Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חניון הברזל רמת החייל קרס :-(

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין לא נפתח השרשור בנושא?

אני עובד ליד, לא שהייתי בסכנה, אבל זה מטורף, גם המקרה וגם מה שהולך פה עכשיו

לחשוב שעד סוף החודש הזה הוא היה בכלל אמור להיות פתוח לחניה...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא כל כך הבנתי מה הלך שם.

איך נפגעו כל כך הרבה אנשים אם המקום עדיין בתהליכי בנייה ומגודר כולו? כל מי שנפגע היו בעצם פועלים?

ואיך לעזאזל מתמוטט מבנה תת קרקעי?

פורסם

החניון בבניה, עבדו שם לפי מה שאני מבין על מערכות עזר לחניון, מערכות בקרת חניה, כיבוי אש, נקיון, פינישים אחרונים לפתיחה

אני לא קונסטרוקטור אבל הגיון בסיסי של חקירה יתחיל בבדיקות חישובי העומס, האם נעשו נכון ודגימות בטון לבדוק הרכב האם הוא עמד ביעדים ומשם ממשיכים כנראהלפי

לפי תיאור האנשים בטלויזיה זה לא נשמע חבלה, נשמע קריסה קלאסית של אי עמידה בעומס

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שמועות בוואצפ שאיזה טרקטור או מנוף עלה לנקודה שהוא לא היה אמור להגיע וגרם לקריסה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כמה השוקל טרקטור כזה? (רואים אותו בתמונה)

WhatsApp Image 2016-09-05 at 13.39.48.jpeg

גם אם הוא עבר את המשקל המתוכנן למטר מרובע הוא היה יחד בחניון, גם אם הוא היה יכול להפיל את הרצפה תחתיו הוא היה עושה חור נקודתי, אולי קריסת אזור בין עמודים, קומה שלמה?? שנפלה על קומה נוספת והפילה אותה? ואז עוד קומה? זה לא יכול להגרם מהטרקטור המסכן הזה גם אם הוא שוקל 10 טון

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

הדברים עוד לא ברורים אבל כפי שזה נראה כרגע המקרה היום מתחבר לנושא שפתח פה המשתמש nirlevi בנוגע לפיקוח ובטיחות בבניה. חבל שאין פיקוח כפי שנדרש ומקרים כאלו הם מיותרים לחלוטין ומילא שאין אבדות בנפש, אבל היום יש כהר 2 הרוגים ועוד נעדרים.

פורסם

אכן שטויות, טרקטור יחיד שגרם לכך?

כי אם החניון היה מלא העומס היה קטן יותר? וזה לא היה קורס?

מזל (אם אפשר לקרוא לזה כך) שהוא טרם נפתח ולא התמלא באמת..

פורסם

ראשית, אני מציע לא לעשות ספקולציות לגבי הסיבות. החקירה אפילו לא התחילה.

אני יכול לספר שבווטסאפים "בברנז'ה" כבר עפים דו"חות אירוע מפורטים, כולל אשמים וגזרי דין.

הכל בולשיט. אף אחד לא יודע עדיין באמת מה קרה שם.

שנית, אפשרי בהחלט שעומס מרוכז ולא מתוכנן על תקרה אחת יגרום לקריסתה, וברגע שהיא קורסת על התקרה הבאה היא מעמיסה גם עליה עומס לא מותכנן אדיר (כולל כוחות דינאמיים שהיא לא מתוכננת אליהם כלל) וגורמת לה לקרוס על השלישית בעומס עוד יותר גדול וכן הלאה.

זה ממש לא אומר שבשימוש רגיל בעומס מלא התקרות הללו היו קורסות.

החישובים הם לעומס מפורש, וכוללים מקדמי ביטחון סבירים. אי אפשר לתכנן בניין עמיד לחלוטין בפני כל תרחיש הזוי.

זה כמו להגיד "מה פתאום הבניין קרס מפגיעת סקאד? כמה כבר שוקל סקאד? :-P

ולגבי השרשור הנוגע לפיקוח באתרי עבודה- אם ובמקרה ויוכח כשל ביצוע ("לא בוצע לפי התכנית"), הרי שכאן הבעיה אינה בהעדר פיקוח על הבנייה, אלא בהשתמטות של אותו מתכנן מחובת פיקוח עליון שהוא חייב בה עפ"י חוק. (וכמובן גם ברשלנות של המבצע).

אלא אם יוכח שפועל שלא פוקח כראוי העלה על דעת עצמו עומס מרוכז שגרם לכשל- אין קשר לפיקוח צמוד על הביצוע.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נטקו, לא סביר שחניון בכזה סדר גודל יקרוס בגלל טרקטור אבל גם אם כן תפקיד המפקח להגדיר מה מותר ומה אסור ותפקיד מנהל העבודה לאכוף את זה.

מה שכן, ברור שאף אחד לא יודע עדיין מה קרה ומה הסיבה לכשל. זה יכול להיות כשל תכנוני, יכול להיות כשל ביצועי ויכול להיות גם פגם באחד מחומרי הגלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני ממש לא טענתי שהחניון קרס בגלל טרקטור.

אני כן טוען (למרות שלפי שמועות הווטסאפ לא זה מה שקרה במקרה דנן) שתקרה שלמה עלולה לקרוס כתוצאה מעומס מרוכז לא מתוכנן.

וכשהיא נופלת על התקרה הבאה - להעמיס גם אותה בעומס קריטי.

בטח בחניון, בו לפעמים בגלל אילוצי מרווחים לתאי חניה ומיסעות, העמודים שתולים על הקורות ולא "חיים" מהיסוד. (שוב - מתמונות ההרס נראה שכאן לא היה כך)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שמועה סבירה יותר היא מים מהירקון שיצרו לחץ על הקיר החיצוני של החניון

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בתור אחד שעובד בבי"ח אסותא , הורגשה רעידת אדמה חזקה.

כוחות ההצלה הגיעו מהר מאוד.

עזבו אתכם משמועות , זה לא תורם לאף אחד.

• תוכן חדש...