Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור ושמן מנוע - רנו אוסטרל 2024

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

איזה נוזל קירור ושמן מנוע, נדרש לפי היבואן למלא ברנו אוסטרל 2024? ומהיכן ניתן לקנות אותם באיזור רחובות וגדרה?

בנוסף,

כל כמה זמן צריך לעשות טיפול לרכב? הרכב כשנתיים וחצי על הכביש, עדיין באחריות יבואן.

בתודה רבה לכל העוזרים.

פורסם (נערך)

אם זה רכב חדש, לא קיבלת את המידע מהיבואן ?

אם יד2 , האם המוכר לא הראה לך את הספרות הנילווית ?

במידה ורכשת זה עתה את הרכב,

האם אתה לא מעוניין להמשיך לטפל ברכב במוסכי רשת רנו ?

https://www.renault.co.il/services/faq-and-tips.html

https://www.renault.co.il/magazine/car-maintenance.html

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני כשעה, IsraCar כתב:

אם זה רכב חדש, לא קיבלת את המידע מהיבואן ?

אם יד2 , האם המוכר לא הראה לך את הספרות הנילווית ?

במידה ורכשת זה עתה את הרכב,

האם אתה לא מעוניין להמשיך לטפל ברכב במוסכי רשת רנו ?

https://www.renault.co.il/services/faq-and-tips.html

https://www.renault.co.il/magazine/car-maintenance.html

למוכר לא היה את העותק הקשיח, והבדיקה במוסך מורשה הפנו אותי לאתר של רנו בכדי להוריד את מדריך המשתמש לרכב. אבל לא מצאתי מדריך pdf באתר שלהם, לדגם של שנת 2024 בשפה העברית, רק באנגלית.

פורסם (נערך)

נתתי לך קישורים, כדי שתיצור איתם קשר והם ישלחו לך במייל.

יש לי רנו קליאו 2023

אני זוכר  (אומנם במעורפל), שבתא הכפפות, בנוסף לחוברת רזה וחלקית, היה גם מדבקת QR קוד, שמקשרת להורדת הספרות הנילווית.

לא נעזרתי בה, כי נפלאות הסמארטפון זה לא הסגנון שלי.

אני יותר בקטע של טלפון קווי.

עם לחצנים, לא עם חוגה, אני לא עד כדי כך.. (;

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • פיתרון
פורסם

רנו ו/או היבואן שלהם גרועים ממש בלתת מפרט של מה צריך לעשות ברכב, לפחות בקליו. קיבלתי ספרון מצ'וקמק עם טבלה כללית לכל הדגמים שלהם, וזהו. כשפניתי ליבואן, קיבלתי את אותה הטבלה רק בעותק דיגיטלי.

אם תשלח לי מס' שלדה, אני יכול לבדוק במערכת הרשמית של רנו האם קיים מפרט טיפולי יצרן (זה משתנה בין רכב לרכב, לקליו שלי אין כלום, אבל ראיתי רכבים שעבורם יש במערכת מפרט מסודר). בכל מקרה, על בסיס מס' השלדה אוכל להגיד לך מה היצרן ממליץ מבחינת שמן ונוזל קירור.

אבל אם אתה רוצה ניחוש מושכל לפני הכל:

שמן - 5W30 בתקן RN17, או 0W20 בתקן RN17FE. השני טיפה יותר יקר, אמור לתת צריכת דלק טיפה יותר טובה (לא בטוח, אולי ברמה שתחסוך לך את ה-20 שקלים אקסטרה שתשלם עליו). אני לרוב שם את הראשון. שניהם קיימים תחת המותג Castrol.

נוזל קירור - צריך לעמוד בתקן D של רנו. כדי לא לשלם הון תועפות אצל היבואן, אפשר לקנות נוזל כזה של Motul. שים לב שבמידה וזה הנוזל המדובר, החלפה נדרשת כל 4 שנים, אז מוקדם לך מדי - אלא אם הרכב עבר מרחק גדול במיוחד.

את כל המוצרים הנ"ל אפשר לקנות אצל אבי חלקי חילוף ברחובות.

וטיפול צריך לעשות פעם בשנה או פעם ב-20,000 ק"מ, המוקדם מביניהם - אלא אם הרכב ננהג בתנאים קשים (לדוגמא - הרבה פקקים, או חום קיצוני, או הרבה עליות), ואז צריך לטפל בתדירות גבוהה יותר.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

תיגש למוסך מורשה שימלא נוזל קירור ללא עלות, יבדוק מהיכן "בורח" הנוזל'', וייתן לך חשבונית (0 ש"ח) לצורך תיעוד אצלך. סתם להוסיף נוזל לא יפתור, לדעתי, את הבעיה, ולא ממלא את תנאי האחריות.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • לא הבנתי... 1
פורסם

@mcaspi

פות"ש לא כתב ולו במילה, שהוא חסר נוזל קירור או שמן מנוע.

