Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

בתנאי שהשיפוץ לא יפול עליו.

אפשרות לשנתיים ביטוח של יבואן מורשה, ואז עוד ביטוח של מוסך פרטי- כל עוד אני מחדש אחריות בתוך תקופת אחריות הקודמת אני בסדר.

פשוט בטוח שמתיישהו תמות הסוללה גם אחרי שיפוץ ואז אצטרך לקנות חדשה.

פורסם

למה לא לקנות לא היברידית ובלי ביטוחים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 1 דקה, yulianx כתב:

מצאתי רכב 5 דלתות מרווח עם היסטוריית טיפולים אמינה בתקציב, פשוט התעייפתי מהחיפושים 

פורסם
לפני שעתיים, נעם101 כתב:

בטוח שמתיישהו תמות הסוללה

אבל לא בטוח שיקרה כ''כ מהר

לשכן שלי יש פריוס 2010 עם 510 אק''מ על השעון, ולא ידוע לו על יותר מפעם אחת שהוחלפה בטריה

משתדל לעזור

פורסם
לפני 29 דקות, yulianx כתב:

בגלל שגם לפעמים אנחנו מעבירים כלי נגינה גדולים (מאוד) ברכב, אנחנו זקוקים ל5 דלתות עם תא מטען שבקיפול שני מושבים הנפח גדל משמעותית. ממה שראיתי הסוזוקי קרוס ודומיו צפופים בפנים כשאתה מקפל שני מושבים.

היה לנו ניסיון רע עם הסטיישן מבית קיה/יונדאי, אז אנחנו מתרחקים ממנו. סטיישן קורולה/אוריס גם היברידי. הסתכלתי על הונדה סיוויק, אבל אין הרבה היצע. הסתכלתי על הסקודות אבל אני מעדיף להתעסק עם ההיברידי של הטויוטה על פני הגיר בסקודה.

פורסם
לפני 36 דקות, נעם101 כתב:

סטיישן קורולה

דווקא רכב מצויין ואמין מאוד, זול יותר מהסדאן ונותן תמורה מעולה למחיר

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 3 שעות, נעם101 כתב:

מעבירים כלי נגינה גדולים (מאוד)

לסוזוקי דווקא תא מטען מאוד יעיל. אבל במקרה שלך אתה לא יכול להסתמך ״על העין״ - אתה חייב למדוד גם את תא המטען וגם את פתח ההטענה. והכי טוב - לנסות להטעין ולפרוק את הכלי.

זה נכון לכל רכב שתשקול לקנות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 22.6.2026 בשעה 11:34, ntd כתב:

אם רוב הנסיעות שלך הן בדרכים בינעירוניות ולא בפקקים, רכב היברידי יחסוך מעט מאד, אם בכלל (ואולי אף "ישתה" יותר דלק).

זאת סטיגמה שלדעתי ומניסיון עם 3 מכוניות היברידיות של טויוטה לא נכונה. נכון שהרכב חסכוני יותר בכבישים עירוניים אבל גם חסכוני למדיי בבין עירוני. אם לקחת כדוגמא את ה- C-HR שלי, כשאני נוסע בעיקר נסיעות עירוניות צריכת הדלק היא סביב 20 ק"מ לליטר ואם בעיקר בכבישים בין עירוניים היא קצת יותר מ-18 ק"מ לליטר שזה עדיין חסכוני למדי

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

רכבים היברידיים מכויילים לחסכון בדלק.

לכן מה שרשמת נכון, אבל לא בכל המקרים.

להלן הסבר פשוט על המנגנון ההיברידי (בלי מקרי ביניים):

רכב היברידי זה למעשה רכב בנזין עם עוד מערכת היברידית לחסכון בדלק.

כל פעם שלוחצים על דוושת הברקס, במקום להפעיל את הברקסים, הלחיצה מפעילה מנגנון שטוען את הסוללה ההיברידית.

ואז כשיש מספיק חשמל בסוללה ההיברידית,  היא מספקת חשמל למנוע החשמל הנוסף,  שמסיע את האוטו במקום מנוע הבנזין.

החסכון הזה משמעותי כשיש הרבה לחיצות על הברקס - לרוב בפקקים/עומסים ובנסיעה איטית.

בנסיעה מהירה בדרך בינעירונית, משתמשים הרבה פחות בבלמים, ואז המערכת ההיברידית שכמעט לא בשימוש, וששוקלת לפחות 100 קילו, מעמיסה על הרכב ועל מנוע הבנזין. התוצאה: הרכב צורך יותר דלק.

זהו בתיאוריה.

בפועל, רכבים היברידיים מכילים עוד מנגנונים לחסכון בדלק. למשל, יש למנועים האלה מחזור מילר/אטקינסון לחסכון בדלק. יש מנועים שמפסיקים הזרקת דלק לשסתום אחד או שניים, וכך בפועל הרכב נוסע על 3 או 2 צילינדרים. אלה מנגנונים שעוזרים בד"כ בנסיעה בינעירונית.

בהשוואה להיברידיים, יש מצב שבמנועי בנזין רגילים אין את המנגנונים האלה (או שהם פחות משפיעים) ולכן הם צורכים יותר דלק גם בדרכים בינעירוניות.

גם מבין ההיברידיים, טויוטה ידועה בחסכון בדלק, ו- CHR הוא אחד מהם.אם יש לך נסיון טוב עם היברידי בבינעירוני - סבבה.

אני מניח שאם היו לוקחים את מנוע הבנזין של טויוטה CHR, עם שאר המערכות לחסכון בדלק, ושמים רק אותו ב- CHR ללא המערכת ההיברידית, אז הוא היה יותר חסכוני מההיברידי בדרכים בינעירוניות , בנסיעה ללא פקקים.

• אהבתי 1
פורסם

גם אצלי עם היברידי מתון בנסיעה בין עירונית יש צריכת דלק טוב מאשר בנזין רגיל.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...