Jump to content

Yagilhenkin

  • הודעות

    20
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של Yagilhenkin

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

8

מוניטין

  1. תודה! במקרה הזה זה נזק (לא ברור איך, אבל קרה) לצינור שכבר רותך בעבר, וכתוצאה מכך חור די גדול על ריתוך אלומיניום - צרה מאין כמוה. בכל מקרה, כבר התרגלתי לרעיון ההחלפה. באשר לפיז'ו - חדש לי שהגיעו עם 156, תודה! לא הייתי קונה 156 בכל מקרה, מכיר את הצרות.
  2. שלום לכולם, אני מוציא בקרוב לגמלאות את הסי 4 פיקאסו 2008 שלי, אחרי בערך 390,000 ק"מ. האוטו נוסע בסדר גמור, רק שיש בעיית מזגן שפשוט כבר לא משתלם לי לתקן. הרכב השני שלי הוא סי 4 פיקאסו 2016, 1.6 בנזין 165. אני מתחזק את שניהם בעצמי עד רמת החלפת טיימינג. בקיצור, אני כבר לא צריך שני רכבים עם 7 מקומות, וחושב להתכווץ לרכב 5 מקומות. מסיבות שקשורות במחיר ובזה שאני יודע לתחזק מנוע THP 165, אני מתלבט בין פיז'ו 3008 שנת 2016-2017 או סי 4 פיקאסו עם 5 מקומות מאותם שנתונים. המנוע אותו מנוע, להבנתי השלדה גם כן אותו דבר, וחלק נכבד מהמכלולים משותף. חוץ מדברים כגון גודל תא המטען (פחות משנה לי) האם יש איזה הבדל מהותי בין כלי הרכב? וכמה מהמכלולים של הפיז'ו משותפים עם הסי-4 חוץ מהמנוע? תודה!
  3. תודה! את העבודה אעשה בעצמי, אז פשוט אצטרך להזמין כנראה מכסה מחו"ל. הבעסה היא שהבעלים הקודמים החליף מכסה שסתומים לפני המכירה, לא הייתי מצפה לבעיה הזו בשלב הזה. נו מילא.
  4. החלפתי היום מצתים בסיטרואן סי 4 פיקאסו 2016, מנוע THP 165 בנזין (1600 סמ"ק). על המצת של צילינדר מס' 3 ורק עליו היה קצת שמן. מצרף תמונות של המצת עם השמן וגם תמונה של מצת בלי שמן (צילינדר מס' 2). כמו כן, בצד ימין של מכסה השסתומים יש דליפה קטנה (ממש קטנה, ורק שם. תמונה מצורפת גם כן). בקיצור: 1. מי העבריין האחראי לדליפה? 2. מה צריך לעשות כדי להגיע לדליפה הזו ואת מה להחליף? מניח שזו טבעת איטום של מצת, אבל השאלה האם אני צודק ואם אפשר להגיע אליה בלי לפרק את כל מכסה השסתומים. תודה!
  5. יש להניח שלא - מדובר על מנוע דיזל ולא בנזין, נפח אחר - לא מכיר אותו, אבל מן הסתם יש שינויים רבים.
  6. היה פרוייקט רציני, דרש ממני לא מעט מאמץ ועצות, אז כתבתי את כל השלבים וצילמתי כל מה שיכולתי, גם כדי שאני אזכור בפעם הבאה וגם כי אולי תהיה בזה תועלת למישהו. תיהנו, אני מקווה. 213591857_42008.pdf
  7. עשיתי את הניסוי, לא עבד. הלכתי שוב לחשמלאי (אחרי שטכנאי של שגריר ניתק את כל הפיוזים, חיבר מחדש והצליח להתניע). ניתק קודנית לבדוק אם היא העבריין. לא. הסתבר שהבעיה היא אחד הבקרים על לוח הפיוזים בבית המנוע - חשמל מגיע לכמה מהפיוזים דרכו, וכרגע חשמל מגיע אליו אבל לא אליהם. בקיצור, ביום ראשון נראה כמה הנזק.
