כשכיר. 

יש כסף במספיק מקומות ולא רק בהייטק.

רק לחשוב איך עושים את זה חכם....

לא מבין למה החברה נתפסת רק להייטק,אין עשירים בהייטק. 

רק מי שעשה אקזיט,השאר סתם מרוויחים טוב,נגיד על 35 ברוטו נשאר 20 נטו.  

עריכה אחרונה על ידי Ido12
פורסם
לפני 5 דקות, שליקו99 כתב:

אין לי תואר, זה לא משנה את העובדה שהעבודה שלי היא עינוי ולא משלמת בכלל מספיק

תתחיל מלפרק את זה לגורמים,מה היה לך עינוי? האנשים/סגנון העבודה/מהות העבודה/גיוון וכו'.

בהתאם לזה תדע להתקדם הלאה ולבחור את המסלול הנכון עבורך.

כן? רק מתכנתים חושבים על העבודה אחרי השעות?

כנראה שגם רופאים,מהנדסים,חוקרים במשטרה,עורכי דין ובכלל כל מי שהעבודה שלו מצריכה מחשבה מעבר לפעולות טכניות בסיסיות.

אתה צודק,זו משכורת מכובדת מאוד.

זה לא משנה איזה בן אדם הוא,

רק אל תשכח שמדובר במישהו שהקדיש את כל חיו למסלול הקריירה שלו ולמד המון המון עצמאית וגם במסגרות אקדמיות.

אני שם בצד את עניין הכישרון והיכולות ה"טבעיות"- להביא את עצמך להתעניין וללמוד משהו באופן עצמאי ולהתמיד לאורך זו יכולת שיש למעט מאוד אנשים.

אם אתה מחפש SKILL לעבוד עליו זה ללא ספק זה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 12 דקות, שליקו99 כתב:

הוא בחור טוב. 

לא ראיתי שהוא כתב שזאת המשכורת שלו.

אבל אני לא אתפלא גם אם היא גבוהה יותר.

מגיע לו לקבל אותה לא מהסיבה שהוא עובד קשה יותר מאחרים שמרוויחים פחות. או שצריך יותר כישורים לעשות את העבודה שלו מאשר עבודות אחרות שמשלמות פחות.

מגיע לו לקבל אותה בגלל שהמעסיק שלו מצליח למכור את התוצר של העבודה שלו בסכום שהוא משמעותית יותר גבוה (וגם כי הוא בחור טוב כמו שאמרנו).

אז כל עוד ידידנו ליביור ימשיך להיות ריווחי למעסיק שלו - הוא ימשיך לקבל את מה שמגיע לו. ואני מאחל לו שזה יימשך המון שנים ורק ישתפר עם הזמן. 

אבל ברגע שמתכנת רשע אחר שעובד איתו. כבר מפסיק להיות ריווחי. הוא יקבל בעיטה בתחת ולא משנה אם הוא גוגל 8 אמאזון 12 או עליאקספרס 1000.

לפני 8 דקות, Potato כתב:

כנראה שגם רופאים,מהנדסים,חוקרים במשטרה,עורכי דין ובכלל כל מי שהעבודה שלו מצריכה מחשבה מעבר לפעולות טכניות בסיסיות.

כולם לוקחים את העבודה איתם אח״כ הביתה.

3 סיפורים מהכרות אישית: תנסה לחשוב מה זה לעבוד בתור מוקדן בהוט. אין שמה צורך במשהו מעבר לפעילויות בסיסיות. מכיר אדם שעבד שם ואחרי תקופה קצרה נכנס לדכאון. ללכת למשמרת ולקבל צרחות מלקוחות מההתחלה עד סוף המשמרת. 

מאבטח בקניון: בן אדם מבוגר. שצריך כל היום להתווכח עם ילדים שהם שליש מהגיל שלו שרוצים להכנס עם הקורקינט לקניון או לשמוע את אותה בדיחה של ״יש לי פצצה בתיק חה חה חה״. כאילו שהוא קובע את החוקים למי לבדוק את התיק ומה להכניס לקניון.

ופקח. שמגיע לרשום דוחות לרכבים שחוסמים מדרכות או מעברי חצייה וצריך לספוג אלימות מילולית ולפעמים פיזית. 

