Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, 

מתקרב מועד חידוש הטסט לרכב. מעולם לא השתמשתי בשירות העברת הטסט ע"י המוסך המטפל, שמעתי המלצות כן לעשות את זה, אז עשיתי רשימת בעד ונגד - מוזמנים לתקן אותי, להביע דעתכם או לשתף מנסיונכם.

בעד:

1. כמובן, אלמנט הזמן. לאף אחד אין כוח וזמן מיותר להשתרך בתור הארוך למשרד הרישוי, לשלם בקופה, לעבור את התחנות ולחזור למשרד לקבל אישור. וזה במקרה שלא מצאו תקלות... משלמים למוסך ששולח נציג שעובר את כל זה במקומך

2. לרוב קיימת היכרות, שלא לומר קשרים, בין המוסך למכון הרישוי הקרוב אליו. שזה אומר שאם נציג המוסך מגיע עם הרכב ולא אני, הוא נכנס מהר יותר ועובר תחנות מהר יותר, וגם לא יפילו אותו על קטנות ושטויות

נגד:

1. זה כרוך בתשלום. ברוב המקומות ששמעתי, תשלום לא גבוה 150-200 ש"ח, ועדיין...

2. אני חושש שהמוסך ייצור קשר ויגיד שהמכון הכשיל אותי בגלל X, ולכן צריך לתקן את זה כדי לעבור טסט. אין לי דרך לדעת אם זה נכון, והנה התווספו עוד כמה מאות ש"ח במקרה הטוב לחשבון.

3. החשש להשאיר את הרכב לשימוש המוסך. לא יודע מי ינהג בו ואיזה שימוש ייעשה בו, כבר שמעתי על מקרים שעובד המוסך השתמש ברכב ל"סידורים" ושימושים, לצרכי המוסך או לצרכים פרטיים

מה אומרים?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, Yellow Engine כתב:

מוזמנים לתקן אותי, להביע דעתכם או לשתף מנסיונכם.

אף פעם לא השתמשתי בזה.  עד כה. לא נראה לי שאשתמש בשירות כזה. 

אני מעדיף לדעת מה קורה עם האוטו. אם יש איזה ליקוי, אסדר. 

לא מעוניין שמישהו אחר ינהג באוטו. 

אין לי כסף מיותר לשלם עוד 150-200 שקל.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תלוי ברכב. תלוי במוסך. 

קורולה 2002 אני ככל הנראה הייתי מבקש מהמוסך להעביר.

רכב חדש בן שלוש-ארבע-חמש - לוקח לבד. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מהנסיון שלי, 

כשהמוסכניק מעביר, פחות מוצאים תקלות בטסט. זה יותר מתאים לתיאוריה שהמוסכניק הוא סחבק של הטסטרים ומתקתקים עניינים, ופחות לתיאוריה שהוא יעשה יד אחת עם הטסטרים וילביש עלייך תקלות

לפני 47 דקות, Yellow Engine כתב:

החשש להשאיר את הרכב לשימוש המוסך. לא יודע מי ינהג בו ואיזה שימוש ייעשה בו, כבר שמעתי על מקרים שעובד המוסך השתמש ברכב ל"סידורים" ושימושים

הוא יכול לעשות את זה גם כשאתה משאיר את הרכב לטיפול, ו? אני מניח שאתה לא נשאר בכול הזמן של הטיפול ומשגיח. 

לי זה עולה 250 שקל, וכול עוד לא יקרה משהו שיפגע באמון שלי, אלו 250 שאני מאוד שמח לשלם אותם, כי זה חוסך לי לעשות משהו שאני לא אוהב ולא רוצה לעשות.

מציע לך לנסות לראות איך אתה מרגיש לגביי זה, מקסימום לא תרגיש שזה שווה את זה, אל תעשה את זה שנה הבאה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני למשל עושה טיפול ואחרי זה טסט, ככה אני בודק מקצועיות של המוסך.

אף פעם לא השתמשתי בשירות כי לא אוהב שנוהגים לי ברכב.

אפדר לקצר את העניין על ידי הגעה ממש מוקדם.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, Yellow Engine כתב:

1. כמובן, אלמנט הזמן. לאף אחד אין כוח וזמן מיותר להשתרך בתור הארוך למשרד הרישוי, לשלם בקופה, לעבור את התחנות ולחזור למשרד לקבל אישור

השאלה האם בזמן הזה שתחסוך, אתה תרוויח יותר במקום עבודה שלך?

האם שעת עבודה שלך שווה יותר מ 150-200 ש"ח בנטו?

