Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שטח אמיתי למשפחה

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, ortes כתב:

הייתה לי תקווה שהגימני 4 מקומות תגיע לאירופה

לא היה שום סיכוי. גם את הקצרה אין יותר.

לגבי חדש מול משומש, תשמע, לפעמים יש מציאות בתחום המשומש קלות שזה כמו לקנות חדש.

למצוא אוטו שנה על הכביש יכול להיות game changer מוחלט בגזרת התקציב.

להורים שלי מצאתי ככה XV בן שנה מחבר פורום. סוגר אצלם כעת שנה חמישית וכנראה שיישאר במשפחה הרבה שנים.

מכיוון שאתה לא בלחץ של זמן - והתקציב שלך יותר ממכובד - שווה לך לדעתי לחכות למציאה שתופיע.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 21 שעות, פריג'י כתב:

שווה לך לדעתי לחכות למציאה שתופיע.

הבעיה עם המתנה זה שהרציונלי גובר על האמוציונלי (זה באמת יקר... כמה טיולים באמת יצא לי לעשות... איפה בכלל אפשר לטייל היום, הכל שטחי אש... אין פה הגיון כלכלי...) והופלה יש טויוטה קורולה היברידית בחניה.🙁

אני אומר - תתאפס, תדייק, תכוון ו-שוט.💥

פורסם
לפני 10 דקות, V6 כתב:

אני אומר - תתאפס, תדייק, תכוון ו-שוט.💥

זה גם מה שאני אומר. בשביל לתפוס מציאה צריך להגדיר 3-4 דגמים רלוונטיים ולדגום את הלוחות כל יום כמה פעמים, ופשוט לא להתפשר. 

ככה מצאתי לעצמי לפני כמה שנים קקטוסולר 2016 שנתיים על הכביש עם 25 אלף ק"מ מאחלה בנאדם פרטי.

פשוט סיננתי לפי דיזל ושנה וחיכיתי תקופה עד שיופיע אוטו שמתאים לי.

באותו אופן יכלה להופיע פיז'ו 208 דיזל או משהו אחר שמור.

יש מעט מציאות, אבל יש. צריך לחכות להן ולתפוס.

פורסם

אני חייב לציין שאני לא מבין את ההתעקשות של חלק מהמגיבים פה שממשיכים להציע רכב משומש לפותח השרשור, אף שדי ברור שהוא רוצה ויכול (אף אם במאמץ) לרכוש רכב חדש

• אהבתי 1
פורסם

בבקשה, עשיתי לך סדר:

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/20016222

20250425_062354.thumb.jpg.a808e76e617afae4611b1ff2325a3cdc.jpg

לפני 8 שעות, V6 כתב:

(זה באמת יקר... כמה טיולים באמת יצא לי לעשות... איפה בכלל אפשר לטייל היום, הכל שטחי אש... אין פה הגיון כלכלי...)

כן. זה לא זול.

כמה טיולים - תלוי רק בך.

איפה אפשר לטייל - לא חסר. אפשר לטייל שנתיים בלי לחזור על אותו מסלול. 

היגיון כלכלי - זה מה שאתה אוהב ורוצה. מחפש היגיון כלכלי - סע בפיקנטו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

@discoTD5אם ההודעה היתה מכוונת אלי, אז זאת טעות... יש לי ג'יפ ואני נהנה מכל רגע.

רק הדגשתי את ההתלבטות של פות"ש, וכפי שזה נראה כרגע מרחב הפתרונות שלו הוא קבוצה ריקה.

• רעיון טוב! 1
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

עדכון סטטוס.

כאמור בזמנו החלטנו שנלך על ההיילקס, הדור ה 9 שאמור לצאת עד סוף  השנה או תחילת 2026

בינתיים לא הושק הדור החדש.

הלכתי לפני שבועיים לסוכנות טויוטה להסתכל על הדור הנוכחי. היה דגם סהרה בתצוגה. ( המהודר יותר )

המסקנות:

1. איכות חומרים דיי בסיסית , ההגה הזכיר לי את הראנקס 04 של סבתא שלי. ( אני מבין שהחומר בסיסי בשביל להיות עמיד לטווח ארוך )

2. אין מזגן מאחורה. יש לי תקווה שבדור החדש יהיה.

3. מושב אחורי לא הכי נוח.

4. אהבתי את המרווח גחון שלפי המפרט עומד על 31 סמ. ( אגב בלנד קרוזר 21, לפני הגבהות )

5. קוסם לי הארגז הפתוח. כבר מדמיין ששם שם ציוד.

6. מנוע כמו של הלנד קרוזר 2.8 דיזל.

