Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, שליקו99 כתב:

חבר סיים קורס של חצי שנה, משכורת התחלתית 13 בחודש, תוך כמה שנות ותק אפשר בשקט הוא אומר להגיע ל20-25, מה יש בזה שכה מבוקש ומוכנים לשלם על זה?

יש עבודות קשות פי כמה וכמה, יש עבודות שמצריכות תארים, שמשלמות שכר רעב, מה הסיבה?

כמו שטענו זה בעיקר היצע וביקוש. למצוא עבודה אחרי קורס זה לא דבר שמא בכך. בנוגע לעליית המשכורת בהמשך, זה תלוי לאיזה תפקידים יתפתח ואיזה סוג הכשרה הוא יקבל בהם. 

לפני 13 שעות, oryo כתב:

scale (איך אומרים? גודל?).

נראה לי היקף מתאים פה.

לפני 13 שעות, oryo כתב:

למי שיש יכולות מתאימות, עולם הטק הוא מדהים - לא צריך להיות מקושר, לא צריך פרוטקציות, לא צריך לבוא מהרבה כסף ואין עלויות הקמה שערורייתיות.

איך אומרים, זה תנאי הכרחי אבל לא מספיק. אם מדברים על המסלול הרגיל של תואר, אז יכולות מתאימות זה רק חלק מהעניין. צריך גם סביבה תומכת כדי להתקבל לתואר הזה (חינוך מבית, בית ספר, פסיכומטרי) ולו רק בגלל דרישות הקדם שעולות ככל שהביקוש עולה. ואחרי שמתקבלים צריך בין היתר את היכולת הכלכלית ללמוד כדי לסיים אותו, שבדכ מגיעה מהסביבה הקרובה, הורים למשל.

לפני שעתיים, MZN כתב:

אפרופו היצע וביקוש, וקורסים של חצי שנה שבסופה אתה ״מתכנת״, מה הוותיקים כאן חושבים על זה?

שרובם מוכרים חלומות. חלקם (אינפיניטי) מראש לוקחים בוגרי תארים ממדעים מדויקים/הנדסה ועושים להם הסבה. המרחק הרבה (הרבה) יותר קטן מסתם פלוני מהרחוב.

לפני שעתיים, MZN כתב:

אני נכנס ללינקדאין ורואה ילדי שמנת שכתבו אקסלים בצבא ומתחילים להגיש קורות חיים כמינימום CEOs, מה יהיה?

אני לא וותיק מספיק לדעת מה היה במשברים הקודמים, מה לדעתכם מפתח mid level בארץ צריך לעשות להכין את עצמו לשעת צרה? 

לא כל בוגר 8200 הוא מתכנת, ולא לוקחים אנשים ללא כישורים רלוונטיים ומשלמים להם הון תועפות. למנהלי קרנות ההון סיכון יש גבולות, בטח עכשיו כשהתקופה יותר צוננת.

מעבר להיבט הכלכלי (קרן חירום) שרלוונטי לרוב האנשים, ברמה המקצועית צריך להמשיך להתנהל במקצועיות(?)

אני מתכוון - לא לשרוף גשרים, לשמור על קשרים (ברמה כלשהי) עם קולגות לשעבר, לוודא התקדמות מקצועית (למידה של תחומים חדשים או העמקה בנוכחיים), להתעדכן בלינקדין ולהכיר את הכלים והנושאים הרלוונטיים בחיפושי עבודה (Leetcode, cracking the code interview, Glassdoor, system design questions בטח יש עוד)

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, Gosser1860 כתב:

צריך גם סביבה תומכת כדי להתקבל לתואר הזה (חינוך מבית, בית ספר, פסיכומטרי) ולו רק בגלל דרישות הקדם שעולות ככל שהביקוש עולה. ואחרי שמתקבלים צריך בין היתר את היכולת הכלכלית ללמוד כדי לסיים אותו, שבדכ מגיעה מהסביבה הקרובה, הורים למשל.

לא יודע, מסכים איתך חלקית.. 

כן, אם אתה לא הולך לתיכון כי אתה צריך לממן את ההורה הנרקומן שלך זה כנראה יהיה קשה, מסכים.

אבל במקרה היותר שכיח בישראל - לסיים בגרות זה לא משהו ששמור לשמנא והסלתא

פסיכו' אפשר לממן מהגרושים שמקבלים מהצבא 

דמי לימוד באוניברסיטה ישראלית אינם בשמיים ואפשר לעבוד ולחסוך לשנתיים לימודים וכלכלה טרם ההתחלה ואז לעבוד בשארית הזמן 

במילים אחרות - אם יש לך יכולות ומוטיבציה, המוביליות החברתית בישראל לא תהיה החסם שלך בדרך לתואר

אפילו אני הצלחתי לעשות את זה 🤷‍♂️😅

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 12 דקות, oryo כתב:

כן, אם אתה לא הולך לתיכון כי אתה צריך לממן את ההורה הנרקומן שלך זה כנראה יהיה קשה, מסכים

המילה נרקומן לא במקום.