פורסם

אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו שינהגו ברכב בצורה סבירה ושלא יעמיסו עלויות מיותרות רק בגלל שאתה לא נוכח ומכיוון שעל פניו נשמע שהזמן והטירחה שלך שווים יותר מעלות השירות, אז אני בעד. 

פורסם

בני המשפחה הצעירים נהגו כך, עד שגילו שזה לא יעיל בעליל.

בני עבד באזור התעשיה בנתניה והחליט שיהיה נוח שהמוסך יטפל בכל, רק שזה לקח כל היום, כלאמר, נמסר לו שלמרות שהכניס את הרכב לטיפול ב8 בבוקר הרכב היה ״מוכן״ רק ב 16:00 כאשר המוסך נסגר כחצי שעה אחר כך, ולכן הציעו לו שיביאו אליו את הרכב (מרחק לא גדול בכל מקרה) . השמחה הפכה לרוגז כאשר הרכב הובא אליו בשעה 19:00 , כי היו הרבה רכבים והנהג לא היה לו איך לחזור בכל פעם והיה תלוי בהסעה חזרה 😐

דבר דומה עם הרכב של הבת רק שהיא נאלצה להגיע בתחב״ץ למוסך לפני שיסגרו ולצורך זה הייתה צריכה לצאת מהעבודה מוקדם בשעתיים. (תל אביב-פתח תקווה) 

מאז, אני לוקח לטסט, הטיפולים מסתימים תוך פחות מ 3 שעות בדרך כלל ואני ניגש לטסט במקום ובשעות שידוע לי שאין כמעט תור. הכי ארוך היה עבור הרכב שלי דווקא, שלקח כמעט שעה בתור עקב ״סיכסוך״ של נהג ממוסך שמעביר טסטים עם הבוחנים שעיכבו אותו ״סתם״ ויש לו עוד רכבים להעביר. 

אישתי ,אגב, עבדה ברחוב השלושה בתל אביב ומחלון המשרד נשקף מכון הטסטים. לכן הייתה לוקחת את הרכב לטסט כשראתה שאין תור. טיפול היה מבוצע כמה ימים קודם לכן בכל מקרה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

אני למשל עושה טיפול ואחרי זה טסט, ככה אני בודק מקצועיות של המוסך.

גם אני ככה. אפילו קרה לי שהיו גרמושקות קרועות ולפני הטסט במוסך גילו והחליפו, וזה היה מעולה כי עברתי טסט למחרת. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

ממה שאני מכיר מאנשים שמעבירים ככה טסט וגם מחברים שעובדים בתחום, עושים פחות בעיות בטסט לרכבים שמגיעים דרך המוסך.

שמעתי גם על מקרים/מוסכים שבהם מה שהגיע למכון הטסטים הוא ערימת ניירת ולא רכבים, אני לא יודע כמה זה נפוץ אבל זה קיים ויחסוך הרבה זמן למוסך ולמכון, יותר מאשר "לדפוק את הלקוח עם תקלות".

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

תלוי ברכב. תלוי במוסך. 

קורולה 2002 אני ככל הנראה הייתי מבקש מהמוסך להעביר.

רכב חדש בן שלוש-ארבע-חמש - לוקח לבד. 

צודק לגמרי בנקודה הזו - יש לי רכב חדיש יותר שהוא בשימוש כמעט בלעדי שלי, וממילא יש בו אפס תקלות ולכן את הטסט עליו אני עושה בעצמי. הרכב המדובר ישן יותר, הוא בשימוש הבנות שלי וההתלבטות היא לגביו

לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

הוא יכול לעשות את זה גם כשאתה משאיר את הרכב לטיפול, ו? אני מניח שאתה לא נשאר בכול הזמן של הטיפול ומשגיח. 

אתה צודק, והאמת היא שעד לא מזמן, תתפלא אבל הייתי נוכח במוסך במשך רוב זמן הטיפול. לוודא שאין חירטוטים או מריחות זמן. אבל עייפתי מזה כבר

לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

מציע לך לנסות לראות איך אתה מרגיש לגביי זה, מקסימום לא תרגיש שזה שווה את זה, אל תעשה את זה שנה הבאה.

יש מצב שזה אכן יהיה הכיוון

לפני 3 שעות, Buki כתב:

השאלה האם בזמן הזה שתחסוך, אתה תרוויח יותר במקום עבודה שלך?

האם שעת עבודה שלך שווה יותר מ 150-200 ש"ח בנטו?