לפני 9 דקות, Ido12 כתב:

יש כסף במספיק מקומות ולא רק בהייטק.

רק לחשוב איך עושים את זה חכם....

מלהיות שכיר לא תתעשר בשום מקום.

אבל פרט ל-35 ברוטו (שלא מעט מרוויחעם גם יותר). יש גם מענקים. אופציות. 

אבל אתה צודק מאוד בהרבה ממה שאמרת.

מי שרוצה לעבוד וטוב בעבודה שלו ככה״נ ירוויח לא רע.

הרבה מאוד אנשים גדלים מגיל 0 עם ההבנה שלימודים/תואר = עבודה טובה ומשכורת טובה.

היום לימודי מדעי המחשב ועבודה בהייטק זאת דרך טובה להרוויח משכורות יפות למי שלא יזם או רוצה להיות עצמאי.

פורסם
Just now, Ido12 כתב:

דבר אחד קודם כל:עובדי הייטק הם לא זן עליון של הבני אדם,ולא יותר חכמים מהממוצע.(מהממוצע)

בלי להכנס לאיך ומהי חוכמה,

אנשים מבצעים עבודה שדורשת מחשבה ופעולות מורכבות.

רובם בעלי השכלה אקדמית רלוונטית.

התחום מתעדכן ומתפתח ודורש יכולת למידה תמידית.

אם תיקח את הממוצע של האוכלוסיה,רובם לא מתכנתים וסביר להניח שמי שכן מעל הממוצע.

אם תיקח את הממוצע של המתכנתים יכול להיות שתגלה התפלגות כלשהי בין מקצועות התוכנה.

Just now, Ido12 כתב:

יוצא לי הרבה לטייל עם אנשי הייטק(בטיולי/רכיבה ספורטיבית)ואני יודע לשכנע/להתנסח הרבה יותר טוב מהם. 

אני סהכ בן 22,ומין הסתם הם יודעים שאני עובד בוולט ולא מבינים למה אני שורף זמן. 

יותר כיף לי לרכב,מאשר להתחיל לשבת על התחת כמוהם. 

אין ״שם״אנשים מיוחדים,סהכ אנשים שלמדו משהו מסויים בקיצור. 

הם לא מבינים למה אתה "שורף" זמן כי הם אנשים קרייריסטים.

אתה שורף זמן כי ההסתלכות צריכה להיות 5-10 שנים קדימה ולא חודשיים.

אם אתה רואה את עצמך שליח גם עוד 50 שנה,לבריאות מצאת לעצמך מקצוע.

אבל אם זה לא מה שאתה רוצה לעסוק בו  ולא מקדם אותך לכיוון מה שאתה רוצה לעסוק בו,זה בזבוז זמן(ואם תגיד שאתה חוקר ולא יודע עוד,זה גם אחלה).

Just now, Ido12 כתב:

אינסלטור טוב מכניס 50 אלף לכיס בחדש בלי בעיה. 

אחותי יוצאת עם בן אדם שאפשר להגיד עשיר,והוא מייבא פרקטים סהכ. 

חבר של אמא עם קווי חלוקה של לחם,ומכניס בערך 70 אלף בחדש. 

מדריך נהיגה לשעתיים הדרכה לוקח 2000 שקל. 

חסר מקצועות שמרוויחים טוב? 

אין הרבה אינסטלטורים שמרוויחים כאלה סכומים,זה לא עצמאיים קטנים אלא בעלי עסקים עם עובדים ורכבים ולקוחות ועסק לנהל זה לא קל.

כמה מדריכי נהיגה יש בארץ? אני מכיר 4-5 אז נניח יש 50 או 100.

Just now, Ido12 כתב:

שליח שיטחון 24/7 עם טיפים ירוויח 15 נטו. 

מאבטחים רובאי 07 עושים 55-60 שח לשעה היום,שעות לילה/כפולות/סופשים עוברים את ה20 ברוטו מחברים שעובדים באבטחה. 

ועד איזה גיל אתה רוצה לעבוד 12 שעות ביום ולעשות לילות וסופי שבוע?

לסכן את עצמך על קטנוע בעיר גדולה?בגשם ובחום.

אני מיציתי את העניין בערך בגיל 22.