יש הורים חולים, יש הורים לא משכילים שמתקשים לפרנס, יש הורים מתים ויד אפילו הורים מאוד מוצלחים שהסתבכו ופשטו רגל.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המילה במקום, נרקומן זו לא קללה, ונתתי סתם דוגמא שרירותית ולא התכוונתי שאם ההורים שלך אינם נרקומנים אז החיים שלך תותים. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

נוטה להסכים עם אור. 

אני חושב שבארץ יחסית אפשרי יותר להצליח בזכות עצמך בהשוואה להרבה מקומות אחרים. כמובן שנקודות פתיחה בחיים הן תמיד יתרון, אבל לא הכרח. אם אתה שקדן ומכוון מטרה, לא צריך להיות גאון כדי להצליח אקדמית או אפילו מקצועית. כן זה קשה, אבל יחד עם זאת מאוד סביר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

שרובם מוכרים חלומות. חלקם (אינפיניטי) מראש לוקחים בוגרי תארים ממדעים מדויקים/הנדסה ועושים להם הסבה. המרחק הרבה (הרבה) יותר קטן מסתם פלוני מהרחוב.

זה לא נכון

אני מכיר כמה שעשו את זה

וכמה אחרים שאני לא מכיר אבל סיפרו לי עליהם שעשו את זה.

לפחות אלה שאני מכיר למדו בג'ון ברייס ואחר כך מצאו עבודה

מן הסתם בשכר לא גבוה. אבל התחילו ממשהו והתקדמו

פורסם
לפני 17 שעות, stum כתב:

אני חושב שכל מה שייכתב כאן בסופו של דבר יהפוך לסוג של "אוי אוי רחמים אם לך קשה מה תגיד המנקה במשרד שלך"

אני רואה את המנקים אצלנו, זאת העבודה הכי קלה בעולם.

לא צריך לחשוב, לא צריך להפעיל את הראש.

לפני 15 שעות, שליקו99 כתב:

מי שמסוגל לעבוד בתחום שהוא לא נהנה בו, בעיניי בורך

לא, קוראים לזה "בגרות".

אין שום "בורך" פה, לומדים את זה עם הגיל, כשמבינים שיש חשבונות לשלם.

עבודה לא חייבת להיות חלום חייך.

לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

יש מחיר לכל עבודה. תאמין לי שמתכנתים היו עובדים גם ברבע מחיר במידה וזה היה מה שהשוק היה מציע

אבל אז היה הרבה פחות מתכנתים, היה הרבה יותר קשה למצוא מתכנתים, והיו צריכים לשלם להם יותר. מה שמביא אותנו למצב הנוכחי.

כמובן שיש כאלה שהיו עובדים בזה גם אם הם היו צריכים לשלם, אבל הם מיעוט.

יש בתחום הזה הרבה מאוד אנשים שבאו אליו בשביל הכסף, והם לא בהכרח מתכנתים גרועים או בינוניים. והיום רואים במקצוע הזה הכל מהכל, לא רק חנונים אשכנזים/רוסים.

זאת עוד עבודה בסך הכל. ואם חוץ מלחם ומרגרינה אתה יכול לקנות גם ואגיו מדי פעם, מה רע?

לפני 15 שעות, שליקו99 כתב:

אני עובד בבנק שזה אחד הארגונים הכי שמנים שיש ואני מקבל משכורת עלובה וגם בעלי התואר לא כזה מרוויחים הרבה

פונקציה של כמה ידע וניסיון רלוונטי אתה מביא איתך, ועד כמה קשה למצוא את הידע והניסיון האלה בחוץ.

בסופו של דבר זה לא משנה אם פתרתי את הבעיה ב5 דקות על קרוז קונטרול וחזרתי לשחק spintires במחשב הביתי. התשלום שאני גובה הוא על זמן ומאמץ שהשקעתי כדי לצבור ידע שגרם לי לפתור את הבעיה ב5 דקות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה לא צריך להיות מרקע מיוחס כדי להצליח כמהנדס, בטח עם זה שחלק די גדול מהתעשיה מבוסס על יוצאי צבא שרכשו מקצוע במהלך השירות. בשנים האחרונות רבים גם הרוויחו סכומים די יפים מאופציות ומניות.

אבל אם אני מסתכל על כל מי שאני מכיר שלא רק הצליח אלא העז לעשות משהו משלו - הרוב המוחלט באו ממשפחות מבוססות פלוס והיה להם גב כלכלי לא לקבל משכורת חצי שנה או יותר בלי דאגות.

לפני 2 דקות, Transporter כתב:

לא נכון

יש אנשים בהייטק שהשתלבו אחרי קורסים מהסוג של גון ברייס. זה הרבה הרבה הרבה יותר קשה ממסלול סטנדרטי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אבל אם אני מסתכל על כל מי שאני מכיר שלא רק הצליח אלא העז לעשות משהו משלו - הרוב המוחלט באו ממשפחות מבוססות פלוס והיה להם גב כלכלי לא לקבל משכורת חצי שנה או יותר בלי דאגות.