לסיכום: גם אם הדור הנוכחי היה מוצע באיזה הנחה טובה, לא הייתי רוכש. מכיוון שהרכב מתוכנן להיות אצלי הרבה שנים, מעדיף להמתין.

אז אני ממתין יותר מתמיד לדור החדש.

בקיצור שתראו פרסום על השקת הדור החדש, תחשבו עלי. :-)

אעדכן

שנה טובה לכולם !

• אהבתי 1
פורסם

שמע, זה הכל עניינך כמובן

אבל אתה 10 חודשים מתבחבש כאן על התלבטויות ומודלים ובינתיים לא מטייל.

מה דעתך לקנות בינתיים פג'ארו או LC או ניסאן פאת'פיינדר ב-100K, כשמראש אתה מתכוון להחזיק אותו עד שתתאפס על ה"קניה לדורות". תעשה יישור קו יפה, תתחיל לטייל, תכיר טוב יותר את הצרכים, תראה מה מתאים לילדים, לדעתי אתה תרד מענין הטנדר שהוא רכב עבודה ולא רכב פנאי, קשוח ומבאס בשימוש יומיומי כשאינו מוטען, וגם הילדים יהנו יותר מ-SUV נוח מאחורה. 

ואם תחליט להישאר עם רכב כזה, חסכתי לך 300K...

• אהבתי 5

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

תשמע בגדול אתה צודק.

אבל, הילדים אצלי עדיין דיי קטנים ובאמת יש לי מחסום פסיכולוגי לקנות רכב שטח ישן. אני באמת חושש מהאחזקה וכל השיפצורים למינהם שעשו להם במשך השנים.

בנוסף, הרכב המשפחתי היום הוא 2020. יהיה לי מוזר לקנות גם אם זמני רכב מ 2010.

לגבי הטנדר, בגלל שלרוב באמצע השבוע, אנחנו לא הכי משתמשים ברכבים. אני נוסע עם אופניים בדר"כ לעבודה או עם היונדאי, אני פחות חושש מהסרבול היום יומי.

עם ה c5 עשינו השנה כ 7,000 ק"מ

הרכב סך הכל עם פחות מ 40,000 ק"מ ביותר מ 5 שנים.

אבל אין ספק שמבחינת אורך הרכב של בערך 530 ס"מ , יהיה קשה לתמרן ביום יום.

יחשבו שאני אינסטלטור... :-)

תודה

פורסם

אחד השרשורים הכי מתבחבשים EVER...

לדעתי קודם כל תיסגר עם עצמך ואשתך אם אתם רוצים יותר טיולים או רוצים יעילות תחבורתית, שיקולים כלכליים ושלא יחשבו שאתה אינסטלטור.

משם כמו שאומרים נייק - JUST DO IT.

החיים קצרים.

גם אם החלטת שלא, תהיה שלם עם זה...

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 27.9.2025 בשעה 11:47, ortes כתב:

שלום,

עדכון סטטוס.

כאמור בזמנו החלטנו שנלך על ההיילקס, הדור ה 9 שאמור לצאת עד סוף  השנה או תחילת 2026

בינתיים לא הושק הדור החדש.

הלכתי לפני שבועיים לסוכנות טויוטה להסתכל על הדור הנוכחי. היה דגם סהרה בתצוגה. ( המהודר יותר )

המסקנות:

1. איכות חומרים דיי בסיסית , ההגה הזכיר לי את הראנקס 04 של סבתא שלי. ( אני מבין שהחומר בסיסי בשביל להיות עמיד לטווח ארוך )

2. אין מזגן מאחורה. יש לי תקווה שבדור החדש יהיה.

3. מושב אחורי לא הכי נוח.

4. אהבתי את המרווח גחון שלפי המפרט עומד על 31 סמ. ( אגב בלנד קרוזר 21, לפני הגבהות )

5. קוסם לי הארגז הפתוח. כבר מדמיין ששם שם ציוד.

6. מנוע כמו של הלנד קרוזר 2.8 דיזל.

לסיכום: גם אם הדור הנוכחי היה מוצע באיזה הנחה טובה, לא הייתי רוכש. מכיוון שהרכב מתוכנן להיות אצלי הרבה שנים, מעדיף להמתין.

אז אני ממתין יותר מתמיד לדור החדש.

בקיצור שתראו פרסום על השקת הדור החדש, תחשבו עלי. :-)

אעדכן

שנה טובה לכולם !

אני לא ממש סגור על עולם הטנדרים אבל לדעתי מה שאכתוב תופס על ההיילוקס כפי שהוא תופס על רוב הטויוטות:

בבדיקת עלות תועלת תיאורטית טויוטה נותנת פחות מהמתחרות באותו המחיר כשבפועל הן לעומת הטויוטה נמכרות גם בהנחות והטבות והיא לא.