Just now, Ido12 כתב:

לאחרונה גיליתי משהו דיי נפוץ(מתחיל חדש הבא)מסעדות לא רוצות שליחים שלהם,מעדיפים חברת שלחיות,אני ו2 חברים דברנו עם מסעדה והתאים להם.3000 ליום ואנחנו 3 אופנועים לכל שעות הפעילות של המסעדה..לא כולל טיפים אבל כל אחד עם הקטנוע שלו,יוצא 1000 לכל אחד וזה נטו...בחצי תלוש וחצי...ככה אין הורדות. 

זה נקרא לעבוד בשחור וזו עבירה על החוק,שזה החלק הפחות בעייתי לך.

מה שיותר בעייתי זה שאם תשבור רגל אף אחד לא ישלם לך שקל על החודשיים שתשב בבית, ואם המסעדה תיסגר לא תראה שקל אבטלה.

זה דברים שלא חושבים עליהם בגיל 22 אבל פנסיה אם לא תפריש לעצמך יהיה לך שם 0 עגול.

Just now, Ido12 כתב:

כי זו העבודה עם התנאים הכי טובים.

אני יכול לבחור לעבוד מהבית,מהמשרד,ממתחם עבודה שיש לי ליד הבית.

אם אני חולה ישלמו לי על היום הזה,אם אני רוצה לטוס לתאילנד ל3 שבועות יש לי מספיק ימי חופשה.

יש המון גמישות,התנאים מסביב טובים העבודה מעניינת את מי ששם והמשכורות גבוהות.

שנינו עובדים בשביל 15 נטו,אני עובד 40 שעות פחות ממך בחודש עם ימי מחלה וחופשה.

שכחת לכמת את זה לכסף.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Ido12 כתב:

דבר אחד קודם כל:עובדי הייטק ...לא יותר חכמים מהממוצע.(מהממוצע הריאלי)

חכמה זה משהו שקצת קשה להגדיר.

ברמה האקדמית, בהינתן שבשביל ללמוד במוסד אקדמאי רציני עבור תואר שימושי בטק אתה צריך, בהגדרה, הישגים פסאודו-אקדמיים שנמצאים בחלק העליון של האוכלוסיה, ואז מתוכם יישלפו לא מעט אנשים במהלך התואר כי לא יצליחו לעבור חדו״א -

אז וואלה, אתה טועה.

ברמה האבסטרקטית לפי איך ״עידו12״ מגדיר חכמה ריאלית - צודק, אין לי מושג מה זה אינדקס עידו12 ולכן כל תוצאה שתגיד תהיה אפשרית. 

ברמת ה״חכמת רחוב״ או ״חכמת חיים״ אין לי מושג איפה דברים יושבים כי זה לא מדיד בכלל, ואכן פגשתי הרבה מאוד מהנדסים מטומטמים, וכאלו עם אינטיליגנציה רגשית של נעל.

ההתעכבות פה איננה בכדי להגן על כבוד האנשים (למי אכפת) אלא יותר בגלל האבסורד בו אדם לוקח משהו מוגדר היטב, אובייקטיבית (ואינטואיטיבית), ורושם שטויות במקום. כמו כן אני הוכחה חיה לכך שיש מהנדסים קצת סתומים כי הנה הגבתי להודעה במקום לדפדף הלאה 😂

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפני 28 דקות, Potato כתב:

בלי להכנס לאיך ומהי חוכמה,

אנשים מבצעים עבודה שדורשת מחשבה ופעולות מורכבות.

רובם בעלי השכלה אקדמית רלוונטית.

התחום מתעדכן ומתפתח ודורש יכולת למידה תמידית.

אם תיקח את הממוצע של האוכלוסיה,רובם לא מתכנתים וסביר להניח שמי שכן מעל הממוצע.

אם תיקח את הממוצע של המתכנתים יכול להיות שתגלה התפלגות כלשהי בין מקצועות התוכנה.

הם לא מבינים למה אתה "שורף" זמן כי הם אנשים קרייריסטים.

אתה שורף זמן כי ההסתלכות צריכה להיות 5-10 שנים קדימה ולא חודשיים.

