Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה בהחלט סוג. ב׳ כי כשקורה משהו רע אתה לא בראש סדר העדיפויות במדינה שלנו. לבעלי הבתים ידאגו, לשוכרים לא, הפ לא מעניינים.

הדוגמא הטריה זה הקורונה.

בעלי בתים? קיבלו דחיית משכנתא.

שוכרים? ז*ן בעין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

נסכים שלא להסכים. 

יכולת להתקדם מבחינה מקצועית זה מה ששם לך גג מעל הראש ואוכל בצלחת ובזה הקיום שלך תלוי, לא ברכוש שיש או אין לך. אם ירשת דירה מסבתא אבל אתה עצלן בטלן שלא עושה כלום (לא מכוון לאף אחד פה) זה לא יעזור לך כי לא תוכל להחזיק את הדירה ותצטרך לוותר עליה בסופו של דבר. 

הרעיון הוא לא אם יש לך דירה בבעלות או לא, הרעיון הוא האם אתה יכול לתכנן את החיים שלך 15 שנה קדימה באותו מקום (שזה משהו שכנראה מרבית האנשים רוצים).
כשהדירה שלך - כן (למעט מקרים חריגים מאוד). כשאתה בשכירות לא (למעט מקרים חריגים מאוד מאוד).

פורסם
לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

אתה בהחלט סוג. ב׳ כי כשקורה משהו רע אתה לא בראש סדר העדיפויות במדינה שלנו. לבעלי הבתים ידאגו, לשוכרים לא, הפ לא מעניינים.

הדוגמא הטריה זה הקורונה.

בעלי בתים? קיבלו דחיית משכנתא.

שוכרים? ז*ן בעין.

נתת דוגמא טובה.

בעלי הבתים קיבלו דחייה יקרה מאוד במשכנתא. שוכרים פשוט עברו להורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 שעות, Lior_Django כתב:

צריך להתחיל ברוב המקרים במונוליט, ואיפה שמאתרים עומסים לשקול לפרק למיקרוסרוויס נפרד, לא ?

עומסים הם לאו דווקא השיקול בעד או נגד ארכיטקטורה מונוליטית. בצורה גסה בהרבה מקרים את זה אפשר לפתור עם כמה התקנות של האפיקציה וניתוב משתמשים לכל אחת מהן. 

בתאוריה מיקרוסרוויסים מאפשרים לצוותי פיתוח לרוץ יותר מהר, בלי תלות, ולאפשר לארגון להוציא פיצ'רים בתדירות יותר גבוהה.

בפרקטיקה היכולת לבצע את זה טוב תלויה בתשית שיש לחברה, רמת אנשי ה-devops אם יש, החלטות ארכיטקטוניות על התקשורת בין הסרוויסים וכמובן בחלוקה נכונה לדומיינים - שאת זה לא תמיד קל לעשות טוב על ההתחלה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

נתת דוגמא טובה.

בעלי הבתים קיבלו דחייה יקרה מאוד במשכנתא. שוכרים פשוט עברו להורים.

ברור. זוג בשנות ה-40 של חייו עם שלושה ילדים פשוט חזר לגור עם ההורים…

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

ברור. זוג בשנות ה-40 של חייו עם שלושה ילדים פשוט חזר לגור עם ההורים…

מי שלא יכל לחזור להורים עבר לדירות יותר זולות. השינוי הרבה יותר קל כשאתה בשכירות.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 36 דקות, farkash7 כתב:

לא יעזור לך? זה יעזור לך מאוד.

אפשר לחשוב כמה ההוצאות של אחזקת בית בישראל גדולות. גם הארנונה פה ובמיוחד לבתים ישנים מגוחכת.

קצת ביטוח לאומי+חילטורים ואתה מסודר אם אתה גר לבד בדירה שלך.

כמו שאמרתי לך בשרשור מקביל, אני חושב שאתה קצת לא מחובר למציאות בארץ. בלי דירה פה אתה אזרח סוג ב׳

עניתי לך שם בצורה מפורטת, אולי לא ראית.

לא הבנתי, עדיף לחיות לבד בדירה ישנה מקצבאות בט"ל ועבודה בשחור והעיקר שהדירה רשומה על שמך מאשר לעשות משהו עם החיים שלך, לחיות בצורה לגיטימית בתנאים טובים ,להקים משפחה ולשלם כל חודש שכירות?

לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

הרעיון הוא לא אם יש לך דירה בבעלות או לא, הרעיון הוא האם אתה יכול לתכנן את החיים שלך 15 שנה קדימה באותו מקום (שזה משהו שכנראה מרבית האנשים רוצים).
כשהדירה שלך - כן (למעט מקרים חריגים מאוד). כשאתה בשכירות לא (למעט מקרים חריגים מאוד מאוד).

זה לא נכון, אתה לא חייב לגור בצנטרום של הפיילה ולחיות על הקצה שכל עליה בשכר הדירה מרעידה לך את הביצים. אתה יכול לתכנן את החיים שלך לטווח ארוך יפה מאד בהתאם לרמת ההכנסה שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

זה לא נכון, אתה לא חייב לגור בצנטרום של הפיילה ולחיות על הקצה שכל עליה בשכר הדירה מרעידה לך את הביצים. אתה יכול לתכנן את החיים שלך לטווח ארוך יפה מאד בהתאם לרמת ההכנסה שלך.

אף אחד לא אמר לגור עם ילדים בשינקין.
אפילו הפוך, רוב האנשים בשלב המשפחה כנראה היו מעדיפים להתרחק קצת לשכונות שהן יותר משפחתיות, אבל גם שם יש עליות וחוסר יציבות.

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנתי, עדיף לחיות לבד בדירה ישנה מקצבאות בט"ל ועבודה בשחור והעיקר שהדירה רשומה על שמך מאשר לעשות משהו עם החיים שלך

רשמת שאם אתה עצלן בטלן דירה בירושה לא תעזור לך. רק ציינתי שזה לא נכון. עצלן בטלן בהחלט יכול לחיות כפי שהוא רוצה אם קיבל דירה בירושה, ואם הוא עצלן בטלן ברמה שהוא מעדיף לחתום בביטוח לאומי עדיין הוא יכול להסתדר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה תלוי מה אתה מגדיר "להסתדר".
לחיות חיי עוני באיזה חור בפריפריה בלי להחזיק רכב כדי להיות זכאי להבטחת הכנסה ובלי לעבוד בעבודה לגיטימית זה לא "להסתדר" עבור רוב האנשים.
אם הוא ירש דירה פצצה בתל אביב במיקום מעולה, נכון שהוא יכול להשכיר אותה ולחיות מההכנסה, אבל גם זה לא "להסתדר" אם אתה לא עושה עם עצמך משהו במקביל. אם הוא יגיע למצב שהוא צריך למכור את הדירה מסיבה כלשהי, הלכו לו החיים כי אין לו יכולת להתקיים עצמאית.

לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

אף אחד לא אמר לגור עם ילדים בשינקין.
אפילו הפוך, רוב האנשים בשלב המשפחה כנראה היו מעדיפים להתרחק קצת לשכונות שהן יותר משפחתיות, אבל גם שם יש עליות וחוסר יציבות.

יש עליות, נכון, אבל אם אתה גר במקום רגוע ולא על כיכר הבימה זה באחוזים בודדים ולוקחים את זה בחשבון כשמתכננים את החיים, כמו שכשאתה לוקח משכנתא אתה לוקח בחשבון שהריבית יכולה לעלות או כשאתה משקיע כסף אתה לוקח בחשבון שאתה יכול להפסיד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

יש עליות, נכון, אבל אם אתה גר במקום רגוע ולא על כיכר הבימה זה באחוזים בודדים ולוקחים את זה בחשבון כשמתכננים את החיים, כמו שכשאתה לוקח משכנתא אתה לוקח בחשבון שהריבית יכולה לעלות או כשאתה משקיע כסף אתה לוקח בחשבון שאתה יכול להפסיד.

ואם הבעיה שלך היא לא עליה של אחוזים בודדים?
אם החוזה שלך נגמר באוגוסט ושבוע לפני שהוא נגמר, אחרי שהבעל בית אמר לך "כן אני אבוא מחר ונחדש חוזה" הוא מגיע ואומר "שומע הבת שלי נכנסת לדירה אז יאללה תתחיל לקפל"? ולך תתחיל לחפש עכשיו דירה כי בשבוע האחרון של אוגוסט סגרת חופש בטורקיה עם המשפחה לפני הבית ספר של הילדים.
זה שווה הרבה יותר שקט נפשי מעוד אלפייה העלאה במשכנתא.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא הבנתי, עדיף לחיות לבד בדירה ישנה מקצבאות בט"ל ועבודה בשחור והעיקר שהדירה רשומה על שמך מאשר לעשות משהו עם החיים שלך, לחיות בצורה לגיטימית בתנאים טובים ,להקים משפחה ולשלם כל חודש שכירות?

