Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, Transporter כתב:

יש עורכי דין טובים ויש עורכי דין פחות טובים

מה שבטוח, יש מהם בשפע

לא כל אחד הוא ציון אמיר

אני מכיר עורכי דין שעובדים בעבודות כאלה ואחרות שפשוט דורשים תואר במשפטים. מרוויחים בסדר פלוס מינוס. לא סכומים שיכול להתחרות בהייטק

ברור שעורך דין טוב ובולט יצליח יותר. אבל זה בד"כ לא קורה בגיל 30

ואיך זה סותר את מה שכתבתי?
הטובים ביותר בכל תחום ירוויחו יותר מהפחות טובים, בהייטק, במשפטים, בפרסום ובכל מקצוע שלא מתבסס על שכר מבוסס וותק.

אבל במקצועות שהם לא "ההייטק", כנראה שזה ייקח יותר זמן.

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהרבה מקצועות שהם לא ההייטק, אפשר להרוויח הרבה גם בלי להיות מאוד טוב. זה נקרא שיווק. כל עצמאי שמאוד טוב בשיווק כנראה שיצליח כלכלית. 

אני משער שכאשר אתה שכיר זה קצת יותר קשה, כי אתה נמדד על תוצאות ולא רק על איך אתה מציג את עצמך ועל כן שם באמת יש צורך בסקיל, או תנובה של תוצר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 5 דקות, ניקו פ. כתב:

בהרבה מקצועות שהם לא ההייטק, אפשר להרוויח הרבה גם בלי להיות מאוד טוב. זה נקרא שיווק. כל עצמאי שמאוד טוב בשיווק כנראה שיצליח כלכלית. 

אני משער שכאשר אתה שכיר זה קצת יותר קשה, כי אתה נמדד על תוצאות ולא רק על איך אתה מציג את עצמך ועל כן שם באמת יש צורך בסקיל, או תנובה של תוצר. 

לא מעט מהנדסים בונים לעצמם שם גם דרך שיווק. תרבות המיטאפים בשנים האחרונות מאוד דחפה את זה קדימה. יש לי חברים ומכרים שמשקיעים לא פחות זמן בבניית השם שלהם בלינקדאין ובקהילה ממה שהם משקיעים בעבודה עצמה.

המעסיקים לרוב בעד כי זה עוזר גם לדתמית של החברה. אישית הייתי גם בסדנאות נוכחות ברשת וגם בקורס חביב על כתיבה ותחזוקה של בלוג על חשבון המעסיק לפני כמה שנים.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אבל אחרי שכבר התקבלת, ברוב המקומות התרבות הארגונית היא כזו שתאפשר בולשיט גם להשאיר אותך בעבודה? או שמניסיונך הדרך החוצה מהירה למי שלא באמת טוב?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שאלה טובה. האמת שלא פגשתי מישהו שהיה ממש גרוע ועסק רק בשיווק. חושב שזה גם לא קל, כי אם תפרסם שטויות ברמה המקצועית מהר מאוד זה יבלוט ולא יעבוד גם שיווקית.

אבל כן מכיר כמה כאלו שהשקיעו בזה יותר מאשר בעבודה, ולא שילמו על זה מחיר. אולי גם היה שם יותר איזון ממה שנראה לי מהצד בזמן אמת ואני סתם מקצין

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 59 דקות, Liviur כתב:
לפני 7 שעות, MiniMiz3r כתב:

האיכות היא בהתאם לתשלום. יש אמזון בהודו - הם משלמים לא רע בכלל, לכן אם אנשים משלמים זול - הם מקבלים את גירסאות בוגרי הקורסים מהודו.

כמה מהמהנדסים המבריקים ביותר שעבדתי איתם הם הודים (אמזון) ודרום אמריקאים (גוגל) והמון סינים.

ברגע שאתה יוצא מישראל אתה גם מגלה שהסיפורים של ״אין כמו ישראלים״ הם בעיקר כאלו שאנחנו מספרים לעצמינו ובסופו של דבר אכפת לאנשים אם אתה טוב.

לגמרי. שים לב למה הגבתי, לציטוט שאומר שמתכנת הודי עולה שליש ממתכנת ישראלי. במקרה כזה גם האיכות נמוכה יותר, בדרך כלל בסדר גודל או שניים. 

לי אישית לא יצא לעבוד עם הודים מוכשרים בהודו עצמה, כל ההודים ה"טובים" שעבדתי איתם היו בארה"ב.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 46 דקות, MiniMiz3r כתב:

לגמרי. שים לב למה הגבתי, לציטוט שאומר שמתכנת הודי עולה שליש ממתכנת ישראלי. במקרה כזה גם האיכות נמוכה יותר, בדרך כלל בסדר גודל או שניים. 

לי אישית לא יצא לעבוד עם הודים מוכשרים בהודו עצמה, כל ההודים ה"טובים" שעבדתי איתם היו בארה"ב.

