Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 שעות, יבגניפ כתב:

לא חושב שזה נכון. בשני המקרים בתסריט קיצוני אתה יכול להזרק לרחוב. ולא יודע אם יצא לך לגור בשכירות בשנים האחרונות, אבל התסריט של להזרק לרחוב בשכירות אפילו לא בגלל שאין לך כסף הוא לא דמיוני, אלא מציאות שבגדול צריך להתמודד איתה כל שנה מחדש.

זה נכון שיש הרבה בעיות עם שוק השכירות, ויש אנשים מגעילים שיכולים לעשות תרגיל מסריח כמו שכתב יובל ולהכניס את הבת שלו לדירה שבוע לפני שאתה מחדש את החוזה (למרות שלדעתי הלא מקצועית אם יש בניכם התכתבות בנושא אני חושב שזה לא חוקי) אבל אני לא באמת מכיר אף אחד שבאמת נזרק לרחוב עם כל הדברים שלו וחי כמו הומלס עד שמצא דירה אחרת.
אם זה משהו שחוששים ממנו, לא חייבים לגור במקום שבו אנשים נלחמים בשיניים על דירות.

אם יש לך דירה משלך בלי משכנתא, יש לך שקט נפשי מהדבר הספציפי הזה, כן. אבל מהרבה דברים אחרים כמו תקלות ותיקונים ושלל צרות אחרות לא, ולשוכר יש שקט נפשי מזה.
כשגרתי בשכירות התפוצץ בקיר האינטרפוץ של המקלחת בתוך הקיר, אפילו לא הייתי צריך להפסיד יום עבודה בשביל זה. המזגן הפסיק לקרר באמצע אוגוסט, בעל הבית תיקן אותו אחרי יומיים. המים באסלה הפסיקו לרדת, למחרת בבוקר הבן שלו שהוא גם אינסטלטור הגיע לסדר את זה.
הדבר הדפוק היחיד שהיה ותא הצליח לסדר זה עובש בתקרה וזה כי הבניין היה עתיק וזה היה בקומה אחרונה. וזה רק בתקופה של שנתיים. האמת? לא חששתי מזה שיעיפו אותנו בהתרעה של יום כי בעל הבית נראה לי אדם הוגן. מניח שצריך גם לדעת עם מי לעשות עסקים.
עכשיו אני גר בדירה בבעלותי כבר בערך 5 שנים, אז אין לי את הדאגה שיודיעו לי על פינוי בעוד יומיים אבל קרה שיום אחד השכן מתקשר אלי בצעקות שהדוד שלי התפוצץ והציף לו את הפנטהאוז, הפסד ימי עבודה ואלפי שקלים לדוד חדש. פתאום חברת המעליות רוצה מכל דייר 5000 שקל כדי לתקן ליקוי בטיחותי במעלית. הילד זורק צעצוע שנכנס ושובר את המאיץ של המזגן באמצע הקיץ, 1500 שקל החלפה והפסד יום עבודה. סתימות בצנרת, אסלות סדוקות (יש לי נאחס רציני עם זה, החלפתי בשנה אחת 3 אסלות), שקעים מתפרקים, רטיבות בקיר מהצנרת של הביוב ועוד כל מיני דברים מעצבנים יקרים וגוזלי זמן כאלה שפשוט לא מעניינים את מי ששוכר דירה.
אז בסוף אתה בוחר עם מה אתה מוכן לחיות, עם זה שיום אחד יתברר שבעל הבית שלך הוא איש לטאה מניאק או עם כל האחריות שבאה עם בעלות על דירה.
בגלל זה אני חושב שהיכולת לממן לעצמך את המגורים והמחיה חשובה יותר מבעלות על דירה, ואם צריך "להתאבד" על משהו זה על המיקסום שלה. כי אם אתה יודע להרוויח מספיק כסף הדברים האלה לא מדאיגים אותך ככה או ככה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה נכון שיש הרבה בעיות עם שוק השכירות, ויש אנשים מגעילים שיכולים לעשות תרגיל מסריח כמו שכתב יובל ולהכניס את הבת שלו לדירה שבוע לפני שאתה מחדש את החוזה (למרות שלדעתי הלא מקצועית אם יש בניכם התכתבות בנושא אני חושב שזה לא חוקי) אבל אני לא באמת מכיר אף אחד שבאמת נזרק לרחוב עם כל הדברים שלו וחי כמו הומלס עד שמצא דירה אחרת.
אם זה משהו שחוששים ממנו, לא חייבים לגור במקום שבו אנשים נלחמים בשיניים על דירות.