  8. טוב, העלילה מסתבכת... בדיקה בעומס העלתה שהמצבר אכן דפוק. החלפתי אותו. נסעתי הביתה. אחרי כמה שעות ניסיתי להתניע שוב. לא מניע בכלל. האורות נדלקים, המסכים נדלקים - לא מניע.
  9. תודה! אלך לחשמלאי ואראה. הקטבים מהודקים - הידקתי בעצמי למען הסדר הטוב.
  10. עוד תוספת:בדקתי את המצבר והוא נותן כשהמנוע כבוי 12.76. כלומר, נראה שהמצבר בסדר.
  11. כשאני מתניע את הפיקאסו שלי אחרי שכמה שעות היא ישבה במקום, נדרש לה זמן להתניע. כלומר, אני מכניס את ה(אין) מפתח, מקיש את הקוד, ואז - לחיצה ראשונה על כפתור ההתנעה לרוב לא עושה כלום. במצב הזה נדרשות כמה לחיצות ובערך דקה (אפשר גם להמתין וללחוץ אחרי כדקה, בד"כ עובד) ואז נדלק. אם אני מכבה - זה מיד נדלק מחדש. כנ"ל אם מכבים ואחרי כמה דקות מניעים. הבעיה קיימת רק בהתנעה אחרי זמן המתנה ניכר. נתון ראשון: כאשר הבעיה הזו מופיעה, אחרי ההדלקה קורים שני דברים: 1. מופיעה לשבריר שניה (לקח לי כמה נסיונות כדי להצליח לקרוא) ההודעה Battery Charging Fault ומיד נעלמת. הדיאגנוסטיקה של הרכב לא מוצאת אותה. חשבתי כמובן שאולי יש בעיית אלטרנטור, אבל בדקתי - מתח הפעולה הוא 14.4 פחות או יותר, וזה בסדר. כלומר, הסוללה כן טוענת. ליתר ביטחון גם טענתי אותה עם מטען חיצוני. הסוללה כמעט חדשה - וארטה, 70AH, EFB. דגם מתאים, אני חושב (האם צריך AGM דווקא?). 2. מופיעה הודעת Check fog headlamps ונורת Service. קל מאוד להיפטר - מדליקים את האורות, מדליקים את אורות הערפל, הרכב משתכנע לשביעות רצונו שיש לו אורות ערפל וההודעה נעלמת. ודבר אחד לא קורה - מצב ECO לא פועל. כלומר, הסטארט-סטופ לא נכנס לשירות (קודם הוא כן נכנס). כשאני עוצר הוא מהבהב כמה פעמים, אבל מעבר לזה לא קורה שום דבר. אשמח לפתרון.
  12. בנתיים אלתרתי פיתרון: הלכתי לחנות חומרי בניין, קניתי שם פסי ברזל 15 ס"מ מהסוג שמשמש לחיבור קורות עץ או כיו"ב, הידקתי אותם ואת הקורות והעריסה יחד בברגים מסיביים, שמתי אום כפול עם שייבה לאבטחה, וזה יחזיק לפחות עד שאקנה קיט מקורי קצת יותר יפה.
  13. לא הבנתי. אם אני משחיל את תופסן ה-T לתוך הגומי של הקורות רוחב הוא ייכנס (ויזיז את הגומי ואני לא בטוח שזה טוב), אבל מה יחזיק אותו במקום? אני לא אוכל להבריג אותו מתוך הקורה עצמה.
  14. שלום לכולם, אם זה לא הפורום - אני מתנצל. בכל מקרה, התקנתי מסילות Whispbar אירודינמיות של יאקימה, ואני רוצה להתקין עליהן עריסה. קניתי עריסה מדגם 'הוריקן' (מאותה חנות שקניתי ממנה את המסילות) וכשבאתי לחבר - אני לא מצליח. במקום תופסן בצורת U שציפיתי לקבל הגיעו תופסני T שאני לא מבין איך אמורים לחבר אותם. שאלתי את החנות בטלפון אבל או שהם לא הבינו אותי או שאני לא הבנתי אותם. אשמח לעזרה. תמונות מצורפות להדגמת הבעיה. תודה!
×
×
  • תוכן חדש...