Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תיאור הבעיה: החלפתי נוזל קירור לפני 3 חודשים ברכב, על ידי המדריך שמצורף. אינני יודע כמה ליטרים של נוזל נוקזו, כי זה עף לכל עבר. אני חושב שזה סביב 3-4 ליטרים, אבל לא בטוח בכלל.

המדריך מעולה למעט דבר אחד: לא מציינים כמה פעמים צריך "לנקז" אוויר מהפקק של מיכל העודפים.

בפועל, יצא שממיכל של 5 ליטרים של נוזל קירור PSA Green-Blue 50:50 נשאר לי רק 1.25 ליטר בצד. האם זה הגיוני? כל שבוע אני צריך לתסף כ 30-50 מ"ל, אין לי נזילות מצינור הרדיאטור.

ואין לי שמן במים או מים בשמן, בדקתי.

אין לי רטיבות בכלל ליד או מתחת פתח צינור רדיאטור.

כמה פעמים צריך "לנקז" אוויר? 

הסיבה שקונים 5 ליטרים היא כי צריך לתסף כ 4 ליטרים סה"כ, נכון? לא בטוח בכלל שיש לי בעיה?

אני חושב שהסיבה שלא כתוב במדריך כמה פעמים צריך "לנקז" אוויר, היא כי זה משהו שאפילו כותב המדריך לא יודע. אבל לפחות 5 פעמים כנראה?

המדריך מצורף למטה.

207 EP3x Drain-Refill.pdf

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

הסיבה שמוכרים מיכל 5 ליטר היא שרירותית. יש מנועים אחרים עם מערכת קירור גדולה או קטנה יותר משלך.

צריך למצוא את תכולת מערכת הקירור המדויקת אצלך בספרות מקצועית של הרכב.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, amosbmw כתב:

צריך למצוא את תכולת מערכת הקירור המדויקת אצלך בספרות מקצועית של הרכב.

לא יודע אם המידע מפורסם החוצה, כי היצרן מצהיר בספר הרכב שאין צורך להחליף נוזל קירור לכל תקופת השירות של הרכב... שאלתי בפורום של פיג'ו, הרי משם קיבלתי את המדריך מלכתחילה. אעדכן.

לפני 11 דקות, PASHUT כתב:

יש את שיטת הניקוז הישנה להניע עם פקק פתוח עד שיש בועות ולשים מזגן חום וכו' מוכר לך?

עשיתי את השיטה הזו לפני כחודשיים, עמדתי על גבעה, המנוע כלפי מעלה, פקק פתוח, התחילו להתאדות שם מים בכיף. 10 דקות וסגרתי. לא עוזר בפועל.

אי אפשר הרי לראות אוויר שבורח, אפשר לראות שמים בורחים. יכול להיות שקצת אוויר ברח, אבל בפועל עדיין הצטרכתי להוסיף חצי ליטר+ מאז.

בתכלס, ביום שהחלפתי נוזל קירור, הייתה שלולית שנראתה כמו 3+ ליטר, אז כנראה אין מקום לדאגה.

מה שאני לא אוהב בכלל, שלא מסבירים במדריך כמה פעמים צריך לנקז אוויר. אם היו אומרים 6-10 פעם, סבבה, הייתי עושה.

אבל זה רק כנראה.. נחכה מה יגידו בפורום של פיג'ו.

הרי משם הגיע המדריך...

• מעניין 1
פורסם

כשהחלפתי נוזל קירור בקליו (שם יש פתח ניקוז אוויר, בדומה לפז'ו שלך), ניקוז אחד בעת ההחלפה הספיק - לא היה שינוי במפלס של המים מאז (אולי מינורי, לא ברמה שהתייחסתי אליו).

בשיטת ניקוז האוויר עם פקק מיכל עודפים פתוח, אתה לא אמור לראות אוויר בורח (טוב, טכנית כן - אם רואים בועות, זה אוויר בורח, בהנחה והנוזל לא הגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו), אבל אתה כן אמור לראות את מפלס המים יורד. אם הוא לא ירד - לא הוצאת כמות משמעותית של אוויר בתהליך. האם עקבת אחרי חום המנוע במהלך הניקוז? כלומר, יכול להיות שפשוט לא הגעת לחום מספיק גבוה והתרמוסטט לא נפתח? במאזדה ההוראות הן להחזיק את המנוע על 2,500 סל"ד במשך 5 דקות (כנראה כדי לחמם את המנוע במהירות ולוודא שמגיע לפתיחת תרמוסטט), ולאחר מכן להעלות ל-3,000 סל"ד לכמה שניות בכל פעם, בציפיה לבועות אוויר במיכל העודפים (לא בטוח מה ההגיון מאחורי זה). מוזמן לנסות שיטה כזו - ושוב, לעקוב אחרי חום המנוע, אם יש לך מכשיר OBD-2. אגב, בשיטה הזו - בהחלפת נוזל הקירור הראשונה במאזדה, פעם אחת הספיקה. בפעם השניה - הייתה בועת אוויר רצינית שלא יצאה על הפעם הראשונה, אבל יצאה מעצמה בהמשך (כלומר, מפלס המים ירד באופן מוחשי, השלמתי, והכל היה יציב מאז).