אם יש לך דירה משלך בלי משכנתא, יש לך שקט נפשי מהדבר הספציפי הזה, כן. אבל מהרבה דברים אחרים כמו תקלות ותיקונים ושלל צרות אחרות לא, ולשוכר יש שקט נפשי מזה.
כשגרתי בשכירות התפוצץ בקיר האינטרפוץ של המקלחת בתוך הקיר, אפילו לא הייתי צריך להפסיד יום עבודה בשביל זה. המזגן הפסיק לקרר באמצע אוגוסט, בעל הבית תיקן אותו אחרי יומיים. המים באסלה הפסיקו לרדת, למחרת בבוקר הבן שלו שהוא גם אינסטלטור הגיע לסדר את זה.
הדבר הדפוק היחיד שהיה ותא הצליח לסדר זה עובש בתקרה וזה כי הבניין היה עתיק וזה היה בקומה אחרונה. וזה רק בתקופה של שנתיים. האמת? לא חששתי מזה שיעיפו אותנו בהתרעה של יום כי בעל הבית נראה לי אדם הוגן. מניח שצריך גם לדעת עם מי לעשות עסקים.
עכשיו אני גר בדירה בבעלותי כבר בערך 5 שנים, אז אין לי את הדאגה שיודיעו לי על פינוי בעוד יומיים אבל קרה שיום אחד השכן מתקשר אלי בצעקות שהדוד שלי התפוצץ והציף לו את הפנטהאוז, הפסד ימי עבודה ואלפי שקלים לדוד חדש. פתאום חברת המעליות רוצה מכל דייר 5000 שקל כדי לתקן ליקוי בטיחותי במעלית. הילד זורק צעצוע שנכנס ושובר את המאיץ של המזגן באמצע הקיץ, 1500 שקל החלפה והפסד יום עבודה. סתימות בצנרת, אסלות סדוקות (יש לי נאחס רציני עם זה, החלפתי בשנה אחת 3 אסלות), שקעים מתפרקים, רטיבות בקיר מהצנרת של הביוב ועוד כל מיני דברים מעצבנים יקרים וגוזלי זמן כאלה שפשוט לא מעניינים את מי ששוכר דירה.
אז בסוף אתה בוחר עם מה אתה מוכן לחיות, עם זה שיום אחד יתברר שבעל הבית שלך הוא איש לטאה מניאק או עם כל האחריות שבאה עם בעלות על דירה.
בגלל זה אני חושב שהיכולת לממן לעצמך את המגורים והמחיה חשובה יותר מבעלות על דירה, ואם צריך "להתאבד" על משהו זה על המיקסום שלה. כי אם אתה יודע להרוויח מספיק כסף הדברים האלה לא מדאיגים אותך ככה או ככה. 

רואים שאין לך ניסיון בלגור בשכירות, בגלל זה אתה לא רואה\מבין את המצוקה של השוכרים.

שאלה אחת רק - כל התקלות שבעל הדירה טיפל בהן (אותן התקלות שלא דרשו ממך מאמץ לדבריך), מי אתה חושב שישלם עליהם בסוף? רמז - אותו אחד שמעביר ערמה של צ׳קים בחידוש כל חוזה.

במקרה שלך המשכיר פשוט לא הספיק לגלגל אותם עליך, כי לא חידשת איתו את החוזה וברחת בזמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא מבין את האמירה הזאת, למשל אם שילמת 3500 בחודש ובמשך השנה היו נזקים בעלות של 10000 שקל בדירה, בשנה הבאה יקפיצו לך את השכ"ד ב830 ש"ח שזה 23%? 
במצב הזוי כזה אם הדירה היא לא בצנטרום של הפיילה ויש לה רשימת המתנה היא תעמוד ריקה מלא זמן. 
אתה חותם על חוזה לשנה, כל מה שאתה צריך לדאוג לגביו זה:

1. לשלם את הסכום החודשי הקבוע
2. מעבר אופציונלי לקראת סיום התקופה.