אם תשווה יאריס, יאריס קרוס, קורולה, ראב 4 וכו לעומת המתחרות שלהן בד"כ תגלה רכב שהוא:

מאובזר פחות

רועש יותר

יפה פחות

מתקדם פחות

ומרווח פחות.

יחידת הנעה פחות נמרצת

כאשר היתרונות שלו הם בודדים: אמינות, מזגן (בד"כ) ויחידת הנעה חסכונית.

רק מה, אלו דברים שהשוק מאוד מתגמל ולכן הן שומרות על ערכן ומבוקשות.

אז אם זה נכון גם להיילוקס (ואני חושב שזה נכון ממה שאני זוכר) אז ההשוואה שלך מתעסקת רק בחולשות של הרכב ולא ביתרונות שלו. לא בגלל זה קונים היילוקס.

אני מניח שהדור הבא יציג שיפור ביחס לדור הקודם אבל לא יתעלה על המתחרים העדכניים שלו

כמו כן נראה לי טעות לקנות טנדר חדש ולא רכב שטח משומש, אבל זו החלטה שלך

• רעיון טוב! 1
פורסם

כאחד שהיה לו במשפחה כמה היילקס (וגם רכבים/טנדרים אחרים) היילקס זה משהו אחר מבחינת אמינות.

אבל זה טנדר.

אני בטוח שאתה לא צריך טנדר.

גם בלנדקרוזר יש לך המון מקום מאחורה 

ויש יתרון שהכל מקורה כל הזמן.

טנדר תצטרך לקרות. אחרת כל מה שיהיה בארגז ירטב בגשם.

עונת הטיולים היא בחורף שיורד גשם

וכמו שכתבתי כאן.

טנדר לא עמוס זה רכב לא נוח

ככה ששימוש בו כרכב דיילי יהיה לא פרקטי 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

תודה על התגובות.

אנחנו סגורים על טנדר.  ימים יגידו אם ההחלטה חכמה או טיפשית. לפחות אוכל להיות גנן או אינסטלטור בעתיד.

:-)

יש התקדמות, לפי אתרי אינטרנט " יודעי דבר " ההשקה של הדור החדש צפויה בסוף נובמבר בתערוכת תאילנד. ( שעד לפני יומיים , לא ידעתי שקיימת תערוכה כזאת )

אני מניח שאם זה יהיה כך, הדור החדש יגיע לארץ סביב מאי.

אעדכן שהרכב ייחשף רישמית.

עד אז שנה טובה לכולם.

אמן שהחטופים ישוחררו בקרוב.

תודה לכולם !

• אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב

אני מניח ששמעתם על החשיפה של הדור ה 9

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/2026-טויוטה-היילקס-החדש-נחשף-חשמלי-דיזל-היברידי-ומימן

המפרט עוד לא ידוע באופן סופי, יהיה המשך השקה בחודש הבא.

מסקנות ביניים , הפרונט נראה מעולה, ממש שדרוג. העיצוב הפנימי נראה בהרבה יותר איכותי ומודרני, מזכיר לנד קרוזר. אבזור ביטחותי נוסף. בסרטון מסויים היה נראה שיש פתחי מיזוג מאחורה. לא ברור אם יש.

מנוע + שילדה נשאר זהה. למעט שידרוגים לא גדולים. 

סך הכל כפי שנרשם, מזכיר מתיחת פנים ענקית ולא דור חדש.

אני מניח שהרכב לא יגיע לישראל לפני יוני 2026

מה שאומר שהמתנה ארוכה מאוד.

יש יתרון שהילדים יגדלו קצת.

רכב יד 2 לא בא בחשבון. קראתי קצת על האמינות של מנוע ה 2 ליטר של הרנגלר + אחזקה במוסכי סמלת. ירד החשק.

ברונקו יקר מאוד + אמינות גם לא שיא.

לנד קרוזר דור קודם מיושן.

בסופו של דבר, אני " נאלץ " להמתין להיילקס החדש. אנחנו סגורים עליו חזק. אישתי קוראת כתבות יותר ממני :-)

נכון זה נראה מריחה של הזמן, אבל השתנתה הפאזה שלי בהחלפת רכבים. הטנדר הזה יהיה איתי לעד.

אז נמתין עוד קצת ....

• אהבתי 1
פורסם

אני רק מקווה שטויוטה יצדיקו את המוניטין והדגם יגיע עם מערכות מניעת זיהום מבושלות ועמידות שהם פיתחו, ולא דברים שהם קנו מפיז'ו ואז אכלו איתם ריקול כמו במנוע 1.5 ליטר דיזל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...