ואם הם באו ממשפחות בלי כסף והתפרנסו בינתיים מעבודות אחרות עד שהתחילו להתגלגל בהייטק מה הבעיה עם זה? זה לא כזה דמיוני

פורסם
לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

ספיראל - הייטק לא שווה ערך לא לרפואה ולא למשפטים.

קודם כל מבחינת הליך ההכשרה הראשוני - רפואה בכלל שמישהו ידבר איתך אתה מדבר על מעל עשור. יותר קרוב ל-15 שנה.

בהייטק גם בתפקידים התחלתיים/אפילו תפקידים סטודנטיאלים התגמול הוא יפה.

זאת אומרת שמהר מאוד אתה מתחיל לקצור פירות. ברור שזה משתפר עם השנים. אבל ההתחלה הרבה יותר יפה ממשפטים או ראיית חשבון או רפואה.

אני חושב שזאת בדיוק הנקודה, בהייטק מרוויחים הרבה, אבל בעיקר מרווחים הרבה מוקדם, במקצועות אחרים (אלו שציינת, ואחרים), לוקח שנים (וניסיון) להגיע למדרגות שכר של מפתח תוכנה מוצלח.

אנקדוטה, אני ובת הזוג נכסנו לשוק העבודה די במקביל, שאני התחלתי לעבוד (עורך דין) הרווחתי שכר X, והיא (מפתחת תוכנה, בוגרת הסבה מקצועית באינפינטי) הרוויחה שכר דומה, שנתיים לאחר מכן (ולאחר השלמת ההתחייבות לחברה שהכשירה אותה) השכר שלה קפץ ל2.5X. היום שנתיים לאחר מכן (וותק של 4 שנים), השכר שלי עלה משמעותית, היא עדיין מרוויחה יותר, אבל הפער הצטמצם לכ-50% בלבד, ועם השנים לא רק שהפער ימשיך להצטמצם, יש אפשרות, שאפילו הפער יעבור לטובתי. 

(שכר של שותף זוטר במשרד שאני עובד בו היום, עומד על כ-50K בחודש [ברוטו] לפני בונוסים שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים בשנה, בהתבסס על ביצועי המשרד והמחלקה).

פורסם
לפני 1 דקה, Transporter כתב:

הם לא חייבים לשבת בבית מובטלים עד שיקרה משהו

יכולים לעבוד בכל עבודה אחרת עד שיקבלו הזדמנות באיזו חברה

לא דיברתי על זה בכלל. זה ברור. דיברתי על יזמים שהקימו משהו משלהם. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, ay115 כתב:

אנקדוטה, אני ובת הזוג נכסנו לשוק העבודה די במקביל, שאני התחלתי לעבוד (עורך דין) 

יש עורכי דין טובים ויש עורכי דין פחות טובים

מה שבטוח, יש מהם בשפע

לא כל אחד הוא ציון אמיר

אני מכיר עורכי דין שעובדים בעבודות כאלה ואחרות שפשוט דורשים תואר במשפטים. מרוויחים בסדר פלוס מינוס. לא סכומים שיכול להתחרות בהייטק

ברור שעורך דין טוב ובולט יצליח יותר. אבל זה בד"כ לא קורה בגיל 30

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 6 שעות, MZN כתב:

אפרופו היצע וביקוש, וקורסים של חצי שנה שבסופה אתה ״מתכנת״, מה הוותיקים כאן חושבים על זה?

מכיוון שאני ״וותיק״ וזוכר גלי פיטורים קודמים - אלו פשוט לא ימצאו עבודה או יהיו הגלי פיטורים.

כמו כן - יש שם תקרות זכוכית מאוד ברורות. נחמד להסתכל שמצאו עבודה ב10-13 אבל זה הרבה פעמים פשוט תקוע. יש הבדל גדול במשרות עצמן כמו שציינו. ובחברות שמעסיקות אותם לא מעט פעמים.

מדינות אחרות אגב כבר לא כ״כ זולות והחברה הממש תותחים מאותן מדינות לרוב עושים רילוקיישן. מפתח מישראל לא עולה פי כמה ממפתח מהודו או דרום אמריקה. בין השאר כי גם שם יש מרכזי פיתוח של הגדולות.

לגבי איך לבטח את עצמך - להישאר טוב , רלוונטי ולהיצמד לאיזור רווחי בחברה. ומזל.

לפני 6 שעות, MiniMiz3r כתב:

והאיכות בהתאם. 

האיכות היא בהתאם לתשלום. יש אמזון בהודו - הם משלמים לא רע בכלל, לכן אם אנשים משלמים זול - הם מקבלים את גירסאות בוגרי הקורסים מהודו.

כמה מהמהנדסים המבריקים ביותר שעבדתי איתם הם הודים (אמזון) ודרום אמריקאים (גוגל) והמון סינים.

ברגע שאתה יוצא מישראל אתה גם מגלה שהסיפורים של ״אין כמו ישראלים״ הם בעיקר כאלו שאנחנו מספרים לעצמינו ובסופו של דבר אכפת לאנשים אם אתה טוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...