אם אתה רואה את עצמך שליח גם עוד 50 שנה,לבריאות מצאת לעצמך מקצוע.

אבל אם זה לא מה שאתה רוצה לעסוק בו  ולא מקדם אותך לכיוון מה שאתה רוצה לעסוק בו,זה בזבוז זמן(ואם תגיד שאתה חוקר ולא יודע עוד,זה גם אחלה).

אין הרבה אינסטלטורים שמרוויחים כאלה סכומים,זה לא עצמאיים קטנים אלא בעלי עסקים עם עובדים ורכבים ולקוחות ועסק לנהל זה לא קל.

כמה מדריכי נהיגה יש בארץ? אני מכיר 4-5 אז נניח יש 50 או 100.

ועד איזה גיל אתה רוצה לעבוד 12 שעות ביום ולעשות לילות וסופי שבוע?

לסכן את עצמך על קטנוע בעיר גדולה?בגשם ובחום.

אני מיציתי את העניין בערך בגיל 22.

זה נקרא לעבוד בשחור וזו עבירה על החוק,שזה החלק הפחות בעייתי לך.

מה שיותר בעייתי זה שאם תשבור רגל אף אחד לא ישלם לך שקל על החודשיים שתשב בבית, ואם המסעדה תיסגר לא תראה שקל אבטלה.

זה דברים שלא חושבים עליהם בגיל 22 אבל פנסיה אם לא תפריש לעצמך יהיה לך שם 0 עגול.

כי זו העבודה עם התנאים הכי טובים.

אני יכול לבחור לעבוד מהבית,מהמשרד,ממתחם עבודה שיש לי ליד הבית.

אם אני חולה ישלמו לי על היום הזה,אם אני רוצה לטוס לתאילנד ל3 שבועות יש לי מספיק ימי חופשה.

יש המון גמישות,התנאים מסביב טובים העבודה מעניינת את מי ששם והמשכורות גבוהות.

שנינו עובדים בשביל 15 נטו,אני עובד 40 שעות פחות ממך בחודש עם ימי מחלה וחופשה.

שכחת לכמת את זה לכסף.

אני לא מחשיב את עצמי חכם גדול...ממוצע לדעתי כל החברים שלי אלה הרוכבים/מכוניות וזה תחום שמצריך כסף,אז הרוב עובדי הייטק,אני לא רואה פערים ביני לבניהם,וגם הם לא.

אני נתתי את הדוגמא של שליח שגם בזה אפשר לעשות המון כסף,מאמין עם הטיפים אחרי הוצאות תחזוקה ישאר מעל 25 אלף ביד.(שזה בערך 45 ברוטו,שזה דיי פסיכי) 

אם אני אשבור רגל/יד?ביטוח של אופנוע זה הביטוח הכי טוב בעולם. 

שברת יד ונקע וקרסול קיבלת 300 אלף שח,מספיק זמן להחלים,וזה מנסיון טרי לצערי,אתה מכוסה מעולה הרבה יותר טוב מדמי אבטלה. 

בנוגע לפנסיה/ימי חופש אתה צודק,תנאי עבודה אתה צודק.ובכללי אתה צודק,שליח זה לא מקצוע לכל החיים,והשאיפה זה לא לחלק המבורגרים בגיל 30,גג עד גיל 24-25 ולחשוב לכיוון רציני יותר. 

לא התכוונתי להגיד שלהיות שליח זה שווה כמו מתכנת בחברה גדולה,דברתי רק על השכר ועל איך לראות את הדברים קצת אחרת. 

יש כסף בכל מקצוע,זה מה שנסיתי להסביר,רק לחשוב איך אוספים אותו.

לא להתקבע למחשבה שהייטק זה הדרך היחידה לאושר. 

קצת מצחיק לכתוב את זה,אבל בונת ציפורניים טובה/תוספות שיער מרוויחה יותר טוב משנינו...וחלק נכבד בשחור. 

איפור כלה מגיע ל2000 שח היום,שעתיים עבודה.....רק אומר. 

אנחנו במקצוע הלא נכון...

פורסם (נערך)

יש גם דבר כזה שנקרא יושרה, אתה יודע. בבקשה אל תחשוב שאני תוקף אותך או משהו,כ זה ממש לא קשור ישירות אליך, אבל יש אנשים ישרים שלא מעוניינים לגנוב כסף (לעבוד בשחור זה לגנוב ואין דרך לייפות את זה). 