מעבר לזה כלום.
אולי זה נראה לך כמובן מאליו, אבל זה גם שקט נפשי, בדיוק כמו לנסוע ברכב שכור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

אני לא מבין את האמירה הזאת, למשל אם שילמת 3500 בחודש ובמשך השנה היו נזקים בעלות של 10000 שקל בדירה, בשנה הבאה יקפיצו לך את השכ"ד ב830 ש"ח שזה 23%? 
במצב הזוי כזה אם הדירה היא לא בצנטרום של הפיילה ויש לה רשימת המתנה היא תעמוד ריקה מלא זמן. 
אתה חותם על חוזה לשנה, כל מה שאתה צריך לדאוג לגביו זה:

1. לשלם את הסכום החודשי הקבוע

מעבר לזה כלום.

יכולת גם לקחת דוגמא של שכירות של 2000 שקל לחודש ונזקים של 100000 באותה השנה. 

נזקים כאלה בכל שנה, זה מקרה לא סביר.

אבל שוב, התשלום על נזקים אלו, בסופו של דבר יגולגל על השוכר בצורה כזו או אחרת.

ולגבי -

ציטוט

שוב, בגלל שאין לך ניסיון במעברי דירה תכופים אתה כנראה מתייחס לזה כ- נעע, לא ביג דיל, מקסימום נעבור 

זה לא עובד ככה, יבגני הסביר את זה יפה באחד הפוסטים האחרונים שלו, ואין לי כוח לחזור על הדברים, - אבל מעבר דירה שורף לך ים של זמן, המוןןן כוחות נפשיים - וגם הרבה מאוד כסף.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

10000 ש"ח נזקים בשנה זה לא תרחיש לא סביר. זה לא סביר שיקרה כל שנה אבל בהחלט יש שנים "קשות" כאלה לפעמים.
חוץ מזה מחיר השכירות זה מחיר שאתה מסכים לשלם, מה זה משנה לך מה הוא כולל עבור בעל הבית? מצידי שיטוס עם זה לטורקיה להשתיל שיער. אני יודע שאני משלם X בחודש ויתפוצץ העולם.
אני לא טוען שלעבור דירה זה לא עניין מעיק ומלחיץ, רק שאתה מוותר על נוחות אחת בשביל נוחות אחרת. זה הכל.
חוץ מזה שאתה יכול לגור 10 שנים באותה דירה שכורה, לא תרחיש בדיוני, הכל תלוי בנסיבות. לא כל בעלי הדירות אנשי לטאה.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

10000 ש"ח נזקים בשנה זה לא תרחיש לא סביר. זה לא סביר שיקרה כל שנה אבל בהחלט יש שנים "קשות" כאלה לפעמים.

נכון, ואז אתה מממן את השנה הקשה (או ״רק״ חלק) של בעל הדירה בחידוש חוזה. או שאתה יכול לעוף מהדירה אם מצאת פתרון טוב יותר.
חוץ מזה מחיר השכירות זה מחיר שאתה מסכים לשלם,

נכון. מחיר שאתה יודע שיהיה בשנה הקרובה. מה מחכה לך בחידוש חוזה יודע רק הצד השני.
אני לא טוען שלעבור דירה זה לא עניין מעיק ומלחיץ, רק שאתה מוותר על נוחות אחת בשביל נוחות אחרת. זה הכל.

מה שאני (וכמה אחרים) מנסים להגיד זה שיש פער עצום בין נוחות של שכירות לנוחות של בעלות. 
חוץ מזה שאתה יכול לגור 10 שנים באותה דירה שכורה, לא תרחיש בדיוני, הכל תלוי בנסיבות.

נכון, המחיר מתעדכן כל הזמן בצורה כזו שזה 200-300 שח יותר מדירה דומה באיזור. כשאתה מכניס את עלות המעבר אתה מבין שהרבה יותר ״משתלם״ לך להמשיך לשלם ביוקר ולנחם את עצמך שיש לך עוד שנה של שקט.