שיקול הזמן אינו כלכלי, אלא שיקול של נוחות. אני יכול לעשות טסט או ביום שישי שאני לא עובד, או ביום שאני עובד מהבית ואני יכול להקדיש לזה שעה-שעתיים, לקפוץ לאיזור התעשייה שרחוק ממני 5 דקות ולסיים את העניין (בשאיפה שאין תקלות). זה לא עניין של חלופות כספיות

פורסם

@Yellow Engine

א. למה להכניס את הרכב לטיפול במקום שאין לך אימון בו ?  תמצא מוסך אמין.

לפני 6 שעות, Yellow Engine כתב:

2. לרוב קיימת היכרות, שלא לומר קשרים, בין המוסך למכון הרישוי הקרוב אליו. שזה אומר שאם נציג המוסך מגיע עם הרכב ולא אני, הוא נכנס מהר יותר ועובר תחנות מהר יותר, וגם לא יפילו אותו על קטנות ושטויות

גם אני מטפל לפני הטסט - זה מתאים למי שלא חורג מממוצע הנסועה המקובל (15,000).

אם הרכב מגיע אחרי טיפול ונקי, לא יפילו אותו על שטויות.

מנסיוני, מקפידים בטסט על בלימה, חופש בהגה, צמיגים תאורה ונזילות חריגות - ואתה רוצה שיקפידו על אלה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

מוסך שמכבד את עצמו לא נוסע על רכב של לקוח לסידורים, כמו"כ הוא לא יתפור עליך עבודות שלא נצרכות - יש לו עבודה גם בלעדיך

ממה שאני מכיר אין חיפופים למוסכניקים - אבל הם יסמכו עליהם אם הם יגידו שתעביר ואני אסדר אח"כ, מה שלאדם רנדומאלי לא יסכימו

אם אין לך בעיה שמישהו ינהג לך ברכב זה אחלה אופציה, מנסיון שלי יש מוסכים שעושים טיפול שגרתי פלוס העברת טסט בפחות משעתיים.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

בעבר, עם 3 רכבים מיושנים, השתמשתי בשירותיו של 'מאכער' להעברת טסט.

בחור נחמד, מבוגר, בעל משאית-גרר, שחילטר טסטים ומסחר מתון ברכבים ישנים להשלמת הכנסה.

הוא היה מגיע אלי, לוקח את הרכב ומחזיר אחרי כמה שעות עם ניירת חתומה, וגובה כ-250₪ על השירות.

הוא אמר שכל עוד הדברים הבטיחותיים תקינים, לא 'מציקים' לו עם דברים קטנים שתמיד אפשר למצוא ברכב ישן,

וכמה פעמים הוא רשם לי לסדר איזה פנס או לחזק פגוש שהשתחרר קצת, כי העירו לו על זה אבל לא הכשילו.

הגעתי אליו בעקבות טראומה שהייתה לי עם הוואנדורה בזמנו, כשיצאתי מהמסלול עם לא פחות מ-17 ליקויים...

רובם ככולם היו שטותיים כמו דפיקה בטמבון, חוסר במאפרה, וכדו', וכשהוא היה בא עם הרכב היו מעבירים לו בלי בעייה.

כיום יש לי יותר זמן, ורכב שמתוחזק פיקס, אז אני ניגש עצמונית וברוב הפעמים עובר חלק.

משלם את האגרה ברגע שנפתחת האפשרות ב gov.il, ואז יש לי כמה שבועות למצוא בוקר פנוי כשאין תור ארוך,

ולתקתק את הטסט בד"כ לא יותר מחצי שעה ברוטו.

כך אני עושה גם עם כמה רכבים של חברים ומשפחה קרובה,

ואת אלה שהטסט שלהם בינואר, אני מקדים לקחת בדצמבר כשהתורים קצרים משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 55 דקות, BoazB11 כתב:

הגעתי אליו בעקבות טראומה שהייתה לי עם הוואנדורה בזמנו, כשיצאתי מהמסלול עם לא פחות מ-17 ליקויים...

רובם ככולם היו שטותיים כמו דפיקה בטמבון, חוסר במאפרה, וכדו', וכשהוא היה בא עם הרכב היו מעבירים לו בלי בעייה.

זה בדיוק העניין. גם כשיש והיו לי רכב ישנים, אני מטפל בהם. לא מגיע לטסט עם רכב מוזנח. ועדיין תמיד מגיע בהרגשה שאני תלוי בחשק של הבוחנים או מנהל המכון באותו יום. ברצותם יעבירו, ולא ברצותם - ימצאו זיהום אוויר, פנסים לא מכוונים ושאר דברים לא מחוייבי המציאות. דברים שייתכן שלמאכער או לעובד מוסך שהם מכירים, לא יציקו לגביו

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...