Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה לא חדשה בכלל.

מעבר לטכנולגיית הנעה והמודולציה בדוושה של הנהג, ואיכות הנהגים - אני לא מבין את הקונספט המפגר, שבמאה ה21 אנשים נוסעים בעמידה בכלי תחבורה, ולא יושבים חגורים על כיסא.

לפני שנים אמא שלי ז"ל לקחה אוטובוס מהבית אבות, נפלה ונחבלה בגלל תאוצה פראית של הנהג.

אמרתי לה מאותו רגע שתפסיק לנסוע באוטובוסים, שתיסע רק במוניות.

נפילה כזו יכולה להרוג אדם מבוגר בייסורים, וזה קורה כל הזמן.

• מבאס 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מנסיוני האישי בלבד.

בשנה האחרונה נסעתי יום בשבוע באוטובוסים. המצב גרוע מאוד. יש נהגים (לא יהודים)  ש"נוקמים" ביהודים,

יש נהגים בלי נסיון, נהגים שבטוחים שאוטובוס זה פרייבט. רוב האוטובוסים חשמליים במרכז ר"ג ת"א.

הנהג פותח דלתות, לוחץ על ה"גז" וכשהדלת נסגרת משתחרר הבלם שמונע נסיעה עם דלתות פתוחות - והאוטובוס טס לפנים. ממש טס.

אם הייתם נוסעים בכל אוטובוס עם אקווריום על הברכיים - הוא היה מתרוקן בוודאות. אין איך להתלונן על נהגים כאלה לצערי - פשוט כי ההיצע נמוך וכל אדם עם רגל ימנית ושתי ידיים יכול להתקבל להיות נהג.

המבוגרים שנוסעים בחינם הם קהל היעד הכי מסכן לדעתי - מצ'פרים אותם בנסיעות בחינם, אבל לצערי הם נפגעים הכי הרבה בנפילות, ו יש נפילות שמהם הם לא יתאוששו לעולם. כל מי שמגיב כאן, בבקשה שירשום אם הוא בכלל נסע בתחב"צ לדעתי המגיבים לא נסעו בכלל בתחב"צ. הענין מובהק ואין עוררין לגביו.

ועוד משהו - מכירים את האוטובוסים בנתב"ג לחניון טווח ארוך? איך החוויה איתם? המזוודות עם הגלגלים עפות מצד לצד, ילדים עפים לצדדים וצריך להתפלל להגיע לחניה בשלום. זה המצב בדיוק בתחב"צ  רק עוד יותר גרוע בתוך העיר - כי זה כל הזמן גז ברקס בלי רגש בכלל או פשוט בלי שמזיז לנהג.

• אהבתי 6

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

הפיתרון הוא רכבת קלה 

שתוריד עומס מאותם נהגים ואוטובוסים ככה שגם אלה שישארו יהיו רגועים יותר-אני מקווה-ובאמת עובדים על המון קוים חדשים 

הבעיה שזה לוקח הרבה זמן אבל יש תקוה

בכול אופן שמחתי לשמוע אנשים שמסכימים איתי-כי אני אוהב כול מני הבחנות ( ויש לי המון )והשאלה אם הם נכונות רק בדמיון שלי או שבאמת יש בהם משהוא אמיתי

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

כל מי שמגיב כאן, בבקשה שירשום אם הוא בכלל נסע בתחב"צ לדעתי המגיבים לא נסעו בכלל בתחב"צ.

כן, זה די ברור מי כן + ביומיום ומי לא + פעם בעשור. נו ככה זה פורום :)

לפני שעה, דובצע כתב:

הפיתרון הוא רכבת קלה 

ההאצה ברכבות הקלות הדרגתית ומוצלחת. מה שאתה חוטף שם מדי פעם זה בלימות שלא מהעולם הזה

עקב אידיוטים שחושבים שאפשר לחתוך רכבת. כבר ראיתי אנשים מעופפים.

לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

ועוד משהו - מכירים את האוטובוסים בנתב"ג לחניון טווח ארוך? איך החוויה איתם? 

יש שם נהג אחד בערך. פסיכופת מסוכן.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 שעות, Michazzz כתב:

מנסיוני האישי בלבד.

בשנה האחרונה נסעתי יום בשבוע באוטובוסים. המצב גרוע מאוד. יש נהגים (לא יהודים)  ש"נוקמים" ביהודים,

יש נהגים בלי נסיון, נהגים שבטוחים שאוטובוס זה פרייבט. רוב האוטובוסים חשמליים במרכז ר"ג ת"א.

הנהג פותח דלתות, לוחץ על ה"גז" וכשהדלת נסגרת משתחרר הבלם שמונע נסיעה עם דלתות פתוחות - והאוטובוס טס לפנים. ממש טס.

אם הייתם נוסעים בכל אוטובוס עם אקווריום על הברכיים - הוא היה מתרוקן בוודאות. אין איך להתלונן על נהגים כאלה לצערי - פשוט כי ההיצע נמוך וכל אדם עם רגל ימנית ושתי ידיים יכול להתקבל להיות נהג.