כמות הפעמים שאתה נאלץ להוסיף נוזל נשמעת לי גבוהה ולא תקינה, אבל אולי באמת יש לך שם פשוט הרבה בועות קטנות (למרות שלא ברור לי איך לאורך 3 חודשים הן לא מתקדמות כולן למיכל העודפים ופשוט יוצאות). יכול להיות שיש לך נזילה במקום כלשהו שלא בדקת? יש טעם לדעתי לעשות בדיקת לחץ למערכת הקירור כדי לשלול נזילות.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, chrono כתב:

בשיטת ניקוז האוויר עם פקק מיכל עודפים פתוח, אתה לא אמור לראות אוויר בורח (טוב, טכנית כן - אם רואים בועות, זה אוויר בורח, בהנחה והנוזל לא הגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו), אבל אתה כן אמור לראות את מפלס המים יורד. אם הוא לא ירד - לא הוצאת כמות משמעותית של אוויר בתהליך. האם עקבת אחרי חום המנוע במהלך הניקוז? כלומר, יכול להיות שפשוט לא הגעת לחום מספיק גבוה והתרמוסטט לא נפתח? במאזדה ההוראות הן להחזיק את המנוע על 2,500 סל"ד במשך 5 דקות (כנראה כדי לחמם את המנוע במהירות ולוודא שמגיע לפתיחת תרמוסטט), ולאחר מכן להעלות ל-3,000 סל"ד לכמה שניות בכל פעם, בציפיה לבועות אוויר במיכל העודפים (לא בטוח מה ההגיון מאחורי זה). מוזמן לנסות שיטה כזו - ושוב, לעקוב אחרי חום המנוע, אם יש לך מכשיר OBD-2. אגב, בשיטה הזו - בהחלפת נוזל הקירור הראשונה במאזדה, פעם אחת הספיקה. בפעם השניה - הייתה בועת אוויר רצינית שלא יצאה על הפעם הראשונה, אבל יצאה מעצמה בהמשך (כלומר, מפלס המים ירד באופן מוחשי, השלמתי, והכל היה יציב מאז).

העמדתי את האוטו על בערך 2,500-3,500 סל"ד, לא זוכר בועות. זוכר שמים התאדו. אבל הטמפ' לא עברה את ה90 מעלות, קשור?

כמות הפעמים שאתה נאלץ להוסיף נוזל נשמעת לי גבוהה ולא תקינה, אבל אולי באמת יש לך שם פשוט הרבה בועות קטנות (למרות שלא ברור לי איך לאורך 3 חודשים הן לא מתקדמות כולן למיכל העודפים ופשוט יוצאות). יכול להיות שיש לך נזילה במקום כלשהו שלא בדקת? יש טעם לדעתי לעשות בדיקת לחץ למערכת הקירור כדי לשלול נזילות.

ידוע לך כמה תעלה בדיקת לחץ? והאם צריך לבצע במוסך שמכיר פג'ו ממש טוב או כל מוסך?

כי ממש לא בא לי על מוסך היבואן בב"ש שגם ניסה להגיד לי שיש לי נזילות שמן וצריך לבדוק וכו'..

נראה שאין נזילה מצינור הרדיאטור מהחיבור שם

אבל אולי ממקום אחר לא יודע

IMG_20260401_123922.jpg

שם יש פתח ניקוז אוויר, בדומה לפז'ו שלך

אין לי פתח ניקוז אוויר.

יש לי רק מיכל עודפים.

VTi Prince 1.6 2013 מגיע ללא שום פתח, רק מיכל עודפים.

@chrono

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

דוע לך כמה תעלה בדיקת לחץ?

בדיקה פשוטה עם חיבור שעון לחץ לפתח המיכל לא אמורה לעלות הרבה אולי 100 150 [פעם עשו לי בחינם גם זה כמעט 0 עבודה]

אלא אם כן הוא התכוון בדיקת לחץ הפוך לראש מנוע שזה מורכב בהרבה.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, PASHUT כתב:

בדיקה פשוטה עם חיבור שעון לחץ לפתח המיכל לא אמורה לעלות הרבה אולי 100 150 [פעם עשו לי בחינם גם זה כמעט 0 עבודה]

סבבה, תודה!

לפני 22 דקות, PASHUT כתב:

אלא אם כן הוא התכוון בדיקת לחץ הפוך לראש מנוע שזה מורכב בהרבה.

נו באמת.. ברור שאנחנו לא מתכוונים לזה.. 😕

אין סיכוי שיש לי סיפור כזה

פורסם

מעולה

בדר''כ בדיקת לחץ מאתרת בעיה בצינור/מיכל עיבוי/פקק

אם לא מוצאים כלום- כנראה המים נעלמים או לאגזוז, או בתא השריפה שאז זה גרוע יותר..

לעיתים גם משאבת מים עייפה תאבד מים ללא סימני נזילה- כי הם התאדו.. 

משתדל לעזור

פורסם

אבל זה לא בטוח איבוד

יכול להיות שיש אוויר

ואז הנוזל יורד למטה והאוויר נמצא למעלה לא? ואז ממלאים ובסוף האוויר נדחק עד שיוצא מהפקק של מיכל העיבוי?

חבל שאני לא יודע כמה נוזל יצא כשרוקנתי, היה נראה יותר מ-3 ליטר

פורסם (נערך)

לא רוצה לעשות את זה בב"ש

עוד יחרטטו אותי שהנזילה בפנים במנוע

אחכה לראות אם הנזילה תמשיך גם אחרי 4.5 ליטר

או שאלך למוסך שרפי ממליץ אבל מה הלחץ הדרוש אצלי ב vti prince ep6c ?

1.4 באר?

פורסם

תקנה בעצמך משאבת לחץ לבדיקה ותוכל לעשות בבאר שבע.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...