אפשר גם לחיות מקצבאות ולגור בשכירות, או לחיות בתנאים טובים ולקנות דירה.

אני אישית מאלה שחיים בתנאים טובים בשכירות, אבל אם היו לי 500-800 אלף הון עצמי הייתי קונה בלי לחשוב יותר מדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

בלי דירה פה אתה אזרח סוג ב׳

שלום, אני אזרח סוג ב' גאה.

תראה. תשמע.

החיים זה אוסף של פשרות. אתה מנתב בחירות ואילוצים.

כשאין הון עצמי ואתה לא בקטע של קומבינות, מחפשים את הפשרה הכי סבירה לכאן ועכשיו בצורה שלא דופקת את העתיד של הילדים.

תיאורטית אולי יכולתי ללכת לאיזה חור ולגרד הלוואות ולבקש ירושה מוקדמת וכו וכו ולזרוק הכול על דירה ושיהילדים יסתדרו עם ההחלטה.

במציאות, אני שוכר בעיר גדולה והילדים זוכים לחינוך נורמלי ולנגישות מצויינת לבתים של חברים ולכל מיני הזדמנויות ופעילויות ואירועים שרק עיר גדולה יכולה לספק. כשיגדלו הם יצאו מהבית כנראה בלי כלום מבחינה כספית אבל עם מקסימום הכלים שיכולנו לספק להם מבחינה חברתית ושכלית.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה כמובן אובייסט אבל יש הבדל בין מגורים בשכירות מבחירה לבין העדר יכולת כלכלית לקנות אחת.

ללא קשר לבחירת עיר המגורים, מי שאין לו הון עצמי ראשוני לדירה בישראל הוא לחלוטין סוג ב׳. 

זה לא אומר שאי אפשר לחיות ולהסתדר. אפשר הכל. אבל זה עדיין סוג ב׳. והבעיות הנלוות פחות מציקות כשאתה רווק או בזוגיות בגיל 30-35. הן יותר מציקות כשאתה עם ילדים ורוצה לשמור אותם במסגרת ספציפית עם חברים שכבר יש להם ולכן די קשור לשכונה מסוימת. והן אקוטיות כשאתה בן 65-70 או יותר, ומעברי דירה יכולים לפגוע גם בתפקוד ויכולות שלך.

כמובן גם אם אתה יכול לקנות דירה בירוחם צפון אתה לא בדיוק אזרח סוג א׳. ההשכלה שהילדים שלך יקבלו תהייה טובה פחות. השירותים הרפואים הזמינים לך יהיו טובים פחות. הצע המישרות יהיה מופחת. וגם אם תחייה בגבולות גוש דן בממוצע צפוים לך חיים מלאי פקקים ועצבים. וזה לא צפוי להשתנות. 

לא חייבים לחיות בצנטרום של הפיילה. צריך להבין את ההשלכות של זה. וכמובן צריך לתכנן את החיים בהתאם להכנסות. אין קסמים וקיצורי דרך. מה שאתה יכול להרשות זה מה שאתה יכול להרשות. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 40 דקות, יובל .מ. כתב:

ואם הבעיה שלך היא לא עליה של אחוזים בודדים?
אם החוזה שלך נגמר באוגוסט ושבוע לפני שהוא נגמר, אחרי שהבעל בית אמר לך "כן אני אבוא מחר ונחדש חוזה" הוא מגיע ואומר "שומע הבת שלי נכנסת לדירה אז יאללה תתחיל לקפל"? ולך תתחיל לחפש עכשיו דירה כי בשבוע האחרון של אוגוסט סגרת חופש בטורקיה עם המשפחה לפני הבית ספר של הילדים.
זה שווה הרבה יותר שקט נפשי מעוד אלפייה העלאה במשכנתא.

עלייה לא של אחוזים בודדים יש גם במשכנתאות ומהיום למחר שלא לדבר על מזגן שהלך, דוד שהתפוצץ או צינור בדיוק מתחת לאמבטיה שהחליט להתפוצץ ועפו אלפים רבים של שקלים.

ומי שמחדש חוזה שבוע לפני הוא אידיוט. חוזה מחדשים בזמן סביר לפני כדי שיאפשר לשני הצדדים למצוא אלטרנטיבה. לרוב גם מצויין בחוזה פרק זמן מינימלי למסירת הודעה על אי חידוש.

גם לדירה משלך וגם לשכירות יש את היצרונות והחסרונות שלהם (בשכירות זה בעיקר חוסר היציבות).

• תוכן חדש...