המבוגרים שנוסעים בחינם הם קהל היעד הכי מסכן לדעתי - מצ'פרים אותם בנסיעות בחינם, אבל לצערי הם נפגעים הכי הרבה בנפילות, ו יש נפילות שמהם הם לא יתאוששו לעולם. כל מי שמגיב כאן, בבקשה שירשום אם הוא בכלל נסע בתחב"צ לדעתי המגיבים לא נסעו בכלל בתחב"צ. הענין מובהק ואין עוררין לגביו.

ועוד משהו - מכירים את האוטובוסים בנתב"ג לחניון טווח ארוך? איך החוויה איתם? המזוודות עם הגלגלים עפות מצד לצד, ילדים עפים לצדדים וצריך להתפלל להגיע לחניה בשלום. זה המצב בדיוק בתחב"צ  רק עוד יותר גרוע בתוך העיר - כי זה כל הזמן גז ברקס בלי רגש בכלל או פשוט בלי שמזיז לנהג.

לא נסעתי בתחבץ בארץ מעל 15 שנים

נשמע פשוט מזעזע ואני יכול להישבע שזה לא היה ככה לפני זה. 

או שפשוט הייתי הרבה יותר צעיר. 

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

ההאצה ברכבות הקלות הדרגתית ומוצלחת. מה שאתה חוטף שם מדי פעם זה בלימות שלא מהעולם הזה עקב אידיוטים שחושבים שאפשר לחתוך רכבת.

חכה שגם את נהגי הרק״ל ילחיצו ואז תראה נוסעים מעופפים גם ברקל.

לפני 8 דקות, Stangg כתב:

לא נסעתי בתחבץ בארץ מעל 15 שנים

נשמע פשוט מזעזע ואני יכול להישבע שזה לא היה ככה לפני זה. 

או שפשוט הייתי הרבה יותר צעיר. 

רגע של נוסטלגיה. את נהגי "המקשר" היה אפשר לזהות גם שנים אחרי שהם מוזגו לתוך אגד על ידי כובעי המצחיה שהם חבשו, ולפעמים גם מדים ועניבה. נהיגה אדיבה ורגועה, בוקר טוב וערב טוב, ובקווים היותר קטנים גם הכירו את הנוסעים בשמותיהם. הם ברובם היו מנוסים מאד ולכן היה להם פחות צורך בבלימות פתאומיות...

• אהבתי 1
  • מעניין 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 5 דקות, borsood כתב:

חכה שגם את נהגי הרק״ל ילחיצו ואז תראה נוסעים מעופפים גם ברקל.

רגע של נוסטלגיה. את נהגי "המקשר" היה אפשר לזהות גם שנים אחרי שהם מוזגו לתוך אגד על ידי כובעי המצחיה שהם חבשו, ולפעמים גם מדים ועניבה. נהיגה אדיבה ורגועה, בוקר טוב וערב טוב, ובקווים היותר קטנים גם הכירו את הנוסעים בשמותיהם. הם ברובם היו מנוסים מאד ולכן היה להם פחות צורך בבלימות פתאומיות...

גרמת לי להיכנס לאינטרנט ולחפש מידע. 

לא שמעתי ולא ידעתי על המקשר. 

תודה

https://he.wikipedia.org/wiki/המקשר

• אהבתי 1
פורסם

אני חושב שאת נהגי הרק"ל אי אפשר לזרז - אין להם אפשרות לעקוף את הרכבת שלפניו...

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 10 שעות, Michazzz כתב:

כל מי שמגיב כאן, בבקשה שירשום אם הוא בכלל נסע בתחב"צ לדעתי המגיבים לא נסעו בכלל בתחב"צ. הענין מובהק ואין עוררין לגביו.

לפני 7 שעות, hans כתב:

כן, זה די ברור מי כן + ביומיום ומי לא + פעם בעשור. נו ככה זה פורום :)

מדוייק.

חג שמח לכולם.

פורסם

סיפר לי נהג אוטובוס וותיק, שעבד במספר חברות, שבאגד יש מערכת שמדווחת למוקד על נסיעה לא ''רגועה'' של הנהג כגון האצות חריפות, מהירות גבוהה מידי בסיבובים וכדו'. ומהנתונים האלו הנהגים מקבלים פידבק על הנהיגה שלהם. לא זוכר אם דיבר גם על בונוסים/קנסות.

משום מה גם לי נראה שלפני מספר עשורים נהגי האוטובוסים היו מקצועיים יותר - הן בנהיגה והן בשירות לנוסעים. 

נהגים שעשו קו מסוים עשרות שנים, הכירו את הנוסעים בקו כמו משפחה.

אז גם רצו לחתן את הבת  עם נהג  שיש לו  מניה באגד.... 

פורסם

מה שתואר מעליי לגבי רק"ל:

כנהג רק"ל בגוש דן, הבלימות שתוארו לעיל היא ככה"נ בלימת חירום והיא אכן אגרסיבית.

נהג רק"ל לא יכול לעבור את המהירות המוגדרת לו בקטעי הנסיעה השונים. אם יעבור את המהירות המותרת, הרכבת תיבלם.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...