הוא רק רוצה לדעת המלצות והוראות ייצרן.

נראה לי שהתבלבלת עם "שירשור-מפלצת" אחר שרץ כאן עכשיו. (של הגלודן-בוי של הפורום).

פורסם

לדוגמא, כי הוא לא רוצה שהיבואן יגיד לו אחר כך שהשמן או נוזל הקירור שהוא מילא לא מתאימים ובגלל זה אין אחריות? למה לא הצעת לו גם לבקש מהמוסך להשלים שמן - גם זה צריך חסר, לשיטתך. אחרת למה לשאול ולציין שהרכב באחריות? :)

פורסם
בתאריך 10.6.2026 בשעה 09:21, chrono כתב:

רנו ו/או היבואן שלהם גרועים ממש בלתת מפרט של מה צריך לעשות ברכב, לפחות בקליו. קיבלתי ספרון מצ'וקמק עם טבלה כללית לכל הדגמים שלהם, וזהו. כשפניתי ליבואן, קיבלתי את אותה הטבלה רק בעותק דיגיטלי.

אם תשלח לי מס' שלדה, אני יכול לבדוק במערכת הרשמית של רנו האם קיים מפרט טיפולי יצרן (זה משתנה בין רכב לרכב, לקליו שלי אין כלום, אבל ראיתי רכבים שעבורם יש במערכת מפרט מסודר). בכל מקרה, על בסיס מס' השלדה אוכל להגיד לך מה היצרן ממליץ מבחינת שמן ונוזל קירור.

אבל אם אתה רוצה ניחוש מושכל לפני הכל:

שמן - 5W30 בתקן RN17, או 0W20 בתקן RN17FE. השני טיפה יותר יקר, אמור לתת צריכת דלק טיפה יותר טובה (לא בטוח, אולי ברמה שתחסוך לך את ה-20 שקלים אקסטרה שתשלם עליו). אני לרוב שם את הראשון. שניהם קיימים תחת המותג Castrol.

נוזל קירור - צריך לעמוד בתקן D של רנו. כדי לא לשלם הון תועפות אצל היבואן, אפשר לקנות נוזל כזה של Motul. שים לב שבמידה וזה הנוזל המדובר, החלפה נדרשת כל 4 שנים, אז מוקדם לך מדי - אלא אם הרכב עבר מרחק גדול במיוחד.

את כל המוצרים הנ"ל אפשר לקנות אצל אבי חלקי חילוף ברחובות.

וטיפול צריך לעשות פעם בשנה או פעם ב-20,000 ק"מ, המוקדם מביניהם - אלא אם הרכב ננהג בתנאים קשים (לדוגמא - הרבה פקקים, או חום קיצוני, או הרבה עליות), ואז צריך לטפל בתדירות גבוהה יותר.

תודה רבה על התגובה המפורטת, מעריך!

הלכתי למוסך באזור מגוריי, ולפי לוחית הרישוי הם אמרו לי שזה נוזל הקירור (צהוב) ושמן המנוע (מצ"ב תמונות), שנדרש למלא הרכב, במידת הצורך. 

אגב,

היכן ניתן למצוא את מספר השלדה?

IMG_20260611_134351.jpg

IMG_20260611_134225.jpg

• מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני שעתיים, kudo כתב:

היכן ניתן למצוא את מספר השלדה?

מופיע לך ברשיון הרכב. ברכב עצמו, משתנה מדגם לדגם - לרוב, על דופן דלת הנהג (או הקורה ממול), או בשמשה הקדמית באזור שלפני ההגה (כשמתסכלים מבחוץ).

• אהבתי 1
פורסם

אדם משקיע מזמנו, נותן לך תשובה מפורטת, ואתה מתעלם ממנו ונותן לאיש מכירות למכור לך את מה שיש לו? לא עובדים כך. עושים שיעורי בית כפי שעשית כאן, ואז אומרים לאיש המכירות מה צריכים. אין? אומרים שלום. נוזל קירור גם כתבו לך שאתה כנראה לא צריך, ואם רק חסר לך, ליטר צריך להספיק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, chrono כתב:

מופיע לך ברשיון הרכב. ברכב עצמו, משתנה מדגם לדגם - לרוב, על דופן דלת הנהג (או הקורה ממול), או בשמשה הקדמית באזור שלפני ההגה (כשמתסכלים מבחוץ).

ממש תודה רבה על כל העזרה וההסבר, מעריך!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...