אתה יכול לקרוא לי חננה וצהוב ומה שתרצה עד מחר, אבל גם על חצי שקל אני מוציא קבלה. 

אני מכיר כמה וכמה אנשים המרוויחים מאוד יפה כי הם עובדים הרבה בשחור, אבל מבחינתי זה לא משנה ממי שמרוויח יפה כי הוא מזיז דברים או כי מתעסק ב"אבטחה" וכו'. גדלתי בנתניה, ראיתי ילדים בני 18 קונים מכוניות ותכשיטים. זה עדיין לא הופך אותם למוצלחים בעיניי, כי הצורה בה השיגו את הכסף הייתה מלוכלכת (וכללה פגיעה באנשים אחרים, בצורה ישירה או עקיפה).  

מצד שני ישבו מולי אנשים שאמרו לי "עם יושרה לא הולכים למכולת". אז אני לא שופט, אבל אני תמיד אומר בצורה ישירה שבעיניי זה לא לגיטימי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מקבל באהבה מה שאמרת,אבל אתה מיעוט במחשבה הזאת.. 

אנשים ירצחו היום את סבתא שלהם בישביל הירושה. 

שאתה עצמאי ואתה מכניס 80 אלף בחדש,והמדינה לוקחת 50% מהשכר סתם ככה,זה הגיוני?

120 משכורות של 50 אלף לחברי כנסת מיותרים,מאות מיליונים על מערכות בחירות מיותרות בגלל אגו זה גניבת כספי ציבור.

53 מילארד שנתרמו זה גניבה. 

משפט ילדותי,הגונב מגנב פטור....זה מה שלמדו אותי והאמת?ממש מאמין בזה. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

וזה בגלל שאי אפשר למצוא STAFF

בגלל זה

קשה למצא אנשים שהעיקריות עבדו ותכננו מערכות בסדר גודל הזה ויודעים לפתור בעיות שאחרת יקחו חודשים של ניסוי וטעיה

וכן אני רק בחור שעבד קשה ולא רע במה שהוא עושה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, Ido12 כתב:

המקביל של מה שאני מדבר עליו מדובר בערך ב50-60 ואז עוד סכום דומה טו גבוהה יותר במענקי מניות ובונוסים (מובטחים)

לפני 3 שעות, Potato כתב:

רק אל תשכח שמדובר במישהו שהקדיש את כל חיו למסלול הקריירה שלו ולמד המון המון עצמאית וגם במסגרות אקדמיות.

זו השורה התחתונה כדי להגיע למספרים האלו ולהתמיד. ולהמשיך ללמוד ולהתפתח כל יום מעבר.

אם לא עושים את זה אתה רואה את כל סיפורי ה״לא נותנים לי צאנס״ / ״פרשתי מהייטק ועברתי לx בשביל …״ / ״אין עבודה בהייטק למבוגרים״ וכו

זה לא תחום סלחני.

לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

מגיע לו לקבל אותה בגלל שהמעסיק שלו מצליח למכור את התוצר של העבודה שלו בסכום שהוא משמעותית יותר גבוה (וגם כי הוא בחור טוב כמו שאמרנו).

זה גם אכן מדויק.

זה החלק של היצע וביקוש. גם לי לא ישלמו ככה אם זה לא מחזיר את עצמו.

דיון אכן ללא ספק מעניין. בשורה התחתונה כרגע יש לי מזל שהשילוב של היכולות האישיות שלי , תחום שמעניין אותי והדרישה בשוק מתכנסות למקום חיובי.

אם אחד מהם היה חסר - היה פחות מוצלח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש כאן לא מעט אנשים עם תפיסה שגויה של דברים, וזה בסדר, כי צריך ללמוד.