לא כל בעלי הדירות אנשי לטאה.
אני שמח שבניסיון היחיד שהיה לך עם שכירות נפלת על משכיר נורמלי. זה לא קורה הרבה.

^הערות בירוק.

לצערי אני גר בשכירות כבר קרוב ל3 עשורים (גם כשהייתי גר אצל ההורים זה תמיד היה בשכירות).

כל הדברים שנכתבו, נכתבו מהניסיון אישי וניסיון של הקרובים.

שוק השכירות בישראל זו בדיחה עצובה על חשבון השוכרים (לגמרי אזרחים סוג ב׳ כפי שכבר כתבו פה), וכל בעל דירה מרשה לעצמו להנפיץ דברים כמעט ללא גבולות.

* יש גם בעלי דירות הגיוניים, שהם המיעוט. בדרך כלל כשמוצאים אחד כזה, נשארים בדירה להרבה זמן. גם במקרים כשהדירה כבר לא מתאימה לך יותר.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

כשגרתי בשכירות התפוצץ בקיר האינטרפוץ של המקלחת בתוך הקיר, אפילו לא הייתי צריך להפסיד יום עבודה בשביל זה. המזגן הפסיק לקרר באמצע אוגוסט, בעל הבית תיקן אותו אחרי יומיים לי התקלקל המזגן באוגוסט, לבעל הדירה לקח כמעט חודש עד שהביא מזגן חדש - הסלון היה לא שמיש. המים באסלה הפסיקו לרדת בדירה ששכרתי הייתה סתימה בקו הראשי של הדירה, 3 ימים הגיע אינסטלטור שהוא חבר של בעל הדירה (וחסר מקצועיות לחלוטין) עד שהבעיה טופלה, למחרת בבוקר הבן שלו שהוא גם אינסטלטור הגיע לסדר את זה.
הדבר הדפוק היחיד שהיה ותא הצליח לסדר זה עובש בתקרה וזה כי הבניין היה עתיק וזה היה בקומה אחרונה.עובש מגשם ראשון ועד היציאה מהדירה (בדיעבד מסתבר שהוא תיקן קוסמטית כשהראה את הדירה) וזה רק בתקופה של שנתיים. האמת? לא חששתי מזה שיעיפו אותנו בהתרעה של יום כי בעל הבית נראה לי אדם הוגן. מניח שצריך גם לדעת עם מי לעשות עסקים.
עכשיו אני גר בדירה בבעלותי כבר בערך 5 שנים, אז אין לי את הדאגה שיודיעו לי על פינוי בעוד יומיים אבל קרה שיום אחד השכן מתקשר אלי בצעקות שהדוד שלי התפוצץ והציף לו את הפנטהאוז, הפסד ימי עבודה ואלפי שקלים לדוד חדש. פתאום חברת המעליות רוצה מכל דייר 5000 שקל כדי לתקן ליקוי בטיחותי במעלית. ואחת לכמה שנים עולות דרישות כ"כ חריגות לתשלום נוסף מעבר לועד הבית (שאותו אתה משלם כשוכר בכל מקרה) הילד זורק צעצוע שנכנס ושובר את המאיץ של המזגן באמצע הקיץ, 1500 שקל החלפה והפסד יום עבודה.נזק שהילד עשה גם כשוכר וגם כבעל דירה אתה תהיה זה שמשלם סתימות בצנרת, אסלות סדוקות (יש לי נאחס רציני עם זה, החלפתי בשנה אחת 3 אסלות), שקעים מתפרקים, רטיבות בקיר מהצנרת של הביוב ועוד כל מיני דברים מעצבנים יקרים וגוזלי זמן כאלה שפשוט לא מעניינים את מי ששוכר דירה.

אני לרוב לא מגיב, אבל הייתי חייב להתייחס לכמה דברים פה.

יצא לך לנחות על בעל דירה סביר שתיקן את הדברים במהירות יחסית טובה.