כתבתי את זה ספציפית כי יצא לנו לשמוע אצלנו (קורפורייט אמריקאי) מהמנהל שהם עולים איזה שליש מאיתנו. אני באמת לא איזה עילוי או משהו אבל לפעמים אני עושה ביום מה ש-3 מהם עושים בשבוע, והם לא עצלנים, הם פשוט מדברים בלי סוף בשיחות סרק.. ספציפית לא  יצא לי לעבוד עם הודים שעברו לאמריקה, אצלנו הם רק מנהלים בכירים יחסית, לא מתכנתים.. 

פורסם (נערך)

דרך אגב אני חושב שהכותרת מוטעית.

״משתלם״ זו מילה מאוד גדולה.

לא בטוח שההייטק כזה ״משתלם״.

כן אם אתה מודד אותו בכסף נטו הוא משתלם יחסית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

לגבי איך לבטח את עצמך - להישאר טוב , רלוונטי ולהיצמד לאיזור רווחי בחברה. ומזל.

אני בטוח שלהישאר רלוונטי זה חשוב, תמיד, בלי קשר למשבר ענק או לא. 

פשוט אני תוהה אם יש סיכוי שהמקצוע הזה יהיה פחות נחשב, פחות רציני, אולי תבוא איזה AI שתחליף 70% מהמפתחים? אולי המדינה כל כך דוחפת שכולם יעבדו בזה ובסוף יהיה עודף היצע של מתכנתים? אולי כמות הרעיונות \ סטארט אפים תגיע לרוויה? יש הרבה דברים 'לחשוש' מהם, תוהה אם להקדיש לזה זמן לחפש סימנים מקדימים או פשוט לזרום ולעשות אדפטציה בבוא העת 🤷‍♂️

פורסם
לפני 1 דקה, Lior_Django כתב:

כי אפשר לרשום תוכנה שתשרת אלפי אנשים בזמן קצר.

אפשר גם לראות את זה ככה - לא משנה כמה המהנדסים מרוויחים, העבודה שלהם בסופו של דבר מאוד זולה ביחס לשאר המרכיבים בעלות של מוצר שהולך לייצור המוני.

תוכנה יש לא רק במוצרים תוכנתיים נטו.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

דרך אגב אני חושב שהכותרת מוטעית.

״משתלם״ זו מילה מאוד גדולה.

לא בטוח שההייטק כזה ״משתלם״.

כן אם אתה מודד אותו בכסף נטו הוא משתלם יחסית.

גם אם אתה מודד אותו לא רק בכסף הוא משתלם.

אני חושב שאחד היתרונות הכי גדולים הם המשך למידה והרחבת הידע וארגז הכלים לאורך כל הקריירה.

לשמור על המוח חד ועובד במשך שנים זה חשוב ברמה הקוגניטיבית לעתיד(אולי אני ממציא, נשמע לי הגיוני אבל).

רוב העבודות דורשות כישורים מקצועיים ברמה גבוהה גבוהה מאוד.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אבל אחרי שכבר התקבלת, ברוב המקומות התרבות הארגונית היא כזו שתאפשר בולשיט גם להשאיר אותך בעבודה? או שמניסיונך הדרך החוצה מהירה למי שלא באמת טוב?

זה כנראה תלוי בגודל הארגון וברמת הקריטיות לארגון של התפקיד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 דקות, Potato כתב:

אני חושב שאחד היתרונות הכי גדולים הם המשך למידה והרחבת הידע וארגז הכלים לאורך כל הקריירה.

לשמור על המוח חד ועובד במשך שנים זה חשוב ברמה הקוגניטיבית לעתיד(אולי אני ממציא, נשמע לי הגיוני אבל).

רוב העבודות דורשות כישורים מקצועיים ברמה גבוהה גבוהה מאוד.

זה נכון לרוב המקצועות ברמות היותר גבוהות. גם עם 30 שנות הניסיון שלי אני לא מפסיק לחמוד דברים חדשים ואני ממש לא יוצא דופן בין מהנדסיםממכל התחומים (שלא לדבר על רופאים או עורכי דין).

מה שקשה בהיי טק זו התובענות של העבודה כבר ברמות הזוטרות יחסית (ברמות הגבוהות זה ככה כמעט בכל מקצוע אבל גם הפער בתגמול מצטמצם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

מה שקשה בהיי טק זו התובענות של העבודה כבר ברמות הזוטרות יחסית (ברמות הגבוהות זה ככה כמעט בכל מקצוע אבל גם הפער בתגמול מצטמצם).

שוק תחרותי שמשתנה מהר.

עדיין,יש גבול לכמה תובעני אפשר להיות בלי לשחוק את העובדים בטירוף ולהביא לתחלופה מהירה שלהם.

יש איזון וכמו בכל מקום עניין של תקופות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, Potato כתב:

אני חושב שזו סתם חשיבה מקובעת.

אני לא חושב שמי שמגדל גזר חי חיים פחות בריאים להפך.

אני נחושב שהוא גם נפעיל את המוח לא מעט, פשוט הבעיות שלו אחרות.

יש מצב שאיכות החיים שלו גבוהה בהרבה גם אם ברמה החומרית ההיטקיסט גר בבית ששווה יותר ונוסע בטסלה.

יש מצב שהילדים שלו גם נהנים הרבה יותר ורואים את אבא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...