אז אחרי קריאת כל מה שכתבו כאן אנשים עם נדודי שינה, או סתם כאלה שחיים באיזור זמן UTC-5, כמה הערות:

1. המהנדס, או הרופא, או מפתח התוכנה בעלי המשכורות הגבוהות לא התחילו כך. הם התחילו ב-4-6 שנות לימודים בלי הכנסה (או עם הכנסה מינימלית בעבודה בשעות לא שעות) ובדרך כלל עבדו עוד אי אילו שנים בתנאים קשים של הרבה שעות ושכר יחסית נמוך. אז מבחינתם צריך איזה החזר של ההשקעה, וזה מתבטא בשכר גבוה (בעיניך). אבל הם מגיעים אליו כשהם בני 35-40 ויותר, ורק בתנאי שהם מצאו מקום עבודה שיודע לשלם - כי, למשל, המורה או העובד הסוציאלי או הרוקח, שהשקיעו מאמץ לא בפחות בהכשרה מקבל נא באוזן - כי כנראה יהיה יותר קל למצוא מישהו שיחליף אותו, ובעיקר כי המקצועות האלה לא הצליחו ליצור לעצמם מקום מתאים בסולם השכר (ויש תאוריה שזה עניין של מקצועות עם רוב נשי).

2. @Ido12 נראה לי שאתה צריך ללמוד להבחין בין הכנסות לבין מחזור עסקי. האינסטלטור שהמחזור שלו 50,000 ש"ח בחודש יכול להגיע הביתה עם 8000 ש"ח נטו, כי מתוך המחזור הזה 40,000 ש"ח אלה הוצאות על רכב\ברזים\צינורות\מקדחות.

3. @Ido12 אני אתבטא בגסות רבה - אתה גנב. אם אתה עובד "בשחור" אתה גורם למדינה לגבות ממני מיסים יותר גבוהים כדי לכסות את הוצאותיה - אז אולי לא פרצת לי לבית, אבל בהחלט גנבת ממני. וגם מבחינתך האישית - אם תהיה לך תאונת עבודה בט"ל ישלם לך לפי השכר המוצהר ,לא לפי השכר השחור. ואם תהיה עצמאי ורמת החיים שלך לא תתאים להכנסות המוצהרות אז בכלל תהיה בצרה עם פקיד השומה, ואת זה אני לא מאחל לאף אחד.

4. @Ido12  וגם @שליקו קראו היטב את מה שכתב @Potato: אתם צעירים, בני 22 או 25, והמחשבה שלכם לא צריכה להיות בטווח של חודשיים אלא בטווח של 50 שנה. כלומר לעבוד שנה - שנתיים באיזה עבודה "שחורה" על מנת לחסוך כדי להתחיל לבנות את הבסיס זה בסדר, אבל אתם צריכים לחשוב על מה שיקרה כשתרצו להקים משפחה\עסק\לצאת לגמלאות. אז שכל אחד יעצור רגע ויחשוב מה הוא רוצה לעשות בחיים, מה היכולות שלו. ודרך אגב, "יכולת" זה לא רק המספר שמקבלים בממוצע הבגרות או במבחן הפסיכומטרי, זו גם היכולת לעשות פאוזה של 3 או 4 או 6 שנים ולשבת ללמוד עם מינימום הכנסה, זו היכולת לשבת על התחת ולפתור תרגילים בחדו"א או לכתוב עבודה סמינריונית על חצר המלך אחשוורוש , זה הרצון לעבוד במסגרות כאלה ואחרות. כמובן שיש כל מיני שילובים, למשל אחד מחברי הפורום שמתאר יפה איך, מצד אחד, הוא מהנדס בכיר, ומצד שני משחיר את ידיו על רצפת הייצור ונהנה מזה. 

5. עניין אחרון, שעלה באחד הפוסטים לפני 12 או 24 שעות: הבריאות: חפש בגוגל את המונח "עבודה יושבנית (sedentary lifesyle) ותבין מה המשמעות הבריאותית של העבודה הזו. מכאב גב ודלקות גידים ועד סכרת והתקפי לב. אם מישהו הזכיר כאן את אנשי ההייטק שמוציאים אנרגיה בחדר הכושר - הם זקוקים לזה. גם נפשית, גם פיזית. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, Liviur כתב:

זה לא רק לשבת -

התייחסתי ללשבת, פיזית לשבת. 

יש עוד הרבה קשיים אחרים אבל אמרו שאין קושי פיזי.

לשבת הרבה זמן כל יום, פיזית זה לא בריא וגם לא פשוט. 

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...