אבל כשאתה חי בשכירות אתה תלוי בבעל הדירה, בזמינות שלו (אני מעולם לא נתתי ולא אתן למישהו לעבוד לי בדירה בלי שאני נוכח או מישהו מטעמי)

כשהדירה שלך יש שקט נפשי משמעותית יותר גדול.

וכן, ברור שכמו כל דבר יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, אבל לצייר את זה כאילו להיות בעל דירה זה כל יום כל היום כאבי ראש ואובדן כספים וימי עבודה...

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תראו, כל מה שאני כותב זה רק מנסיוני. לא מנסה להתווכח עם חוויות של מישהו אחר או לקרוא למישהו שקרן.

אני גם לא מנסה לצייר את הבעלות על דירה כאסון, פשוט כל השיחה הזאת התחילה באמירה שבעלות על דירה = הסתדרת והצלחת בחיים. לא מסכים עם זה, זה הכל.

צורת המחשבה הזאת רק מתדלקת את המצב הדפוק של הנדל"ן בארץ. 

פורסם
לפני 18 דקות, Mike Lowrey כתב:

כן, ברור שכמו כל דבר יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, אבל לצייר את זה כאילו להיות בעל דירה זה כל יום כל היום כאבי ראש ואובדן כספים וימי עבודה...

אף אחד לא חולק על זה שלבעלות של דירה יש את היתרונות שלה (בעיקר היכולת לעצב ולשדרג את הדירה לטעמך) אבל לא מתעלמים גם מהחסרונות (פחת ותחזוקה). אתה צריך להיות מודע לתמונה המלאה ומשם לבחור מה מתאים לך יותר.

כשאתה שוכר דירה אתה חייב להבין שאתה קשור לבעל הבית ותלוי בו ולכן צריך לבדוק גם מי הוא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

העניין הוא שזו לא בחירה אצל די הרבה אנשים. ומכאן עוד פערים כמו סוגי הדירות, תחזוקה ועוד.

בקיצור עדיף להיות עשיר ובריא

• רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

כשאתה שוכר דירה אתה חייב להבין שאתה קשור לבעל הבית ותלוי בו ולכן צריך לבדוק גם מי הוא.

אני יודע שיש שירותים למיניהם שעושים בדיקות על שוכרים. יש משהו דומה שבודק גם את המשכירים?

אשמח ללמוד, כי באחרון נפלתי ממש חזק...

פורסם (נערך)

אתם ממש טוחנים פה מים. 

אף אחד לא אומר שהאידיאליה בעולם זה בעלות על דירה.

ולשניכם יש דירות בבעלות (slowride ונהג לילה), אז מה שנקרא: "בואו"...

פשוט במצב שנוצר פה בשוק הנדל"ן, שאף אחד לא חושב שהוא מצב טוב (פרט למעטי מעט שמרוויחים מזה) - בישראל. מאז קום המדינה ועד היום - כל מי שרכש דירה עשה עסקה מעולה והרבה יותר משתלמת מלשכור. ממחר אולי זה ישתנה.

ושוב - הכל התחיל מזה שדיברו על דירה = אושר. 

שלמיטב הבנתי הכוונה הייתה - מקום לגור פה בלי דאגה כלכלית של לסיים את החודש - הדרך לאושר.

זה נאמר כי מי שקונה דירה, נתפס היום כבעל ממון ולא חי הקשקש. הצליח לחסוך סכום נאה מאוד על מנת לשלם מקדמה ולכן יכול לעמוד גם בהחזרי המשכנתא.

לעומת מי שלא קנה דירה כי אין לו את היכולת לכך. כי אכן קיימת התפיסה שזה מה שכולם רוצים - שתהיה להם דירה בבעלותם.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, Nakamichi כתב:

לשניכם יש דירות בבעלות (slowride ונהג לילה), אז מה שנקרא: "בואו"...

נכון שיש לי דירות בבעלות אבל ההורים שלי מבחירה חיים הרבה שנים בשכירות (עברו לשכירות מאילוץ ונשארו אחרי שנתיים מבחירה. אז אני מכיר את שלושת הצדדים (כמשכיר, בעל דירה שאני גר בה ואת הצד של ההורים שלי כשוכרים).

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...